Vi er meget ude af uafhængig tænkning i Jehovas Vidners organisation. For eksempel,

Stolthed kan spille en rolle, og nogle falder i fælden af ​​uafhængig tænkning.
(w06 7 / 15 s. 22 par. 14)

På grund af baggrund og opdragelse kan nogle være mere givet til uafhængig tænkning og egen vilje end andre.
(w87 2 / 1 s. 19 par. 13)

Dette er på ingen måde en nylig udvikling.

Ethvert andet kursus ville producere uafhængig tænkning og forårsage opdeling.
(w64 5 / 1 s. 278 par. 8 Building a Firm Foundation in Christ)

Han kan ikke have selvstændig tænkning. Tankerne skal være lydige mod Kristus.
(w62 9 / 1 s. 524 par. 22 Forfølger fred gennem øget viden)

Verden ignorerer i sin uafhængige tanker Gud og hans formål med mennesket, som om han ikke var Skaberen.
(w61 2 / 1 s. 93 Beskyttelse af tænkningsevne for ministeriet)

Det var uafhængig tænkning, der startede menneskeheden på dens nuværende tragiske kurs. Adam valgte at tænke uafhængigt af Jehova. Der er kun to baner, der er åbne for mennesker. At tænke der afhænger af Jehova og tænke, som er uafhængig af ham. Sidstnævnte tænker, at det afhænger af mænd, hvad enten man er eller andre. Tænkende, afhængig af Gud - Godt! Tænkning, uafhængig af Gud - Dårligt!
Enkelt, er det ikke?
Men hvad nu hvis mænd vil forvirre problemet? Hvordan kan de rod med en sådan simpel formel? Ved at få os til at tro, at de taler for Gud. Hvis vi tror på det, så tror vi, at uafhængig tænkning - uafhængigt af disse mænd, det vil sige - er dårlig. Sådan udfører lovløsheden mand sin opgave. Han sidder i templet og forkynder sig selv som en Gud. (2 Th 2: 4) Derfor er det en synd at tænke uafhængigt af ham. Ved hjælp af denne teknik kan han overbevise os om, at vi adlyder Gud, når vi faktisk gør det modsatte.
Det er trist at skulle sige dette, men med deres egne ord er det tydeligt, at dette er den taktik, som det styrende organ har brugt i årtier. Overveje:

Men en ånd af uafhængig tænkning er ikke fremherskende i Guds organisation, og vi har sunde grunde til tillid til mændene tager føringen blandt os.
(w89 9 / 15 s. 23 par. 13 Vær lydig mod dem, der tager føringen)

 

Men indeni de er åndeligt uren, efter at have givet efter for stolte, uafhængige tanker. De har glemt alt det, de lærte om Jehova, hans hellige navn og attributter. De anerkender ikke længere, at alt, hvad de lærte om Bibelens sandhed - rigets herlige håb og en paradisjord og væltningen af ​​falske doktriner, såsom treenigheden, den udødelige menneskelige sjæl, evig pine og skjærsilden - ja, alt dette kom til dem gennem "den trofaste og diskrete slave."
(w87 11 / 1 s. 19-20 par. 15 Forbliver du ren i enhver henseende?)

 

20 Helt fra starten af ​​sit oprør satte Satan spørgsmålstegn ved Guds måde at gøre tingene på. Han fremmede uafhængig tænkning. 'Du kan selv bestemme, hvad der er godt og dårligt,' sagde Satan til Eva. 'Du behøver ikke at lytte til Gud. Han fortæller dig ikke rigtig sandheden. ' (3 Mosebog 1: 5-2) Den dag i dag har det været Satans subtile plan at inficere Guds folk med denne type tankegang. - 3 Timoteus 1: 13, XNUMX.
21 Hvordan manifesterer sådan uafhængig tænkning? En almindelig måde er ved at stille spørgsmålstegn ved rådene, der leveres af Guds synlige organisation.
(w83 1 / 15 s. 22-pars. 20-21 Sådan afsløres djævelens subtile design)

I dag er der også dem, der ved deres uafhængige spørgsmål sætter spørgsmålstegn ved Kristi evne til at have og bruge på jorden et specielt udpeget styrende organ af ufuldkomne mennesker, til hvem han har overdraget alle rigets interesser eller ”ejendele” på jorden. (Matt. 24: 45-47) Når sådanne uafhængige tænkere modtager råd og vejledning baseret på Bibelen, hælder de til tanken: 'Dette kommer kun fra kødelige mænd, så det er op til mig at beslutte, om jeg vil acceptere det eller ej .'
(w66 6 / 1 s. 324 Intellektuel frihed eller fangenskab til Kristus?)

