[denne artikel er bidraget af Alex Rover]

Jesus befaling var enkel:

Gå derfor op og lav disciple af alle nationer, døb dem i faderen og sønnens og den Hellige Ånd, lær dem at holde alt hvad jeg har befalet eder; og se, jeg er altid med dig, indtil det er slut. - Mat 28: 16-20

I tilfælde af at Jesu kommission gælder for os som enkeltpersoner, er vi forpligtet både til at undervise og døbe. Hvis det gælder Kirken som et organ, kan vi muligvis gøre det så længe det er i forening med Kirken.
Praktisk set kunne vi spørge: "Baseret på denne kommando, hvis min datter kom til mig og udtrykte ønske om at blive døbt, kunne jeg da døbe hende selv?"[I] Har jeg også en personlig kommando til at undervise?
Hvis jeg var baptist, ville svaret på det første spørgsmål typisk være ”nej”. Stephen M. Young, en baptistmissionær, der boede i Brasilien, blogged om en oplevelse, hvor en studerende havde ført en anden til tro på Jesus og efterfølgende døbt hende i en springvand. Som han udtrykte det; “Denne flokede fjer overalt”[Ii]. En fremragende debat mellem Dave Miller og Robin Foster med titlen "Er kirkens tilsyn afgørende for dåb?”Udforsker fordele og ulemper. Udforsk også afvisninger ved Foster og Miller.
Hvis jeg var katolik, kan svaret på det første spørgsmål overraske dig (tip: Selvom det er usædvanligt, er det ja). Faktisk genkender den katolske kirke enhver dåb, der bruger vand, og hvor den døbt blev døbt i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.[Iii]
Min oprindelige holdning og argument er, at du ikke kan adskille kommission til at undervise fra kommission til at døbe. Enten begge kommissioner gælder for kirken, eller de gælder begge for 'alle medlemmer' af kirken.

 Denominational divisioner i Kristi legeme.

En discipel er en personlig tilhænger; en tilhænger; en studerende af en lærer. At gøre disciple sker dagligt over hele verden. Men hvor der er en studerende, er der også en lærer. Kristus sagde, at vi skulle lære vores studerende alt, hvad han havde befalet os - hans befalinger, ikke vores.
Da Kristi bud blev smagret med mænds befalinger, begyndte opdelinger i menigheden. Dette illustreres af den kristne kirkesamfund, der ikke accepterer dåb af Jehovas Vidne, og vice versa.
For at omskrive Pauls ord: ”Jeg opfordrer jer, brødre og søstre, ved hjælp af vor Herre Jesus Kristus, til at blive enige om at afslutte jeres opdelinger og at blive forenet med samme sind og formål. For det er blevet opmærksom på mig, at der er strid blandt jer.

Nu mener jeg det, at hver af jer siger: ”Jeg er Jehovas Vidne” eller ”Jeg er baptist”, eller ”Jeg er med Meleti”, eller ”Jeg er med Kristus.” Er Kristus splittet? Det styrende organ blev ikke korsfæstet for dig, eller var de? Eller blev du faktisk døbt i organisationens navn? ”
(Sammenlign 1 Co 1: 10-17)

Dåb i forbindelse med et baptistlegeme eller et Jehovas Vidners legeme eller et andet kirkesamfund er i strid med Skriften! Bemærk, at udtrykket ”Jeg er med Kristus” er opført af Paulus sammen med de andre. Vi ser endda kirkesamfund, der kalder sig ”Kristi kirke” og kræver dåb i forbindelse med deres kirkesamfund, mens de afviser andre kirkesamfund, der også kaldes ”Kristi kirke”. Bare et eksempel er Iglesia Ni Cristo, en religion der ligner uhyggeligt Jehovas Vidner og mener at de er den eneste sande kirkeorganisation. (Mattæus 24:49).
Som artikler om Beroean Pickets så ofte har vist, er det Kristus, der dømmer hans kirke. Det er ikke op til os. Overraskende nok har Jehovas Vidner erkendt dette krav! Derfor lærer Jehovas Vidner, at Kristus inspicerede og godkendte organisationen i 1919. Mens de ønsker, at vi skal tage deres ord for det, mange artikler på denne blog har andre demonstreret selvbedraget.
Så hvis vi døber, så lad os døbe i Faderens navn, i Sønns navn og i Helligåndens navn.
Og hvis vi underviser, så lad os lære alt, hvad Kristus har befalet, så vi kan prise ham og ikke vores egen religiøse organisation.

