[Fra ws15 / 02 s. 10 for april 13-19]

”Selvom du aldrig har set ham, elsker du ham. Selvom du ikke gør det
se
ham nu, alligevel udøver du tro på ham. ”- 1 Peter 1: 8 NWT

I denne uges studie er der en fodnote til afsnit 2, der lyder,

”Første Peter 1: 8, 9 blev skrevet til kristne med det himmelske håb. I princippet gælder disse ord dog også for personer, der har det jordiske håb. ”

Vi indrømmer let at disse ord kun blev skrevet til dem med et himmelsk håb.[I]
Dette rejser spørgsmålet: "Hvorfor inkluderede Peter ikke også dem med et jordisk håb?" Han var bestemt klar over et jordisk håb. Jesus forkyndte bestemt et jordisk håb. Faktisk gjorde han det ikke, og vores indrømmelse af, at disse ord kun kan gælde "i princippet", viser, at vi er opmærksomme på denne udeladelse af et jordisk håb fra bibelens optegnelse. Sandt nok vil millioner - endog milliarder - opstå til jorden som en del af de uretfærdiges opstandelse. (Apostelgerninger 24:15) De kommer derimod uden at 'udøve tro' på Jesus. Det er næppe et 'mål for deres tro'.
Da de ikke havde noget skriftgrundlag til at anvende 1 Peter 1: 8, 9 på de millioner af Jehovas Vidner, som det styrende råd har overbevist om at håbe på ufuldkomne liv på jorden, må de falde tilbage på den seneste gengivelse af det hackede "i forlængelse" -trænet.

Jesus er modig / efterligne Jesu mod

Under den første af disse to underoverskrifter (pars. 3 til og med 6) lærer vi, hvordan Jesus modigt forsvarede sandheden og stod op til de religiøse myndigheder på sin tid, der ugyldiggjorde Guds ord ved deres traditioner, og overordnede det over Guds hjord og misbrugte deres autoritet. Under den anden underoverskrift (pars. 7 gennem 9) får vi eksempler på, hvordan vi kan efterligne Jesu mod.
De unge opfordres til at identificere sig som Jehovas Vidner i skolen i en udstilling af mod. Alle af os opfordres til at tale ”med modighed fra Jehovas myndighed” i vores tjeneste i efterligning af Paulus og hans ledsagere i Iconium.
Vi skal pause her for at rette en fejl i afsnit 8. Det var ikke af Jehovas myndighed, at Paulus og hans ledsagere udfoldede frimodighed. Det original græsk læser bogstaveligt, "de holdt tale med modig for Herren". At den formodede emendation, der blev brugt til at retfærdiggøre indsættelse af Jehova her, er vildledt, kan demonstreres af konteksten. Det taler om de tegn og vidundere, de blev givet til at udføre ved ”ordet om nåden over ham” [tværlinje]. Det var i Jesu navn, ikke Jehova, at apostlene udførte tegn på helbredelse. (Apostlenes gerninger 3: 6) Vi kan også være sikre på, at udtrykket ”Herrens myndighed” henviser til Jesus, ikke Jehova. Jehova gav Jesus ”al autoritet… i himlen og på jorden.” (Mt 28: 18) Paul var ikke ved at flytte autoritetsfokuset tilbage til Gud, da Gud selv havde sat fokus på Herren. Desværre lykkes vi ikke med at efterligne Paul i dette og ser ud til aldrig at gå glip af en mulighed i vores sene publikationer til at fjerne rampelyset fra Jesus.
Punkt 9 taler om at vise mod "i lyset af lidelse". Der anmodes om behovet for at efterligne Jesu mod, når en, vi elsker, dør; når vi lider af alvorlig sygdom eller personskade; når vi er deprimerede; når vi forfølges.
Vores brødre i Korea lider forfølgelse på grund af deres modige neutralitet. Men for de millioner af os, der bor andre steder, har vi sjældent, hvis nogensinde, kendt forfølgelse udenfor. Ikke desto mindre begynder et lille, men voksende antal sande kristne i organisationen at opleve den samme type forfølgelse, som Jesus led. Hvad kan man lære af Jesu modige eksempel?
At være tro mod sandheden vil sætte dig i strid med vores organisations religiøse autoritet. At tale op for at vælte kraftigt forankrede falske doktriner ved hjælp af Guds ord kraft vil få dem, der føler deres autoritet undergraves til at angribe, ligesom de skriftkloge og farisæere på Jesu tid gjorde. Gør ingen fejl, vi er i krig. (2Co 10: 3-6; Han 4: 12, 13; Ef 6: 10-20)
Der er mange i organisationen, der har tilladt, at deres kærlighed til sandheden sløves af frygt for mennesket. For at undskylde deres passivitet, falder de tilbage på fejlbehæftet ræsonnement og misbrug i skrifterne og sprøjter klichéer som: "Vi må vente på Jehova" eller "Vi må ikke løbe foran". De overser den klare retning, der findes i Jakob 4:17:

”Derfor, hvis nogen ved, hvordan man gør det rigtige og alligevel ikke gør det, det er en synd for ham. ”- James 4: 17.

Det er godt og godt at sige, at vi skal være modige til at stå op for sandheden, men hvordan skal vi gøre det? Den anden del af Vagttårnet undersøgelse vil ironisk nok give svaret.

