Denne uges bibellæsning dækker Daniels kapitel 10 til 12. De sidste vers i kapitel 12 indeholder et af de mere gådefulde afsnit i Skriften.
For at sætte scenen har Daniel lige afsluttet den omfattende profeti om kongerne i nord og syd. De sidste vers i profetien i Daniel 11:44, 45 og 12: 1-3 præsenterer den eneste del, der endnu skal opfyldes i vores tid. Åbningsversene i kapitel 12 beskriver Michael, den store prins, der rejste sig til fordel for sit folk i en nødstid, som vi forstår at være den store trængsel. Det ser ud til, at Daniel har en udvidelse til denne vision, der involverer to mænd, en på hver side af en strøm, der taler med en tredje mand. Den tredje mand beskrives som værende over vandet. Daniel 12: 6 beskriver en af ​​de to mænd, der spurgte denne tredje mand: "Hvor lang tid vil det vare til slutningen af ​​de vidunderlige ting?"
Da Daniel netop har beskrevet en forbløffende rækkefølge af begivenheder, der kulminerede i menneskets største trængsel, kan man med sikkerhed antage, at det er de vidunderlige ting, som denne engel spørger om. Englen vil vide, hvornår det hele slutter. (1 Peter 1:12)
Som svar svarer manden over vandet: „Det vil være i et bestemt tidsrum, bestemte halvandet år. Og så snart der er sket en afsluttende afbrænding af det hellige folks magt i stykker, kommer alle disse ting til deres slut. ”(Dan. 12: 7)
Hvad ville du tage det for at betyde?
Uden at gå i spekulation ville det være sikkert at sige, at der vil være en tidsperiode på 3 ½ gange - hvad enten det er symbolsk eller bogstavelig - hvorefter det hellige folks magt knuses. Nu bruges udtrykket "stukket i stykker" eller variationer deraf 23 gange i de hebraiske skrifter og refererer altid til at dræbe eller ødelægge nogen eller noget. (Du kan kontrollere dette selv ved hjælp af "søgefunktionen" i WT-biblioteket ved hjælp af "bindestreg" - sans citater - for at søge efter.) Så det hellige folks magt fjernes, dræbes eller ødelægges. Når dette er sket, vil alle de ting, som Daniel netop har forudsagt, nåede deres konklusion.
Når man ser på sammenhængen, er det tydeligt, at de vidunderlige ting, englen omtalte, inkluderer deres sidste del, Michael, der står op i en tid med nød, som aldrig før har fundet sted. Jesus brugte den samme frasologi for at beskrive den Store Trængsel, som vi forstår angår ødelæggelsen af ​​Babylon den store. Så krisen i det hellige folks magt, der bringer alle ting til slut, skal ske i fremtiden, fordi det markerer afslutningen på de vidunderlige ting, der inkluderer ødelæggelsen af ​​Babylon den Store, en ganske vist fremtidig begivenhed.
I dag har vi meget mere at gå på end Daniel gjorde, så det er helt forståeligt, at han var forvirret, og derfor stillede et yderligere spørgsmål.

”O min herre, hvad bliver den sidste del af disse ting?” (Dan. 12: 8)

Han får at vide med så mange ord, at det ikke er ham, der ved det. "Gå, Daniel, fordi ordene er skjult og forseglet indtil endens tid." (Dan 12: 9) Det ser imidlertid ud til at englen kaster denne meget ønskelige mand en sidste profetisk godbid - og så kommer vi til kernen i vores post:

(Daniel 12: 11, 12) 11 ”Og fra det tidspunkt, hvor konstanten

 • er blevet fjernet, og der har været en placering af det oprørende, der forårsager øde, der vil være et tusind to hundrede og halvfems dage. 12 ”Lykkelig er den, der holder på med forventning, og som ankommer til tusind tre hundrede og femogtredive dage!

