Den sidste udgave af Vagttårnets studieudgave af 2013 indeholder artikler, der fører op til mindehøjtiden om Herrens aftenmåltid. Inkluderet er dette sidefelt for indstilling af datoen:
w13 12 / 15 s. 23 'Gør dette til minde om mig'

MEMORIAL 2014

Månen kredser om vores jord hver måned. I løbet af hver cyklus er der et øjeblik, hvor månen stiller op mellem jorden og solen. Denne astronomiske konfiguration kaldes "nymåne". På det tidspunkt er månen ikke synlig fra jorden, og det vil heller ikke være før 18 til 30 timer senere. [Kommentar: Månen er direkte i solens blænding og passerer foran den. Under en nøjagtig tilpasning opstår en solformørkelse med tydelig synlighed.]

 I løbet af 2014 vil nymåne nærmest vårjævndøgn være den 30. marts kl.8 (45), Jerusalem tid. Den følgende solnedgang i Jerusalem (31. marts) kommer cirka 21 timer senere. Det er tvivlsomt, om den første del af månen vil være synlig dengang. Mere sandsynligt vil den første solnedgang, hvor den første halvmåne kan ses i Jerusalem, være den 1. april. Efter den metode, som de gamle jøder anvendte, vil det være dagen, hvor den første måned (1. nisan) starter, ved solnedgang. .

Derfor er menigheder med Jehovas Vidner rundt omkring på jorden blevet informeret om at 14. nisan begynder ved solnedgang mandag den 14. april 2014. Det vil være omkring tidspunktet for fuldmånen. - For flere detaljer om beregning af datoen, se Vagttårnet af 15. juni 1977, side 383-384.

Organisationens beregninger mislykkes på flere punkter. Jerusalem starter sommertid søndag den 30. marts kl. Derfor, hvis nymåne finder sted den aften kl. 2 Greenwich Mean Time, ville det være kl. 18 på uret i Jerusalem. I 45 tilføjer både den jødiske kalender og WT-versionen af ​​den samme en 9th månemåned (Adar2.) Derfor begyndte den nye månemåned ved næste solnedgang. Men vil halvmåne være synlig i horisonten over den nedgående sol.
Månen bevæger sig en diameter i timen opad og væk fra solen (omkring en fingerbredde, hvis du holder din hånd op til horisonten.) Solen går ned kl 6:57 DST i Jerusalem næste aften 31. marts kl. dette punkt vil nymåne være 21 timer 12 minutter gammel og sætte klokken 7, når den bliver 50 timer og 22 minutter gammel.
Hvis civil skumring slutter 45 minutter efter solnedgang, er himlen fuldstændig mørk, og månen er 22 fingre over solen og stadig over horisonten.
Selskabet har været under det fejlagtige indtryk, at flere observatører blev sat på den vestlige mur i Jerusalem for at lede efter nymåne for at sprænge hornene for at annoncere begyndelsen på den babyloniske (ikke jødiske) måned Nisan. Navnet stammer fra assyriske, hvilket betyder "måned med lykke (forår!)
WT-fodnoterne om babylonske kalenderberegninger peger på videnskabelige værker, der forklarer, at de babyloniske astronomer havde avanceret videnskaben om forudsigelse af formørkelse gennem offentliggjorte tabeller. Jøder boede i Babylon fra eksilens tid ned til Kristi tid. Da solformørkelsen er det nye månes astronomiske øjeblik, blev observatørmetoden brugt til at kalibrere i "fingre" timingen for, hvordan månen førte solen i slutningen af ​​månen til at halte bagud i den nye månemåned. med en hastighed på ca. en finger i timen.
WT har ofte citeret de nødvendige 18 til 30 timer, der kræves for synlighed ved solnedgang. Så det synes sandsynligt, at Nisan skulle begynde ved solnedgang den 31. martsst, 2014. Alligevel ignorerer det styrende organ sin egen regel og venter en ekstra dag og hævder, at synlighed ikke er sandsynlig. Derfor, i modsætning til den jødiske kalender, starter samfundet 1. nisan den 1. aprilst af 2014.
I 2013 opstod en lignende situation bortset fra at kometen PAN-STARRS C / 2011 L4 dukkede op med maksimal lysstyrke og samme højde på himlen som nymåne om aftenen den 12. marts 2013. Dette betød, at hundredvis af kameraer blev trænet ved solnedgangen fra Jerusalem, da nymånen var omkring 21 timer gammel, til Californien, da nymånen ved solnedgang var 31 timer gammel. Dette giver os og hele verden mulighed for at bedømme pålideligheden af ​​det styrende organs dom i denne sag.
I Athen Grækenland nogle 22 timer efter nymånens øjeblik tog Stelios Zacharias dette foto af den nye halvmåne:
moon-21hours
En fotograf tog dette billede af den nye månemængde i Californien med kometen ved siden af, cirka 31 timer efter at månen havde krydset solen. Den lyse flise på månens bund er den del af månens overflade i sollys.
moon-31hours
Når halvmåne (lysstråle) af lys er synlig, er nymåne forbi. Der er ingen grund til at vente den ekstra dag. Tanken om, at jøderne måtte vente på synlig bekræftelse, er speciel og historisk unøjagtig. De kunne vide ved nøjagtig beregning, hvornår nymåne var, selv om himlen forblev overskyet i flere dage, fordi babylonierne, de mestre astronomer, de var, havde udrettet dette århundreder før.
Så hvad skal man gøre, hvis en kristen ønsker at få evigt liv ved at adlyde Jesu ord:

(John 6: 48-59) ”Jeg er livets brød. 49 Dine forfædre spiste manna i ørkenen, og alligevel døde de. 50 Dette er brødet, der kommer ned fra himlen, så enhver kan spise af det og ikke dø. 51 Jeg er det levende brød, der kom ned fra himlen. Hvis nogen spiser af dette brød, vil han leve for evigt; og faktisk er det brød, som jeg vil give mit kød på verdenslivet. ”

52 Så begyndte jøderne at argumentere med hinanden og sagde: "Hvordan kan denne mand give os sit kød at spise?" 53 Så Jesus sagde til dem: ”Helt sandelig siger jeg eder, medmindre du spiser menneskets Sønns kød og drikker hans blod, har I intet liv i jer selv. 54 Den, der lever af mit kød og drikker mit blod, har evigt liv, og jeg vil genoplive ham på den sidste dag; 55 for mit kød er sand mad og mit blod er sand drikke. 56 Den, der lever af mit kød og drikker mit blod, forbliver i forening med mig, og jeg i forening med ham. 57 Ligesom den levende Fader sendte mig og jeg lever på grund af Faderen, så vil også den, der lever af mig, leve på grund af mig. 58 Dette er brødet, der kom ned fra himlen. Det er ikke som når dine forfædre spiste og alligevel døde. Den, der lever af dette brød, vil leve for evigt." 59 Han sagde disse ting, mens han underviste i en synagoge i Ca′ Per′na.

Hvis den kristne ønsker at følge denne kommando, hvornår vil deltagelsen derefter ske?

(Luke 22: 14-23) 14 Så da timen kom, hvilede han ved bordet sammen med apostlene. 15 Og han sagde til dem: ”Jeg har meget ønsket at spise denne påske med jer, før jeg lider; 16 for jeg siger jer, jeg vil ikke spise det igen, før det er opfyldt i Guds rige. ” 17 Da han tog imod en kop, takkede han og sagde: ”Tag dette, og send det fra hinanden til hinanden, 18 for jeg siger jer, fra nu af vil jeg ikke drikke igen af ​​vinproduktet, før Guds rige kommer. ”

19 Han tog også et brød, takkede, brød det og gav dem det og sagde: ”Dette betyder min krop, som skal gives på dine vegne. Fortsæt med at gøre dette til minde om mig. ” 20 Han gjorde også det samme med koppen, efter at de havde aftenmåltidet, idet han sagde: ”Denne kop betyder den nye pagt i kraft af mit blod, som skal hældes ud på dine vegne.

21 ”Men se! min forræders hånd er med mig ved bordet. 22 For menneskets Søn går faktisk i overensstemmelse med det, der er bestemt; alligevel, ve den mand, gennem hvilken han bliver forrådt! ” 23 Så de begyndte at diskutere indbyrdes, hvilken af ​​dem der virkelig kunne være ved at gøre dette.