Har jeg tilladelse til at døbe?

Tidligere i artiklen foreslog jeg, at vi med hensyn til kommission ikke kan adskille undervisningen fra dåben. Enten er de begge bestilt til kirken, eller de er begge bestilt til hvert enkelt medlem af kirken.
Jeg vil nu foreslå yderligere, at både undervisning og dåb er pålagt Kirken. En grund til, at jeg tror, ​​at dette er sådan, kan findes i Paulus, der siger:

”Jeg takker Gud for, at jeg ikke døbte nogen af ​​jer undtagen Crispus og Gaius [..] For Kristus sendte mig ikke for at døbe, men for at forkynde evangeliet ” - 1 Cor 1: 14-17

Hvis forpligtelsen eksisterede i hvert enkelt medlem af kirken til at prædike og også døbe, hvordan kunne Paul da oplyse, at Kristus ikke sendte ham til at døbe?
Vi kan også se, at selvom Paulus ikke fik i opdrag at døbe, døbte han faktisk Crispus og Gaius. Dette indikerer, at selvom vi måske ikke har en udtrykkelig individuel kommission til at forkynde og døbe, er det faktisk noget, vi er "tilladt" at gøre, fordi det harmoniserer med Guds formål, at alle kan høre de gode nyheder og komme til Kristus.
Hvem får da i opdrag at døbe, prædike eller undervise? Bemærk følgende skriftsted:

”Så i Kristus udgør vi, skønt mange, et legeme, og hvert medlem tilhører alle de andre. Vi har forskellige gaveri henhold til den nåde, som vi har fået. Hvis din gave profeterer, så profeter i overensstemmelse med din tro; hvis det serverer, så tjen; hvis det er undervisning, så lær; hvis det er for at opmuntre, så giv opmuntring; hvis det giver, så giv generøst; hvis det skal føre, gør det flittigt; hvis det er for at vise barmhjertighed, gør det muntert. ” - Romerne 12: 5-8

Hvad var Paulus 'gave? Det var undervisning og evangelisering. Paulus havde ikke eneret til disse gaver. Intet medlem af kroppen eller en 'lille gruppe salvede' har hverken eneret til at give opmuntring. Dåb er en opgave for hele Kirkens organ. Så ethvert medlem af Kirken kan døbe, så længe han eller hun ikke døber i deres eget navn.
Med andre ord, jeg kunne døbe min datter, og dåben kunne være gyldig. Men jeg kunne også vælge at få et andet modent medlem af Kristi legeme til at udføre dåben. Målet med dåb er at gøre det muligt for disciplen at nå nåde og fred gennem Kristus og ikke trække dem efter os selv. Men selvom vi aldrig personligt har døbt nogen anden, adlyder vi ikke Kristus, hvis vi gjorde vores del ved at bidrage med vores gaver.

Er jeg personligt under kommando til at undervise?

Da jeg har taget en holdning til, at Kommissionen er til Kirken, og ikke individet, hvem skal så i Kirken undervise? Romerne 12: 5-8 påpegede, at nogle af os har gaven af ​​at undervise og andre gaven til at profetere. At disse ting er en gave fra Kristus, er også klart fra Efeserne:

”Det var han selv, der gav nogle som apostle, nogle som profeter, nogle som evangelister og endnu andre som præster og lærere.” - Efeserne 4: 11

Men til hvilket formål? At være præstere i Kristi legeme. Vi er alle under en kommando om at være ministre. Dette betyder "at imødekomme en persons behov".