Du vil i disse citater bemærke, hvordan vi starter med at lægge et solidt fundament på den let acceptable sandhed, at det er dårligt at tænke, der er uafhængig af Gud. Derefter glider vi sømløst fra denne sandhed til løgnen om at tænke, der er uafhængig af det styrende organ / trofaste slave / dem, der tager føringen er lige så slemt. Dette gør nogle mennesker til Guds jævnaldrende.
At et bedrag er på arbejde er mest gennemsigtigt i det sidste citat (1966), fordi det refererer til et styrende organ 10 år før der faktisk var et. På det tidspunkt styrede Nathan Knorr og Fred Franz organisationens produktion.
I betragtning af hvor åbenlyst denne misbrug af et skriftfast princip er, kan man ikke undgå at undre sig over, hvorfor det så let optages af millioner af Jehovas Vidner. Svaret findes i et princip, der er angivet af Peter. Selvom det anvendes til en anden situation, har det som alle principper en bred anvendelse.

“. . .Til, efter deres ønske, denne kendsgerning undgår deres opmærksomhed. . . ” (2 Pe 3: 5)

Disse vantro accepterede ikke det pågældende faktum som sandt, fordi de ville ikke. Hvorfor ville de ikke have det? Ved at anvende princippet i vor tid kan vi spørge: Hvorfor ville folk, der hævder at være "i sandheden", afvise sandheden, når den præsenteres for dem fra Skriften? Mange af os har haft lejlighed til at bringe vores fund vedrørende 1914 eller det to-trins frelsessystem sammen med forskellige Jehovas vidner og har ofte været chokeret over de negative og afvisende svar vi har modtaget. Hvis vi skubber lidt hårdere, bliver vi ofte konfronteret med vred fordømmelse. Hvorfor ønsker disse brødre og søstre ikke at tro på beviserne for dem?
For nylig så jeg en episode af et tv-show kaldet Perception. Det endte med denne fascinerende monolog.

”Der er ikke noget værre end en løgner. Vi føler os alle på den måde. Men hvorfor? Hvorfor tager vi sådan undtagelse fra nogen, der trækker ullen hen over øjnene? Fordi det føles elendig ...bogstaveligt. Vantro behandles af det limbiske systems cingulære cortex og den forreste insula; de samme dele af hjernen, der rapporterer viscerale fornemmelser som smerter og afsky. Så dette forklarer ikke kun, hvorfor vi hader løgnere, men hvorfor vi som mennesker længes efter noget at tro på. Uanset om det er julenissen eller et videnskabeligt faktum som tyngdekraften, vores hjerner belønner os følelsesmæssigt, når vi tror. At tro er at føle sig godt; at føle sig trøstet. Men hvordan kan vi stole på vores eget trossystem, når vores hjerner giver dem følelsesmæssige tilbageslag? Ved at afbalancere det hele med kritisk tænkning; ved at stille spørgsmålstegn ved alting… og ved altid at være åben for mulighederne. ”Dr. Daniel Pierce, TV Show Perception [Fed skrift tilføjet]

Når nogen lyver for os, generer det os ikke bare intellektuelt, men visceralt. Jehova designet os på den måde. På samme måde føler vi os godt, når vi lærer en ny sandhed, hvad enten det er skriftligt eller videnskabeligt. Vi bliver lidt kemisk induceret højt. Vi kan godt lide den følelse. Når vi tror, ​​har vi det godt, føler vi os trøstede. Men der er en fare.

