"Han knuser dit hoved ..." (3Mo 15:XNUMX)
Jeg kan ikke vide, hvad der gik igennem Satans sind, da han hørte disse ord, men jeg kan forestille mig den tarmens vridne følelse, jeg ville opleve, hvis Gud udtalt en sådan sætning over mig. En ting, vi kan vide fra historien, er at Satan ikke tog denne opsigelse liggende. Historien viser os, at resten af ​​dette vers blev til virkelighed: "... og du vil knuse ham i hælen."
Da kvindens frø gradvis er blevet åbenbaret, har Satan konsekvent ført krig mod det og med betydelig succes. Det lykkedes ham at ødelægge israelitterne, gennem hvem der blev profeteret af sædet, og opnåede endelig en pagts opløsning mellem dem og Jehova. Imidlertid opstod der en ny pagt, selvom den tidligere blev opløst, og frøet endelig blev identificeret med den længe forventede åbenbaring af Guds hellige hemmelighed. (Ro 11: 25,26; 16: 25,26)
Tro mod sit nye navn, Satan[EN] angreb nu hovedkomponenten i dette frø. Tre gange fristede han Jesus, men da det mislykkedes, opgav han ikke, men gik af sted, indtil der kom en anden passende tid. (Lu 4: 1-13I sidste ende mislykkedes han fuldstændigt og endte kun med at cementere den nye pagt, som blev muliggjort af Jesu trofaste død. På trods af dette, hans største fiasko, ville Satan ikke give op. Han vendte nu opmærksomheden mod dem, der blev kaldet til at være en del af kvindens afkom. (Ad 12: 17) Som med de fysiske israelitter før dem, bukkede disse åndelige israelitter under for Satans snigende krig. Kun få gennem århundrederne stod fast mod ham. (Ef 6:11 NVT)
Da Jesus indstiftede det, vi nu kalder Herrens aftensmåltid, sagde han til sine apostle: "Dette bæger betyder den nye pagt i kraft af mit blod, som skal udgydes for jeres skyld." (Lu 22:20) Man kunne argumentere for, at Satans mest foragtelige taktik var at ødelægge selve ceremonien, der symboliserer enhver krists medlemskab af den nye pagt. Ved at forvride symbolet fik han kristne til uforvarende at spotte det, det repræsenterede.

Korruption af den velsignede ceremoni

Den katolske kirke blev den første organiserede kristne religion.[B] Indtil de ændringer, der blev introduceret af Vatikanet II, deltog lægfolk ikke vin, men kun brød. Siden da er det frivilligt at deltage i vinen af ​​lægfolk. Mange gør det stadig ikke. Herrens aftenmåltid blev undergravet. Men det stoppede ikke der. Kirken lærer også, at vinen overføres til blod i munden til den, der har deltaget. Det er forbudt at drikke faktisk blod i Skriften, så en sådan tro er i strid med Guds lov.
Under reformationen dukkede den protestantiske religion op. Dette gav muligheden for at bryde væk fra den katolske praksis, der havde perverteret Herrens aftensmåltid i århundreder. Desværre fortsatte Satans korrupte indflydelse. Martin Luther troede på nadverforening, hvilket betyder at "Kristi legeme og blod er" virkelig og i det væsentlige til stede i, med og under formerne "af indviet brød og vin (elementerne), så kommunikanter spiser og drikker både elementerne og den sande krop og blod af Kristus selv i nadverens sakrament, uanset om de er troende eller vantro. ”
Under 18th og 19th århundreder var der en stor religiøs opvågning på grund af den større religiøse og politiske frihed, der blev muliggjort i verden, delvis på grund af opdagelsen af ​​den nye verden og delvis på grund af den magt, der blev tildelt masserne ved den industrielle revolution. Da forskellige kristne sekter dukkede op, havde hver lejlighed mulighed for at gendanne den hellige ceremoni for Herrens aftenmåltid til sin rette tilstand, så kristne igen kunne mindes den, som Kristus havde til hensigt. Hvor trist den gang på gang gik muligheden glip af.
Selve ceremonien er så enkel og så tydeligt forklaret i skriften, at det er svært at forstå, hvordan det kunne være så let ødelagt.
Den måde, metodisterne udfører det på, er, at lægmedlemmer går op til alteret og modtager brødet fra gejstligheden og derefter dypper det i en kop vin. At dunke en doughnut i ens kaffe kan være velegnet til en hurtig morgenmad, men hvilken mulig symbolik kan dunking af brødet (Kristi kød) ned i vinen (hans blod) muligvis have?