  Da englen lige spurgte om, hvor lang tid der ville gå, indtil disse ting kommer til ophør, og da Daniel har tilføjet et spørgsmål om, hvad der vil være den sidste del af disse ting, kan man med rette antage, at 1,290 og 1,335-dagene er knyttet til nedbrud af det hellige folks magt i stykker og kommer derfor på et tidspunkt, hvor ”alle disse ting er færdige”.
  At alt virker perfekt logisk, ikke?
  Er det vores officielle forståelse af Skrifterne? Det er ikke. Hvad er vores officielle forståelse? For at svare på det, lad os først antage, at den officielle forståelse er korrekt og derfor vil fortsætte ind i den nye verden. På et eller andet tidspunkt i den nye verden vil Daniel blive oprejst.

  (Daniel 12: 13) 13 ”Og hvad angår dig selv, gå mod slutningen; og du vil hvile, men du vil stå op for dit parti i slutningen af ​​dagene. ”

  Det er sandsynligvis en meget sikker antagelse at sige, at en af ​​de første ting, Daniel vil lære om ved sin opstandelse, er, hvordan hans profetiske ord blev opfyldt. Hvis vi antager, at vores officielle undervisning er korrekt, kan denne samtale gå sådan her:
  DANIEL: ”Så hvad viste den fastsatte tid, bestemte tidspunkter og en halv tid sig at være?”
  USA: "Det var en bogstavelig periode på 3 ½ år."
  DANIEL: ”Virkelig, og hvornår startede det?”
  USA: "I december 1914."
  DANIEL: ”Fascinerende. Og hvilken begivenhed markerede dens start? ”
  USA: "Ah, ja, faktisk ingen begivenhed."
  DANIEL: "Men var der ikke en rigtig stor krig det år?"
  USA: "Der var faktisk, men det startede i oktober og ikke i december."
  DANIEL: "Så december 1914 var bemærkelsesværdig for det tidspunkt, hvor det hellige folks magt blev knust?"
  USA: "Nej."
  DANIEL: "Hvordan ved du så, at tidsperioden startede i den måned?"
  USA: "Fordi vi ved, at det sluttede i juni 1918, så vi tæller bare baglæns fra da af."
  DANIEL: “Og hvad skete der i juni 1918?”
  USA: "Det var da otte medlemmer af hovedkvarterets personale blev kastet i fængsel."
  DANIEL: ”Ser jeg. Så hvad repræsenterede de 3 ½ gange? ”
  USA: "Disse 3 ½ år var den periode, hvor Jehovas folk blev forfulgt, trampet ned, så at sige."
  DANIEL: ”Så forfølgelsen begyndte i december 1914?”
  USA: ”Nå, faktisk ikke. Ifølge en Vagttårnet artikel bror Rutherford skrev i marts 1, 1925, var der ingen betydelig forfølgelse indtil sent i 1917. I den tid bror Russell var i live, var der virkelig ingen forfølgelse af nogen betydning. ”[I]
  DANIEL: ”Så hvorfor siger du så, at de 3 ½ gange begyndte i december 1914?”
  USA: ”Det skal være startet dengang. Ellers kan vi ikke sige, at det sluttede i juni 1918 ”
  DANIEL: "Og vi ved dette, fordi det hellige folks magt blev knust i juni 1918?"
  USA: "Præcis."
  DANIEL: "Og det er fordi otte medlemmer af verdens hovedkvarters personale blev fængslet."
  USA: "Ja, arbejdet stoppede næsten."
  DANIEL: "Med" næsten "mener du ...?"
  USA: "Ifølge en rapport var der et fald på 20% i forkyndelsesaktiviteten i 1918 i løbet af 1914."[Ii]
  DANIEL: "Så" næsten stoppet "betyder, at det blev formindsket med 20%."
  USA: "I det væsentlige, ja."
  DANIEL: ”Men udgivelsen af Vagttårnet magasin, som du fortalte mig om ... var det bestemt stoppet da? ”
  USA: “Åh nej, vi savnede aldrig en udskrivning. Ikke engang en måned. Vi stoppede kun med at udskrive Vagttårnet da angrebet på falsk religion begyndte. Det var, da forkynnelsesarbejdet sluttede. ”
  DANIEL: “Så hvad du siger er, at Jehovas folks magt blev knust, fordi der var et fald på 20% i forkyndelsesarbejdet på et år og ikke ophørte med at trykke magasinerne?”
