[Vakttårnstudie for ugen i juli 21, 2014 - w14 5 / 15 s. 21]

”Gud er en Gud ikke af uorden men for fred.” 1 Cor. 14: 33

Par. 1 - Artiklen åbner med en lære, som jeg er kommet til at tro, mindsker Kristi plads i Guds formål. Den siger: ”Hans første skabelse var hans enbårne åndssøn, der kaldes” Ordet ” fordi han er Guds vigtigste talsmand".
Vi lærer, at den eneste grund til, at Jesus kaldes Ordet, er fordi han er Guds talsmand. Da intet andet væsen - menneske eller ånd - kaldes Ordet, og alligevel har mange fungeret som Guds talsmand, hævder vi, at den grad, hvorpå Jesus bruges i denne rolle, er det, der fortjener, at han får denne enestående betegnelse. Derfor kalder vi ham ofte Guds hovedtalsmand eller i dette tilfælde hans main talsmand. Artiklen "Hvad er ordet ifølge John?”Beskæftiger sig med dette spørgsmål i detaljer, så jeg vil ikke uddybe pointen her, bortset fra at sige, at det at være Ordet repræsenterer en unik rolle - en eneste Jesus kunne udfylde. Det er så meget mere end blot at være Guds mundstykke, så privilegeret som denne opgave måtte være.
Par. 2 - ”Guds mange åndelige væsener omtales som” velorganiseret Jehovas ”hære”.Ps. 103.21" [Fed skrift tilføjet]
Det citerede vers siger ikke endda, at Guds englehær er ”velorganiseret”. Vi kan med sikkerhed antage, at de er, ligesom vi med sikkerhed kan antage, at de er mægtige, loyale, glade, hellige, tapper eller et af hundrede andre adjektiver. Så hvorfor indsætte denne? Naturligvis prøver vi meget hårdt at gøre et punkt. Vi prøver at vise, at Jehova er organiseret. Man skulle næppe mene dette nødvendigt, da ideen om en uorganiseret, allmægtig Gud af universet på én gang virker fornærmende og latterlig. Så nej, det er ikke det punkt, vi prøver at gøre. Det, vi siger - hvad der vil fremgå af næste uges undersøgelse - er, at Gud kun arbejder gennem en organisation af en eller anden type. Det er grunden til artiklens titel ikke "Jehova er en organiseret Gud", men snarere "en organisationsgud". I tråd med hvad der vil blive afsløret i næste uges artikel, ville en mere næse-titel være "Jehova arbejder altid gennem en organisation".
Så spørgsmålet, som de kristne burde stille sig selv på dette tidspunkt, er: Er det virkelig sandt?
Par. 3, 4 - ”Som de retfærdige åndeskabninger i himlen er de fysiske himler fremragende organiserede. (Jes. 40: 26) Derfor er det logisk at konkludere, at Jehova ville organisere sine tjenere på jorden. ”
Dette er et underligt eksempel at præsentere som bevis på, at Jehova ville organisere sine jordiske tjenere, da han organiserede universet. Hubble-teleskopet har leveret mange ekstraordinære billeder, siden det blev operationelt. Nogle afslører galakser i kollision, ripper hinanden i nye figurer og kaster tilfældige stjerner løs i kosmos. Der er også mange billeder af supernovarester - kølvandet på ufatteligt massive stjerneeksplosioner, der bestråler plads i lysår i alle retninger. Kometer og meteorer smadrer ind i måner og planeter og omformer dem.[I] Dette er ikke til at antyde, at der ikke er noget formål med alt dette. Jehova har sat strenge fysiske love i gang, som alle astronomiske organer overholder, men der ser ud til at være en slags tilfældighed på arbejde også her; ikke urværket, den mikroadministrerende organisation, som udgiverne ville have os til at acceptere. Artiklen fejler ikke ved at bruge universet som et eksempel på, hvordan Jehova styrer sin intelligente skabelse. Det fejler ved at drage den forkerte konklusion fra dette eksempel. Dette er forståeligt i betragtning af at der er en stærk bias, der ser efter alt, hvad det skriftligt er, der understøtter eksistensen af ​​vores organisatoriske hierarki.
At indstille strenge love - det være sig fysiske eller moralske - og derefter sætte ting i gang og gå tilbage for at se, hvor de fører, mens de giver en vejledende hånd her eller der, stemmer overens med det, vi kender til universet generelt og hvad vi ” har lært af Guds omgang med mennesker.
Par. 5 - ”Den menneskelige familie skulle vokse på en organiseret måde for at befolke jorden og udvide paradiset, indtil den dækkede hele kloden.”
Måske er det et godt tidspunkt at revidere vores tematekst. Paulus kontrasterer "uorden" ikke med orden eller organisation, men med fred. Han promoverede ikke ideen om organisation over kaos. Han ville bare have medlemmerne af den korintiske menighed til at respektere hinanden og føre deres sammenkomster på en ordnet måde og undgå en stolt, kaotisk atmosfære.
Lad os have det sjovt. Åbn din kopi af WT-biblioteket, og skriv "organisation" i søgefeltet, og tryk på Enter. Her er de resultater, jeg fik.

