Alex Rover gav en fremragende oversigt over den ændrede situation i vores organisation i hans KOMMENTAR på min seneste indlæg. Det fik mig til at tænke over, hvordan disse ændringer skete. For eksempel minder hans tredje punkt os om, at vi i ”gamle dage” ikke vidste navnene på medlemmerne af det styrende organ og deres billeder blev aldrig vist på tryk. Det ændrede sig med udgivelsen af ​​Proclaimers-bogen for 21 år siden. Min kone blev generet af det og følte, at det var upassende, at disse mænd blev så fremtrædende medtaget i en publikation. Det var kun endnu et lille skridt i den årtier lange udvikling mod vores nuværende organisatoriske miljø.

Det er ved en langsom, men stabil temperaturstigning, at frøen koges.

Dette fik mig til at spekulere på, hvordan disse ændringer kunne have udviklet sig, tilsyneladende ubemærket, til det punkt, hvor vi nu let accepterer det styrende organ som legemliggørelsen af ​​en trofast og diskret slave af Matthew 24: 45. Disse syv mænd forkynder selv, at de er en del af opfyldelsen af ​​en 2,000-år gammel profeti, og ingen banker øje. Jeg tror ikke, at en sådan forståelse ville have været mulig under den gamle vagt.
Dette fik mig til at huske den åbenbaring, Raymond Franz gjorde om hans styrelsesorgan i sin tid. En beslutning, der berører politik eller fortolkning af læren, kunne vedtages på grundlag af to tredjedels flertal. Hvis denne regel fortsætter med at eksistere - og jeg har ingen grund til at tænke andet - tager det fem af de nuværende syv medlemmer at stemme. Så selv om to var uenige i fortolkningen af ​​det styrende organ som troende-slave, ville undervisningen stadig blive officiel på grund af de fem.
Denne tanke førte mig til at overveje åndenes vejledning. Vi må huske, at det styrende organ nu hævder at være den udpegede kommunikationskanal for Gud. De hævder at være åndsrettet. Det betyder, at Jehova taler til os gennem dem.
Hvordan leder Guds ånd menigheden? Valg af en af ​​12-apostlene ville bestemt være en begivenhed af større betydning end valg af et styrende organ, ikke? Da Judas 'kontor skulle udfyldes, talte Peter til mængden på omkring hundrede og tyve (summen af ​​den kristne forsamling på det tidspunkt) og fastlagde de kvalifikationer, som manden skulle have til at manifestere; så frembragte mængden to mænd, og de kastede masser, så den hellige ånd kunne lede resultatet. Der var ingen afstemning fra apostlene, hverken enstemmig eller med to tredjedels flertal.
Hvad angår at lede menigheden, hvad enten det drejer sig om Israel eller den kristne menighed, kommer guddommelig åbenbaring næsten altid gennem munden til et individ. Har Jehova nogensinde afsløret sit ord gennem et valgudvalg?
Sandt nok kan ånden også blive aktiv i en gruppe. For eksempel kan vi pege på spørgsmålet om omskærelse. (Akter 15: 1-29) De ældre mænd i Jerusalem-menigheden var kilden til dette problem, så naturligvis skulle de være dem, der skulle løse det. Jehovas ånd led dem - ikke et udvalg, men alle dem i menigheden - om hvordan man løser et problem, som de selv skabte.
Der er ingen skriftlig præcedens for valg af stemmekomitéen; bestemt ingen præcedens for en to tredjedels flertalsstyre, hvilket er en måde at undgå dødvande på. Ånden er aldrig fastlåst. Kristus eksisterer heller ikke delt. (1 Cor. 1: 13) Retter den hellige ånd kun to tredjedele af brødrene i det styrende organ? Har de med en anden opfattelse ikke ånden under en bestemt afstemning? Afhænger fortolkningen af ​​profeti ikke af Gud, men af ​​en demokratisk afstemningsproces? (Ge 40: 8)
Der er et gammelt ordsprog, der siger: ”Beviset ligger i buddinget.” Et skriftligt ækvivalent kan være, ”Smag og se, at Jehova er god.” Så lad os se på resultaterne. Lad os smage på denne proces, der leder og leder os og se, om den er god og derfor fra Jehova. - Ps 34: 8
De, der offentliggør og kommenterer dette websted, har afsløret mange markante fejl i JW-doktrinen såvel som defekte og katastrofale politiske beslutninger, der har resulteret i unødvendig forfølgelse og lidelse af Jehovas Vidner. Vores tidligere politik om, hvordan man skal tackle barnemolestere, har ført til det åndelige forlis for utallige antal små; små får. (John 21: 17; Mt 18: 6)
Når vi ser tilbage på de politiske beslutninger og profetiske fejlagtige fortolkninger, der er resultatet af denne to tredjedels flertallsstyre, bliver det tydeligt, at det ikke var hellig ånd, der gjorde instruktionen - for Guds beslutninger er retfærdige og byrden, som Kristus pålægger os er let og let at bære. Der er ingen bedrag under Jesu styre, ingen grund til at undskylde for tidligere fejl - for der er ingen fejl. Kun under mænds styre er sådanne ting bevis, og de efterlader faktisk en dårlig smag i munden.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    24
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x