"... DU er fast besluttet på at bringe denne mands blod over os." (Apostelgerninger 5:28)

 
Ypperstepræsterne, farisæerne og de skriftkloge havde alle sammensværget og formået at dræbe Guds søn. De var blod skyldige på en meget stor måde. Alligevel spiller de her offeret. De fremstiller sig selv som uskyldige ledere, der bare gør deres job. De var trods alt den udpegede kommunikationskanal mellem folket og Jehova, var de ikke? Hvor uretfærdigt af disse ringe almindelige folk at prøve at bebrejde dem for, hvad der skete. Jesus bragte det hele ned på sig selv. De jødiske ledere vidste det. Disse disciple underminerede folks tillid til deres ledere som Jehova selv havde udpeget over sin hjord. Hvis der virkelig var et problem, skulle disse såkaldte apostle vente på at Jehova skulle rette op på det. De skal ikke løbe foran. Disse jødiske ledere havde trods alt opnået så meget. De havde det storslåede tempel, et vidunder fra den antikke verden. De hersker over et gammelt folk, som var bedre og mere velsignet end noget andet folk på jorden, inklusive romerne. Disse ledere var Guds udvalgte. Og Guds velsignelse var tydelig over dem.
Hvor uretfærdigt, hvor ondskabsfuldt af disse disciple af den såkaldte Messias at prøve at gøre dem til at være den onde fyr.
Så hvad svarede disse fattige, hårdt udførte, trofaste tjenere fra den Almægtige Gud over for de beviser, som disciplene fremlagde? Overvejede de de skriftlige henvisninger, der blev brugt til at understøtte disse udfordrendes holdning? Nej, de ville ikke høre noget til dem. Overvejede de beviset for hellig ånd, hvormed disse udførte mirakuløse helbredelser? Igen nej, for de vendte blinde øje til sådanne begivenheder. De ville ikke give nogen fjerdedel i deres sind til noget argument, der testede deres behagelige selvopfattelse og risikerede deres glade stilling. I stedet piskede de disse mænd, og da det ikke stoppede dem, myrdede de en af ​​deres antal og iværksatte derefter en ond forfølgelse over dem. (Acts 5:40; 7:54-60; 8:1)
Lyder noget af dette velkendt?

Fra w14 7/15 s. 15 Billedtekst: "Undgå at diskutere med frafaldne"

Fra w14 7/15 s. 15 Billedtekst: "Undgå at diskutere med frafaldne"


Denne iscenesatte illustration viser ofre for vidne, der modigt udholder den verbale forfølgelse, som de onde, uregerlige frafaldne nedbringer over dem. For omkring tredive år siden var der grupper der handlede på denne måde og arrangerede distriktsstævner og endda kontorer på Betel. I dag er der mange websteder, der angriber det styrende råd og deltager i Jehovas vidnesbyrd. Organisationen har dog ikke meget at frygte fra sådanne. Faktisk har de det bedre på grund af dem, for disse angribere støtter illusionen om, at vi bliver forfulgt. At blive forfulgt betyder, at vi har Guds godkendelse. Det hjælper os med at spille det velsignede offer.

”. . ... “Glade er DU, når folk bebrejder dig og forfølger dig og løgnende siger enhver slags onde ting mod dig for min skyld. 12 Glæde og spring af glæde, da din belønning er stor i himlen; for på den måde forfulgte de profeterne før DIG. ”(Mt 5: 11, 12)

