[Denne uges gennemgang af Vagttårnet undersøgelse (w13 12 / 15 p.17) har været
leveret af et af forummedlemmerne efter en hel del forskning.]

Det ser ud til, at nogle mener, at beregningen, som organisationen har brugt i årtier for at fastslå datoen hvert år i den gregorianske kalender for den jødiske dato for 14. nisan, er tvivlsom. Det ser ud til, at der er rejst tilstrækkelig tvivl til at motivere forlagene til at afsætte den bedre del af to studieartikler til sagen. Dette er den første af dem.
Par. 3 til 7 - Dette afsnit af artiklen giver kun de mest elementære detaljer om påsken; at det finder sted den 14. nisan efterfulgt af syv dage med usyrede brød. Den reviderede NWT lyder:

(Exodus 12: 1-18) Jehova sagde nu til Moses og Aron i Ægypten: 2 “Denne måned skal begynde på månederne for dig. Det bliver den første af årets måneder for dig. 3 Tal til hele Israels forsamling og sig: 'På den tiende dag i denne måned skulle de hver især tage et får til deres fars hus, et får til et hus. 4 Men hvis husstanden er for lille til fårene, skulle de og deres nærmeste dele det indbyrdes i deres hus efter antallet af mennesker. Når du foretager beregningen, skal du bestemme, hvor meget af fårene hver vil spise. 5 Dit får skal være en sund, et årig han. Du kan vælge blandt de unge væddere eller fra gederne. 6 Du skal passe på det indtil den 14th dag i denne måned, og hele menigheden i Israels forsamling skal slagte den i skumringen. 7 De skal tage noget af blodet og sprøjte det på de to dørstolper og den øverste del af døren til de huse, hvor de spiser det.

 8 ”'De skal spise kødet denne aften. De skulle stege det over ilden og spise det sammen med usyrede brød og bitre greener. 9 Spis ikke noget af det rå eller kogt, kogt i vand, men steg det over ilden med hovedet sammen med dets skaft og dets indre dele. 10 Du må ikke gemme noget af det til morgenen, men noget af det, der er tilbage til morgenen, skal du brænde med ild. 11 Og sådan skal du spise det med dit bælte fastgjort, sandaler på dine fødder og din stav i din hånd; og du skal spise det i en fart. Det er Jehovas påske. 12 Thi jeg vil passere gennem Ægypten denne nat og slå alle førstefødte i Ægypten fra menneske til dyr; og jeg vil dømme alle Egyptens guder. Jeg er Jehova. 13 Blodet skal tjene som dit tegn på de huse, hvor du er; og jeg vil se blodet og passere over dig, og pesten kommer ikke over dig for at ødelægge dig, når jeg rammer Ægypten.

14 “Denne dag vil tjene som et mindesmærke for dig, og du skal fejre den som en festival for Jehova i dine generationer. Som en varig vedtægt skal du fejre det. 15 I syv dage skal du spise usyret brød. Ja, den første dag skal du fjerne surdejen fra dine huse, for enhver, der spiser det, der er syrnet fra den første dag og ned til den syvende, denne person skal afskæres fra Israel. 16 På den første dag holder du et hellig stævne, og på den syvende dag, et andet hellig stævne. Intet arbejde skal udføres i disse dage. Kun det, som enhver person har brug for at spise, det alene kan være forberedt på dig.

17 ”Du skal holde usyrede brøds fest, for på denne dag vil jeg føre jeres skare ud af Egypten. Og du skal holde denne dag i dine generationer som en vedvarende lov. 18 I den første måned, på den 14. dag i måneden, om aftenen, skal du spise usyret brød indtil den 21. dag i måneden, om aftenen.

”Som jøder under den mosaiske lov delte Jesus og hans apostle i den årlige påske. (Matt. 26: 17-19) Sidste gang de gjorde det, indførte Jesus en ny begivenhed, som hans tilhængere derefter skulle holde årligt - Herrens aftenmåltid. Men på hvilken dag skulle de observere det? ”(Fra par. 7)
Fodnoter og henvisninger til artiklen peger på betydelig forvirring og meningsforskelle med hensyn til, hvornår melet af det slagtede lam blev spist, hvad enten det var om natten til 14th i begyndelsen af ​​dagen, eller om det er efter afslutningen af ​​14th, i de tidlige mørketimer på 15th.
En anden faktor, der ikke er tydeligt åbenbaret i publikationerne, er at Jesus indstiftede denne påskeoverholdelse en hel dag før den jødiske nation overholdt den. Dette gjorde det muligt for Jesus senere at bringe samme nisan 14-offer til at blive påskelammet for den jødiske nation, der holdt en ”stor sabbat”.

