[denne artikel blev bidraget af Alex Rover]

Vi eksisterede ikke i en uendelig lang tid. Derefter kommer vi i et kort øjeblik. Derefter dør vi, og vi reduceres til intet endnu en gang.
Hvert sådant øjeblik starter med barndommen. Vi lærer at gå, vi lærer at tale, og vi opdager nye vidundere hver dag. Vi nyder at smede vores første venskaber. Vi vælger en færdighed og bruger os til at blive gode til noget. Vi forelsker os. Vi ønsker et hjem, måske en egen familie. Så er der et punkt, hvor vi opnår disse ting, og støvet sætter sig.
Jeg er i tyverne, og jeg har måske halvtreds år tilbage at leve. Jeg er i halvtredserne og har måske tyve eller tredive år tilbage at leve. Jeg er i tresserne og har brug for at få hver dag til at tælle.
Det varierer fra person til person afhængigt af hvor hurtigt vi når vores oprindelige mål i livet, men før eller senere rammer det os som et iskaldt brusebad. Hvad er meningen med mit liv?
De fleste af os klatrer på bjerget i håb om, at livet på toppen vil være fantastisk. Men gang på gang lærer vi af meget succesrige mennesker, at bjergtoppen kun afslører livets tomhed. Vi ser mange henvende sig til velgørenhed for at give deres liv mening. Andre falder ind i en destruktiv cyklus, der ender i døden.
Jehova lærte os denne lektion gennem Salomo. Han lod ham nyde succes med enhver mulig foranstaltning, så han kunne dele konklusionen med os:

"Meningsløs! Meningsløs! [..] Fuldstændig meningsløs! Alt er meningsløst! ”- Prædiker 1: 2

Dette er den menneskelige tilstand. Vi har evighed plantet i vores ånd, men er rodfæstet i dødelighed gennem vores kød. Denne konflikt har givet anledning til troen på sjælens udødelighed. Dette er, hvad enhver religion har til fælles: håb efter døden. Uanset om det er gennem opstandelse på jorden, opstandelse i himlen, reinkarnation eller en fortsættelse af vores sjæl i ånd, er religion den måde, menneskeheden historisk har håndteret livets tomhed. Vi kan simpelthen ikke acceptere, at dette liv er alt, hvad der er.
Oplysningstiden har givet anledning til ateister, der accepterer deres dødelighed. Men gennem videnskab opgiver de ikke deres søgen efter fortsættelse af livet. Foryngelse af kroppen gennem stamceller, organtransplantationer eller genetisk modifikation, overførsel af deres tanker til en computer eller frysning af deres kroppe - sandelig, videnskab skaber endnu et håb om fortsættelse af livet og viser sig at være en anden måde, hvorpå vi håndterer den menneskelige tilstand.

Det kristne perspektiv

Hvad med os kristne? Jesu Kristi opstandelse er den vigtigste historiske begivenhed for os. Det er ikke kun et spørgsmål om tro, det er et spørgsmål om bevis. Hvis det skete, har vi bevis for vores håb. Hvis det ikke skete, bedrager vi os selv.

Og hvis Kristus ikke er opvokset, er vores forkyndelse meningsløs, og din tro er meningsløs. - 1 Cor 15: 14

Historiske beviser er ikke afgørende om dette. Nogle siger, at hvor der er brand, skal der være røg. Men af ​​samme ræsonnement rejste Joseph Smith og Muhammad også en stor følge, men som kristne betragter vi ikke deres konti troværdige.
Men en nagende sandhed forbliver:
Hvis Gud har givet os magten til at tænke og fornuft, ville det da ikke give mening, at han vil have os til at bruge det? Vi bør således afvise dobbeltstandarder, når vi undersøger oplysninger, der står til vores rådighed.

De inspirerede skrifter

Vi kan argumentere for, at fordi skrifterne siger, at Kristus er opstand, skal det være sandt. Når alt kommer til alt siger ikke 2 Timothy 3: 16, at "Hele Skriften er inspireret af Gud"?
Alfred Barnes accepterede, at da Det Nye Testamente ikke var kanoniseret på det tidspunkt, hvor apostelen skrev ovennævnte ord, kunne han ikke have henvist til det. Han sagde, at hans ord “korrekt henviser til Det Gamle Testamente og ikke burde anvendes på nogen del af Det Nye Testamente, medmindre det kan påvises, at den del blev skrevet, og var inkluderet under det generelle navn” Skriften ” ”[1]
Forestil dig at jeg skrev et brev til Meleti og derefter sige, at al Skriften er inspireret. Tror du, at jeg inkluderede mit brev til Meleti i denne erklæring? Selvfølgelig ikke!
Det betyder ikke, at vi er nødt til at afvise Det Nye Testamente som uinspireret. De tidlige kirkefædre accepterede hver kanon i kanon på sin egen fortjeneste. Og vi kan selv attestere harmonien mellem Kanon fra Det Gamle og Det Nye Testamente gennem vores studieår.
På tidspunktet for skrivning af 2nd Timothy, flere versioner af evangeliet gik rundt. Nogle blev senere klassificeret som forfalskninger eller apokryf. Selv evangelierne, der blev betragtet som kanoniske, blev ikke nødvendigvis skrevet af Kristi apostle, og de fleste lærde er enige om, at de var nedspændte versioner af mundtlige beretninger.
Interne uoverensstemmelser i Det Nye Testamente om detaljerne omkring hans opstandelse er ikke et godt historisk argument. Her er bare en håndfuld eksempler:

