[Fra ws 15 / 01 s. 13 for marts 9-15]

”Fortsæt med at gøre dette til minde om mig.” - 1 Cor. 11: 24

En mere passende titel til denne uges Vagttårnet undersøgelse ville være ”Hvordan vi observerer Herrens aftenmåltid.” ”Hvorfor” besvares i artikelens indledende afsnit. Derefter er resten af ​​artiklen beregnet til at instruere de otte millioner Jehovas Vidner om, hvordan vi observerer mindesmærket. Denne instruktion kan opsummeres i én sætning: Jehovas Vidner observerer Herrens aftenmåltid ved at observere Herrens aftenmåltid.
Det er ikke gobbledygook. Setningen giver perfekt mening, når du overvejer disse to definitioner for verbet "at observere" hentet fra Shorter Oxford English Dictionary:

 • Marker eller anerkend (en festival, jubilæum osv.) ved forfaldne ritualer; udføre (en ceremoni, ritual osv.)
 • Vær opmærksom på; være opmærksom på at se; bemærkning, opfattelse, se.

Jehovas Vidner bliver bedt om ikke at observere (udføre en ceremoni eller på grund af ritualer; dvs. tage del i emblemerne) Herrens aftenmåltid, men blot at observere (vær opmærksom, vær opmærksom på at se, se).
Kort sagt, det er alt, denne artikel handler om. Er dette dog sandt? Er det virkelig, hvad Jesus ønsker, at vi skal gøre, når vi samles den 3 aprilrd, 2015 for at mindes om hans død?

Hvorfor vi observerer mindesmærket

Lad os vende tilbage til "hvorfor" i overensstemmelse med artiklens titel. Temateksten er hentet fra 1 Corinthians 11: 24. Imidlertid henvises der til mange vers fra dette kapitel og citeres i artiklen. Her er de:

”Når du kommer sammen ét sted, er det ikke rigtig at spise Herrens aftenmåltid. 21 For når du spiser det, tager hver sin egen aftenmåltid på forhånd, så den ene er sulten, men den anden er beruset. 22 Har du ikke huse til at spise og drikke? Eller foragter du Guds menighed og får dem, der intet har, til at skamme sig? Hvad kan jeg sige til dig? Skal jeg rose dig? I dette vil jeg ikke rose dig. 23 Thi jeg modtog fra Herren, hvad jeg også overleverede til dig, at Herren Jesus den nat, hvor han skulle blive forrådt, tog et brød 24 og efter at have takket ham, brød han den og sagde: ”Dette betyder min krop, der er på dine vegne. Fortsæt med at gøre dette til minde om mig. ” 25 Han gjorde det samme med koppen, efter at de havde aftenmåltid og sagde: ”Denne kop betyder den nye pagt i kraft af mit blod. Fortsæt med at gøre dette, hver gang du drikker det, til minde om mig. ” 26 For hver gang du spiser dette brød og drikker denne kop, fortsætter du med at forkynde Herrens død, indtil han kommer. 27 Derfor, den, der spiser brødet eller drikker Herrens kopp uværdig, er skyldig i at respektere Herrens krop og blod. 28 Lad først en mand godkende sig efter undersøgelse, og først derefter lad ham spise af brødet og drikke af koppen. 29 For den, der spiser og drikker uden at skelne kroppen, spiser og drikker dom mod sig selv. 30 Derfor er mange blandt jer svage og syge, og en hel del sover i døden. 31 Men hvis vi skelner, hvad vi selv er, ville vi ikke blive dømt. 32 Men når vi dømmes, disciplineres vi af Jehova, så vi ikke kan blive fordømt med verden. 33 Derfor, mine brødre, når du mødes og spiser det, skal du vente på hinanden. 34 Hvis nogen er sulten, så lad ham spise derhjemme, så når du kommer sammen, er det ikke til dom. Men hvad angår de resterende sager, vil jeg sætte dem i orden, når jeg kommer dertil. ”(1Co 11: 20-34)

Årsagen til, at vers 26 gråtones, er, at det er det eneste vers, der ikke henvises til en gang i hele dette Vagttårnet undersøgelse. Dette er især mærkeligt, fordi det er det vers, der besvarer det spørgsmål, der stilles ved artiklens titel.

Spørgsmål: Hvorfor observerer vi Herrens aftenmåltid?

Svar: At forkynde ham, indtil han ankommer.

