Det styrende organ er, efter sin egen indrømmelse, den ”højeste kirkelige myndighed til tro på Jehovas Vidner” over hele verden. (Se punkt 7 for Erklæring om Gerrit Losch.[I]Ikke desto mindre er der intet grundlag i Skriften for en regeringsmyndighed bestående af mennesker til at erstatte Jesus Kristus som den der leder den verdensomspændende menighed. Tidligere præsident Fred Franz argumenterede for dette punkt, omend paradoksalt, i sit Eksamenstale til 59th klasse af Gilead. Den eneste skriftlige tekst, som det styrende organ nogensinde har fremskaffet for at understøtte sin holdning i magten, er lignelsen ved Matthew 24: 45-47, hvor Jesus taler om, men ikke identificerer, en slave, der er tiltalt for at fodre sine husdyr.
Tidligere blev vidner undervist i, at alle salvede kristne - en lille undergruppe af Jehovas Vidner - dannede den trofaste slaveklasse med det styrende organ som deres de facto stemme. Dog i juli 15, 2013-udgave af Vagttårnet, Det styrende organ vedtog en dristig og kontroversiel genfortolkning af Matthew 24: 45-47, der gav sig selv den officielle status som den trofaste slave Jesus udnævnt til at fodre sin hjord. (For en fuldstændig diskussion af denne fortolkning se: Hvem er virkelig den trofaste og kloge træl? Endnu mere information er tilgængelig under kategorien Trofast slave.)
Det ser ud til, at det styrende organ føler presset for at retfærdiggøre deres autoritetsposition. Bror David Splane åbnede sin nylige Mor til tilbedelse med dette scenarie:

”En studerende søster kommer til dig efter mødet på søndag og siger,” Nu ved jeg, at der altid har været salvede på jorden i de sidste 1900 år, men for nylig sagde vi, at der ikke har været en trofast og diskret slave, der leverede åndelig mad på det rette tidspunkt i de sidste 1900 år. Hvad er tankerne bag det? Hvorfor ændrede vi vores syn på det? ”

Derefter sætter han pause, ser på publikum og udsender udfordringen: ”Nå, vi venter. Hvordan ville du svare? ”
Foreslår han, at svaret skal være indlysende? Usandsynlig. Måske, i betragtning af det skæve smil, der ledsager hans milde udfordring, ved han, at der ikke er en person i publikum, der korrekt kunne forsvare positionen. Til dette formål opregner han derefter fire faktorer i et forsøg på at demonstrere, hvorfor Jesus ord om den trofaste slave, der skulle brødføde hjorden, ikke kunne have været opfyldt før 20th århundrede.

 1. Der var ingen kilde til åndelig mad.
 2. Reformatorernes dårlige holdning til Bibelen.
 3. Den opdeling, der eksisterede blandt reformatorerne.
 4. Manglen på støtte blandt reformatorerne til forkynnelsesarbejdet.

Du har måske bemærket, at dette ikke er bibelske grunde til at argumentere imod en 1900 år lang eksistens af en trofast slave, der fodrer hjemmemarkedet. Faktisk citerer han ikke et enkelt skriftsted gennem hele denne præsentation. Så vi må stole på hans logik for at overbevise os. Lad os se det, skal vi?

1. “Kilden til den åndelige mad”

Broder Splane spørger: "Hvad er kilden til åndelig mad?" Hans svar: "Bibelen."
Derefter begrundede han, at der før 1455 ikke var nogen trykte udgaver af Bibelen. Ingen bibel, ingen mad. Ingen mad, intet for slaven at fodre husdyrene med, derfor ingen slave. Det er rigtigt, at der inden trykpressen ikke kunne have været nogen "trykte" versioner, men der var mange "offentliggjorte" versioner. Faktisk er det, hvad publikationerne selv har afsløret.

”De nidkjære tidlige kristne satte sig til at fremstille så mange eksemplarer af Bibelen, som de kunne, alle kopieret for hånd. De banebrydede også brugen af ​​kodeks, der havde sider som en moderne bog, i stedet for at fortsætte med at bruge ruller. (w97 8 / 15 s. 9 - Hvordan Bibelen kom til os)

Spredningen af ​​kristen tro skabte snart et krav om oversættelser af de kristne græske skrifter såvel som de hebraiske skrifter. Talrige versioner på sprog som armensk, koptisk, georgisk og syrisk blev efterhånden lavet. Ofte måtte alfabeter udtænkes netop til dette formål. F.eks. Siges det, at Ulfilas, en biskop i det fjerde århundrede i den romerske kirke, har opfundet gotisk skrift til at oversætte Bibelen. (w97 8 / 15 s. 10– Hvordan Bibelen kom til os)

