Jehovas Vidners menigheder mindes mindet om Kristi død efter solnedgang den 3. april i år.
Sidste år diskuterede vi måder at beregne datoen på jubilæet for Herrens sidste nadver. (Se "Gør dette til minde om mig"Og"Dette skal være et mindesmærke for dig")
I år er der en solformørkelse markering af nymåne tættest på forårsjævndøgn, der starter måneden Nisan. (Jeg får at vide, at Nisan er navnet, der blev givet af babylonierne, der var måneden de store astronomer på deres tid.) Denne formørkelse vil være synlig i Jerusalem omkring middag den 20. marts. Tæller 14 dage fra solnedgang den 20. marts (1. nisan) tager os til solnedgang den 2. april eller det tidspunkt, hvor 14. nisan starter.
Bibelen giver ingen hård regel om, at Herrens aftensmåltid skal mindes på en bestemt dato og et bestemt tidspunkt, kun at det skal gøres; for så ofte som det gøres, forkynder vi Herrens død indtil hans tilbagevenden. (1Co 11: 26)
Nogle fejrer den sidste nadver mere end en gang om året. Andre holder kun til en årlig fest. Uanset hvilket synspunkt man måtte abonnere på, kan der ikke findes nogen fejl hos dem, der stræber efter at bestemme den mest nøjagtige dato, der svarer til begivenhedens faktiske jubilæum, det tidspunkt, hvor lammet blev slagtet "mellem de to aftener", tiden mellem solnedgang og civil tusmørke den 14. nisan (2. april i år).

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    17
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x