Den nøjagtige sætning, ”stor skare af andre får” forekommer mere end 300 gange i vores publikationer. Forbindelsen mellem de to udtryk, ”stor skare” og “andre får”, er etableret over 1,000 steder i vores publikationer. Med en sådan overflod af referencer, der understøtter ideen om et forhold mellem disse to grupper, er det ikke underligt, at sætningen ikke behøver nogen forklaring blandt vores brødre. Vi bruger det ofte, og vi forstår alle dets betydning. Jeg husker for mange år siden en kredstilsynsmand, der spurgte, hvad forskellen var mellem de to grupper. Svar: Al den store skare er andre får, men ikke alle de andre får er den store skare. Jeg mindede mig om sandheden, alle tyske hyrder er hunde, men ikke alle hunde er tyske hyrder. (Vi udelukker naturligvis de hårdtarbejdende tyskere, som tilfældigvis tager sig af får, men jeg går væk.)
Med så et væld af såkaldt nøjagtig viden om dette emne, ville det overraske dig at høre at sætningen ”stor skare af andre får” ikke findes nogen steder i Bibelen? Måske ikke. Men jeg er sikker på, at det ville overraske mange at høre, at den angiveligt indlysende forbindelse mellem disse to grupper ikke findes.
Udtrykket “andre får” bruges kun en gang i Guds inspirerede ord i Johannes 10:19. Jesus definerer ikke udtrykket, men sammenhængen understøtter tanken om, at han henviste til en fremtidig indsamling af ikke-jødiske kristne. Vores officielle holdning til dette er baseret på dommer Rutherfords lære om, at de andre får henviser til alle kristne, der ikke er åndesalvede og har et jordisk håb. Der gives ikke skriftlig støtte til denne undervisning i vores publikationer, simpelthen fordi der ikke findes nogen. (Faktisk er der ingen skrifter, der viser, at nogle kristne ikke er åndesalvede.) Vi anser det imidlertid for at være sandt og behandler det som en given og kræver ingen skriftlig støtte. (For en mere detaljeret diskussion om dette emne, se indlægget, Hvem er hvem? (Lille flok / andet får).
Hvad med den store skare? Det forekommer også kun ét sted, i det mindste i den sammenhæng, vi bruger til at forbinde det med det andet får.

(Åbenbaring 7: 9) ”Efter disse ting så jeg, og se! en stor skare, som ingen var i stand til at tælle ud af alle nationer og stammer og folk og tunger, der stod foran tronen og foran lammet, klædt i hvide kjortler; og der var palmegrener i deres hænder. ”

Hvad er vores grundlag for at sige, at de to udtryk er forbundet? Menneskelig ræsonnement, enkel og enkel. Desværre er vores track record i de sidste 140 år i disse intellektuelle bestræbelser dystre; en kendsgerning, beklageligt nok overser vi villigt som et samfund. Nogle af os er imidlertid ikke længere villige til at overse det, og vi kræver nu bibelsk støtte til enhver undervisning. Så lad os se, om vi kan finde nogen angående den store skare.
Bibelen nævner to grupper i åbenbaringens syvende kapitel, en nummerering 144,000 og en anden, som ikke kan nummereres. Er 144,000 bogstaveligt eller symbolsk? Vi har allerede lavet en god sag for at betragte dette nummer som symbolsk. Hvis det ikke overbeviser dig om muligheden, skal du søge i WTLib-programmet ved hjælp af "tolv" og bemærke antallet af hits, du får i Åbenbaringen. Hvor mange af disse er bogstavelige tal? Er de 144,000 alen, der måler bymuren ved Åb 21:17, et bogstaveligt tal? Hvad med de 12,000 længder, der måler byens længde og bredde, bogstaveligt eller symbolsk?
Ganske vist kan vi ikke kategorisk konstatere, at det er bogstaveligt, så enhver konklusion, vi drager, skal være spekulativ på dette tidspunkt. Så hvorfor ville det ene nummer være præcist, mens det andet betragtes som utallige? Hvis vi tager 144,000 symbolsk, er det naturligvis ikke givet at måle det nøjagtige antal af dem, der udgør denne gruppe. Deres virkelige antal er ukendt, ligesom det for den store skare. Så hvorfor overhovedet give det? Vi kan antage, at det betyder at repræsentere en guddommeligt sammensat regeringsstruktur, der er komplet og afbalanceret, for det er sådan tolv bruges symbolsk i hele Bibelen.
Så hvorfor nævne en anden gruppe i samme sammenhæng?
De 144,000 symboliserer det samlede antal mennesker gennem hele menneskets historie, der er valgt til at tjene i himlen. Langt størstedelen af ​​disse vil blive oprejst. Imidlertid opstår ingen af ​​den store skare. De er alle stadig i live, når de modtager deres frelse. Den himmelske gruppe vil bestå af både opstandne og forvandlede. (1 Kor.15: 51, 52) Så den store skare kunne være en del af den himmelske gruppe. Tallet, 144,000, fortæller os, at det messianske rige er en afbalanceret, fuldstændig guddommeligt sammensat regering, og den store skare fortæller os, at et ukendt antal kristne vil overleve den store trængsel for at komme til himlen.
Vi siger ikke, at det er sådan det er. Vi siger, at denne fortolkning er mulig, og i mangel af specifikke bibelske tekster det modsatte ikke bare kan diskonteres, fordi den tilfældigvis er uenig med den officielle doktrin, da den også er baseret på menneskelig spekulation.
”Vent!”, Kan du sige. "Er forseglingen ikke afsluttet før Harmagedon, og sker der ikke den salvedes opstandelse da?"
Ja, du har ret. Så du tænker sandsynligvis, at dette beviser, at den store skare ikke kommer til himlen, fordi de kun identificeres efter at have overlevet Harmageddon, og inden da er al den himmelske klasse allerede taget op. Faktisk er det ikke helt nøjagtigt. Bibelen siger, at de kommer ud af den ”store trængsel”. Visst lærer vi, at Armageddon er en del af den store trængsel, men det er ikke, hvad Bibelen lærer. Det lærer, at Armageddon kommer efter den store trængsel. (Se Mt. 24:29) Dommen, der finder sted efter at Babylon er blevet ødelagt, men inden Harmageddon starter, identificerer tydeligt dem der er markeret til frelse, hvilket gør det muligt for dem at blive forvandlet i et glimt af et øje sammen med dem der vil blive oprejst da.
Ok, men åbenbaring indikerer ikke, at den store skare tjener på jorden, mens de salvede tjener i himlen? Først og fremmest bør vi udfordre forudsætningen for dette spørgsmål, fordi det antager, at den store skare ikke er åndesalvede. Der er intet grundlag for denne påstand. For det andet skal vi se på Bibelen for at se hvor nøjagtigt de vil tjene.