  USA: "Ja, ja, vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre, når lederne blev fængslet."
  DANIEL: ”Men på en eller anden måde formåede brødrene stadig at udskrive Vagttårnet, ret?"
  USA: “Absolut. Du kan ikke stoppe Jehovas folk. ”
  DANIEL: "Og de fortsætter med at forkynde."
  USA: “Ja, ja!”
  DANIEL: "Selv når de blev knust."
  USA: "Præcis!"
  DANIEL: ”Okay. Forstået. Så når det hellige folks magt blev ødelagt i 1918, kom alle de ting, som jeg havde skrevet ned under inspiration, til slut, korrekt? Kongen af ​​Norden mødte sin ende? Den store prins Michael rejste sig til fordel for sit folk? Og der var en tid med nød som aldrig før havde fundet sted i menneskets historie? ”
  USA: ”Nej, det skete ikke før meget senere. Mere end et århundrede senere. ”
  DANIEL: ”Men englen, der var over vandet, fortalte mig, at 'alle disse ting ville komme til at blive færdige, når det hellige folks kraft var knust. Du fortalte mig, at det skete i 1918, så slutningen må være kommet lige efter det. Hvad havde dine publikationer at sige om det? ”
  USA: "Nå, faktisk intet."
  DANIEL: ”Men var der ikke publikationer, der forklarede den profeti, jeg skrev?”
  USA: “Ja, flere. Den sidste blev kaldt Vær opmærksom på Daniels profeti. Det var en fremragende publikation. ”
  DANIEL: ”Hvad havde det så at sige om, hvorfor den store trængsel ikke kom, da det hellige folks magt blev knust i juni 1918, som den engel, der talte til mig, havde profeteret, ville ske?”
  USA: "Intet overhovedet."
  DANIEL: "Har det slet ikke sagt noget om emnet?"
  USA: "Ja, ja, jeg gætter på, at vi bare sprang over den del."
  DANIEL: ”Men synes det ikke at være en iboende del af profetien?”
  USA: “Ja, det ser ud til at være sådan. Men som jeg sagde, forklarede vi det aldrig. ”
  DANIEL: “Hmm, okay, lad os komme ned til den del om den konstante funktion, der fjernes, og placeringen af ​​den modbydelige ting.?”
  USA: “Ja. Det er en interessant del. Ser du det konstante træk henviser til forkyndelsesarbejdet, der blev fjernet i 1918. ”
  DANIEL: "Ved at blive reduceret i mængde med 20%?"
  USA: "Du har det!"
  DANIEL: “Og det modbydelige?”
  USA: "Det modbydelige refererer til Folkeforbundet, der blev oprettet i 1919."
  DANIEL: “Hvorfor blev det kaldt den 'modbydelige ting'?"
  USA: ”Fordi det stod på et helligt sted; et sted, hvor det ikke skulle have stået. Dette refererer til den tid da FN angreb kristenheden, som blev betragtet som hellig, selvom den var blevet afvist af Jehova Gud. Det er som det gamle Israel i år 66 e.Kr. Dets tempel blev stadig omtalt som et helligt sted, selvom det var blevet afvist af Jehova Gud, efter at jøderne havde dræbt hans søn. Da Rom angreb templet, blev det kaldt den modbydelige ting, der stod på det hellige sted. Så på samme måde, da De Forenede Nationer angreb kristenheden, der ligesom det gamle Israel var frafaldet, var det en modbydelig ting, der stod på et helligt sted. ”[Iii]
  DANIEL: ”Ser jeg. Men Folkeforbundet stod aldrig på det hellige sted, kun FN gjorde fra det, du fortæller mig. Så hvordan kommer det til, at vi kaldte Folkeforbundet for den 'modbydelige ting'? Hvad gjorde det for at skelne fra alle andre regeringer som en modbydelig ting? ”
  USA: "Det stod på det hellige sted."
  DANIEL: ”Okay, men det stod aldrig på det hellige sted. Dets efterfølger gjorde det. ”
  USA: ”Det er korrekt. Da FN angreb Babylon den Store, mere end hundrede år senere, stod det på det hellige sted. ”
