[Fra ws15 / 05 s. 19 til juli 13-19]

”De modtog ikke opfyldelsen af ​​løfterne;
men de så dem på afstand. ”- Hebr. 11: 13

Der er to ord, der ofte dukker op i bibelstudie: Eisegesis og Eksegese. Mens de ser meget ens ud, er deres betydninger diametralt imod. Eisegesis hvor du prøver at få Bibelen til at betyde hvad dig sig, mens eksegese hvor du lader Bibelen betyder hvad it siger. For at forklare det på en anden måde bruges eisegesis ofte, når læreren har en kæledyrside eller dagsorden og ønsker at overbevise dig om, at det er bibelsk, så han bruger udvalgte vers, der ser ud til at understøtte hans undervisning, mens han ignorerer den omgivende kontekst eller andre beslægtede tekster, der ville male et meget anderledes billede.
Jeg tror, ​​det er sikkert at sige, at det er den omfattende anvendelse af eisegesis som en studiemetode, der har fået så mange mennesker til at afvise Bibelens budskab ved at gentage ordene fra Pontius Pilatus: "Hvad er sandhed?" Det er en almindelig og ganske vist praktisk undskyldning for at ignorere skrifterne for at sige, at de kan vrides til at betyde alt, hvad man ønsker. Dette er arven fra falske religiøse lærere.
Som et eksempel er beskeden i denne uges Vagttårnet studiet er: Vores tro vil være stærk, hvis vi kan forestille os eller "se" det evige liv på jorden. For at gøre opmærksom på dette anvender denne artikel forkert citater fra et af de mest inspirerende kapitler i hele Skriften: Hebreerne 11.
Lad os sammenligne hvad Vagttårnet siger med hvad Bibelen siger, når vi gennemgår artiklen.

Abels tro

Afsnit 4 siger:

Så ”Abel, det første trofaste menneske,” noget, som Jehova havde lovet? Det kan ikke siges, at Abel havde forkendskab af den eventuelle udfoldelse af løftet indeholdt i Guds ord til slangen: ”Jeg vil sætte fjendskab mellem dig og kvinden og mellem dit afkom og hendes afkom. Han vil knuse dit hoved, og du vil slå ham i hælen. ”(Gen. 3: 14, 15) Dog Abel gav sandsynligvis meget tænkte på det løfte og indså, at nogen ville blive ”slået i hælen”, så menneskeheden kunne løftes til perfektion, som den, som Adam og Eva nød, inden de syndede. Uanset hvad Abel kan have visualiseret sig om fremtiden, han havde tro baseret på Guds løfte, og Jehova accepterede derfor hans offer.

Mens afsnittet frit anerkender den spekulative karakter af dets lokaler, bruger det alligevel disse forudsætninger til at komme med en kategorisk erklæring om grundlaget for Abels tro, nemlig et løfte om, at han måske eller måske ikke har forstået. Derefter citeres Hebræerbrevet 11: 4 som om det er et bevis:

”Ved tro ofrede Abel Gud et offer med større værdi end Kain, og gennem denne tro modtog han vidnesbyrdet om, at han var retfærdig, for Gud godkendte hans gaver, og selvom han døde, taler han stadig gennem sin tro.” (Heb 11: 4)

Hebræerne nævner ikke, at Abels tro var baseret på løfter og heller ikke på Abels evne til at visualisere hans fremtid og menneskehedens. Den inspirerede forfatter tilskriver sin tro helt andet noget, men artiklen nævner ikke det. Vi vil, men for nu, lad os fortsætte med at undersøge, hvad artiklen har at sige om andre eksempler på tro, som Paulus giver.

Enochs tro

Afsnit 5 siger, at Enoch blev inspireret til at profetere om ødelæggelse af ugudelige mænd. Så står det: ”Som en mand, der udøvede tro, Enoch kunne have dannet sig et mentalt billede af en verden fri for ugudelighed. ” Mere spekulation. Hvem skal sige, hvilket mentale billede han dannede? Er menneskelige spekulation virkelig noget, som vi vil basere vores forståelse af denne meget vigtige kristne kvalitet?
Her er hvad der faktisk siges om Enoks tro:

”Ved tro blev Enoch overført for ikke at se døden, og han var ingen steder at finde, fordi Gud havde overført ham; for før han blev overført, modtog han vidnet om, at han havde glædet Gud godt. ” (Hebr 11: 5)

Lad os gøre en hurtig gennemgang. Ved tro modtog Abel vidnet om, at han var retfærdig. Ved tro modtog Enok vidnesbyrdet om, at han havde gledet Gud godt - stort set den samme ting. Ingen omtale om at se eller visualisere fremtiden.