(John 19: 31) Da det var forberedelsesdagen, så kroppene ikke ville forblive på torturstabene på sabbaten (for denne sabbatsdag var en stor en), bad jøderne Pilatus om at få benene brudt og ligene fjernet.

Store sabbater fandt sted, når påsken (Nisan 15) faldt på en lørdag.
Der er to faktorer, der hjælper os med at løse spørgsmålet om, hvornår delte disciplene dette sidste måltid med Jesus: (1) Rejsen var begrænset på sabbaten.

(Exodus 16: 28-30) Så Jehova sagde til Moses: ”Hvor længe vil du nægte at holde mine befalinger og mine love? 29 Vær opmærksom på, at Jehova har givet dig sabbaten. Det er derfor, han giver dig brødet i to dage på den sjette dag. Alle skal bo, hvor han er; ingen må forlade sin lokalitet på den syvende dag. ” 30 Så folket observerede sabbaten den syvende dag.

Derfor er vi nødt til at passe folkemassens ankomst til Jerusalem til påskefestivalen og Jesu bevægelser omkring sabbater på Nisan 2nd, 9th og 16th.
En anden faktor, der hjælper, er genopbygningen af ​​NASA og US Naval Observatory af 5000 års gamle kalendere baseret på rekonstruktion af gamle formørkelser med henblik på historisk analyse.
Så vi kan kombinere den julianske kalenderdato for den nye måneformørkelse i marts 33 CE med skrifterne fra sabbatten.

Hendelsesoversigt for 33 CE

April-33CE
I næste uge fortsætter vi denne diskussion og bringer den videre til vores dag for at se, om april 14th er virkelig den rigtige dag til minde om Jesu Kristi død. Dette kan vise sig at have betydning for mange, der ligesom os anerkender både behovet og faren ved at deltage i organisationens nuværende klima.
Par. 16 - “Ja, både store og små bør være sikre på at Jehova ikke kun var en frelser i fortiden. Da han udfriede sit folk på Moses 'tid, blev han vilje lever os i fremtiden.—Læs 1 Thessalonians 1: 9, 10"

(1 Thessalonians 1: 9, 10) For de rapporterer selv om vores første kontakt med dig, og hvordan du vendte dig til Gud fra dine afguder til slave for en levende og ægte Gud, 10 og at vente på sin Søn fra himlen, som han rejste op fra de døde, nemlig, Jesus, der redder os fra den vrede, der kommer.

Nu har jeg ikke noget problem med at kalde Jehova vores befrier i generelle vendinger. Men når vi gør dette ved at citere et skriftsted, der udtrykkeligt navngiver Jesus som vores udfrier, frygter jeg, at vi mangler det punkt, som Jehova selv prøver at komme med. Det er som om vi siger, ”Ja, Jehova, vi ved, at du har navngivet Jesus som vores frelser, og det er alt sammen godt og godt, men vi vil bare fokusere på dig, okay?”
Par. 18 - ”Kristne, der håber at leve evigt på jorden, er afhængige af det samme blod for at bevare dem. De bør regelmæssigt minde sig selv om forsikringen: „Ved hjælp af ham løser vi løsesum gennem blodet fra den ene, ja, tilgivelsen af ​​vores overtrædelser i henhold til hans ufortjente godheds rigdom.“ - Ef. 1: 7 ”
Igen har vi en forkert anvendelse af Skriften. Vi tager vers 7 ud af sammenhængen og anvender det på en gruppe mennesker, vi ikke engang har bevist - en stor flok såkaldte andre får med et jordisk håb. Overvej nu sammenhængen:

(Efeserne 1: 5, 6) . . .Til han forudbestemte os til at blive adopteret som hans egne sønner gennem Jesus Kristus, efter hans velbehag og vilje, 6 i ros for hans herlige, ufortjente venlighed, som han venligt skænkede os ved hjælp af sin elskede.

Adoptionen som sønner gennem Jesus gælder for salvede kristne som alle har et himmelsk håb. (Romerne 8:23)
Der kan ikke benægtes, at dette bliver en udfordrende undersøgelse at gennemgå for dem af os, der er kommet til at se det fulde omfang af håbet om det himmelske liv, der udvides til alle dem, der sætter tro på Kristus.


Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    25
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x