Under forberedelse af det sidste indlæg den disfellowshipping, Jeg brugte en del tid på at arbejde på, hvordan vi anvendte de procedurer, Jesus gav os på Matthew 18: 15-17, baseret på gengivelsen af ​​NWT,[1] nærmere bestemt åbningsordene: ”Hvis din bror desuden synder…” var jeg glade for at tro, at dette var processen til at håndtere synd i menigheden, ikke kun synder af personlig karakter, som vi læres, men synd generelt . Jeg fandt det meget tilfredsstillende at tro, at Jesus gav os denne ene, enkle tretrinsproces til at håndtere forseelser, og at vi ikke havde brug for mere. Ingen hemmelige tremandsudvalg, ingen komplekse ældres styrebog,[2] intet omfattende Bethel Service Desk-arkiv. Bare en proces til at håndtere stort set alle eventualiteter.
Du kan forestille dig min skuffelse, da jeg senere gennemgik den tværlinje gengivelse af vers 15 og lærte, at ordene eis se (“Mod dig”) var udeladt af NWT's oversættelsesudvalg - hvilket betyder Fred Franz. Dette betød, at der ikke var nogen specifik instruktion om, hvordan man skulle håndtere synder af ikke-personlig karakter; noget, der syntes underligt, da det betød, at Jesus forlod os uden specifik retning. Ikke desto mindre ville jeg ikke justere artiklen, fordi jeg ikke ville gå ud over de ting, der var skrevet. Så det var med en eller anden overraskelse - en behagelig overraskelse at være ærlig - at jeg fik en tilpasning i min tænkning fra a kommentar indsendt af Bobcat på emnet. For at citere ham ser det ud til, at "ordene 'mod dig' ikke findes i nogle vigtige tidlige MSS (hovedsageligt Codex Sinaiticus og Vaticanus)."
Derfor vil jeg med rimelighed genoverveje diskussionen med denne nye forståelse som grundlag.
For det første forekommer det mig, at definitionen af ​​en personlig synd, der er alvorlig nok til at retfærdiggøre bortfald (hvis den ikke er løst), er yderst subjektiv. For eksempel, hvis en bror baktaler dit navn, er der ingen tvivl om, at du ville betragte dette som en personlig synd; en synd mod dig. Ligeledes hvis din bror bedragede dig for penge eller besiddelse. Hvad nu, hvis en bror har sex med din kone? Eller med din datter? Ville det være en personlig synd? Der er ingen tvivl om, at du ville tage det meget personligt, sandsynligvis mere end i tilfælde af baktalelse eller svig. Linjerne sløres. Der er et personligt aspekt af enhver synd, der er alvorlig nok til at fortjene menighedens opmærksomhed, så hvor trækker vi linjen?
Der er måske ikke nogen linje, der skal drages.
De, der taler for ideen om et kirkelige hierarki, har en interesseret interesse i at fortolke Matthew 18: 15-17 for at udelukke alt undtagen den mest uovervejelige af personlige synder. De har brug for denne sondring, så de kan udøve deres autoritet over broderskabet.
Men da Jesus kun gav os en procedure, vi skulle følge, er jeg mere tilbøjelig til tanken om, at den var beregnet til at dække alle synder.[3] Dette undgår uden tvivl myndigheden for dem, der formoder at herske over os. Til det siger vi: ”For dårligt”. Vi tjener til glæde af kongen, ikke dødelig mand.
Så lad os sætte dette på prøve. Lad os sige, at du bliver opmærksom på, at en medkristen, der arbejder i det samme firma, som du er i en affære med en vantro kollega. I henhold til vores organisatoriske instruktioner er du forpligtet til at rapportere dette vidne til de ældste. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke er noget i de kristne skrifter, der kræver, at du bliver informant. Dette er strengt et organisatorisk direktiv. Hvad Bibelen siger - hvad Jesus sagde - er, at du skal gå til ham (eller hende) personligt; en på en. Hvis han lytter til dig, har du fået din bror. Det er ikke nødvendigt at tage dette videre generelt set, fordi synderen har omvendt sig og ophørt med at begå synden.
Ah, men hvad hvis han kun narrer dig? Hvad hvis han siger, at han vil stoppe, men virkelig fortsætter med at synde i det skjulte? Kan det ikke være mellem ham og Gud? Hvis vi vil bekymre os om sådanne begivenheder, er vi nødt til at opføre os som spirituelle politimænd. Vi har alle set, hvor det fører.