  • Hvornår besøgte kvinderne graven? Ved daggry (Mat 28: 1), efter solopgang (Mark 16: 2) eller når det stadig var mørkt (John 20: 1).
  • Hvad var deres formål? At bringe krydderier, fordi de allerede havde set graven (Mark 15: 47, Mark 16: 1, Luke 23: 55, Luke 24: 1) eller for at se graven (Matthew 28: 1) eller var kroppen allerede krydret før de ankom (John 19: 39-40)?
  • Hvem var ved graven, da de ankom? En engel sidder på en sten (Matthew 28: 1-7) eller en ung mand, der sidder inde i graven (Mark 16: 4-5) eller to mænd, der står inde (Luke 24: 2-4) eller to engle, der sidder i hver ende i sengen (John 20: 1-12)?
  • Fortalte kvinderne andre, hvad der skete? Nogle skrifter siger ja, andre siger nej. (Matthew 28: 8, Mark 16: 8)
  • Hvem syntes Jesus først efter kvinden? Elleve disciple (Mat 28: 16), ti disciple (John 20: 19-24), to disciple i Emmaus og derefter til elleve (Luke 24: 13; 12: 36) eller først til Peter og derefter de tolv (1Co 15: 5)?

Den næste observation er vigtig. Muslimer og mormoner mener, at deres hellige skrifter blev modtaget uden fejl direkte fra himlen. Hvis der i koranen eller Joseph Smiths skrifter eksisterede en modsigelse, ville hele værket blive diskvalificeret.
Ikke så med Bibelen. Inspireret behøver ikke at betyde fejlfri. Bogstaveligt talt betyder det God-åndedræt. En fremragende Skrift, der illustrerer, hvad dette betyder kan findes i Jesaja:

Så skal mit ord komme ud af min mund; det skal ikke vende tilbage til mig tomt, men det skal fuldføre det, som jeg vil, og det skal blomstre i det, jeg sendte det. - Jesaja 55: 11

For at illustrere: Gud havde et formål med Adam, en skabning, som Gud åndede. Adam var ikke perfekt, men opnåede Gud at fylde jorden? Blev dyrene navngivet? Og hvad med hans formål med en paradisisk jord? Stod ufuldkommenheden hos denne gud åndede person i vejen for, at Gud kunne nå sit mål?
Kristne har ikke brug for, at Bibelen er en fejlfri optegnelse lige fra engle i himlen for at blive inspireret. Vi har brug for at Skriften skal være i harmoni; at blomstre med det formål, som Gud har givet det til os. Og hvad er det formål ifølge 2 Timothy 3: 16? Undervisning, irettesættelse, korrektion og træning i retfærdighed. Loven og Det Gamle Testamente lykkedes med alle disse aspekter.
Hvad er formålet med Det Nye Testamente? For at vi skal tro, at Jesus er den lovede Kristus, Guds søn. Og så, ved at tro, kan vi have liv gennem hans navn. (John 20: 30)
Jeg personligt mener, at Det Nye Testamente er inspireret, men ikke på grund af 2 Timothy 3: 16. Jeg tror, ​​det er inspireret, fordi det i mit liv har opnået det, Gud havde til hensigt for det: for mig at tro at Jesus er Kristus, min mægler og Frelser.
Jeg forbliver forbløffet hver dag over skønheden og harmonien i de hebraiske / aramiske og græske skrifter. De førnævnte uoverensstemmelser for mig er som rynkerne i ansigtet på min elskede bedstemor. Hvor ateister og muslimer ser mangler og forventer en uberørt ungdommelig hud som bevis på hendes skønhed, ser jeg i stedet skønhed i hendes symptomer på alder. Det lærer mig ydmyghed og at undgå dogmatisme og tomme argumenter over ord. Jeg er taknemmelig for, at Guds ord blev skrevet af ufuldkomne mennesker.
Vi skal ikke være blinde for uoverensstemmelser i opstandelseskontoen, men omfavne dem som en del af Guds inspirerede ord og være parate til at forsvare det, vi tror.