Omvendt, hvis vi er dem der forfølger, kan det ikke betyde at vi har Jehovas velsignelse og godkendelse. Idéen om at sande kristne forfølger nogen er et anathema for os. Falsk religion forfølger sande kristne. Det er en af ​​måderne vi har til at skelne mellem ægte kristendom og den falske slags. Så hvis vi ses forfulgte andre, ville det ikke gøre os bedre end de religioner, vi ser ned på.
Derfor skal vi spille offeret og male alle, der er uenige med os, som en hyklerisk, frafalden slange i græsset for at gøre vores liv elendige, underminere vores tro og ødelægge vores religion. Så hvis nogen er uenige i en lære, selv på et sundt bibelsk grundlag, er vi betinget af at se ham som om han var en af ​​de vrede demonstranter, der er afbildet ovenfor. Han er forfølgeren, ikke os.
Der er dog en voksende virkelighed, der truer med at ødelægge dette omhyggeligt konstruerede og bevarede selvbillede.
Jeg kan tale fra personlig erfaring såvel som fra førstehånds rapporter fra kendte og pålidelige kilder om, at der allerede foregår en stille forfølgelse i menighederne. Inspireret af artikler og illustrationer som dem, vi først lige har studeret i Vagttårnets studieudgave af juli 2014, søger velmenende ældste, der arbejder med den slags vildledte nidkærhed, som Saulus fra Tarsus var kendt for aktivt, at søge enhver, der stiller spørgsmålstegn ved hvad der læres.
Forestil dig at blive udnævnt til ældste, og derefter skal du blive slået af afdelingskontoret, fordi du tidligere havde skrevet et brev eller to, fordi du var bekymret for det bibelske grundlag for undervisning, der blev præsenteret i tidsskrifterne. Før en aftale overvejes, ser de først i deres filer. (Brev der er skrevet ind ødelægges aldrig, selvom der kan gå år.)
Forestil dig at have en nær slægtning til at fortælle kredsløbstilsynsmanden om en privat diskussion, du havde været nødt til at udtrykke betænkeligheder med en bestemt lære i en artikel i Vagttårnet og ender med at blive fjernet fra dine privilegier. Forestil dig at blive forhørt af to ældste om din “loyalitet over for den trofaste og kloge slave”, alias det styrende råd. Forestil dig at henvise til Skriften, som de ældste nægter at læse og overveje. Forestil dig at lave sunde argumenter ved kun at bruge referencer fra publikationerne for at få de ældste til at sidde stenet og ignorere din logik og ræsonnement. Hvordan kunne mænd trænet i at bruge Bibelen ved døren, nægte at deltage i en bibelsk diskussion?
Årsagen til, at dette sker - efter sigende igen og igen - er, at reglerne ændres, når vi sætter spørgsmålstegn ved enhver undervisning fra det styrende råd. Den enkle handling ved at stille spørgsmålstegn ved mærkerne er en mulig frafalden. Så alt, der kommer ud af ens mund, er plettet.  Vagttårnet har netop bedt os om ikke at gå i debatter med frafaldne, så de ældste behøver ikke at resonnere skriftligt.
Jeg har haft mange års pålidelige venner, der fortæller mig, at selvom vi kan vise, at en undervisning er forkert, bør vi vente på, at det styrende råd ændrer det. Indtil sådan tid skal vi acceptere det.
Officielt betragter vi det styrende organ ikke som ufejlbarligt. Uofficielt indrømmer vi, at de er ufuldkomne og kan begå fejl. Imidlertid behandler vi dem i det virkelige liv som ufejlbare. Ideen kan bedst opsummeres på denne måde: "Behandl alt, hvad de lærer os, som Guds egen sandhed - indtil yderligere varsel."
Når de bliver udfordret, spiller de offeret, den fattige forfulgte sande tro. Men hvem bliver virkelig prøvet og testet? Hvem bliver mundtligt slået, misbrugt, foragtet og endda metaforisk dræbt ved at blive afskåret fra slægtninge og slægtninge?
Organisationen er virkelig ikke bekymret for ubehagelige, navngivende frafaldne. De kan lide dem, fordi de giver et illusorisk godkendelsesstempel.
Det, som organisationen er dybt bekymret for, er sande kristne, der sætter Guds ord over menneskets. Kristne, der ikke misbruger, skræmmer eller truer, men som bruger et langt mere kraftfuldt våben til at afsløre løgn og hykleri - det samme våben, deres herre brugte, når de konfronteres med andre lignende modstandere og modstandere: Guds ord.
Gang på gang får vi rapporter, der viser, at de ældste ikke er i stand til at besejre disse trofaste skrifter. Deres eneste forsvar er at falde tilbage på den taktik, som deres kolleger i det første århundrede brugte til at tavse de kristne i deres midte. Men hvis de holder det op og ikke omvender sig, vil de mødes med et lignende nederlag og efter al sandsynlighed en lignende dom.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    19
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x