Nå, vi har endelig en officiel udtale skriftligt om den nye holdning, som organisationen har indtaget over for den ”tro og diskrete slave”, nu tilgængelig på www.jw.org.
Da vi allerede har behandlet denne nye forståelse andetsteds i dette forum vil vi ikke uddybe pointen her. Lad os snarere i ånden fra de gamle beroere se på beviserne fra det styrende råd for denne nye lære, 'for at se om disse ting er sådan'.
[Alle uddrag er hentet fra Årsmøderapport]
Lad os starte med denne åbningstanke:

”Overvej sammenhængen med Jesu ord i Matthew kapitel 24. Alle de her nævnte vers skulle opfyldes under Kristi nærvær, ”konklusionen af ​​tingenes system.” - Vers 3. ”

Da denne forudsætning sætter scenen for, hvad der skal komme, lad os undersøge det. Hvor er beviset for, at opfyldelsen af ​​Mattæus kapitel 24 sker under Kristi nærværelse? Ikke de sidste dage, men hans tilstedeværelse. Vi antager bare, at de to ting er synonyme, men er de?
Hvor i Skriften lærer vi, at disciplene troede, at Jesus ville herske usynligt fra himlen, mens nationerne fortsatte med at herske på jorden, uden at være klar over denne tilstedeværelse? Spørgsmålet, de indrammede i starten af ​​Matthew kapitel 24, var baseret på, hvad de troede på det tidspunkt. Er der noget skriftligt bevis for, at de troede på en usynlig tilstedeværelse?
Hos Mt. 24: 3, de bad om et tegn for at vide, hvornår han ville begynde at afgøre, og hvornår slutningen eller konklusionen var afsluttet[I] ville komme - to begivenheder, som de åbenbart mente var samtidige. Lidt over en måned senere stillede de igen spørgsmålet og indrammede det således: "Herre, genopretter du riget til Israel på dette tidspunkt?" (Apostelgerninger 1: 6) Hvordan får vi en usynlig århundredelang tilstedeværelse uden nogen synlig manifestation af hans herredømme på jorden ud fra disse spørgsmål?

 ”Logisk set skal” den trofaste og diskrete slave ”have vist sig, efter at Kristi nærvær begyndte i 1914. ” (For et modargument, se Var 1914 starten på Kristi nærvær?)

Hvordan er dette logisk? Slaven er udnævnt til at fodre mesterens hjemmemarked, fordi mesteren er det væk og kan ikke selv pleje pligten. Når mesteren afkast han belønner den slave, der har vist sig trofast og straffer de slaver, der har undladt deres pligt. (Lukas 12: 41-48) Hvordan kan det være logisk at mesteren udnævner slaven til at fodre sine hjemmemarkeder når mesteren er præsentere? Hvis mesteren er til stede, hvordan kan han så ankomme at finde slaven "gør det"?

”Fra 1919 og fremover har der altid været en lille gruppe af salvede kristne på Jehovas Vidners verdens hovedkvarter. De har overvåget vores verdensomspændende forkynderarbejde og har været direkte involveret i forberedelse og udlevering af åndelig mad. I de senere år er denne gruppe nøje identificeret med det styrende organ for Jehovas Vidner. ”

Sandt, men vildledende. Det samme kan siges i ethvert år fra det tidspunkt, hvor verdens hovedkvarter blev oprettet af bror Charles Taze Russell. Hvorfor underskriver vi 1919 som en eller anden måde vigtig?

”Beviserne peger på følgende konklusion:” Den trofaste og diskrete slave ”blev udnævnt over Jesu domestik i 1919.”

Hvilke beviser henviser de til? Der er ikke fremlagt beviser i denne artikel. De har simpelthen fremsat en påstand, men ikke givet os noget til at bakke op. Er beviset tilgængeligt andetsteds? I så fald vil vi byde enhver af vores læsere velkommen til at levere det ved hjælp af kommentarfunktionen i forummet. Hvad os angår, har vi ikke været i stand til at finde noget, der kvalificerer som skriftstedsbevis for, at 1919 har nogen betydning profetisk overhovedet.

”Denne slave er den lille sammensatte gruppe af salvede brødre, der tjener på verdens hovedkvarter under Kristi nærvær, som er direkte involveret i forberedelse og udlevering af åndelig mad. Når denne gruppe arbejder sammen som det styrende organ, fungerer de som "den trofaste og diskrete slave."

Igen fremlægges der ingen skriftlige beviser for at bevise at slaven svarer til brødre der arbejder ved verdens hovedkvarter. Hvad vi har, er empiriske beviser. Men understøtter dette empiriske bevis den konklusion at de otte mænd i det styrende råd er den slave Jesus talte om? Vi siger, at en "lille sammensat gruppe af salvede brødre ... er direkte involveret i tilberedning og udlevering af åndelig mad". Det styrende legeme forbereder ikke i sig selv åndelig mad. Faktisk er der få, hvis nogen, artikler, der er skrevet af dem. Andre skriver artiklerne; andre dispenserer maden. Så hvis dette er grundlaget for vores fradrag, er vi nødt til at konkludere, at alle dem, der forbereder og udleverer maden, udgør slaven, ikke kun de otte medlemmer af det styrende råd.