To selvmord i en menighed

Jeg skrev hans artikel, fordi en nær ven fortalte mig, at hans menighed led to selvmord i løbet af mindre end to måneder. En af vores brødre hængte sig op i et havehus. Jeg kender ikke detaljerne i det andet selvmord.
Psykisk sygdom og depression er hensynsløs og kan påvirke alle mennesker, men jeg kan ikke undgå at forestille mig, at ting kan relateres til deres perspektiv på livet og deres håb.
Sandelig, jeg taler fra min egen erfaring med at vokse op. Jeg accepterede ordene fra mine forældre og betroede ældste, der fortalte mig, at jeg ville have evigt liv på jorden, men jeg personligt troede aldrig, at jeg var værdig og fandt fred med tanken om, at døden var helt fint, hvis jeg ikke ville kvalificere mig. Jeg kan huske, at jeg fortalte brødre, at jeg ikke tjente Jehova, fordi jeg håbede på at modtage en belønning, men fordi jeg vidste, at det var det rigtige at gøre.
Det kræver selvforvirring at tro, at vi af vores egen kraft er værdige til at modtage evigt liv på jorden på trods af vores syndige handlinger! Selv Skriften begrunder, at ingen kan blive frelst gennem loven, da vi alle er syndere. Så jeg må antage, at disse stakkels vidner simpelthen konkluderede, at deres liv var ”meningsløse! Helt meningsløs! ”
Jehovas Vidner lærer at Kristus ikke er mellemmand for alle kristne, men kun for et bogstaveligt antal på 144,000. [2] Disse to vidner, der aldrig hængte sig op, blev lært, at Kristus døde for dem personligt; at hans blod personligt udslettede deres synder; at han personligt ville mægle med Faderen på deres vegne. De fik at vide at de var uværdige til at få del i hans blod og krop. De blev ført til at tro, at de ikke havde noget liv i sig selv, og at ethvert håb, de havde, kun var i forlængelse. De måtte opgive alt for riget uden nogensinde at have håb om at møde kongen. De var nødt til at arbejde hårdere i alle aspekter af livet uden en personlig garanti gennem Ånden, at de blev adopteret som Guds sønner.

Jesus sagde til dem: ”Meget sandt siger jeg eder, medmindre du spiser Menneskesønnens kød og drikker hans blod, har du intet liv i dig” - John 6: 53

På det amerikanske afdelingskontors møde i november 2014 begrundede bror Anthony Morris fra Jehovas Vidners styrende råd fra Ezekiel, at de der er inaktive i forkyndelsen af ​​den gode nyhed, har blod på deres hænder. Men det samme styrende organ benægter de gode nyheder, at Kristi løsesum er for alle (begrænser det til kun 144000 kristne i alle aldre) i åbenlys modsigelse af Skriften:

”For der er en Gud og en mægler mellem Gud og mænd, en mand, Kristus Jesus, som gav sig selv en tilsvarende løsepenge for alle. ”- 1 Tim 2: 5-6

I lyset af de to selvmord skal jeg tro, at Anthony Morris måske havde ret i at have blod på vores hænder, hvis vi ikke taler sandhed. Og jeg siger dette ikke i en ånd af sarkasme, men ser indad for at erkende vores eget ansvar. Det er sandt, at i en grad, at jeg er og har været bange for at blive dømt af mine medvitner, når det kommer til at erklære det sande gode nyt.
Dog ved mindesmærket, når jeg offentligt erklærer, at der ikke er nogen anden mægler mellem mig og Jehova Gud, men Kristus, giver jeg et vidnesbyrd om min tro og erklærer, at hans død er vores liv (1 Co 11: 27). I nogen tid før min første deltagelse var jeg meget bange, men jeg mediterede om Kristi ord:

Derfor skal alle, som tilstår mig for mennesker, også tilstå ham for min Fader, der er i himlen. Den, der benægter mig for mennesker, ham vil jeg også benægte for min Fader i himlen. - Matthew 10: 32-33

Skulle vi vælge for at deltage i et sådant mindesmærke med Jehovas Vidner, beder jeg, at vi alle har modet til at stå op for Kristus og tilstå ham. Jeg beder også om, at jeg kan gøre dette hver dag i mit liv resten af ​​mit liv.
Forleden tænkte jeg på mit eget liv. Jeg har meget lyst til Salomo. Åbningen til denne artikel kom ikke ud af tynd luft, den kommer fra min egen erfaring. Hvis jeg ikke havde Kristus, ville livet være svært at bære.
Jeg tænkte også på venner og kom til den konklusion, at ægte venner skulle være i stand til at dele deres dybeste følelser og følelser og håb uden frygt for at blive dømt.
Uden den sikkerhed, vi har i Kristus, ville vores liv sandt være tomt og meningsløst!


[1] Barnes, Albert (1997), Barnes 'bemærkninger
[2] Verdensomspændende sikkerhed under "Prinsen for fred" (1986) pp.10-11; Vagttårnet, April 1, 1979, s.31; Guds ord til os gennem Jeremias p.173.

20
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x