  DANIEL: ”Men det tæller vi ikke. Vi regner 1919 som placeringen af ​​den modbydelige ting. ”
  USA: "Nu har du det."
  DANIEL: ”Det gør jeg? Men hvordan kan vi kalde det en modbydelig ting, når den virkelige modbydelige ting ikke ville blive placeret i over et århundrede? ”
  USA: "Det har jeg lige forklaret."
  DANIEL: "Det gjorde du?"
  USA: "Klart."
  DANIEL: ”Okay, lad os lade det lige nu. Fortæl mig om de 1,290 dage? ”
  USA: “Ah, det er bogstavelige dage. De 1,290 dage starter først, efter at den konstante funktion er fjernet, og de modbydelige ting er blevet placeret. ”
  DANIEL: "Så det konstante træk blev fjernet i juni 1918, da de otte medlemmer af hovedkvarterets personale blev fjernet, og det blev gendannet, da de blev frigivet ni måneder senere i marts 1919, ikke?"
  USA: "Korrekt, og Folkeforbundet blev anbragt i den periode på ni måneder, hvor det blev foreslået i januar 1919."
  DANIEL: ”Så det var da det blev til?”
  USA: “Ja. Altså nej. Det kommer an på. Det var da det blev foreslået, men det blev ikke til, før aftalen blev underskrevet af de 44 stiftende medlemslande, der skete den 28. juni 1919. ”
  DANIEL: "Men det ville være uden for de ni måneder, hvor den konstante funktion blev fjernet."
  USA: "Præcis, det er derfor, vi ignorerer datoen for dets oprettelse og følger den dato, den blev foreslået i januar 1919 på Paris-fredskonferencen."
  DANIEL: ”Så det blev placeret, da det blev foreslået, ikke da det blev oprettet, ikke? Det betyder, at det blev den modbydelige ting, da det blot blev foreslået? ”
  USA: "Korrekt, ellers fungerer vores forståelse ikke."
  DANIEL: ”Og det ville aldrig gøre. Så hvis januar 1919 markerer starten på de 1,290 dage, hvad markerer dens afslutning? ”
  USA: ”Nå, faktisk intet. Men omkring tre måneder efter, at det sluttede, afholdt vi en septemberkonference i Cedar Point, Ohio. ”
  DANIEL: ”En konvention. Du fortæller mig, at profetien, jeg skrev for over 2,500 år siden, blev opfyldt ved et stævne, der blev afholdt i Ohio? ”
  USA: "Det var en milepælskonvention."
  DANIEL: "Men konventionen fandt ikke sted, da 1,290 sluttede."
  USA: "Det var kun tre måneders fri."
  DANIEL: ”Jeg ved det ikke. Det virker som en så specifik tidsperiode - så præcis. Hvis det skulle være et stævne, ville Jehova da ikke have været i stand til at få det rigtigt til dagen? ”
  USA: [Trækker skuldrene op]
  DANIEL: “Og de 1,335 dage? Hvornår sluttede de. ”
  USA: "De regnes som sammenhængende med de 1,290 dage, så de ville være afsluttet i marts 1926."
  DANIEL: “Og hvad der skete i marts 1926.”
  USA: ”Nå, faktisk intet. Men der var en vigtig Vagttårnet artikel i januar samme år, og derefter i maj, var der en konvention, hvor vi udgav bogen, Deliverance.  Det erstattede Studier i Skrifterne. ”
  DANIEL: "Men der skete intet i marts, da 1,335 faktisk sluttede?"
  USA: "Ah, nej."
  DANIEL: "Så denne afholdelse af konventioner og udgivelse af bøger var en ret sjælden og bemærkelsesværdig begivenhed på det tidspunkt?"
  USA: “Slet ikke. Vi gjorde det hvert år. ”
  DANIEL: ”Ser jeg. Så hvert år var der et stævne, og hvert år udgav du en ny bog, og så var der bundet til at være et stævne og en bog det år, hvor de 1,335 dage sluttede, bare ikke den dag, de rent faktisk sluttede? ”
  USA: "Næsten meget, ja."
  DANIEL: ”Ser jeg. Og blev stævnet tilfældigt afholdt i Cedar Point, Ohio? ”
  USA: ”Du ved det. Jeg ved ikke. Men jeg kan finde ud af det. ”
  DANIEL: ”Ligeglad. Men tak for din tid. ”
  USA: "Intet problem."

