”Fortsæt med at gøre dette til minde om mig.” (Luke 22: 19)

Lad os sammenfatte det, vi har lært indtil videre.

 • Vi kan ikke bevise med sikkerhed, at Åb 7: 4 henviser til et bogstaveligt antal individer. (Se indlæg: 144,000 - Bogstavelig eller symbolsk)
 • Bibelen lærer ikke, at den lille flok er en delmængde af kristne, der adskiller sig fra resten, fordi de alene går til himlen; det lærer heller ikke, at de andre får kun er kristne med et jordisk håb. (Se indlæg: Hvem er hvem? (Lille flok / andet får
 • Vi kan ikke bevise fra Skriften, at den store skare i Åb 7: 9 udelukkende består af andre får. For den sags skyld kan vi ikke bevise, at den store skare overhovedet har forbindelse til de andre får, eller at de vil tjene på jorden. (Se indlæg: En stor skare af andre får)
 • Bibelen viser, at alle kristne er i den nye pagt, ligesom alle naturlige jøder var i den gamle. (Se indlæg: Er du i den nye pagt)
 • Romerbrevet 8 beviser, at vi alle er Guds sønner, og at vi alle har ånden. Vers 16 beviser ikke, at denne åbenbaring er andet end en klar forståelse af vores holdning baseret på, hvad ånden afslører for alle kristne, når den åbner Skriften for os. (Se indlæg: Ånden bærer vidne)

I betragtning af dette virker vores vej enkel. Jesus fortalte os i Lukas 22:19 at fortsætte med at gøre dette til minde om ham. Paulus bekræftede at disse ord ikke kun gjaldt apostlene, men alle kristne.

(1 Corinthians 11: 23-26) . . For jeg modtog fra Herren det, som jeg også overgav dig, at Herren Jesus om natten, hvor han skulle overgives, tog et brød 24 og efter at have takket ham, brød han den og sagde: ”Dette betyder min krop, der er på DIN vegne. Fortsæt med at gøre dette til minde om mig". 25 På samme måde respekterede han også koppen, efter at han havde aftenmåltid og sagde: “Denne kop betyder den nye pagt i kraft af mit blod. Fortsæt med at gøre dette, så ofte som DU drikker det, til minde om mig". 26 For så ofte som I spiser dette brød og drikker denne kop, forkynder I fortsat Herrens død, indtil han ankommer.

Ved at fejre Herrens aftenmåltid adlyder vi en direkte kommando fra vores Herre Jesus og således "forkynder Herrens død, indtil han ankommer". Er der nogen omtale af en observatørklasse? Når Jesus befalede os at fejre hans død ved at tage vin og brød, instruerer vi os om at dette kun gælder for en lille procentdel af kristne? Pålægger Jesus det store flertal at undlade at deltage? Befaler han dem kun at overholde?
Dette er enkel rækkefølge; en ligetil, utvetydig kommando. Vi forventes at adlyde. Enhver, der læser dette, kan forstå betydningen. Det er ikke formuleret med symbolik, og det kræver heller ikke studiet af en bibelforsker for at afkode en skjult betydning.
Føler du dig ubehagelig ved at lære dette? Mange gør det, men hvorfor skulle det være?
Måske tænker du på Pauls ord i 1 Cor. 11: 27.

(1 Corinthians 11: 27) Følgelig vil den, der spiser brødet eller drikker Herrens kop uværdig, være skyldig i at respektere Herrens krop og blod.

Du føler måske, at Gud ikke har valgt dig, og derfor er du uværdig. Faktisk kan du føle at du ville synde ved at deltage. Læs dog sammenhængen. Paulus introducerer ikke ideen om en ikke-salvet klasse af kristne, som er uværdig at deltage i. Vores publikationer antyder det, men ville det give mening at Paulus skrev korinterne for at advare dem om adfærd, der ikke ville gælde i yderligere 2,000 år? Selve ideen er latterlig.
Nej, advarslen her er mod at respektere begivenhedens højtidelighed ved at handle uhensigtsmæssigt, ikke vente på hinanden eller overgive sig eller endda have sekter og splittelser. (1 Kor.11: 19,20) Så lad os ikke misbruge denne tekst for at støtte mænds traditioner.
Alligevel kan du føle det upassende at deltage, fordi du føler at det er Jehova, hvordan han beslutter, hvem der skal deltage. Hvor ville den idé være kommet fra?