Hvis han benægter det, og der ikke er andre vidner, skal du selvfølgelig forlade det ved det. Hvis der imidlertid er et andet vidne, kan du derefter gå til trin to. Igen kan du få din bror og vende ham tilbage fra synd på dette tidspunkt. I så fald ender det der. Han omvender sig til Gud, bliver tilgivet og ændrer sin livsforløb. De ældste kan være involverede, hvis de kan være til hjælp. Men det er ikke et krav. De er ikke nødvendige for at udlevere tilgivelse. Det skal Jesus gøre. (Markér 2: 10)
Nu kan du muligvis reklamere mod hele denne idé. Broren begår hor, omvender sig til Gud, holder op med at synde, og det er det? Måske føler du, at der er brug for noget mere, en slags straf. Måske føler du, at retfærdighed ikke er tjent medmindre der er nogen gengældelse. Der er begået en forbrydelse, og der skal derfor straffes - noget for ikke at bagatellisere synden. Det tænker som dette, der føder ideen om gengældelse. I sin mest ekstreme inkarnation producerede det helvede-læren. Nogle kristne glæder sig over denne tro. De er så frustrerede over de forkerte, der er gjort mod dem, at de får stor tilfredshed med at forestille sig dem, der har ofret dem, der vred sig i smerter i all evighed. Jeg har kendt folk som dette. De bliver meget forstyrrede, hvis du prøver at fjerne Hellfire fra dem.
Der er en grund til, at Jehova siger, ”hævn er min; Jeg vil tilbagebetale. ”(Romerne 12: 19) Helt ærligt, vi elendige mennesker har ikke opgaven. Vi mister os selv, hvis vi forsøger at gå på Guds græsmark i denne henseende. På en måde har vores organisation gjort det. Jeg kan huske en god ven af ​​mig, der var menighedstjener, før ældreordningen blev til. Han var den slags mand, der kunne lide at sætte katten blandt duerne. Da jeg blev ældste i 1970'erne, gav han mig en pjece, som var blevet afbrudt, men som tidligere blev givet til alle menighedstjenere. Den præciserede præcise retningslinjer for, hvor længe nogen skulle forblive undladt på baggrund af hans / hendes synd. Et år for dette, mindst to år for det osv. Jeg blev vred bare ved at læse det. (Jeg ville kun ønske, at jeg havde opbevaret den, men det er, at nogen stadig har en original, bedes du scanne og e-maile en kopi til mig).
Faktum er, at vi stadig gør dette i nogen grad. Der er en de facto mindste tid, man skal forblive fjernet. Hvis de ældste genindfører en fornikner på mindre end et år, får de et brev fra afdelingskontoret, der beder om en forklaring for at retfærdiggøre handlingen. Ingen ønsker at få et sådant brev fra grenen, så næste gang vil de sandsynligvis forlænge dommen til mindst et år. På den anden side bliver ældste, der forlader manden i to eller tre år, aldrig afhørt.
Hvis et gift par skilles, og der er grund til at tro, at de iscenesatte utroskabet for at give hver et skriftligt grundlag for at gifte sig igen, er den retning, vi får - altid verbal, aldrig skriftligt - at ikke genindføre for hurtigt for ikke at give andre ideen om, at de kan gøre på samme måde og slippe af.
Vi glemmer, at dommeren over hele menneskeheden holder øje med, og han vil afgøre, hvilken straf han skal udtømme, og hvilken nåde han skal udvide. Kommer det ikke til et spørgsmål om tro på Jehova og hans udnævnte dommer, Jesus Kristus?
Faktum er, at hvis nogen fortsætter med at synde, selv i hemmelighed, er konsekvenserne uundgåelige. Vi må høste, hvad vi sår. Det er det princip, som Gud har fastlagt, og som sådan er uforanderligt. En, der vedvarer i synd, og tror, ​​at han narrer andre, narrer sig virkelig. Et sådant kursus vil kun føre til en hærdning af hjertet; til det punkt, at omvendelse bliver umulig. Paul talte om en samvittighed, der var blevet brændt som om et strygejern. Han talte også om nogle, der var blevet overgivet af Gud til en afvist mental tilstand. (1 Timothy 4: 2; Romerne 1: 28)
Under alle omstændigheder ser det ud til, at anvendelse af Matthew 18: 15-17 på alle former for synd vil fungere, og at det giver fordelen ved at lægge ansvaret for at holde øje med vores broders bedste interesser, lige hvor det hører hjemme, ikke hos en eller anden elite gruppe, men med hver enkelt af os.
____________________________________________________________________________________________________

[1] Ny Verden-Oversættelsen af ​​De Hellige Skrifter, copyright 2014, Watch Tower Bible & Tract Society.
[2] Hyrde Guds hjord, copyright 2010, Watch Tower Bible & Tract Society.
[3] Som diskuteret i Vær beskeden i at gå med Gud der er nogle synder med er kriminelle. Sådanne synder, selv hvis de behandles forsamlingsmæssigt, skal også overføres til de overordnede myndigheder (”Guds ministre”) af respekt for det guddommelige arrangement.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    39
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x