Der er mange baptistiske sekter, der mener, at alkohol er forbudt af Gud, så for dem erstattes vinen i Herrens aftenmåltid med druesaft. I dette er de som adventisterne, der mener, at vinen skal være den usyrede eller uspolerede frugt af vinstokken, ergo, druesaft. Hvor fjollet det er. Sæt to korkede flasker side om side, en fyldt med "uspoleret druesaft" og en med vin. Lad begge stå i flere dage, og se, hvilken der gærer og springer sin kork. Renheden af ​​vinen er det, der gør det muligt at opbevare den i årevis. Udskiftning af druesaft til det erstatter et urent symbol for at repræsentere Jesu rene blod.
Hvor glad Satan må være.
Mens kirken af ​​England bruger vin og brød, forvandler den sidste aftensmad ved at omdanne den til et ritual fuld af ritualer og sang som foreskrevet i dens Bog med fælles bøn. Således bruges Herrens aftenmåltid som en anledning til indoktrinering af kristne til falske religiøse overbevisninger og støtte til en kirkelig magtstruktur.
Ligesom den katolske kirke støtter den presbyterianske religion brugen af ​​børnedåb. Som døbte kirkemedlemmer har børn, der er for unge til at forstå betydningen og ansvaret ved medlemskab af den nye pagt, lov til at tage del i symbolerne.
Der er flere eksempler, men disse tjener til at vise et mønster og illustrere, hvordan Satan har taget denne helligste ceremonier og perverteret den til sine egne formål. Men der er mere.
Mens alle disse kirker i større eller mindre grad har afviget fra den sande og enkle ceremoni, som vores Herre indledte for at forsegle sine disciple som sande medlemmer i den nye pagt, er der en, der har overgået resten. Mens nogle kun tillader medlemmer at tage af brødet eller vinblødt brød, mens andre erstatter vinen med druesaft, er der en kristen tro, der slet ikke tillader dens lægfolk at tage del. Kirkens medlemmer nægtes retten til at gøre mere end at håndtere emblemerne, når de passerer dem ned ad rækken.
Den verdensomspændende menighed med Jehovas Vidner har formået at udrydde lydighed over for Jesu befaling i sine otte millioner medlemmer. Kun et lille mindretal - omkring 14,000 ved sidste optælling - deltager i emblemerne. Officielt kan enhver deltage, men kraftig indoktrinering bruges til at afskrække dem, og det, kombineret med den mumlede uklarhed, som alle ved, vil ledsage enhver visning af lydighed over for Herren, er mere end tilstrækkelig til at forhindre de mange i at tage stilling. Således er de som farisæerne i gamle tider, som ”lukker himlenes rige for mennesker; for [de] går ikke ind, og de tillader ikke de, der er på vej ind, at gå ind. ” Man må huske at farisæerne af alle blev betragtet som de mest religiøse, de mest gudfrygtige af mennesker. (Mt 23: 13-15 NVT)
Disse kristne har afvist afgudsdyrkelse fra de katolske og ortodokse kirker. De har befriet sig fra slaveri til sådanne korrupte falske lærdomme som treenighed, helvede og menneskets sjæls udødelighed. De har holdt sig rene fra det blodskuld, der kommer fra at kæmpe nationernes krige. De tilbeder ikke mænds regeringer. Alligevel er alt for intet, det ser ud.
Lad os være generøse og overse alt andet, men denne ene ting for øjeblikket. I det lys kan den verdensomspændende menighed af Jehovas Vidner sammenlignes med Efesos menighed. Det havde gode gerninger og arbejde og udholdenhed og udholdenhed og tolererede ikke onde mænd eller falske apostle. Alligevel var alt dette ikke nok. Der manglede én ting, og medmindre det blev rettet, var det at have kostet dem deres plads for Herren. (Ad 2: 1-7)
Dette er ikke til at antyde, at dette er det eneste, som Jehovas Vidner er nødt til at ordne for at få Kristi fordel, men det er måske den vigtigste ting.
Jeg voksede op som Jehovas Vidne, og jeg ved de mange gode ting, vi har gjort og gør. Men hvis Efesos menighed havde fået sin lampestand fjernet for at forlade den ene ting, deres første kærlighed til Kristus, hvor meget værre er det for os, der benægter millioner håbet om at være Guds børn og Kristi brødre? Hvor vred vil Jesus være ved hans tilbagevenden for at se, at vi har modvirket hans ordre og bedt millioner om ikke at deltage; ikke at slutte sig til hans nye pagt; ikke at acceptere hans kærlige tilbud? Hvor glad Satan må være nu. Hvilket kupp for ham! Nå, hans latter vil være kortvarig, men ve alle kristne kirkesamfund, der har ødelagt den hellige ceremoni i Herrens aftenmåltid.
_____________________________________
[EN] Satan betyder "modstand".
[B] Organiseret religion er et pejorativt udtryk, der er beregnet til at beskrive en religion, der er organiseret under en centraliseret kirkelig hierarki. Det henviser ikke til en gruppe oprigtige tilbedere, der deltager i deres hellige tjeneste til Gud på en organiseret måde.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    15
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x