”Vi skal alle huske, at beslutningen udelukkende er Guds, ikke vores.”
(w96 4 / 1 pp. 8)

Ah, så det er fortolkningen af ​​mænd, der får dig til at tvivle, er det ikke? Eller kan du vise denne tro fra Skriften? Det er rigtigt, at Gud vælger os. Vi kaldes og som en konsekvens har vi den hellige ånd. Blev du kaldet ud af verden? Har du den hellige ånd? Har du tro på, at Jesus er Guds søn og din forløser? Hvis ja, så er du et Guds barn. Brug for bevis. Der er et solidt bevis, ikke fra menneskers ræsonnement, men fra Skriften: Johannes 1: 12,13; Gal. 3:26; 1.Johannes 5: 10-12.
Derfor er du en udvalgt, og som sådan har du en pligt til at adlyde Sønnen.

(John 3: 36) . . Den, der udøver tro på Sønnen, har evigt liv; den, som ikke adlyder Sønnen, vil ikke se livet, men Guds vrede forbliver over ham.

Enten udøver vi tro livet ud, eller så adlyder vi og dør. Husk at tro er mere end at tro. Tro gør.

(Hebr 11: 4) . . Af tro tilbød Abel Gud et større offer end Kain, gennem hvilket han [vidnesbyrd] havde vidnet om, at han var retfærdig. . .

Både Kain og Abel troede på Gud og troede, hvad Gud sagde var sandt. Bibelen viser faktisk Jehova tale med Kain for at advare ham. Så begge troede, men kun Abel havde tro. Tro betyder at tro på Guds løfter og derefter handle på denne tro. Tro betyder lydighed og lydighed frembringer troens gerninger. Det er hele budskabet i Hebræerbrevet kapitel 11.
Du har tro på Menneskesønnen, og denne tro manifesteres ved lydighed. Så nu befaler Menneskesønnen, vor Herre, dig, hvordan han vil have dig til at fejre hans død. Vil du adlyde?
Holder du stadig tilbage? Måske bekymret for, hvordan det vil se ud? Forståeligt i betragtning af, hvad vi er blevet lært.

w96 4 / 1 s. 7 Fejr mindesmærket værdig
”Hvorfor kan man forkert deltage i emblemerne? Det kan skyldes [1] tidligere religiøse synspunkter - [2], at alle de trofaste går til himlen. Eller det kan være på grund af [3] ambition eller egoisme - en følelse af, at man er mere fortjener end andre - og et [4] ønske om fremtrædende karakter. ”(Tilføjede parenteser)

 1. Selvfølgelig bør vi ikke deltage på grund af en tidligere religiøs opfattelse. Vi bør tage del på grund af hvad Bibelen, ikke mænd, beder os om at gøre.
 2. Uanset om alle troende kommer til himlen eller ej, er det uden betydning for den aktuelle sag. Jesus sagde, at koppen repræsenterede den nye pagt, ikke noget spirituelt pas til himlen. Hvis Gud ønsker at føre dig til himlen eller vil have dig til at tjene på jorden, er det helt op til ham. Vi deltager, fordi vi bliver bedt om at gøre det, for ved at gøre dette forkynder vi vigtigheden af ​​Kristi død, indtil han ankommer.
 3. Hvis alle kristne nu skal deltage, hvordan tjenes ambitionen ved at tage del? Faktisk, hvis der er ambition eller egoisme, er det et symptom, ikke en årsag. Årsagen er det kunstige totrinssystem skabt af vores teologi.
 4. Dette er den mest talende kommentar af alle. Taler vi ikke ærbødigt om nogen, der deltager. Hvis deres navn er nævnt, vil den næste kommentar ikke være: "Han er en af ​​de salvede, ved du det?" eller ”Hans kone døde lige. Vidste du, at hun var en af ​​de salvede? ” Vi har selv skabt to klasser af kristne i en menighed, hvor der ikke skulle være klasseskel. (Jakob 2: 4)

I betragtning af den igangværende vil vi naturligvis have svært ved at deltage, fordi vi vil være bekymrede over, hvad andre måtte synes om os.
”Hvem tror hun, at hun er?”
”Går Gud over alle disse lang tid pionerer for at vælge ham?”
Vi har knyttet et stigma til, hvad der skal være en demonstration af loyalitet og lydighed. Hvilken trist situation, vi har skabt for os selv. Alt på grund af mænds tradition.
Så næste år, når mindesmærket ruller rundt, har vi alle nogle alvorlige sjælsøgninger at gøre.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  17
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x