Vi fokuserer kun på vers 24, der siger, at vi observerer i erindring. Du kan huske uden at gøre noget, men du kan ikke forkynde uden at gøre noget. Erindring passer lige ind i ideen om et væld af tavse, passive observatører. For en organisation, der sætter forkyndelse og proklamation på det højeste af piedestaler, må det dog virke underligt for den afslappede observatør, at vi videregiver muligheden for at bringe dette front og centrum.
Ikke desto mindre er det slet ikke rigtig underligt. Fokus på vers 26 ville kræve, at vi behandler nogle ubehagelige spørgsmål. Selv vers 24 rejser spørgsmål, hvis vi læser det hele og ikke kun sætningen "Bliv ved med at gøre dette til minde om mig." Som du kan se ovenfor, forekommer denne sætning to gange, en gang i vers 23 og igen i 24. Hver gang han siger det, sender han emblemerne - brødet og vinen. Så hans apostle spiste brødet og drak vinen, da Jesus sagde ”hold gør dette…". Så i vers 26 præciserer apostelen Paulus formålet. Handlingen med at spise brødet og handlingen med at drikke vinen udgør en offentlig proklamation af Herrens eksistens inden hans offentlige manifestation ved hans tilbagevenden.
Handling! Handling! Handling! Der er intet her om en gruppe, der vil skille sig ud fra den ene side og i det stille observere, mens de holder sig tilbage fra enhver form for deltagelse.
Så hvorfor modsætter artiklen denne idé?

Hvad peger beviset på?

I henhold til det styrende organ har kristne brug for en slags klare bevis for, at de skal deltage. Bortset fra dette er de kun forpligtet til at deltage og observere.

”Taknemmelighed overfor Gud og hans søn skulle bevæge os at være tilstede ved mindesmærket om Jesu død og følgede således kommandoen: 'Fortsæt med at gøre dette til minde om mig.' ” - Par. 5

”Vi ønsker aldrig at vise respektløs respekt for Jesu offer. Så vi deltager ikke i emblemerne, hvis vi ikke har det klare beviser at vi er salvet. ” (Forenklet udgave)

Hvad er dette bevis? Hvor er instruktionerne til de kristne om, hvad de skal gøre, hvis de mangler disse beviser?
Der er et endnu mere alvorligt spørgsmål at overveje. Jesus gav sine disciple en befaling: ”Fortsæt med at gøre dette.” Han sagde intet om at stå som stille observatører. Han talte om at spise brød og vin. Så hvis vi ikke deltager, adlyder vi ikke Jesus. Ulydighed mod vores Herre er en dødsdom. Så vi har virkelig brug for en modkommando for at være sikre, ikke? Vi har brug for noget, der helt klart kommer fra vores Herre, der instruerer os om ikke at deltage, hvis vi ikke opfylder visse kriterier, eller hvis vi falder ind i en anden kategori af kristen. Hvor finder vi et sådant direktiv? Det er helt klart ikke godt nok at sige på dommedagen, ”Jeg adlød dig ikke Herre, fordi disse fyre fortalte mig ikke at gøre det.” Undskyldningen for, at ”jeg bare fulgte ordrer”, vil den simpelthen ikke skære den på.
Så igen, hvilke "klare beviser" leverer det styrende organ os?
I afsnit 14 hedder det: ”De, der deltager i mindesmærkeemblemerne, er helt sikre på, at de er en del af den nye pagt.” At være helt sikker på noget udgør ikke bevis. Millioner er helt sikre på, at der ikke er nogen Gud. Millioner mere er helt sikre på, at mennesket udviklede sig fra encellede organismer.

Hvordan kan vi vide det?