Antal hits i Awake: 1833
Antal hits i Årbøgerne: 1606
Antal hits i Kingdom Kingdom: 1203
Antal hits i Vakttårnet: 10,982
Antal hits i Bibelen: 0

Det er rigtigt! Vagttårn, 10,982; Bibel, 0. Fantastisk kontrast, er det ikke?
Det bliver nu indlysende, hvorfor vi er nødt til at nå så dybt for at forsøge at finde skriftlig støtte til ideen om, at Gud gør alt ved en organisation.
Par. 6, 7 - Disse afsnit refererer til Noahs tid, men det egentlige punkt, de bringer, findes i billedteksten til illustrationen på side 23: ”God organisation hjalp otte mennesker med at overleve oversvømmelsen.” Dette strækker helt sikkert ideen til det absurde. Eller måske fik forfatteren af ​​hebræerne det forkert. Måske skulle en bedre gengivelse af Hebræerbrevet 11: 7 være:

”Ved den gode organisation viste Noah, efter at have fået en guddommelig advarsel om ting, der endnu ikke var set, gudsfrygt og konstrueret en velorganiseret ark til redning af hans husstand; og gennem denne organisation fordømte han verden og blev en arving efter den retfærdighed, der er i henhold til organisationen. ”

Tilgiv den facetiske tone, men jeg føler det er den bedste måde at vise, hvem fjollet denne billedtekst er.
Par. 8, 9 - Fortsætter vi temaet om, at Gud altid bruger en organisation til at få tingene gjort, læres det nu i Israel ”God organisation skulle involvere alle aspekter af deres liv og især deres tilbedelse.” Her forvirrer vi regler og love med organisationsstruktur og -procedure. Før kongernes tid har vi en idyllisk tid henvist til i Dommerne 17: 6

“. . .I disse dage var der ingen konge i Israel. Hver enkelt gjorde hvad der var rigtigt i sine egne øjne. ” (Dom 17: 6)

