[Dette indlæg blev bidraget af Alex Rover]

Nogle ledere er enestående mennesker med en stærk tilstedeværelse, en inspirerende til selvtillid. Vi er naturligt tiltrukket af ekstraordinære mennesker: høje, succesrige, godt talt, flot.
For nylig spurgte en besøgende Jehovas Vidners søster (lad os kalde hende Petra) fra en spansk menighed min mening om den nuværende pave. Jeg kunne mærke en undertone af beundring for manden, og huske på, at hun plejede at være katolsk, følte jeg det rigtige spørgsmål ved hånden.
Den nuværende pave kan godt være en sådan enestående person - en reformator med en tilsyneladende kærlighed til Kristus. Det ville kun være naturligt, at hun føler en ounce af nostalgi for sin tidligere religion og spurgte om ham.
Spontant kom 1 Samuel 8 til mig, hvor Israel beder Samuel om at give dem en konge til at lede dem. Jeg læste vers 7 til hende, hvor Jehova reagerede fast: ”Det er ikke du [Samuel], som de har afvist, men det er jeg, de har afvist som deres konge”. - 1 Samuel 8: 7
Israels folk har måske ikke haft den hensigt at opgive tilbedelse til Jehova som deres Gud, men de ønskede en synlig konge som nationerne; en der ville dømme dem og kæmpe deres slag for dem.
Lektionen er klar: uanset hvor ekstraordinær menneskelig ledelse det måtte være, er ønsket om en menneskelig leder ensbetydende med at afvise Jehova som vores suveræne hersker.

Jesus: Konges konge

Israel havde sin del af konger gennem historien, men til sidst viste Jehova barmhjertighed og installerede en konge med et evigt mandat på Davids trone.
Jesus Kristus er på alle måder den mest karismatiske, selvtillidsinspirerende, magtfulde, kærlige, retfærdige, venlige og ydmyge mand nogensinde har levet. I ordets fulde forstand kan han også betegnes som den smukkeste af enhver søn af Adam. (Salme 45: 2) Skrifterne kalder Jesus 'kongenes konge' (Åbenbaring 17: 14, 1 Timothy 6: 15, Matthew 28: 18). Han er den ultimative og bedste konge, vi nogensinde kunne ønske os. Hvis vi ser ud til at erstatte ham, er det en dobbelt forræderi mod Jehova. For det første ville vi afvise Jehova som konge, ligesom Israel gjorde. For det andet ville vi afvise den konge, som Jehova gav os!
Det er vores himmelske Faders ønske, at i Jesu navn skal hvert knæ bøjes, og hver tunge åbent skal erkende, at Jesus Kristus er Herre til Faderens ære (2 Philippians 2: 9-11).

Må ikke prale af mænd

Når jeg ser tilbage, er jeg glad for, at Petra ikke stoppede hendes spørgsmål ved paven. Jeg faldt næsten fra min stol, da hun fortsatte med at spørge mig om, hvordan jeg ville føle mig i nærværelse af et medlem af det styrende organ.
Jeg svarede straks: “Ikke noget andet eller mere privilegeret end jeg føler i nærværelse af brødrene og søstrene i vores rigssal!” Derfor kiggede jeg op i passagen i 1 Corinthians 3: 21-23, "...lad ingen prale af mænd... du hører til Kristus; Kristus tilhører på sin side Gud ”; og Matthew 23: 10, "Hverken kaldes ledere, For din leder er en, Kristus ”.
Hvis vi kun har en "leder", betyder det, at vores leder er en enkelt enhed, ikke en gruppe. Hvis vi følger Kristus, kan vi ikke se på nogen broder eller mand på jorden som vores leder, for det ville betyde at afvise Kristus som vores eneste leder.
Petras mor - også et vidne - nikkede i enighed hele tiden. Og tog det et skridt videre, sagde jeg: ”Hørte du ikke, at det styrende organ selv har sagt, at de er kolleger i hjemmet? På hvilket grundlag kunne vi så behandle disse brødre som mere specielle end andre? ”

Jehovas vidner beder om en konge

Det er mest interessant, hvordan det menneskelige sind fungerer. Når de defensive vægge er bragt ned, åbnes oversvømmelsesportene. Petra fortsatte med at fortælle mig en personlig oplevelse. Sidste år talte et medlem af det styrende organ på det spanske distriktskonvention, hun deltog i. Hun fortsatte med at huske, hvordan bagefter publikum fortsatte at klappe i minutter. Ifølge hende blev det så ubehageligt, at broren måtte forlade scenen, og selv da fortsatte applauserne.
Dette generede hendes samvittighed, forklarede hun. Hun fortalte mig, at hun på et tidspunkt holdt op med at klappe, fordi hun følte, at det var ensbetydende med - og her brugte hun et spansk ord - “Veneracion”. Som kvinde med katolsk baggrund er der ingen misforståelse for importen af ​​dette. "Veneration" er et ord, der bruges i forbindelse med de hellige, der viser ære og ærbødighed i et omfang et trin under tilbedelse, som skyldes Gud alene. Det græske ord proskynesis betyder bogstaveligt talt ”kysse i nærvær [[]] af et overlegen væsen; anerkender modtagerens guddommelighed og giverens underdanige ydmyghed. [I]
Kan du forestille dig et stadion fyldt med tusinder af mennesker, der udfører en ærbødighed for en mand? Kan vi forestille os, at disse samme personer kalder sig Jehovas folk? Alligevel er det nøjagtigt, hvad der sker foran vores øjne. Jehovas Vidner beder om en konge.

