En af de mest overbevisende passager i Bibelen findes på John 1: 14:

”Så Ordet blev kød og boede blandt os, og vi havde et syn på hans herlighed, en herlighed, som hører til en enbåren søn fra en far; og han var fuld af guddommelig velstand og sandhed. ”(John 1: 14)

”Ordet blev kød.” En enkel sætning, men i sammenhæng med de foregående vers, en af ​​dybtgående betydning. Den enbårne gud, gennem hvem og af hvem alle ting blev skabt, antager en slaves form for at leve med sin skabelse - for alle ting blev skabt For ham. (Kolossenserbrevet 1: 16)
Dette er et tema, som John gentagne gange understreger i sit evangelium.

”Ingen er gået op til himlen bortset fra Menneskesønnen, der kom derfra.” - John 3: 13 CEV[I]

”Jeg kom ikke fra himlen for at gøre, hvad jeg vil! Jeg kom for at gøre, hvad Faderen vil have, at jeg skulle gøre. Han sendte mig, ”- John 6: 38 CEV

”Hvad hvis du skulle se Menneskesønnen gå op til himlen, hvor han kom fra?” - John 6: 62 CEV

”Jesus svarede:” Du er nedenfra, men jeg er ovenfra. Du hører til denne verden, men det gør jeg ikke. ”- John 8: 23 CEV

”Jesus svarede: Hvis Gud var din Fader, ville du elske mig, fordi jeg kom fra Gud og kun fra ham. Han sendte mig. Jeg kom ikke alene. ”- John 8: 42 CEV

"Jesus svarede: ”Jeg siger eder med sikkerhed, at det var jeg, før jeg var Abraham, og jeg er det.” ”- John 8: 58 CEV

Hvad siger det om denne gud ved navn Logos, der eksisterede før alle andre skabte ting - som var hos Faderen i himlen før tiden selv eksisterede - at han skulle nedkalde for at leve som en mand? Paulus forklarede filipperne det fulde mål for dette offer

”Hold denne mentale holdning i dig, som også var i Kristus Jesus, 6 som, selv om han eksisterede i Guds form, ikke overvejede et beslaglæggelse, nemlig at han skulle være lig med Gud. 7 Nej men han tømte sig selv og tog en slaves form og blev menneskelig. 8 Mere end det, da han kom som en mand, ydmygede han sig selv og blev lydig til dødspunktet, ja, død på en torturstav. 9 Netop af denne grund ophøjede Gud ham til en overordnet position og gav ham venligt det navn, der er over ethvert andet navn, 10 så i hvert Jesu navn skulle hvert knæ bøjes - af dem i himlen og dem på jorden og dem under jorden - 11 og hver tunge bør åbent erkende, at Jesus Kristus er Herre til Gud Faderens ære. ”(Php 2: 5-11 NWT[Ii])

Satan greb om ligestilling med Gud. Han prøvede at gribe den. Ikke så Jesus, som ikke overvejede tanken om, at han skulle være Guds lige. Han havde den højeste position i universet, men var han alligevel fast besluttet på at holde fast ved den? Overhovedet ikke, for han ydmygede sig og tog en slaves form. Han var fuldstændig menneskelig. Han oplevede begrænsningerne i den menneskelige form, inklusive effekterne af stress. Bevis for hans slaves tilstand, hans menneskelige tilstand, var det faktum, at han på et tidspunkt endda havde brug for opmuntring, som hans far leverede i form af en englehjælper. (Luke 22: 43, 44)
En gud blev en mand og underkastede sig derefter døden for at redde os. Dette gjorde han, når vi ikke engang kendte ham, og når de fleste afviste og mishandlede ham. (Ro 5: 6-10; John 1: 10, 11) Det er umuligt for os at forstå det fulde omfang af dette offer. For at gøre dette skulle vi forstå omfanget og arten af ​​hvad Logos var, og hvad han opgav. Det er lige så meget ud over vores mentale kræfter at gøre det, som det er for os at forstå begrebet uendelig.
Her er det kritiske spørgsmål: Hvorfor gjorde Jehova og Jesus alt dette? Hvad motiverede Jesus til at opgive alt?