”Hver enkelt… gør hvad der var rigtigt i sine egne øjne” passer næppe med den organisation, der er beskrevet i disse to afsnit. Det passer dog godt med mønsteret fra en Gud, der giver orden gennem love og principper, derefter læner sig tilbage og ser på, hvordan hans tjenere anvender dem.
Par. 10 - Dette er et vigtigt afsnit, efter denne forfatters ydmyge mening, for det modstrider uforvarende det punkt, artiklen forsøger at komme med. Indtil videre har de forsøgt at vise, at den succes, som Jehovas tjenere har haft, skyldtes at være velorganiseret. Noah overlevede oversvømmelsen på grund af god organisering. Rahab overlevede ødelæggelsen af ​​Jeriko, ikke ved at sætte tro på Gud, som hebreerne 11: 31 siger, men ved at slå sig sammen med jødernes organisation. Nu er vi i Jesu tid, og Jehovas israelitiske organisation er mere organiseret end nogensinde. De har love, der regulerer ethvert aspekt af livet, ned til detaljer som hvor langt op i armen man skal vaske for at behage Gud. De er også Guds udpegede kommunikationskanal. Caiaphas profeterede - åbenbart under inspiration - på grund af hans rolle som ypperstepræst. (John 11: 51) Præstedømmet kunne spore dens afstamning helt tilbage til Aaron. De havde bedre, mere skriftligt beviselige legitimationsoplysninger end ledelsen af ​​enhver kristen kirkesamfund på jorden i dag.
At deres organisation var effektiv og effektiv, fremgår af det faktum, at de kunne bruge den til at kontrollere alle mennesker, endda få dem til at tænde for den Messias, de havde prist offentligt få dage før. (John 12: 13) De opnåede dette ved at tvang dissenterne med et opfordring til enhed. Enhed med og lydighed mod dem, der tager føringen, overskriver sund fornuft og folks samvittighed. (John 7: 48, 49) Hvis nogle var ulydige, blev de truet med at blive sendt fra. (John 9: 22)
Hvis det er en organisation, som Jehova værdsætter, hvorfor hvorfor så afvise dem? Hvorfor ikke fikse det indefra? Fordi problemet ikke var inde i organisationen. Problemet var organisationen. Den jødiske ledelse var organisationen. Gud fastsatte love for at styre en nation styret af ham. Mænd gjorde det til en organisation styret af dem. De havde profetiske fortolkninger på plads, selv om hvordan Messias skulle vises, og hvad han ville gøre for dem. De var ikke villige til at ændre sig, da de blev tvunget til at se situationens virkelighed. (Johannes 7:52) Jehova sendte kærligt sin søn, og de afviste og myrdede ham. (Mt. 21:38)
Jesus kom ikke med en bedre organisation. Han kom med noget, de mistede undervejs: tro, kærlighed og barmhjertighed. (Mt 17: 20; John 13: 35; Mt 12: 7)

Afsnit 10 modbeviser uforvarende undersøgelsesartiklens hovedforudsætning.

 
Par. 11-13 - Dette afsnit er et glimrende eksempel på gentagelseskraften. Her fortsætter vi med at gentage "organisation" i stedet for "mennesker" eller "menighed" i håb om, at læseren ved gentagelse vil glemme, at ordet aldrig - ALDRIG - bruges i Bibelen. Vi kan lige så let indsætte "klub" eller "hemmeligt samfund" for al den bevisværdi, det tilføjer til diskussionen.
Par. 14-17 - Vi afslutter vores undersøgelse med en kort gennemgang af begivenhederne, der førte til ødelæggelsen af ​​Jerusalem. ”Jøderne generelt [dem, der ikke tilsluttede sig Jehovas organisation], accepterede ikke de gode nyheder, og ulykke skulle ramme dem… trofaste kristne [dem i Jehovas organisation] overlevede, fordi de fulgte Jesu advarsel.” (Par. 14) “De forbundet med velorganiseret tidlige menigheder havde stor gavn ... (par. 16) ”Da Satans verden nærmer sig slutningen i disse sidste dage, bevæger den jordiske del af Jehovas universelle organisation sig i stadig større hastighed. Holder du trit med det?"
En nybegynder, der læser dette emne for første gang, kan blive forundret over al den vægt, der lægges på organisationen. Han spekulerer måske på, hvordan vores frelse er bundet, ikke til tro eller et personligt forhold til Gud, men til at følge med i en organisation. Imidlertid vil ethvert døbt Jehovas Vidne vide, at det, som artiklen fremmer, ikke er kvaliteten af ​​at være organiseret - noget, som ikke kræves af Gud til frelse, men vigtigheden af ​​at være loyal mod retning af en lille gruppe mænd, der leder den verdensomspændende organisation af Jehovas Vidner. Hvis nogen skulle være i tvivl om denne konklusion, har de bare at læse næste uges undersøgelse for at fjerne enhver tvivl.

_________________________________________

[I] Barringer Meteorkrater i Arizona er kun 50,000 år gammel. Forskere beskylder din udryddelse af dinosaurerne på en massiv komet / meteorangreb.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    42
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x