Splane modsiger nu vidnesbyrdet i sine egne publikationer.
I de første fire århundreder af kristendommen var der i det mindste mange eksemplarer af Bibelen oversat til mange folks modersmål. Hvordan tror Splane ellers, at Peter og apostlene var i stand til at adlyde Jesu befaling om at fodre sine får, hvis der ikke var mad at fodre dem med? (Johannes 21: 15-17) Hvordan voksede menigheden ellers fra omkring 120 i pinsen til de millioner af tilhængere der eksisterede på tidspunktet for den romerske kejser Konstantins omvendelse? Hvilken mad spiste de, hvis kilden til åndelig mad, Bibelen, ikke var tilgængelig for dem? Hans ræsonnement er fuldstændig latterligt!
Broder Splane indrømmer faktisk, at tingene ændrede sig i midten af ​​1400'erne. Det var teknologien, opfindelsen af ​​trykpressen, der brækkede det chokehold, som kirken havde ved distribution af Bibelen i mørke tider. Han går dog ikke i detaljer, da dette yderligere undergraver hans argument om, at fraværet af fødekilden, Bibelen, ikke betød nogen slave i 1900 år. For eksempel nævner han ikke at den første bog nogensinde er trykt på Gutenberg-pressen var Bibelen. I 1500'erne blev det gjort tilgængeligt på engelsk. I dag patruljerer skibe kysten for at stoppe den ulovlige smugling af stoffer. I 1500'erne blev den engelske kyst patruljeret for at stoppe den ulovlige handel med Tyndales engelske bibler i at komme ind i landet.
I 1611 begyndte King James Bibelen at ændre verden. Historikere fortæller, at alle læste Bibelen. Dets lære påvirkede alle aspekter af livet. I hans bog Book of Books: Den radikale virkning af King James Bibelen, 1611-2011, Melvyn Bragg skriver:

”Hvilken forskel gjorde det for 'almindelige' mennesker at være i stand til, som de gjorde, at stride med Oxford-uddannede præster, og det rapporteres ofte bedre for dem!”

Dette lyder næppe som en mangel på mad, gør det ikke? Men vent, vi må overveje det attende og det nittende århundrede. Millioner af bibler blev trykt og distribueret over hele verden på stort set alle sprog. Al denne overflod af åndelig mad fandt sted før 1919, hvor det styrende organ siger, at deres forgængere blev udnævnt til Kristi trofaste slave.

2. ”Holdningen hos nogle, der havde adgang til Bibelen, var ikke altid den bedste”

Da Bibelen var let tilgængelig under den protestantiske reformation, introducerer Splane en ny faktor til at argumentere imod eksistensen af ​​en trofast slave. Han siger, at der var meget lille forskel mellem de protestantiske reformatorer og den katolske præst.

”Mange af de protestantiske reformatorer hentede fra Bibelen, hvad der behagede dem, og afviste resten.”

Vent bare et øjeblik! Kan ikke det samme siges om nutidens protestanter? Hvordan kan det være, at Splane i et lignende klima nu siger, at den trofaste slave eksisterer? Hvis syv Jehovas Vidner nu kan udgøre trælen, kunne ikke syv salvede mænd også have repræsenteret trellen under reformationen? Forventer broder Splane os til at tro, at selvom Jesus - ved sin egen indrømmelse - altid har været salvet på jorden i løbet af de sidste 1900 år, kunne han aldrig finde syv kvalificerede mænd til at tjene som sin trofaste slave? (Dette er baseret på det styrende råds antagelse om, at slaven udgør en styrende myndighed.) Strækker han ikke vores troværdighed ud over brudpunktet?
Der er stadig mere.

3. “Den enorme division blandt reformatorerne”

Han taler om forfølgelse af trofaste Anabaptister. Han nævner Anne Boleyn, anden kone af Henry VIII, som delvist blev henrettet, fordi hun var en hemmelig evangelisk og støttede udskrivning af Bibelen. Så opdelingen blandt reformatorerne er årsag til, at de ikke betragtes som den trofaste og diskrete slave. Fair nok. Vi kunne opkræve, at de er den onde slave. Historien viser, at de bestemt har handlet. Åh, men der er et gnider. Vores 2013-genfortolkning har henvist den onde slave til status som en advarselsmetafor.
Hvad med alle de kristne, som disse onde reformatorer forfulgte, torturerede og dræbte på grund af deres tro og iver for at udbrede Guds ord - for at trykke Bibelen, ligesom Anne Boleyn? Skal disse ikke af broder Splane betragtes som værdig slavekandidater? Hvis ikke, hvad er der faktisk kriterierne for udnævnelse af slave?