(Åbenbaring 7: 15) . . .Derfor er de foran Guds trone; og de yder ham hellig tjeneste dag og nat i hans tempel;. . .

Ordet oversat “tempel” her er Naos'. 

(w02 5 / 1 s. 31 spørgsmål fra læsere) “… Det græske ord (na · os') oversat “tempel” i Johns vision om den store skare er mere specifik. I forbindelse med Jerusalem-templet henviser det normalt til Holy of Holies, tempelbygningen eller templets område. Det gengives undertiden som "helligdom."

Dette ville læne sig mod en himmelsk placering, ser det ud til. Det er interessant, at efter at have givet denne erklæring (der henvises ikke til et leksikon), fortsætter den samme artikel til en uhensigtsmæssig konklusion.

(w02 5 / 1 s. 31 spørgsmål fra læsere)  Selvfølgelig disse proselytter tjente ikke i den indre gård, hvor præsterne udførte deres pligter. Og medlemmer af den store skare er ikke i den indre gårdsplads af Jehovas store åndelige tempel, som gårdsplads repræsenterer tilstanden af ​​fuldkommen, retfærdig menneskelig sønskab af medlemmerne af Jehovas “hellige præstedømme”, mens de er på jorden. (1 Peter 2: 5) Men som den himmelske ældste sagde til Johannes: den store skare er virkelig i templet, ikke uden for tempelområdet i en slags åndelig domstol for hedningerne.

For det første er der intet i Åbenbaringens kapitel syv, der forbinder medlemmerne af den store skare med jødiske proselytter. Vi gør det bare op i et forsøg på at udelukke den store skare fra helligdommen, selvom Bibelen sætter dem der. For det andet har vi lige sagt det Naos' henviser til selve templet, det helligste, helligdommen, de indre kamre. Nu siger vi, at den store skare ikke er i den indre gårdhave. Så siger vi i samme afsnit, at ”den store skare virkelig er i templet ”. Så hvad er det? Det hele er meget forvirrende, er det ikke?
Bare for at være klar, her er hvad  Naos' midler:

"Et tempel, en helligdom, den del af templet, hvor Gud selv bor." (Strong's Concordance)

”Henviser til fristed (det jødiske tempel passende), dvs. med bare dets to indvendige rum (værelser). ”HJÆLPER Word-studier

”… Brugt af templet i Jerusalem, men kun af selve den hellige bygning (eller helligdom), der består af det hellige sted og det hellige af hellige ...” Thayers græske Lexicon

Dette placerer den store skare på samme sted i templet, hvor de salvede eksisterer. Det ser ud til, at den store skare også er åndssalvede Guds sønner, ikke kun venner, som det førnævnte ”Spørgsmål fra læsere” siger.
Men styrer ikke Lammet dem til ”springvand af livets vand”, og refererer det ikke til dem på jorden? Det gør det, men ikke udelukkende. Alle, der får evigt liv, jordisk eller himmelsk, ledes til disse farvande. Det er det, som Jesus sagde til den samaritanske kvinde ved brønden, "... det vand, som jeg vil give ham, bliver i ham en kilde med vand, der sprudler op for at give evigt liv ..." Talte han ikke om dem, der ville blive salvet med hellig ånd efter hans afgang?

I Sammenfatning

Der er åbenlyst for meget uforklarlig symbolik i Åbenbaringens kapitel syv til, at vi kan konstruere en endelig doktrin til at understøtte begrebet et to-lags frelsessystem.
Vi siger, at de andre får har et jordisk håb, selvom der ikke er noget i Bibelen til at støtte dette. Det er ren formodning. Vi forbinder derefter de andre får til den store skare, selvom der igen ikke er noget grundlag i Skriften for at gøre dette. Så siger vi, at den store skare tjener Gud på jorden, selvom de er afbildet som stående foran hans trone i den hellige helligdom i templet i himlen, hvor Gud bor.
Måske skulle vi bare vente og se, hvad den store skare viser sig at være, efter at den store trængsel er afsluttet i stedet for at aflede håb og drømme for millioner med ubegrundede spekulationer og menneskelig fortolkning af Skriften.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    28
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x