“. . For der vil være en periode, hvor de ikke udholder den sunde undervisning, men i overensstemmelse med deres egne ønsker de vil samle lærere for sig selv for at få ørerne kildet; 4 og de vil vende ørerne væk fra sandheden, hvorimod de vil blive henvist til falske historier. 5 Du holder dog fornuftigt i alle ting. . . ” (2Ti ​​4: 3-5)

Ligesom en narkoman, der er afhængig af et højt, som vi ved, er dårligt for os, kan vores egne ønsker få os til at holde os fast ved falske historier. De får os til at føle os godt. Vores hjerne belønner os for at tro med et følelsesmæssigt tilbageslag. Alt, hvad vi skal gøre, er at gå ud i tjeneste (selvom vi bare uddeler kanaler), deltager på alle møder, foregår regelmæssigt (se, de har gjort det endnu lettere med det nye krav om 30-timer), og mest af alt , adlyde det styrende organ; og vi vil leve for evigt i paradis som ungdommelige mennesker.
Som karakteren af ​​Dr. Pierce spurgte: "Hvordan kan vi stole på vores eget trossystem, når vores hjerner giver os følelsesmæssige tilbageslag?" Svaret, "Ved at afbalancere det hele med kritisk tænkning."

Hvad er kritisk tænkning?

Siden 1950 har Watchtower Bible & Tract Society publikationer næsten intet at sige om det. Faktisk henvises der til begrebet kun tilfældigvis kun tre steder på al den tid.[I]
Mens NWT ikke bruger udtrykket, er konceptet skriftligt og kan findes i udtrykket "tænkningsevne."

”At give den uerfarne skarphed; At give en ung mand viden og tænkeevne. ”(Pr 1: 4)

”Tænkningsevne vil holde øje med dig, og skelnen vil beskytte dig, 12 For at redde dig fra den dårlige kurs, Fra den mand, der taler perverse ting, ”(Pr 2: 11, 12)

”Min søn, miste ikke synet af dem. Beskytte praktisk visdom og tænkeevne; 22 De vil give dig liv og være prydet for din hals; ”(Pr 3: 21, 22)

Ordene ”skelnen” og ”indsigt” hænger tæt sammen og understøttes også godt i Skriften.
Kritisk tænkning er afgørende, hvis vi skal overvinde sindets vilje til at tro på det følelsesmæssige tilbageslag, det får. Det er et skriftligt begreb, og det vi er befalet at praktisere.
En definition af udtrykket ”kritisk tænkning” er ”studiet af klar og uklar tænkning. Det bruges primært inden for uddannelsesområdet og ikke inden for psykologi (det henviser ikke til en tænkningsteori).[1]
National Council for Excellence in Critical Thinking (en non-profit organisation med base i USA)[2] definerer kritisk tænkning som den intellektuelt disciplinerede proces med aktiv og dygtig konceptualisering, anvendelse, analyse, syntese og / eller evaluering af information indsamlet fra, eller genereret af, observation, oplevelse, reflektion, resonnement eller kommunikation, som en guide til tro og handling .[3]
Etymologi: En følelse af udtrykket kritisk betyder “afgørende” eller “meget vigtigt”; en anden sans stammer fra κριτικός (Kritikos), hvilket betyder "i stand til at skelne".
Hvis vi skal sikre, at vi ikke engagerer os i den forkerte slags uafhængig tænkning (tænkning, der er uafhængig af Gud), skal vi praktisere kritisk tænkning. Overvej dette råd fra Vagttårnet:

At stille et sundt religiøst spørgsmål er en demonstration af mangel på tro på Gud og kirken i henhold til de gejstlige. Som et resultat af det irske folk tænker meget lidt uafhængigt. De er ofre for præster og frygt; men frihed er i syne.
(w58 8 / 1 s. 460 Dawns en ny æra for irerne)

Jeg er sikker på, at ironien i dette uddrag ikke slipper for dig. Kirken i Irland holdt folket i mørke ved at pålægge deres vilje til dem og tvang dem med frygt. En ny æra begyndte, da de irske katolikker begyndte at tænke uafhængigt af kirken. På samme måde afskrækkes Jehovas Vidner gentagne gange fra at tænke uafhængigt af vores organisation eller kirke af vores tilsvarende præsteklasse, der bruger frygt for at gå ud for at holde os på linje.