Noahs tro

Punkt 6 siger om Noah:

"Meget sandsynligt, ville han have været hørt til at tænke på menneskeheden som frigivet fra undertrykkende styre, arvet synd og død. Vi kan også ”se” sådan en vidunderlig tid - og det er faktisk tæt på! ”

Vi kan spekulere i, hvad Noah måske eller måske ikke har troet ville være løsningen på menneskehedens problemer, men alt, hvad vi kan sige med sikkerhed, er, at han troede den advarsel, som Gud gav om oversvømmelsen og adlød Gud ved at opbygge arken.

”Ved tro viste Noah, efter at have modtaget guddommelig advarsel om ting, der endnu ikke var set, gudsfrygt og konstrueret en ark til redning af hans husstand; og gennem denne tro fordømte han verden, og han blev en arving efter den retfærdighed, der er resultatet af tro. ”(Heb 11: 7)

Hans tro resulterede i troshandlinger, som Gud godkendte, ligesom Enochs, ligesom Abels. Ved tro blev han erklæret retfærdig. Du vil bemærke, at alle disse tre eksempler blev erklæret retfærdige på grund af deres tro. Dette er et af de vigtigste punkter, som Guds ord giver kristne, der ligeledes erklæres retfærdige ved hjælp af tro. Lad os huske det, når vi fortsætter vores undersøgelse.

Abrahams tro

Vi bør sætte en pause her for at afsløre endnu en taktik i eisegetisk undersøgelse, som organisationen udnytter vidt. Artiklen indrømmer klart, at vi ikke kan vide, hvad disse mænd forestillede sig. Det hele er spekulation. Imidlertid justeres opfattelsen af ​​publikum ved dygtig brug af spørgsmålene. Bemærk, at vi i afsnit 7 får at vide det ”Abraham ...kunne have visualiserede en storslået fremtid…. ” Så i 8 får vi at vide det "det er Sandsynlig at Abrahams evne til at danne et mentalt billede af, hvad Gud havde lovet ... ” Så vi er stadig inden for spekulation, indtil spørgsmålet stilles. ”Hvad hjalp Abraham med at demonstrere enestående tro?” Brat bliver spekulationerne faktum, der vil blive givet udtryk for ivrige kommentatorer på mødet.
Eisegesis er meget effektiv i hænderne på en accepteret autoritetsfigur. Lytteren vil se bort fra bevismaterialet foran ham og kun fokusere på de elementer, der understøtter undervisningen fra en, der er tillid til og værdsat som en leder.
Jehovas Vidner læres, at gamle mænd ikke kan deltage i regeringen i Det Nye Jerusalem for at regere og tjene med Kristus som konger og præster, på trods af bevisene fra Skriften til det modsatte. (Ga 4: 26; He 12: 22; Re 3: 12; 5: 10)
Således har forfatteren af ​​artiklen intet kammerat om undervisning, der:

Abraham “så” sig selv bo på et permanent sted styret af Jehova. Abel, Enoch, Noah, Abraham og andre som dem troede på de dødes opstandelse og så frem til livet på jorden under Guds rige, ”byen har reelle fundamenter.” At reflektere over sådanne velsignelser styrkede deres tro på Jehova. - Læs Hebreerne 11: 15, 16. - par. 9

Læg mærke til, hvordan vi er gået fra betingede udsagn til faktiske udsagn? Forfatteren har ikke noget problem med at fortælle os, at Abraham så sig bo på jorden under det messianske rige. Han forsøger ikke at forklare uoverensstemmelsen i denne erklæring med det, der står i Hebr 11:15, 16.

