En af vores forum-bidragsydere snuble over dette. Jeg syntes, det var en interessant indsigt i vores holdning til modsatrettede meninger om spørgsmål af spekulativ eller fortolkende karakter. Det ville være vidunderligt, hvis vi fortsatte med at indtage denne holdning, men jeg frygter, at det ikke længere er tilfældet.
Fra oktober 1907 Watch Tower and Herald of Christ's Presence
En KÆRE broder spørger: Kan vi føle os helt sikre på, at kronologien i DAWN-STUDIES er korrekt? - at høsten begyndte i 1874 e.Kr. og ender i AD 1914 i en verdensomspændende problemer, der vil vælte alle nuværende institutioner og blive efterfulgt af regeringens retfærdighedskonge og hans brud, kirken?
Vi svarer, som vi ofte har gjort før i DAWNS og TOWERS og mundtligt og med brev, at vi aldrig har hævdet, at vores beregninger var ufejlbarlige korrekte; vi har aldrig hævdet, at de var det viden, ej heller baseret på udiskutable bevis, fakta, viden; vores påstand har altid været, at de er baseret på tro. Vi har fremlagt bevisene så tydeligt som muligt og erklæret de konklusioner af tro, vi drager af dem, og har opfordret andre til at acceptere så meget eller så lidt af dem, som deres hjerte og hoveder kunne tilslutte sig. Mange har undersøgt disse beviser og har accepteret dem; andre lige så lyse støtter dem ikke. De, der har været i stand til at acceptere dem ved tro, ser ud til at have modtaget særlige velsignelser, ikke kun i linje med profetiske harmonier, men langs alle andre linjer af nåde og sandhed. Vi har ikke fordømt dem, der ikke kunne se, men glædede os over dem, hvis udøvelse af tro har givet dem særlige velsignelser - "Salige er dine øjne, for de ser, og dine ører, for de hører."
Muligvis har nogle, der har læst DAWNS, præsenteret vores konklusioner stærkere end vi; men i så fald er det deres eget ansvar. Vi har tilskyndet og opfordrer stadig til, at de kære Guds børn læser grundigt det, vi har præsenteret; –Skrifterne, anvendelserne og fortolkningerne — og derefter danner deres egne domme. Vi opfordrer hverken til eller insisterer på vores synspunkter som ufejlbarlige, og vi rammer heller ikke eller misbruger dem, der er uenige; men betragt som "brødre" alle helligede troende i det dyrebare blod.
 
 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    5
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x