En lektion fra computere

Det kan overraske dig at lære, at den enkleste af alle elektroniske kredsløb er grundlaget for alle computere. Flip-flop-kredsløbet bruger kun to transistorer og ingen andre komponentdele. Det kan kun være i en af ​​to tilstande: Til eller Fra; En eller nul. Dette er kendt som et binært logisk kredsløb, og ved at gentage dette kredsløb gentagne gange i millioner skaber vi det mest komplekse elektroniske udstyr - kompleksitet fra enkelhed.
Jeg finder ud af, at livet ofte er sådan. Håndtering af den overvældende kompleksitet af menneskelige interaktioner kan ofte opnås ved at koge det hele ned til et enkelt binært koncept. Enten adlyder vi Skaberen og nyder godt af det, eller så adlyder vi skabelsen og lider. Det virker næsten for simpelt at arbejde, men alligevel gør det det. Ligesom computerens flip-flop-kredsløb er den enten 1 eller 0. Guds måde eller menneskets.
Skaberen ønsker, at vi skal tænke kritisk. Han opfordrer os til at udvikle tænkeevne, skelnen, indsigt og visdom. Han vil have, at vi lytter til ham. Oprettelsen afskrækker alle disse ting. Hvis nogen afskrækker dig fra at udøve tænkeevne, står han i modsætning til Gud. Selvom denne er dig selv. For dig og jeg er en del af skabelsen, og ofte forhindrer vi os i at tænke kritisk, fra at ærligt undersøge fakta, fordi inderst inde i en mørk del af vores hjerne siger en lille stemme os til ikke at gå der, fordi vi ikke ønsker at møde konsekvenserne af tankeprocessen. Så vi rejser vægge, der forhindrer os i at kritisk evaluere situationen. Vi lyver for os selv, fordi vi kan lide den måde, den aktuelle virkelighed føles på.
Det er på niveauet med dette metaforiske flip-flop-kredsløb et spørgsmål om suverænitet. Styrer Skaberen os, eller styrer vi os selv? Et binært valg - men et liv og død.

Lav tid til meditation

Tilbage i 1957, Vagttårnet havde et noget andet syn på uafhængig tænkning end nu. I et smukt skrevet segment lærer vi os følgende:

Selvom han ikke blev søgt af skarer, som Jesus var, er hans tilhængere i dag hårdt presset af moderne levevis for at finde ensomhed til meditation. Mange steder i verden er enkelhed i at leve erstattet af et liv med kompleksitet, med vågne timer fyldt med både vigtige og trivielle anliggender. Desuden udvikler mennesker i dag en aversion mod at tænke. De frygter at være alene med deres egne tanker. Hvis andre mennesker ikke er i nærheden, fylder de tomrummet med tv, film, lette læsestoffer, eller hvis de går på stranden eller parkerer den bærbare radio også, så de ikke behøver at være med deres egne tanker. Deres tankegang skal kanaliseres for dem, klargjort af propagandister. Dette passer Satans formål. Han afgrænser massesindet med alt og andet end Guds sandhed. For at holde sindet fra at gøre gudstænkning Satan holder dem travlt med tanker, der enten er trivielle eller ugudelige. Det er skræddersyet tænkning, og skræddersyet til det er Djævelen. Minds fungerer, men på den måde, som en hest bliver ført. Uafhængig tænkning er vanskelig, upopulær og endda mistænkt. Tankekonformitet er vores dagsorden. At søge ensomhed for meditation er ridsende som antisocial og neurotisk. - Åb. 16: 13, 14.

