[For et par år tilbage blev Apollos opmærksom på denne alternative forståelse af Johannes 17: 3. Jeg var stadig godt indoktrineret dengang, så jeg kunne ikke helt se hans logik og havde ikke tænkt meget over det, før en nylig e-mail fra en anden læser, der havde en lignende forståelse som Apollos ', ankom og opfordrede mig til at skrive om det. Dette er resultatet.]

_________________________________________________

NWT reference Bibelen
Dette betyder evigt liv, deres indtagelse af kendskab til dig, den eneste sande Gud og om den, du sendte ud, Jesus Kristus.

I de sidste 60 år er dette den version af John 17: 3, som vi som Jehovas Vidner gentagne gange har brugt i feltdepartementet for at hjælpe folk med at forstå behovet for at studere Bibelen med os for at få et evigt liv. Denne gengivelse er ændret lidt med frigivelsen af ​​2013-udgaven af ​​vores Bibel.

NWT 2013 Edition
Dette betyder evigt liv, at de kommer til at kende dig, den eneste sande Gud og den, du har sendt, Jesus Kristus.

Begge gengivelser kan understøtte tanken om at evigt liv afhænger af at tilegne sig kundskab om Gud. Sådan anvender vi det bestemt i vores publikationer.
Ved første øjekast ser dette koncept ud til at være indlysende; en no-brainer som de siger. Hvordan ellers vil vi blive tilgivet vores synder og få evigt liv af Gud, hvis vi ikke først lærer ham at kende? I betragtning af den logiske og ikke-kontroversielle karakter af denne forståelse er det overraskende, at flere oversættelser ikke stemmer overens med vores gengivelse.
Her er en prøveudtagning:

International standardversion
Og dette er evigt liv: at kende dig, den eneste sande Gud, og den, som du sendte - Jesus Messias.

New International Version
Nu er dette evigt liv: at de kender dig, den eneste sande Gud og Jesus Kristus, som du har sendt.

International standardversion
Og dette er evigt liv: at kende dig, den eneste sande Gud, og den, som du sendte - Jesus Messias.

King James Bible
Og dette er evigt liv, så de kunne kende dig den eneste sande Gud og Jesus Kristus, som du har sendt.

Byington Bible (udgivet af WTB & TS)
”Og det er, hvad det evige liv er, at de skulle kende dig, den eneste sande Gud og den, du har sendt, Jesus Kristus.”

De foregående gengivelser er temmelig typiske, som det kan ses ved et hurtigt besøg http://www.biblehub.com hvor du kan indtaste “Johannes 17: 3” i søgefeltet og se over 20 parallelle gengivelser af Jesu ord. Når du er der, skal du klikke på den interlineariske fane og derefter klikke på tallet 1097 over det græske ord ginóskó.  En af de givne definitioner er "at kende, især gennem personlig erfaring (førstehåndsbekendtgørelse)."
Kingdom Interlinear gengiver dette "Dette er men det evige liv, så de måske kender dig den eneste sande Gud, og som du har sendt Jesus Kristus ud."
Ikke alle oversættelser er uenige med vores gengivelse, men flertallet er det. Hvad der er vigtigere er, at græskeren ser ud til at sige, at 'evigt liv er til at kende Gud'. Dette er i tråd med tanken i Prædikeren 3:11.

”… Selv den tid, han har fastlagt, har lagt deres hjerte i, at menneskeheden måske aldrig finder ud af det arbejde, som den [sande] Gud har lavet fra start til slut.”