Hvornår identificeres slaven

Hvorfor lægges der vægt på slaven i vores publikationer? Hvorfor har dette behov for at identificere slaven nu? Her er nogle interessante statistikker.

Gennemsnitlig årlig forekomst af udtrykket "styrende organ" i Vagttårnet:

Fra 1950 til 1989 17 om året
Fra 1990 til 2011 31 om året

Gennemsnitlig årlig forekomst af udtrykket "Trofast slave eller steward" i Vagttårnet:

Fra 1950 til 1989 36 om året
Fra 1990 til 2011 60 om året

Opmærksomheden omkring disse udtryk og deres relaterede emner er næsten fordoblet i de sidste 20 år siden udgivelsen af Proclaimers bog, hvor de først blev navngivet og afbildet.
Igen, af alle Jesu lignelser, hvorfor lægges der vægt på denne? Mere vigtigt, hvem er vi for at identificere slaven? Er det ikke for Jesus at gøre? Han siger, at identifikationen af ​​slaven sker, når han ankommer og bedømmer hver enkeltes opførsel.
Der er fire slaver: en, der dømmes som trofast og belønnet, en, der dømmes som ond og straffes med den største sværhedsgrad, en, der får mange slag, og en, der får få. Alle får oprindeligt til opgave at fodre hjemmemarkederne, og deres vurdering er baseret på, hvor godt eller hvor dårligt de har udført denne opgave, når skibsføreren ankommer. Da han endnu ikke er ankommet, kan vi ikke sige hvem slaven er med nogen bestemt, medmindre vi ønsker at være i stand til at løbe foran dommen fra Mesteren, Jesus Kristus.
Se på hvad Jesus faktisk siger:

”Hvem er virkelig den trofaste og diskrete slave, som hans herre udpegede over sine husdyr, for at give dem deres mad til det rette tidspunkt? 46 Glad er denne slave, hvis hans mester ved ankomsten finder ham, der gør det ...48 ”Men hvis nogensinde den onde slave skulle sige i sit hjerte, 'Min mester forsinker,' (Mt. 12: 47, 48)

"Derefter bliver den slave, der forstod sin herres vilje, men ikke klarede sig eller gjort i tråd med hans vilje, slået med mange slag. 48 Men den, der ikke forstod, og det samme gjorde ting, der fortjener slagtilfælde, vil blive slået med få. . . (Lukas 12:47, 48)

En slave bestilles, men resultatet er fire slaver. Den trofaste slave identificeres ikke ved at have fået til opgave at fodre husdyrene. De fire slaver, der er identificeret ved dommen, stammer alle fra den ene, eneste kommission til at fodre hjemmene. Deres dom er baseret netop på, hvor godt de udførte denne pligt. Opgaven med at fodre er ikke forbi endnu, så det er for tidligt at sige, hvem den trofaste slave er.
Så igen, hvorfor mener vi, at det er nødvendigt gentagne gange (gennemsnit 4 gange pr. Udgave af Vagttårnet) understreger, hvem slaven er?

Hvad mener du?

[I] Da vi hævder, at Kristi nærværelse begyndte i 1914, følger det, at afslutningen på tingenes ordning også skal være begyndt dengang. Vi begrunder, at i lighed med afslutningen af ​​en bog, der kan køre i et eller flere kapitler, strækker afslutningen af ​​tingenes system sig gennem de sidste dage. Imidlertid er ordet på græsk, som vi gør "konklusion" sunteleia, der betyder "færdiggørelse, fuldbyrdelse, afslutning". Det stammer fra verbet, sunteleó, der betyder "Jeg afslutter, opfylder, udfører". Det bruges på græsk for at vise, at et køb eller en kontrakt er gennemført, opfyldt eller gennemført. Ordet formidler ideen om en kompleks række af dele, der samles, færdiggøres, fuldføres. For eksempel er der mange dele af et ægteskab - frieri, møde forældrene, planlægning af ceremonien osv. - men med alt det siger vi, at ægteskabet kun fuldbyrdes af parrets første seksuelle handling. Juridisk, hvis det ikke er sket, kan ægteskabet stadig annulleres. I Mt. 24: 3, sunteleia taler til begrebet en tidsalder og en anden begyndelse. Disciplene ville, når de formulerede deres spørgsmål, vide, hvornår den nuværende tingenes ordning ville nå sin fuldendte konklusion, og den næste, den bedre, ville begynde.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    19
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x