Jeg ved ikke, hvordan jeg gik glip af dette på vores distriktsstævne i 2012, men en ven i Latinamerika - hvor de nu har deres distriktsstævner for året - gjorde mig opmærksom på det. Den første del af lørdag formiddagssessionerne viste os, hvordan vi bruger den nye traktat om Jehovas Vidner. Delen brugte udtrykket vores “åndelige moder” når det henviste til Jehovas folks jordiske organisation. Nu findes det eneste skriftsted, der bruger 'mor' som udtryk for at henvise til en organisation eller gruppe af individer, i Galaterne:

”Men Jerusalem ovenfor er gratis, og hun er vores mor.” (Gal 4: 26)

Så hvorfor skulle vi opfinde en rolle for den jordiske organisation, der ikke vises i Skriften?
Jeg undersøgte noget for at se, om jeg kunne besvare dette spørgsmål fra vores publikationer, og jeg var overrasket over at ikke finde noget skriftligt, der understøtter konceptet. Alligevel har jeg hørt udtrykket brugt gentagne gange fra forsamlings- og stævneplatformene og endda fået en kredstilsynsmand til at bruge det en gang, da han tilskyndede os til at følge en ubehagelig retning, vi fik fra afdelingskontoret. Det ser ud til at have været sneget ind i vores mundtlige tradition, samtidig med at vores officielle skriftlige doktrin blev skørt.
Det er bemærkelsesværdigt, hvor let og uden tvivl vi kan glide ind i en tankegang. Bibelen siger, at vi ikke skal 'opgive vores mors lov'. (Ordsp. 1: 8) Hvis stævnetaleren ønsker, at publikum adlyder det styrende råd, tilføjer det meget af argumentets vægt, hvis vi ser at retningen ikke kommer fra en ydmyg slave, men snarere den ærede matriark i huset . I hjemmet er mor næststørste til far, og vi ved alle, hvem far er.
Måske ligger problemet hos os. Vi vil vende tilbage til beskyttelsen af ​​mor og far. Vi vil have nogen, der passer på os og herske over os. Når Gud er den person, er alt godt. Men Gud er usynlig, og vi har brug for tro for at se ham og føle hans omsorg. Sandheden frigør os, men for nogle er frihed en slags byrde. Sand frihed gør os personligt ansvarlige for vores egen frelse. Vi er nødt til at tænke for os selv. Vi er nødt til at stå foran Jehova og svare ham direkte. Det er så meget mere trøstende at tro, at alt, hvad vi skal gøre, er at underkaste sig en synlig mand eller gruppe af mænd og gøre, hvad de fortæller os at blive frelst.
Fører vi os som israelitterne på Samuels tid, der kun havde en konge, Jehova, og som havde en frihed fra pleje, der var unik i historien; og alligevel kastede det hele væk med ordene: "Nej, men en [menneskelig] konge er, hvad der skal komme over os." (1 Sam.8: 19) Det kan være trøstende at få en synlig hersker til at tage ansvar for din sjæl og din evige frelse, men det er kun en illusion. Han vil ikke stå ved siden af ​​dig på dommedagen. Det er på tide, at vi begynder at opføre os som mænd og møde den kendsgerning. Det er på tide, at vi tager ansvar for vores egen frelse.
I hvert fald næste gang nogen bruger "åndelig mor" -argumentet på mig, vil jeg citere Jesu ord på John 2: 4:

”Hvad har jeg at gøre med dig, kvinde?”

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    20
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x