  En alternativ teori

  Beklager, hvis det foregående synes noget facetfuldt, men vi forsøger blot at tage vores fortolkning til dens logiske konklusion. Hvis det er gyldigt, skal det være i stand til at teste testen.
  I betragtning af at det konstante træk ved vores tilbedelse og læbens frugt ikke blev fjernet i 1918 - en reduktion på 20% kan ikke betragtes som "en fjernelse" - og i betragtning af at vi nu lærer at det modbydelige står eller er placeret det hellige sted, når FN angriber Babylon den Store, synes det meget sikkert at konkludere, at de 1,290 dage og de 1,335 dage endnu ikke er begyndt. Det hellige folks magt er endnu ikke knust. De to vidner er ikke færdige med at forkynde, og de er ikke dræbt. (Åb.11: 1-13) Det hele er stadig i vores fremtid.
  Hvad med de 3 ½ gange? Er dette bogstaveligt eller billedligt? Bibelen bruger forskellige termer til at henvise til dette tidsmål: 3 ½ gange, 42 måneder, 1,260 dage. Nogle gange er det selvfølgelig billedligt, andre gange kan vi ikke være sikre. (Dan 7:25; 12: 7; Åb 11: 2, 3; 12: 6, 14; 13: 5) Vi bliver nødt til at vente og se, hvad det refererer til. Alt peger imidlertid på en endnu fremtidig opfyldelse af 1,290 og 1,335 dage. Dette vil indikere et tidspunkt for afprøvning og testning; en tid der kræver udholdenhed. Det ville indikere, at de, der holder ud og når slutningen af ​​de 1,335 dage, vil blive udtalt lykkelige.
  I stedet for at falde i spekulationens fælde, lad os lade det være og bare holde vores sind og hjerter åbne for indikationer på, hvornår disse to tidsperioder rent faktisk begynder. Disse tegn skulle ikke være svære at se. Når alt kommer til alt vil fjernelsen af ​​den konstante funktion og placeringen af ​​den modbydelige ting være begivenheder, der er synlige på verdensscenen.
  Farlige, men spændende tider ligger foran os.


  [I] Marts 1, 1925 Vagttårnet artikel “Nationens fødsel” sagde han: “19… Vær det bemærket her, at fra 1874 indtil 1918 var der kun lidt, hvis nogen, forfølgelse af dem fra Sion; den begyndende med det jødiske år 1918, dvs. den sidste del af 1917 vores tid, den store lidelse kom over de salvede, Zion. ”
  [ii] ”Ikke desto mindre faldt antallet af bibelstuderende, som de havde til rådighed for at have en vis andel i at forkynde de gode nyheder til andre i løbet af 1918, med 20 procent over hele verden sammenlignet med rapporten for 1914. “(Jv kap. 22 s. 424)
  [Iii] Se w99 5 / 1 “Lad læseren bruge bedømmelse”

  Meleti Vivlon

  Artikler af Meleti Vivlon.
   23
   0
   Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
   ()
   x