”[Hans gaver var] til udrustning af de hellige til ministeriets arbejde til opbygning af Kristi legeme.” - Efeserne 4: 12

Afhængig af den gave, du har modtaget, som evangelist, præst eller lærer, velgørenhed osv. Kirken som et organ er under kommando til at undervise. Kirkemedlemmerne er individuelt under kommando om at være præstere efter deres gave.
Vi må have tro på, at vores hoved, Kristus, er i kontrol over hans krop og leder medlemmerne under hans kontrol gennem Helligånd til at nå formålet med kroppen.
Indtil 2013 mente Jehovas Vidners organisation, at alle salvede var en del af den trofaste slave og således kunne deltage i undervisningens gave. I praksis blev undervisning dog undervisningsudvalgets eksklusive privilegium af hensyn til enheden. Mens under ledelse af salvede medlemmer af det styrende organ, er det antitypiske “Nethinim” - ikke-salvede hjælpere af det styrende organ[Iv] - modtog ikke bekræftelsessakramentet. Man må stille spørgsmål: Hvordan kan de have Åndens gave eller retning, hvis de angiveligt ikke engang er en del af Kristi legeme?
Hvad hvis du har lyst til, at du ikke har modtaget gaven til evangelisering eller andre gaver? Bemærk følgende skriftsted:

”Forfølg kærlighed endnu ønsker i høj grad åndelige gaver, især for at du kan profetere. ”- 1 Co 14: 1

Den kristne holdning til evangelisering, undervisning eller dåb er således ikke en selvtilfredshed eller venter på et tegn. Vi udtrykker hver vores kærlighed ved de gaver, vi får, og vi ønsker disse åndelige gaver, fordi de i os åbner flere måder at udtrykke vores kærlighed til vores medmenneske.
Spørgsmålet under denne underrubrik kan således kun besvares af os alle for os selv (Sammenlign Mat 25: 14-30). Hvordan bruger du de talenter, som mesteren har betroet dig?

konklusioner

Det, der er klart af denne artikel, er, at ingen religiøs organisation eller mand kan forhindre medlemmer af Kristi Legeme i at døbe andre.
Det ser ud til, at vi ikke er individuelt under kommando til at undervise og døbe, men at kommandoen gælder hele Kristi legeme. I stedet bliver de enkelte medlemmer personlig befalet at være ministre efter deres gaver. Det er de også opfordret til at forfølge kærlighed og inderligt ønske om åndelige gaver.
Undervisning er ikke det samme som forkynnelse. Vores ministerium kan være velgørenhedshandlinger i henhold til vores gave. Gennem denne visning af kærlighed kan vi vinde nogen over for Kristus og således effektivt forkynde uden undervisning.
Måske er en anden i kroppen mere kvalificeret som lærer gennem en åndegave og kan hjælpe personen med at komme videre, selvom et andet medlem af Kristi legeme måske døber.

”For ligesom hver af os har en krop med mange medlemmer, og disse medlemmer har ikke alle den samme funktion” - Ro 12: 4

Bør man erklæres inaktiv, hvis han eller hun ikke var gået med at evangelisere, men i stedet tilbragte 70 timer om måneden med at pleje ældre brødre og søstre i menigheden, frivilligt arbejde i et center for enker og forældreløse børn og pleje dit husholdnings behov?

"Dette er mit bud, at I skal elske hinanden, ligesom jeg har elsket jer." - Johannes 15:12

Jehovas Vidner lægger så stor vægt på felttjeneste, at de andre gaver forsømmes og ikke genkendes på vores tidsbegivenheder. Hvis vi havde et tidsskridt med et enkelt felt ”brugte timer efter Kristi befaling om at elske hinanden”. Derefter kunne vi udfylde 730 timer hver måned, for med hver åndedræt, vi tager, er vi kristne.
KÆRLIGHED er det eneste individuelle bud, og vores tjeneste er at vise kærlighed på den bedste måde, vi kan, i henhold til vores gaver og ved enhver lejlighed.
__________________________________
[I] Forudsat at hun er alder, elsker Guds ord og demonstrerer kærlighed til Gud i al sin opførsel.
[Ii] Fra http://sbcvoices.com/who-is-authorized-to-baptize-by-stephen-m-young/
[Iii] Se http://www.aboutcatholics.com/beliefs/a-guide-to-catholic-baptism/
[Iv] Se WT April 15 1992

31
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x