”Og alligevel, hvis de fortsat havde husket det sted, hvorfra de var rejst, ville de have haft mulighed for at vende tilbage. 16 Men nu rækker de ud efter et bedre sted, det vil sige et, der hører til himlen. Derfor skammer Gud sig ikke over dem for at blive kaldt som deres Gud for han har forberedt en by for dem. ”(Heb 11: 15, 16)

Byen, der her omtales, er det nye Jerusalem, der tilhører himlen og forberedt til salvede kristne og påviseligt til blandt andet Abraham, Isak og Jacob. Intet om at bo på jorden under riget. Nogle antyder måske at jorden tilhører himlen, så hebreerne refererer ikke nødvendigvis til et himmelsk opholdssted. I det, der synes at være et resultat af bias for oversættere, er ordet, der gengives her med sætningen "tilhører himlen", imidlertid epouranios. Strong's giver følgende definition for dette ord som: “himmelsk, himmelsk”. Hebræerne siger altså at disse trofaste personer strakte sig efter et himmelsk eller himmelsk sted.
Dette stemmer overens med andre bibelske tekster som Mattæus 8: 10-12, der taler om Abraham og Isak og Jakob, der ligger ”i himlenes rige” med salvede ikke-jødiske kristne, mens jøderne, der afviste Jesus, kastes udenfor. Hebræerbrevet 12:22 viser, at den by, Abraham havde forberedt for ham, var den samme by forberedt på kristne. Der er intet i alt dette, der tyder på, at håbet til Abraham var sekundært i forhold til det, der blev holdt ud for kristne. Abel, Enok, Abraham og andre trofaste i gamle dage blev erklæret retfærdige af tro. Kristne får deres belønning ved at blive erklæret retfærdig ved tro. Organisationen ville indvende, at forskellen er, at kristne kender Kristus, mens gamle mennesker ikke gjorde det. Derfor hævder de, at kristne kan kaldes Guds børn gennem deres tro på Kristus, men ikke så førkristne mænd og kvinder i troen.

”Derfor er loven blevet vores tutor, der fører til Kristus, så vi kan erklæres retfærdige på grund af tro. 25 Men nu, hvor troen er ankommet, er vi ikke længere under en tutor. 26 DU er faktisk alle Guds sønner gennem DIN tro på Kristus Jesus. ”(Ga 3: 24-26)

Denne forståelse ville betyde, at kristne arver det løfte, der blev givet til Abraham, men Abraham selv nægtes det løfte.

”Desuden, hvis DU tilhører Kristus, er DU virkelig Abrahams frø, arvinger med henvisning til et løfte.” (Ga 3: 29)

Er det dog logisk? Vigtigere er det, hvad Bibelen faktisk lærer? Kan den forløsende kvalitet af Jesus som mægler, der tillader adoption af mennesker som Guds børn, ikke anvendes retroaktivt? Var disse trofaste gamle mænd bare uheldige for at blive født for tidligt?

Moses 'tro

En del af svaret på disse spørgsmål findes i afsnit 12, der citerer fra hebreerne 11: 24-26.

”Ved tro, nægtede Moses, da han blev voksen, at blive kaldt Faraos datter, 25 vælger at blive mishandlet med Guds folk snarere end at have den midlertidige glæde af synden, 26 fordi han overvejede Kristi bebrejdelse at være rigere end Egypts skatte, for han kiggede intenst mod betaling af belønningen. ”(Heb 11: 24-26)

Moses valgte Kristus bebrejdelse eller skam. Paulus siger, at de kristne skal efterligne Jesus, som ”udholdt en torturstake, foragte skam…. ”(He 12: 2) Jesus fortalte lyttere, at hvis de ville være hans disciple, ville de blive nødt til at acceptere hans torturstav. På det tidspunkt vidste ingen, hvordan han skulle dø, så hvorfor brugte han den metafor? Bare fordi det var en straf, der blev udmålt til de mest foragtede og skammelige af kriminelle. Kun en person, der er villig til at "foragte skam", dvs. villig til at acceptere foragt og irettesættelse fra familie og venner, der følger med at følge Kristus, ville være Kristi værdig. Dette er netop, hvad Moses gjorde på en meget stor måde. Hvordan kan vi sige, at han ikke lod tro på Kristus - den salvede - når Bibelen specifikt siger, at han gjorde?
Årsagen til, at organisationen savner dette punkt, er, at de åbenbart har gået glip af fylden af ​​den inspirerede forklaring på, hvad tro er.