Hvordan vidste apostlene, at de var medlemmer i den nye pagt? Var det fordi de havde en eller anden mystisk åbenbaring, kun de var interesseret i? Slet ikke. De vidste det, fordi nogen med upåklagelig legitimationsoplysninger, som de stoler implicit, fortalte dem det. Jesus sagde: ”Denne kop betyder den nye pagt i kraft af mit blod.” (1Co 11: 25) Der var ingen mirakuløs selvbevidsthed.
Hvordan vidste israelitterne, at de var i lovpagten? Igen lærte folk dem, de stolede på, og deres ord blev bakket op af de hellige skrifter. Der var ingen mirakuløs selvbevidsthed.
Hvordan vidste nogen af ​​Jehovas tjenere at de var i nogen af ​​de pagter og / eller aftaler Gud indgik med dem? Igen blev de fortalt af kilder, der var uovervindelige. Der var intet øjeblik med mirakuløst kald.
Jeg troede, at jeg var det ikke i den nye pagt, men var en af ​​de “andre får” (som defineret af Jehovas Vidner) med et jordisk håb, fordi mine forældre - to personer, som jeg stiltiende stolede på - fortalte mig det. De troede til gengæld, fordi deres bibelske instruktører - igen folk der de stod implicit på - fortalte dem det. De troede igen, fordi nogen højere oppe i den åndelige fødekæde instruerede dem. Denne tillid fik os til at svigte vores vagt. Vi bekræftede ikke fra de hellige skrifter for at se, om disse ting var sådan. (1Jo 4: 1)
Det er på tide at stoppe med at stole på uinspirerede mennesker og begynde at kontrollere, hvad vi får at vide i lyset af Skriften.
Punkt 15 fortsætter, ”De salvede ved, at de også er en del af rigets pagt. (Læs Luke 12: 32) " Hvordan ved de det? Luke 12: 32 giver ikke svaret, medmindre vi vil acceptere cirkulære resonnementer som gyldigt bevis.

Den doktrinale linchpin

Så hvad er vores "klare bevis" på, at vi er i eller ikke i den nye pagt?

”Guds ånd vidner” med dem, så de uden tvivl ved, at de er hans salvede sønner. ”- Par. 16, citat fra Romerne 8: 16

Det er det! Dette er den eneste skrift, der nogensinde er brugt til at støtte vores lære, at de salvede på mirakuløst vis kaldes fra den større gruppe kristne. Det er linchpin i vores undervisning.
Lad os være tydelige. Det styrende organ baserer dit - DIN - håb om frelse på deres fortolkning af, hvordan Guds ånd ”vidner”. Baseret på denne fortolkning fortæller de dig at du kan adlyde en direkte kommando fra Jesus om at deltage. Faktisk fortæller de dig, at at deltage viser respektløs respekt for Guds Søn, som er en synd.
Lad os bruge nogle ræsonnementer her. Det styrende råd hævder at være den trofaste og kloge slave. De skal derfor være selve indbegrebet af trofasthed og diskretion (visdom). Er det afspejlet i deres lære. Dette er vigtigt, fordi vi baserer vores håb om frelse på deres unikke fortolkning af Romerbrevet 8:16. For at svare på det, lad os kun undersøge et eksempel på deres track record, det mindste punkt i, om indbyggerne i Sodoma og Gomorra vender tilbage i opstandelsen. Deres holdning har ændret sig i alt syv gange! (w1879 / 7 s. 8, original WT-position: Ja. Under påstået FDS: w52 6/1 s. 338, Nej; w65 8/1 s. 479, Ja; w88 6/1 s. 31, Nej; pe først udgave, s. 179, Ja; pe senere udgave, s. 179, Nej; Insight II, s. 985, Ja; re s. 273, Nej)
Er dig forbered dig på at hænge din håb om frelse på denne entydige menneskelige fortolkning af Romerne 8: 16?
Understøtter sammenhængen mellem romerne 8 en sådan opfattelse?

”For dem, der lever efter kødet, sætter deres mening i kødets ting, men dem, der lever efter ånden, på åndens ting. 6 At sætte sindet på kødet betyder død, men at sætte sindet på ånden betyder liv og fred. ”(Ro 8: 5, 6)

Der tales kun om to grupper, ikke om tre. Den ene gruppe dør, den anden lever i fred. Ifølge vs. 14 er den anden gruppe Guds sønner.

”Du er dog i harmoni, ikke med kødet, men med ånden, hvis Guds ånd virkelig bor i dig. Men hvis nogen ikke har Kristi ånd, hører denne person ikke til ham. 10 Men hvis Kristus er i forening med dig, er kroppen død på grund af synd, men ånden er livet på grund af retfærdighed. ”(Ro 8: 9, 10)

Enten er Guds ånd i dig, eller den er det ikke. Enten er Kristi ånd i dig, og du tilhører ham, eller det er den ikke, og du hører til verden. Igen er der ikke foretaget bestemmelser i romerne om en tredje godkendt gruppe.