Bemærk Lukas eksplicitte rapport om, at apostlene alle var der, og at forræderens hånd stadig er "med mig ved bordet" efter deltagelsen.
I henhold til den jødiske procedure og ofte erklærede styrelsesorganers principper for, at dette blev udført på Nisan 14 efter solnedgang, ser vi fra bevis for, at søndag aprilth, og ikke mandag april 14, er den rigtige dato.
Med hensyn til hvor man skulle gøre dette, blev lovpagten såvel som hvad Jesus indstiftede gjort i hjemmet ved at troende samlede sig i familiegrupper. Dette er helt anderledes end den kommende "kampagne" for at invitere offentligheden til at slutte sig til blot "Guds venner" for at observere den resterende deltagelse, som kunne observeres i mindre end en ud af tusind menigheder.
Mange Jehovas Vidner er klar over, at vi ikke har overholdt Jesu befaling i alle disse år. (For mere information se “Kysse sønnen”.) Men fordi organisationen har skabt et stigma for alle, der ønsker at deltage, er mange bange for at adlyde denne kommando. Hvis du deltager offentligt, vil nogle se på dig som overmodige, mens andre betragter dig som en speciel og behandler dig med en vis ærbødighed. Begge holdninger er naturligvis forkerte, men er en naturlig udløber af læren, der lærer, at kun en privilegeret elite har et himmelsk håb. Disse få informeres om dette fantastiske privilegium gennem nogle mystiske og uforklarlige måder, hvormed Gud informerer dem om deres nyfundne status.
Bør dette forhindre dig i at deltage offentligt? Nogle har antydet, at det ville være forkert at deltage offentligt, da vi ville støtte en fejlagtig lære. På den anden side er det også at sende en besked om at deltage i et mindesmærke og ikke deltage i en besked om, at vi støtter en fejlagtig lære.  Qui tacet concentire!  Tavshed (eller i dette tilfælde passivitet) giver samtykke. Den eneste måde at undgå at sende en besked på er at undgå mindesmærket helt. Nogle har valgt at gøre dette, og i stedet mødes de med nogle få samme sindede venner på den virkelige dato for mindesmærket i år, den 13. april.th. Dette er dog ikke muligt for alle. Der er dem, der føler, at en offentlig erklæring om deres tro er den bedste måde at overholde Jesu befaling:

(1 Corinthians 11: 25, 26)  ”Fortsæt med at gøre dette, så ofte som DU drikker det, til minde om mig.” 26 For så ofte som I spiser dette brød og drikker denne kop, DU forkynder fortsat Herrens død, indtil han ankommer. ”

De begrunder, at hvis nok Jehovas Vidner indtager en holdning på denne måde, vil de forkynde en sandhed, som ikke rigtig kan tales frit i menigheden på nogen anden måde. Når alt kommer til alt kan en person ikke fjernes fra for at have taget emblemerne. Selvfølgelig skal man være meget forsigtig med, hvordan man svarer på spørgsmål, der måtte komme efter mindesmærket. Det er blevet sagt, at "ingen nogensinde har fået problemer med at holde munden inde." Tavshed er derfor det bedste forsvar mod indgribende og sonderende spørgsmål, der kun er beregnet som indfangning.
Der er dem, der ønsker at genvinde ånden fra det oprindelige mindesmærke ved at mødes i en lille gruppe, nyde et måltid, læse fra Bibelen og diskutere det, måske synge nogle sange og til sidst give brødet og vinen. Dette planlægger de at gøre den 13. aprilth. Disse samme mødes derefter med menigheden den 19. aprilth og igen deltage.
At en kristen skal deltage er ikke et spørgsmål til diskussion. Det er kommando af vores Herre og skal overholdes. Hvordan han vælger at deltage er en anden sag helt. Hver enkelt skal ledes af sin egen samvittighed og tage behørigt hensyn til hans eller hendes egne forhold.
Bed om Jehovas vejledning og velsignelse, når vi nærmer os dette mest hellige om natten.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    44
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x