Visualisering af Kingdom Realities

Hvis det at visualisere kongeriges virkelighed er så vigtigt, hvorfor har Jehova da ikke givet os flere detaljer at fortsætte? Paul taler om delvis at kende og se ting farligt ved hjælp af et metalspejl. (1Co 13: 12) Det er virkelig ikke klart, hvad himlenes rige er; hvilken form det vil have; hvor det er; og hvordan det vil være at bo der. Desuden er der i Skriften meget dyrebar omtale, hvordan livet vil være på jorden under det messianske rige. Igen, hvis visualisering er så afgørende for troen, hvorfor har Gud så givet os så lidt at arbejde med?
Vi går ved tro, ikke ved syne. (2Co 5: 7) Hvis vi fuldt ud kan visualisere belønningen, går vi ved syne. Ved at holde tingene vage, tester Gud vores motiver ved at teste vores tro. Paul forklarer dette bedst.

Definitionen af ​​tro

Hebræerbrevet kapitel 11 åbner sin afhandling om tro ved at give os en definition af udtrykket:

”Tro er den sikre forventning til hvad man håber på, den åbenlyse demonstration af realiteter, der ikke ses.” (He 11: 1 NWT)

William Barclays oversættelse giver denne gengivelse:

”Tro er tilliden til, at de ting, som vi endnu kun håber på, virkelig eksisterer. Det er overbevisningen om virkeligheden af ​​de ting, der endnu ikke er synlige. ”

Ordet, der er givet "sikret forventning" (NWT) og "selvtillid" (Barclay) kommer fra hupostasis.
HJÆLP Word-studier giver denne betydning:

"(at have) stående under en garanteret aftale ("titel-gerning"); (billedligt) "titel”Til et løfte eller ejendom, dvs. et legitimt krav (fordi det bogstaveligt talt er, “under en lovlig-stående“) - ret nogen til hvad der er garanteret i henhold til den særlige aftale. ”

Det styrende organ har taget denne betydning og brugt den til at vise, hvordan Jehovas Vidner holder en virtuel titel til paradiset på jorden. I publikationerne viser kunstnerudgivelser trofaste vidneoverlevende fra Armageddon, der bygger hjem og landbrugsområder. Der er en materialistisk bivirkning af denne vægt på ting, der får vidner til at drømme om at besætte hjemmene til de dræbte i Armageddon. Jeg kan ikke fortælle dig, hvor mange gange jeg har været ude i tjeneste[I] og fik nogen i bilgruppen til at påpege et særlig smukt hjem og stat, "Det er her, jeg vil bo i den nye verden."
Vi kan nu se, hvorfor det styrende råd får os til at tro, at Abel, Enoch og de andre alle visualiserede den nye verden. Deres version af tro er baseret på en sådan visualisering. Er dette virkelig det budskab, som den inspirerede forfatter formidlede til hebræerne? Lignede han troen med en slags tit-for-tat-kontrakt med Gud? En guddommelig quid pro quo? ”Du bruger dit liv til forkyndelsesarbejdet og støtter organisationen, og til gengæld giver jeg dig smukke hjem og ungdom og sundhed og gør dig til fyrster i landet over de uretfærdige opstandne”?
Ingen! Det er bestemt ikke budskabet i Hebræerbrevet 11. Efter at have defineret troen på vers 1, er definitionen forfinet i vers 6.

”Desuden er det uden tro umuligt at behage Gud godt, for den, der nærmer sig Gud, må tro, at han er, og at han bliver belønner for dem, der seriøst søger ham.” (Heb 11: 6)

Du vil bemærke, at han ikke siger i den sidste del af verset, 'og at han bliver opfyldelsen af ​​løfterne for dem, der oprigtigt søger ham.' Der er ingen beviser for, at han gav nogen løfter til Abel og Enoch. Det eneste løfte, der blev givet til Noah, indebar, hvordan man kunne overleve oversvømmelsen. Abraham, Isak og Jakob blev ikke lovet en ny verden, og Moses udøvede tro og forlod sin privilegerede position længe før Gud sagde et ord til ham.
Hvad vers 6 viser, er at tro handler om tro på god karakter af Gud. Jesus sagde: ”Hvorfor kalder du mig god? Ingen er gode undtagen en, Gud. ”(Mark 10: 18) Tro vil få os til at søge Gud og gøre det, der behager ham, fordi vi tror, ​​at han er så god og kender os så godt, at han ikke behøver at love os hvad som helst. Han behøver ikke at fortælle os alt om belønningen, for uanset hvad det måtte vise sig at være, ved vi, at hans godhed og hans visdom vil gøre det til den perfekte belønning for os. Vi kunne ikke gøre det bedre, hvis vi selv valgte det. Faktisk er det sikkert at sige, at vi ville gøre et afgrænset job, hvis det blev overladt til os.