4. “Holdningen til det forkynnende arbejde”

Broder Splane påpeger, at protestantiske reformatorer ikke var aktive i forkynnelsesarbejdet. Han viser, hvordan det var den katolske religion, der er mest ansvarlig for at formidle Guds ord rundt om i verden. Men reformatorerne troede på forudbestemmelse og var derfor ikke ivrige i forkynnelsesarbejdet.
Hans begrundelse er speciel og yderst selektiv. Han ville have os til at tro, at alle reformatorer troede på forudbestemmelse og undgik forkyndelsesarbejdet og bibelfordelingen og forfulgte andre. Baptister, metodister, adventister er kun tre grupper, der har engageret sig i missionering over hele verden og er vokset i antal, der langt overgår vores egne. Alle disse grupper er forud for Jehovas Vidner. Disse grupper og mange andre udover har været aktive i at få Bibelen i hænderne på lokalbefolkningen på deres eget sprog. Selv i dag har disse grupper missionærer i så mange lande som Jehovas Vidner. Det ser ud til, at der i de sidste to eller tre hundrede år har været flere kristne trossamfund, der har opfyldt Splanes kvalifikationskriterier som den trofaste slave.
Der er ingen tvivl om, at hvis broder Splane præsenterer denne indvending, diskvalificerer de disse grupper, fordi de ikke underviser i fuldstændig sandhed i Bibelen. De har nogle ting rigtige og andre forkerte. Jehovas Vidner maler ofte med penslen, men ved ikke, at den lige så godt dækker dem. Faktisk var det ingen ringere end David Splane selv, der beviste det.
I oktober sidste år klippede han uforvarende knagterne under næsten enhver lære, som er unik for Jehovas Vidner. I sin tale med de årlige mødedelegater om typer og antitypes af menneskelig oprindelse erklærede han, at brugen af ​​sådanne typer ville udgøre "at gå ud over, hvad der er skrevet." Vores tro på, at de andre får er en sekundær gruppe af kristne, er baseret på en typisk / antitypisk applikation, der ikke findes i Skriften. (Se "At gå ud over hvad der er skrevet.") Vores tro på 1914 som starten på Kristi nærvær er baseret på en antitypisk anvendelse af de syv gange af Nebukadnezzars galskab, som heller ikke findes i Skriften. Åh, og her er kickeren: vores tro på, at 1919 markerer det punkt, hvor Jesus udnævnte den trofaste og diskrete slave er baseret på antitypiske anvendelser som inspektion af templet og pagtens messenger, der ikke har nogen skriftlig anvendelse ud over deres første århundrede opfyldelse. At anvende dem til 1919 er at deltage i ikke-skriftlig anvendelse af antitypes, som Splane selv fordømte netop sidste år.

En lære i krise

Det styrende organ udøver et kontrolniveau over sin flok, som i dag er ganske sjældent i kristne religioner. For at opretholde denne kontrol er det nødvendigt for rang og fil at tro, at disse mænd er udnævnt af Kristus selv. Hvis denne udnævnelse ikke startede i 1919, overlades de til at forklare, hvem den trofaste slave var før dengang og tilbage gennem historien. Det bliver vanskeligt og ville alvorligt undergrave deres nyligt forbedrede autoritet.
For mange vil den overfladiske logik, som Splane bruger til at gøre sin sag virke trøstende. Men for alle med endda et viden om kristendommens historie og kærlighed til sandhed er hans ord foruroligende, endog foragtelige. Vi kan ikke undgå, at vi bliver fornærmet, når det er så gennemsigtigt meretricious argument bruges i et forsøg på at narre os. Ligesom den prostituerede, som ordet stammer fra, er argumentet klædt ud for at lokke, men når man ser forbi det provokerende tøj, ser man en væsen fuld af sygdom; noget der skal afskrækkes.
___________________________________________
[I] Denne erklæring er en del af en forelæggelse for retten i en sag om børnemishandling, hvor Gerrit Losch nægter at adlyde en stævning, der skal optræde for retten på vegne af det styrende organ, og også hvor det styrende organ nægter at overgive retten beordrede dokumenter til opdagelse. For dette blev det holdt under foragt for retten og bøderet ti millioner dollars. (Det skal bemærkes, at dette ser ud til at være en krænkelse af den skriftlige kommando om at underkaste sig myndighederne, hvis dette ikke er i strid med Guds lov. - Romerne 13: 1-4)

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  34
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x