Konsekvenserne af hvad der bliver offentliggjort

Jeg har ikke delt med dig den fulde historie om, hvordan min samtale med Petra oprindeligt blev til. Det startede faktisk med et andet spørgsmål. Hun spurgte mig: ”Vil dette være vores sidste mindesmærke”? Petra fortsatte med at resonere: ”Hvorfor skulle de ellers skrive det”? Og hendes tro blev styrket af broren ved mindesmeden i sidste uge, der sagde noget til melodien, at den nylige stigning i salvede beviser, at 144,000 næsten er forseglet. (Åbenbaring 7: 3)
Jeg begrundede med hende fra Skriften og hjalp hende med at komme til sin egen konklusion om dette emne, men hvad det illustrerer er konsekvensen af ​​det, der skrives i vores publikationer. Hvilken effekt har den aktuelle åndelige mad på menighederne? Ikke alle Jehovas tjenere er velsignet med en stor mængde viden og erfaring. Dette var en meget oprigtig, men gennemsnitlig søster fra en spansk menighed.
Hvad angår ærligheden af ​​den trofaste slave, er jeg et personligt vidne til dette. I min egen menighed tæller jeg mere om disse mænd end Jesus. I bønner takker ældste og kredsløbstilsynsmænd 'Slaveklassen' for deres ledelse og deres mad oftere, end de takker vores sande leder, Logos selv, Guds Lam.
Jeg beder om at spørge, spildte disse mænd, der hævder at være den trofaste slave deres blod for os, så vi måske lever? Fortjener de mere omtale end den enbårne Guds Søn, der gav sit liv og blod for os?
Hvad har forårsaget disse ændringer i vores brødre? Hvorfor skulle dette medlem af det styrende organ forlade scenen, før applaus var afsluttet? Det er en konsekvens af, hvad de underviser i publikationerne. Man skal kun tage et kig på den uendelige strøm af påmindelser om loyalitet og lydighed mod organisationen og 'Slaveklassen' de sidste måneder i vores Vagttårnet studere artikler.

Stående på klippen ved Horeb

Jeg kan kun forestille mig, hvilken slags 'ærbødighed' alt dette vil påkalde denne kommende sommer, når det styrende organ vil tale direkte med skarer, det være sig personligt eller gennem videoprojektorsystemer.
Borte er de dage, hvor disse brødre var ukendte for os; næsten anonym. Jeg håber, at jeg i sommer stadig kan erkende den religion, jeg voksede op i. Men vi er ikke naive. Vi er allerede vidne til konsekvenserne af vores seneste skrifter i holdningerne hos mange af vores kære brødre og søstre.
Alt håb ligger nu helt i hænderne på det styrende organ. Når urimelig ros finder sted, vil de rette korrekt publikum, sige det er forkert og omdirigere ros til vores sande konge? (John 5:19, 5:30, 6:38, 7: 16-17, 8:28, 8:50, 14:10, 14:24)
I sommer taler det styrende organ Jehovas nation. De vil stå på en figurativ klippe ved Horeb. Der vil være dem, de betragter som oprørere i publikum; mumlende. Det er tydeligt fra materialet i Vagttårnet at det styrende organ bliver stadig mere utålmodig over for sådanne! Vil de forsøge at dæmpe dem ved at forsøge at give deres version af 'livets vand', sandhed fra den 'trofaste slave'?
Uanset hvad vil vi sandsynligvis være vidne til en historisk begivenhed i Jehovas Vidners historie på dette års distriktskonventioner.
Som en afsluttende tanke vil jeg dele et symbolsk drama. Følg venligst med i din bibel kl Nummer 20: 8-12:

Skriv et brev til menighederne, og indkald dem til en international konference, og fortæl, at mange skriftlige sandheder vil blive drøftet, og at brødrene og søstrene vil blive forfriskede sammen med deres husholdninger.

Så den trofaste og diskrete slaveklasse forberedte talematerialet, ligesom Jehova befalede at give mad til det rette tidspunkt. Derefter opfordrede det styrende organ menighederne på det internationale stævne og sagde: ”Hør nu, I oprør frafald! Skal vi producere levende vand, en ny sandhed for dig fra Guds ord? ”

Med det løftede medlemmerne af det styrende organ deres hænder og slog publikum med ærefrygt, da de udgav nye publikationer, og brødrene og søstrene og deres husholdninger brød ud i en tordnende bifald og takkede.

Jehova sagde senere til den trofaste slave: ”Fordi du ikke viste tro på mig og helligede mig for Jehovas folk, vil du ikke føre menigheden ind i det land, som jeg vil give dem.”

Må dette aldrig gå i opfyldelse! Som en, der forbinder Jehovas Vidner, sørger det mig virkelig, at dette er den vej, vi er på. Jeg søger ikke nye farvande som bevis, jeg søger en tilbagevenden til Kristi kærlighed, som de tidlige bibelstuderende havde. Og derfor beder jeg om, at Jehova kan blødgøre deres hjerte, før det er for sent.
___________________________________
[I] 2013, Matthew L. Bowen, Undersøgelser i Bibelen og Antikken 5: 63-89.

49
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x