Den store snyderi

Organisationen af ​​Jehovas Vidner har gjort et så fantastisk stykke arbejde med at overbevise os om, at deres vision om livet på jorden i den nye verden er det, vi ønsker, at vi ikke kan forestille os noget andet, og når Gud tilbyder os noget andet, afviser vi det.
Håbet, som Jesus tilbød sine tilhængere, var at blive adopterede børn af Gud og tjene sammen med ham i himlenes rige. Efter min erfaring er en almindelig reaktion ikke af glæde, men forvirring og forfærdelse, når Jehovas Vidner får vist, at deres ”andre får” -lære er ubibelsk. De tror, ​​det betyder, at de er nødt til at leve i himlen, og det ønsker de ikke. Selv når man forklarer, at den nøjagtige karakter af belønningen med hensyn til himlenes rige ikke er klar, bliver de ikke blødgjort. De har deres hjerte rettet mod den pris, de har forestillet sig hele deres liv, og intet andet vil gøre.
Baseret på hebreerne 11 ser det ud til at være tegn på en mangel på tro.
Jeg siger ikke, at himlenes rige kræver, at vi lever i himlen. Måske har "himmel" og "himmelsk" en anden konnotation i denne henseende. (1Co 15: 48; Ef 1: 20; 2: 6) Selvom det gør det, hvad med det? Pointen med Hebræerbrevet 11: 1, 6 er, at tro på Gud ikke blot betyder at tro på hans eksistens, men på hans karakter som den, der alene er god, og som aldrig vil forråde vores tillid til hans gode natur.
Dette er ikke godt nok for nogle. Der er for eksempel dem, der diskonterer ideen, der blev udtrykt i 2. Korinther kapitel 15, om at kristne oprejses med en åndelig krop. ”Hvad ville sådanne ånder gøre, når de 1,000 år er afsluttet,” spørger de? ”Hvor ville de hen? Hvilket formål kunne de have? ”
Da de ikke kan finde et passende svar på sådanne spørgsmål, nedsætter de muligheden helt. Det er her ydmyghed og absolut tillid til Jehovas Guds gode karakter spiller ind. Dette er hvad tro er.
Formoder vi at vide bedre end Gud, hvad der vil gøre os virkelig lykkelige? Vagttårnsselskabet har i årtier solgt os en regning med varer, der får os til at overleve Harmageddon, mens alle andre dør, og derefter lever i paradis i tusind år. Hele menneskeheden vil leve i idyllisk fred og harmoni i 1,000 år, i løbet af hvilken tid milliarder af uretfærdige mennesker vil blive bragt tilbage til livet. På en eller anden måde vil disse ikke forstyrre jordens paradisiske natur. Derefter fortsætter kagevandringen, mens Satan frigives i en uspecificeret periode, hvor han frister og vildleder utallige millioner eller milliarder, der til sidst vil krige mod de hellige kun for at blive fortæret af ild. (Apostlenes handlinger 24: 15; Ad 20: 7-10) Dette er belønningen at foretrække frem for hvad Jehova har i vente for trofaste kristne.
Paulus giver os denne forsikring, som vi kan investere vores tro på:

”Øje har ikke set, og øre har ikke hørt, og der er heller ikke blevet undfanget i menneskets hjerte de ting, som Gud har forberedt dem, der elsker ham.” (1Co 2: 9)

Vi kan acceptere dette og stole på, at uanset hvad Jehova har i vente for dem der elsker ham, vil det være bedre end noget andet vi kan forestille os. Eller vi kan stole på de “kunstneriske” gengivelser i publikationerne fra Jehovas Vidner og håber, at de endnu en gang ikke tager fejl.
Mig? Jeg har haft det med mænds illusioner. Jeg går med den belønning, som Herren har i vente, og siger: ”Mange tak. Lad din vilje ske. ”
_________________________________________
[I] Jehovas Vidner er kortvarige for at beskrive den dør-til-dør forkynnelsesministerium

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    32
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x