8 Som Jehovas tjenere må vi adlyde hans befaling om at meditere. Hastigheden med begivenheder fejer os som en chip på floden uden nogen chance for at guide eller kontrollere vores egen kurs, medmindre vi kæmper mod strømmen og arbejder os ind i en sidevirksom eller rolig pool til pause og refleksion. Vi er som sparve i en tornado, hvirvlet rundt i cirkler, rundt og rundt om de daglige cyklusser uden nogen chance for at være i ro, medmindre vi kan kæmpe os ind i det rolige øje af stormstormen i regelmæssige meditationsperioder om spirituelle anliggender. For at meditere skal vi have fred og ro, vi skal lukke lyd, der angriber øret og blinde os for seværdigheder, der distraherer øjet. Forstandens organer skal lindres, så de ikke besætter sindet med deres budskaber, og dermed frigør sindet til at tænke på andre ting, nye ting, forskellige ting, frigøre det til at undersøge i sig selv i stedet for at blive spærret fra uden. Hvis et værelse er fuldt, kan flere ikke komme ind. Hvis sindet er optaget, kan nye tanker ikke komme. Vi skal give plads til at modtage, når vi mediterer. Vi må åbne sindets arme for nye tanker, og gøre dette ved at rydde vores sind for hverdagens tanker og bekymringer, ved at lukke det daglige virvar af kompleks moderne livsstil ud. Det tager tid og ensomhed at således tømme og frigøre sindet i den daglige hvirvlende uro, men hvis vi gør dette, vil sindet græsse sin vej gennem de grønne græsarealer i Guds ord og vil blive beroliget af sandhedens afslappende vand. Meditation vil give dig mange friske, elskelige og åndelige ting; Hvis du gør det regelmæssigt, vil du åndelig genoplive, fornye og genopfylde dig. Så kan du sige om Jehova: ”Han får mig til at lægge mig i grønne græsgange. Han fører mig ved siden af ​​stille vand; han genopretter min sjæl. ”Eller:” Han giver mig nyt liv. ”- Ps. 23: 2, 3, RS; PÅ.
(w57 8 / 1 s. 469 pars. 7-8 Vil du leve på jorden for evigt?)

I lyset af vores nuværende holdning til uafhængig tænkning er ironien i denne passage chokerende. Hvor ofte har du hørt brødre klage over, at de er så travlt med teokratiske pligter, at de ikke har tid til personlig undersøgelse, kontemplation og meditation? Denne klage er så almindelig blandt Betheliterne, at den er blevet en vittighed blandt os alle, der balanserer menighedens ansvar med sekulære opgaver.
Dette er ikke fra Gud. Jehovas søn havde kun 3½ år på at udføre sin tjeneste, men alligevel tog han regelmæssigt tid til ensom meditation. Faktisk tog han mere end en måned fri for at starte, for at være alene for at bede, tænke og meditere. Han gav eksemplet for os ved aldrig at lade sit teokratiske arbejde forbruge al sin tid. Jehova ønsker, at vi skal tage tid til tankevækkende meditation.
Hvem er det nu, der 'kanaliserer vores tænkning'? Hvem betragter 'uafhængig tænkning som mistænkt'? Hvem gør "tankeoverensstemmelse til vores dagsorden"?[Ii]
Det er enkelt. Et binært valg. Skaberen ønsker, at vi skal være afhængige af ham, og fortæller os at tænke kritisk og undersøge alle ting. (Phil 1: 10; 1 Th 5: 21; 2 Th 2: 2; 1 John 4: 1; 1 Co 2: 14, 15) Skabelsen ønsker, at vi uden tvivl accepterer deres tanker; at være afhængig af dem.
1 eller 0.
Det er vores valg. Det er dit valg.
________________________________________
[I] w02 12 / 1 s. 3 giver indtil det gør ondt; g99 1 / 8 s. 11 Beskyttelse af friheder - Hvordan ?; g92 9 / 22 s. 28 Ser verden
[Ii] ”Vi er nødt til at beskytte os mod at udvikle en ånd af uafhængighed. Ved ord eller handling må vi aldrig udfordre den kommunikationskanal, som Jehova bruger i dag. “(W09 11 / 15 s. 14 par. 5 Treasure Your Place in the Congregation)
For at "tænke i overensstemmelse" kan vi ikke rumme ideer i modsætning til ... vores publikationer (CA-tk13-E nr. 8 1/12)

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    39
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x