”For Gud elskede verden så meget, at han gav sin enbårne Søn, så alle, der udøver tro på ham, ikke kunne blive ødelagt, men have et evigt liv.” (John 3: 16 NWT)

”Han er en afspejling af [hans] herlighed og den nøjagtige gengivelse af hans meget. . . ” (Hebr 1: 3 NVT)

”Den, der har set mig, har set Faderen. . . ” (Johannes 14: 9 NVT)

Det var Guds kærlighed, der fik ham til at sende sin enbårne søn for at redde os. Det var Jesu kærlighed til sin Fader og for menneskeheden, der fik ham til at adlyde.
Er der i menneskehedens historie et større udtryk for kærlighed end dette?

Hvad Guds natur afslører

Denne serie om Logos alias ”Guds ord” alias Jesus Kristus begyndte som et initiativ mellem Apollos og mig selv til at forklare noget om Jesu natur, som er den nøjagtige repræsentation af Gud. Vi begrundede, at forståelse af Jesu natur ville hjælpe os med at forstå Guds natur.
Det tog mig lang tid, før jeg endda kunne forsøge at skrive om dette emne, og jeg indrømmer, at hovedårsagen var en bevidsthed om, hvor dårligt udstyret jeg følte mig til at påtage sig opgaven. Seriøst, hvordan kan et beskidt menneske forstå Guds natur? Vi kan forstå noget af Jesu, mandens natur, til en vis grad, fordi vi er kød-og-blod mennesker, som han var, selvom vi ikke nyder en syndløs natur. Men de 33 ½ år, han tilbragte som menneske, var bare det korteste snip-af et liv, der strækker sig tilbage til før skabelsen. Hvordan kunne jeg, en god for intet slave, forstå den guddommelige natur af den enbårne gud, der er Logos?
Jeg kan ikke.
Så jeg besluttede at vedtage metoden for en blind mand bedt om at redegøre for lysets natur. Det er klart, at han ville kræve instruktion fra seende mennesker, som han sætter stor tillid til. På samme måde har jeg, selvom jeg er blind for Logos 'guddommelige natur, stolet på den mest betroede kilde, Guds eneste ord. Jeg har forsøgt at gå med det, der står på en enkel og enkel måde og ikke forsøge at fremkalde dybere skjulte betydninger. Jeg har forsøgt, håber jeg med succes, at læse det som et barn ville.
Dette har bragt os til denne fjerde del af denne serie, og det har bragt mig til en erkendelse: Jeg er kommet til at se, at jeg har været på det forkerte spor. Jeg har koncentreret mig om Logos 'væsen - hans form, hans fysiske. Nogle vil indvende, at jeg bruger menneskelige termer her, men virkelig hvilke andre ord kan jeg bruge. Både "form" og "fysisk" er udtryk, der beskæftiger sig med stof, og en ånd kan ikke defineres ved sådanne udtryk, men jeg kan kun bruge de værktøjer, jeg har. Ikke desto mindre har jeg bedst muligt prøvet at definere Jesu natur med sådanne udtryk. Nu er jeg imidlertid klar over, at det ikke betyder noget. Det betyder bare ikke noget. Min frelse er ikke bundet til en nøjagtig forståelse af Jesu natur, hvis jeg med "natur" henviser til hans fysiske / åndelige / tidsmæssige eller ikke-timelige form, tilstand eller oprindelse.
Det er den art, som vi har bestræbt os på at forklare, men det er ikke det, Johannes afslørede for os. Hvis vi tror det, er vi off-track. Arten af ​​Kristus eller Ordet, som Johannes afslører i de sidste bibelbøger, der nogensinde er skrevet, er hans person. Kort sagt, hans "karakter". Han skrev ikke åbningsordene på sin beretning for at fortælle os nøjagtigt, hvordan og hvornår Jesus blev til, eller om han var skabt af eller fra Gud, eller endda skabt overhovedet. Han forklarer ikke engang nøjagtigt, hvad han mente med udtrykket enfødt. Hvorfor? Måske fordi vi ikke er i stand til at forstå det på menneskelige vilkår? Eller måske fordi det simpelthen ikke betyder noget.
Genlæsning af hans evangelium og epistler i dette lys afslører, at hans formål var at afsløre aspekter af Kristi personlighed, der hidtil var skjult. Åbenbaring af sin præ-eksistens giver anledning til spørgsmålet, ”Hvorfor ville han opgive det?” Dette fører igen til Kristi natur, der som Guds billede er kærlighed. Denne bevidsthed om hans kærlige offer motiverer os til større kærlighed. Der er en grund til, at John omtales som ”kærlighedens apostel”.