Jesus er foruroligende

Punkt 10 åbnes med denne erklæring:

Bedømmelse er god bedømmelse - evnen til at fortælle det rigtige fra forkert og derefter vælge den kloge kurs. (Heb. 5: 14) Det er blevet defineret som ”evnen at træffe sunde afgørelser i åndelige anliggender. ”

Denne erklæring, hvis den anvendes fuldt ud, kolliderer med vores undervisning om, at den instruktion, vi får fra det styrende organ, i dens antagede kapacitet som ”Den trofaste slave”, skal overholdes uden tvivl. Trofaste kristne er dog ikke ved at overgive deres evne til at skelne ret fra forkert til en gruppe mænd. Sådanne vil fortsætte med at efterligne Kristus i skøn og i alle andre ting - inklusive hans kærlighed til sandhed.

Efterligne Jesu skøn

Punkt 15 giver gode råd om at efterligne Jesu dømmekraft i vores tale. Ofte var hans ord opbyggende, men til tider valgte han at rive ned, f.eks. Når han måtte afdække farisæernes uretfærdighed. Selv da byggede han op, for han hjalp andre med at se hans religiøse ledere som de virkelig var, ikke som de forventede at være.
Når man ikke fordømte hykleri, var Jesu ord altid 'krydret med salt'. Hans ønske var aldrig at ophøje sig selv og sin egen visdom, men at vinde hjerter og sind hos dem, der ville lytte. (Kol 4: 6) Det ser ud til, at vores største forkyndelses- og undervisningsmuligheder i dag er hos vores umiddelbare JW-brødre. Her har vi et folk, der allerede er kommet så langt. De har afvist involvering i krig. De nægter at blive involveret i denne verdens politiske anliggender. I dette efterligner de deres Herre. (Mt 4: 8-10; John 18: 36) De har afvist mange af de falske, gud-vanærende doktriner, som langt de fleste kristne praktiserer, såsom afgudsdyrkelse, treenigheden, helvede og menneskets sjæls udødelighed.
Men vi kommer stadig til kort, og for nylig ser det ud til, at vi går bagud. Vi er begyndt at idolisere mænd. Derudover, selvom Gud har givet os rigelig tid (2Pe 3: 9) fortsætter vi med at overholde menneskers traditioner og undervise dem som læresætninger fra Gud. (Mt 15: 9; 15: 3, 6) Traditioner stammer fra mænd og observeres løbende, selv hvor der ikke er noget sundt grundlag for dem. På trods af den samlede mangel på solid bibelsk støtte fortsætter vi med at tro og undervise i 1914 som vigtig, for det var det, vi startede med for 140 år siden, og det adskiller os fra alle andre religioner. Vi lærer, at de andre får er en sekundær klasse af kristne, der benægtes det håb, som Jesus tilbød verden, fordi vores daværende præsident for 80 år siden tilbød det som sandhed. Skønt vi for nylig har afvist hans hele grundlaget for denne lære (ubegrundede typer og antitypes), fortsætter vi med at praktisere denne tro - selve definitionen af ​​en tradition.
Lad de af os, der er frigjort fra menneskers traditioner, efterligne Kristi skelneevne ved at vide, hvornår vi skal tale, hvornår vi skal tie, og hvilke ord vi skal bruge - ord 'krydret med salt'. Ofte er det bedst at starte med et punkt. Stil spørgsmål i stedet for at komme med udsagn. Før dem til konklusionen, så de ankommer der af sig selv. Vi kan trække en hest til vand, men vi kan ikke få den til at drikke. På samme måde kan vi føre en mand til sandheden, men vi kan ikke få ham til at tænke.
Hvis vi finder modstand, er det bedst at handle med forsigtighed. Vi har visdomsperler, men ikke alle vil sætte pris på dem. (Mt 10: 16; 7: 6)
I slutningen af ​​afsnit 16 finder vi udsagnet: ”Vi er villige til at lytte til deres meninger og når det er relevant give afkald på deres synspunkt.” Hvis vores brødre kun holdt fast ved denne rådgivning, når det gjaldt skriftligt baserede udfordringer for det styrende organs autoritet.
I afsnit 18 hedder det:

Har det ikke været dejligt at reflektere over nogle af Jesu tiltalende egenskaber? Forestil dig, hvor givende det ville være at undersøge hans andre egenskaber og lære, hvordan vi kan være mere ligesom ham. Lad os derfor være fast besluttet på at følge hans skridt nøje.

Vi kunne ikke være mere enige. Hvor meget trist at vi ikke gør dette. I magasin efter magasin fokuserer vi på organisationen og dens resultater. I de månedlige udsendelser på tv.jw.org fokuserer vi på organisationen og det styrende organ. Hvorfor ikke bruge disse kraftfulde undervisningsværktøjer til at gøre netop det, som afsnit 18 siger ville være mest "dejlig" og "givende"?
Den ”mad på det rette tidspunkt”, som det styrende legeme uddeler, dvæler ikke meget ved Jesus Kristus. Men ved at efterligne både mod og dømmekraft fra Jesus snarere end syndige menneskers jordiske visdom, vil vi benytte enhver lejlighed vi har fået til at vidne for ham og forkynde al Guds råd, og vi vil ikke holde tilbage. (Akter 20: 25-27)
_____________________________________________________
[I] Jeg henviser til det himmelske håb her i den sammenhæng, hvor Jehovas Vidner forstår det. At gøre andet kan afspore det centrale tema i dette indlægs gennemgang af artiklen. Jeg tror dog ikke længere, at det himmelske håb betyder, at alle Jesu brødre flyver til himlen for aldrig at vende tilbage. Præcis hvad det refererer til, og hvordan realiseringen af ​​dette håb vil udfolde sig, er noget, vi kun kan gætte på lige nu. De kan være uddannede gæt, men virkeligheden er bundet til at sprænge os væk. (1Co 13: 12, 13)
 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    45
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x