”For alle, der ledes af Guds ånd, er faktisk Guds sønner. 15 For I modtog ikke en ånd af slaveri, der forårsager frygt igen, men du modtog en ånd af adoption som sønner, ved hvilken ånd vi råber: "Abba, Far!" 16 Ånden selv vidner med vores ånd, at vi er Guds børn. ”(Ro 8: 14-16)

Gruppen med ånden er Guds sønner. Gruppen uden ånden er af verden, kødet. Der nævnes ikke en tredje gruppe, der har hans ånd, men ikke er hans sønner, bare hans venner. Hvis vi har hans ånd, er vi hans børn. Hvis vi ikke har hans ånd, er vi døde.
Vi lærer at Gud på en eller anden måde gør visse personer opmærksomme på at de er hans sønner. Da vi underviser hvert barn, der er opdraget som et Jehovas Vidne, og hver ny elev, som vi finder ud af undervejs, at de ikke tilhører denne gruppe, bliver undervisningen selvopfyldende. Ligesom kultlederen, der siger, at han taler til Gud, skal vi tro, for vi hører ikke Guds stemme, så vi ved, at Gud ikke taler til os. Der er stadig ingen måde, hvorpå vi kan bevise, at kultlederen heller ikke hører Gud. På trods af alt dette, hvis vi vil acceptere hans styre over os, er vi nødt til at acceptere og tro at Gud taler til ham.
Det forventes, at vi accepterer denne fortolkning som et spørgsmål om tro - tro på mennesker. Jehovas Vidner lytter til mænd, adlyder mænd og forventer stadig at blive velsignet. Der er en mand, som vi bliver bedt om at lytte til, en mand, som vi bliver bedt om at adlyde. Dette vil imidlertid sætte os i opposition til instruktionen fra det styrende råd. På den lyse side resulterer lydighed i Jesus i velsignelser. (Apg 3:23; Mt 17: 5)

Hvad der ikke er der

Der er mere klare beviser for, at fortolkningen af ​​det styrende organ er forkert. Det findes i det, der mangler. Hvis vi accepterer, at der findes en sekundær klasse af kristen, hvor er beviset? Hvis kun 144,000 går til himlen og der er otte millioner tilbage på jorden, hvor er Jesu forsørgelse til de 99.9% der ikke er Guds børn? Hvor taler han om en gruppe, der er Guds venner, ikke hans sønner? Hvor nævnes en gruppe, der ikke indgår den nye pagt? Hvor fortælles vi om en gruppe kristne, der ikke har Jesus som mægler? Hvor giver han instruktioner om, hvordan man kan observere hans mindesmærke for denne gruppe, så de kan være sikre på, at de ikke viser ham manglende respekt ved at tilbageholde deres deltagelse?
Shadrach, Meshach og Abednego dukkede op og var til stede, da ceremonien for at tilbe det gyldne billede blev kaldt. De observerede ceremonien. De blev kun kastet i den fyrige ovn for at nægte at deltage. Hvis en uretfærdig menneskelig konge betragter tilstedeværelse uden deltagelse som en krænkelse, hvor meget mere vil en retfærdig konge, der opfordrer til deltagelse i en retfærdig ceremoni, se det så? (Da 3: 1-30)

Hvem tilhører du?

Sang 62 i den nye sangbog starter på denne måde:

Hvem tilhører du?
Hvilken gud adlyder du nu?
Din mester er han, som du bøjer dig til.
Han er din gud; du tjener ham nu.
Du kan ikke tjene to guder;
Begge mestere kan aldrig dele
Dit hjertes kærlighed i dets evige del.
For ingen af ​​dem ville du være retfærdig.

Jesus gav dig en klar kommando:

”Og efter at have takket ham, brød han den og sagde:” Dette betyder min krop, der er på dine vegne. Fortsæt med at gøre dette til minde om mig. ” 25 Han gjorde det samme med koppen, efter at de havde aftenmåltid og sagde: ”Denne kop betyder den nye pagt i kraft af mit blod. Fortsæt med at gøre dette, hver gang du drikker det, til minde om mig. ”” (1Co 11: 24, 25)

Det styrende organ for Jehovas Vidner har givet dig en klar kommando:

”Ingen dedikeret tjener til Jehova og trofast efterfølger af sin Søn ville ønske at vise respektløs respekt for Jesu offer ved at tage del i mindesymbolerne, hvis han eller hun faktisk mangler klare beviser for at være en salvet kristen.” - Par 13

Spørgsmålet er nu: Hvem tilhører DU?

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  40
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x