Selvom vi måske lever for evigt, lærer vi aldrig Jehova Gud fuldt ud. Og grunden til, at vi fik et evigt liv, grunden til, at tiden på ubestemt tid blev lagt i vores hjerte, var, så vi kontinuerligt kunne vokse i viden om Gud gennem "personlig oplevelse og førstehåndskendskab."
Det ser derfor ud til, at vi mangler pointen ved at misbruge Skriften, som vi gør. Vi antyder, at man først skal få kundskab om Gud for at leve for evigt. At følge denne logik til sin konklusion tvinger os imidlertid til at spørge, hvor meget viden der kræves for at opnå evigt liv? Hvor er mærket på linealen, linjen i sandet, det vippepunkt, hvor vi har tilegnet os nok viden, så vi kan få evigt liv?
Naturligvis kan intet menneske nogensinde fuldt ud kende Gud,[I] så ideen, vi kommunikerer ved døren, er, at der er behov for et bestemt niveau af viden, og når det først er opnået, så er evigt liv muligt. Dette forstærkes af den procedure, som alle kandidater skal bestå for at blive døbt. De skal besvare en række omkring 80+ spørgsmål, der findes opdelt i tre segmenter i Organiseret til at gøre Jehovas vilje Bestil. Dette er designet til at teste deres viden for at sikre, at deres beslutning om at blive døbt er baseret på nøjagtig viden om Bibelen som Jehovas Vidner lærer dem.
Så vigtig er vores forståelse af John 17: 3 til det koncept, hvorpå vi baserer vores bibelundervisningsarbejde, at vi havde en 1989 studiebog med titlen Du kan leve for evigt i paradis på jorden som blev erstattet i 1995 med en anden studiebog med titlen Viden, der fører til det evige liv.
Der er en subtil, men vigtig sondring mellem de to ideer i 1) "Jeg vil lære Gud at kende, så jeg kan leve for evigt." Og 2) "Jeg vil leve for evigt, så jeg kan lære Gud at kende."
Det er klart, at Satan har en langt mere omfattende viden om Gud, end noget menneske kan håbe på at tilegne sig i en levetid på studier og personlig erfaring. Derudover havde Adam allerede evigt liv, da han blev skabt, og alligevel kendte han ikke Gud. Som et nyfødt barn begyndte han at tilegne sig kundskab om Gud gennem sin daglige omgang med sin himmelske far og sit studium af skabelsen. Hvis Adam ikke havde syndet, ville han nu være 6,000 år rigere på sin viden om Gud. Men det var ikke mangel på viden, der fik dem til at synde.
Igen siger vi ikke, at det er vigtigt at lære Gud at kende. Det er meget vigtigt. Så vigtigt faktisk, at det er selve målet for livet. At sætte hesten foran vognen: "Livet er der, så vi kan kende Gud." At sige at ”Viden er der, så vi kan få liv”, sætter vognen foran hesten.
Selvfølgelig er vores situation som syndige mennesker unaturlig. Ting skulle ikke være sådan. Derfor skal vi acceptere og tro på Jesus for at blive forløst. Vi er nødt til at adlyde hans befalinger. Alt dette kræver ikke at få viden. Alligevel er det ikke det punkt, Jesus gør i Johannes 17: 3.
Vores overvægt og anvendelse af denne Skrift har ført til en slags "maling efter antal" -tilnærmelse til kristendommen. Vi læres og er kommet til at tro, at hvis vi accepterer det styrende organs lære som ”sandheden”, deltager regelmæssigt i vores møder, går ud i felttjeneste så meget som muligt og forbliver inden for den arklignende organisation, kan vi være temmelig sikker på det evige liv. Vi behøver ikke at vide alt, hvad der er at vide om Gud eller Jesus Kristus, men lige nok til at få en bestået karakter.
Alt for ofte lyder vi som sælgere med et produkt. Vores er evigt liv og de dødes opstandelse. Ligesom sælgere læres vi at overvinde indvendinger og skubbe fordelene ved vores produkt. Der er intet galt med at ville leve for evigt. Det er et naturligt ønske. Håbet om opstandelse er også afgørende. Som Hebræerbrevet 11: 6 viser, er det ikke nok at tro på Gud. Vi er også nødt til at tro, at "han bliver belønningen for dem, der oprigtigt søger ham." Ikke desto mindre er det ikke en salgspitch fuld af fordele, der trækker folk ind og holder dem. Hver skal have et ægte ønske om at kende Gud. Kun de der "oprigtigt søger" Jehova vil holde kursen, fordi de ikke tjener til egoistiske mål baseret på hvad Gud kan give dem, men snarere af kærlighed og et ønske om at blive elsket.
En kone ønsker at kende sin mand. Da han åbner sit hjerte for hende, føler hun sig elsket af ham og elsker ham endnu mere. Ligeledes ønsker en far, at hans børn kender ham, selvom den viden vokser langsomt over år og årtier, men til sidst - hvis han er en god far - vil der udvikle sig et stærkt bånd af kærlighed og ægte påskønnelse. Vi er Kristi brud og børn af vores far, Jehova.
Fokus for vores budskab som Jehovas Vidner distraherer fra det idylliske billede, der er skildret i Johannes 17: 3. Jehova skabte en fysisk skabelse, dannet i sit billede. Denne nye skabning, mand og kvinde, skulle nyde evigt liv - en uendelig vækst i kundskab om Jehova og hans førstefødte søn. Dette vil endnu ske. Denne kærlighed til Gud og hans søn vil blive dybere, når universets mysterier gradvist udfolder sig for os og afslører endnu dybere mysterier indeni. Vi kommer aldrig til bunden af ​​det hele. Mere end dette vil vi lære Gud bedre og bedre at kende gennem førstehånds bekendtskab, som Adam havde, men hensynsløst tabt. Vi kan ikke forestille os, hvor det hele vil føre os, dette evige liv med kundskab om Gud som dets formål. Der er ingen destination, men kun rejsen; en rejse uden ende. Nu er det noget, der er værd at stræbe efter.


[I] 1 Cor. 2: 16; Præd. 3: 11

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    62
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x