Betydningen af ​​Jesu førmenneskelige eksistens

I modsætning til de synoptiske evangeliske forfattere afslører John gentagne gange, at Jesus eksisterede, før han kom til jorden. Hvorfor er det vigtigt for os at vide det? Hvis vi tvivler på den prehumanistiske eksistens af Jesus, som nogle gør, gør vi da nogen skade? Er det bare en meningsforskel, der ikke kommer i vejen for vores fortsatte stipendium?
Lad os komme til dette fra den modsatte side af problemet, så vi kan se formålet bag Johannes 'åbenbaring om Jesu natur (karakter).
Hvis Jesus først kom til, da Gud inseminerede Maria, er han mindre end Adam, fordi Adam blev skabt, mens Jesus kun blev formalet som resten af ​​os - bare uden arvet synd. Derudover har en sådan tro, at Jesus intet opgav, fordi han ikke havde noget at opgive. Han ofrede ikke noget, fordi hans liv som menneske var win-win. Hvis det lykkedes ham, ville han få en endnu større pris, og hvis han mislykkedes, ja, han er ligesom resten af ​​os, men i det mindste ville han have levet et stykke tid. Bedre end den intethed, han havde før han blev født.
Johns argumentation om, at ”Gud elskede verden så meget, at han gav sin enbårne Søn”, mister al dens styrke. (John 3: 16 NWT) Mange mænd har givet deres eneste søn til at dø på slagmarken for deres land. Hvordan er Guds formering af et enkelt menneske - endnu et ud af milliarder - virkelig så specielt?
Jesu kærlighed er heller ikke så speciel under dette scenarie. Han havde alt at vinde og intet at tabe. Jehova beder alle kristne om at være villige til at dø snarere end at kompromittere deres integritet. Hvordan kan det afvige fra den død, Jesus døde, hvis han bare er et andet menneske som Adam?
En måde, hvorpå vi kan spotter Jehova eller Jesus, er at stille spørgsmålstegn ved deres karakter. At nægte at Jesus kom i kødet, skal være en antikrist. (1 John 2: 22; 4: 2, 3) Kan benægte, at han ikke tømte sig selv, ydmyge sig selv, ofre alt, hvad han havde for at tage en slaves form, ligesom en antikrist? En sådan position benægter fylden af ​​både Jehovas kærlighed og hans enbårne Søn.
Gud er kærlighed. Det er hans definerende egenskab eller kvalitet. Hans kærlighed ville kræve, at han giver sit mest. At sige, at han ikke gav os sin førstefødte, sin enbårne, den der eksisterede før alle andre, er at sige, at han gav os så lidt som han kunne slippe af med. Det dæmmer ham, og det dæmmer Kristus, og det behandler det offer, som både Jehova og Jesus har foretaget som af ringe værdi.

”Hvor meget større straf synes du, at en person fortjener, der har trampet på Guds Søn, og som har set som almindelig værdi blodet i den pagt, som han blev helliget ved, og som har forarget ånden af ​​ufortjent venlighed med foragt ? ”(Heb 10: 29 NWT)

I Sammenfatning

Når jeg taler for mig selv, har denne firedelt serie i Logos natur været meget lysende, og jeg er taknemmelig for muligheden, da den har tvunget mig til at undersøge ting fra en række nye perspektiver og den indsigt, der er opnået fra de mange kommentarer, du har alle gjort undervejs, har beriget ikke kun min forståelse, men også mange andre.
Vi har næsten ikke ridset overfladen på viden om Gud og Jesus. Det er en af ​​grundene til, at vi har et evigt liv foran os, så vi kan fortsætte med at vokse i den viden.
________________________________________________
[I] Samtidig engelsk version af Bibelen
[Ii] Ny Verden-Oversættelsen af ​​De Hellige Skrifter

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    131
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x