Jehovas Vidner forkynder at frelse er stærkt afhængig af gerninger. Lydighed, loyalitet og at være en del af deres organisation. Lad os gennemgå fire krav til frelse, der er beskrevet i studiehjælpemidlet: "Du kan leve evigt i paradis på jorden - men hvordan?" (WT 15/02/1983, s. 12-13)

  1. Undersøg Bibelen (John 17: 3) med et af Jehovas Vidner gennem et studiehjælp produceret af Watch Tower Society.
  2. Overhold Guds love (1 Corinthians 6: 9, 10; 1 Peter 4: 3, 4).
  3. Forbind dig med Guds kanal, hans organisation (Apostlenes handlinger 4: 12).
  4. Vær loyal mod kongeriget (Matthew 24: 14) ved at reklamere for kongeriget og lære andre, hvad Guds formål og hvad han kræver.

Denne liste kan komme som en overraskelse for de fleste kristne - men Jehovas Vidner er overbevist om, at dette er de bibelske krav for at opnå frelse. Så lad os se, hvad Skriften lærer om dette vigtige emne, og hvis Jehovas Vidner har det rigtigt.

Begrundelse og frelse

Hvad er retfærdiggørelse, og hvordan forholder det sig til frelse? Begrundelse kan forstås som 'at gøre retfærdig'.

Paulus bemærkede med rette at 'alle har syndet og mangler Guds herlighed'. (Romerne 3:23) Dette skaber en spænding mellem hvad Gud har til hensigt at vi skal være: retfærdige - og hvad vi er: syndere.

Vi kan blive retfærdiggjort sammen med Faderen ved omvendelse og tro på Kristi udgydte blod. Vores synder vaskes rene, og selvom vi forbliver ufuldkomne - er vi ”tilregnet retfærdighed”. (Romerne 4: 20-25)

Mens de, der med vilje praktiserer, hvad der er galt uden omvendelse, i det væsentlige afviser Guds nåde (1 Corinthians 6: 9, 10; 1 Peter 4: 3, 4), er skriften krystalklar, vi kan ikke retfærdiggøres gennem lydighed mod Guds love. (Galaterne 2:21) Den enkle grund er at det for syndere er umuligt at adlyde Guds love fuldt ud, og at krænke kun et bogstav i loven betyder at vi ikke har nået Guds retfærdige standard. Således, selv Guds lov gennem Moses ikke kan frembringe retfærdighed, kan ingen anden kirke nogensinde forestille sig et andet sæt regler, der ville gøre det bedre.

Selvom ofring og loven banede en vej til tilgivelse og velsignelse, forblev synd en evig kendsgerning for menneskeheden, så de ikke forsonede sig med Faderen. Vor Herre Jesus Kristus døde, så tilgivelse ikke kun kunne dække tidligere synder, men også fremtidige synder.

Helliggørelse og frelse

Retfærdiggørelse med Faderen er et vigtigt skridt for alle kristne mod frelse, for bortset fra Kristus kan vi ikke blive frelst. Derfor skal vi være hellige. (1 Peter 1:16) Alle kristne brødre og søstre kaldes ofte “hellige” i Skriften. (Apostelgerninger 9:13; 26:10; Romerne 1: 7; 12:13; 2 Korinther 1: 1; 13:13) Retfærdiggørelse er en juridisk status som Faderen giver os på baggrund af Kristi udgydte blod. Det er også øjeblikkeligt og bindende fra da af og så længe vi har tillid til hans løsesum.

Helliggørelse er lidt anderledes. Det skal forstås som Guds arbejde inden for den retfærdiggjorte troende med det mål at tilpasse ham til Kristi billede. (Filipperne 2:13) En retfærdiggjort person vil blive formet af Gud til gradvist at producere flere frugter af ånden; "Værker", der passer til en kristen.

Det er dog vigtigt at bemærke, at selv om vores retfærdiggørelse gennem tro er et krav for at starte processen med helliggørelse, har helliggørelse i sig selv ingen betydning for vores retfærdiggørelse. Kun tro på Kristi blod gør det.

Frelsens garanti

Frelse er garanteret af Gud gennem hans segl af ejerskab i form af et depositum eller tegn på hans Hellige Ånd i vores hjerter:

”[Gud] satte sit segl på ejerskabet over os og lagde sin Ånd i vores hjerter som et depositum, hvilket garanterede, hvad der skal komme.” (2 Corinthians 1: 22 NIV)

Det er gennem dette Åndens tegn vi ved at vi har evigt liv:

”Disse ting har jeg skrevet til dig, der tror på Guds Sønns navn, som du måske ved at du har evigt liv, og at du kan fortsætte med at tro på Guds Sønns navn. ”(1 John 5: 13; Sammenlign Romerne 8: 15)

Ånden, der strømmer fra Faderen over vores hjerte, kommunikerer med vores ånd og bærer vidnesbyrd eller bevis for vores adoption som børn:

”Ånden selv vidner med vores ånd, at vi er Guds børn” (Romerne 8: 16)

Åndens udstrømning på en kristen hjerte minder os om blodet på dørposten i det gamle Egypten:

”Og blodet skal være et tegn på husene, hvor I er: og når jeg ser blodet, jeg vil gå over dig og pesten skal ikke være over dig til at ødelægge dig, når jeg slår Ægypten. ”(2. Mosudus 12: 13)

Dette blod på dørstolpen var en påmindelse om deres garanti for deres frelse. Lammets ofring og markeringen af ​​døren med dets blod var en troshandling. Blodet påmindede om forsikringen om frelsesgarantien i henhold til Guds løfte.

Måske har du hørt udtrykket “en gang gemt, altid gemt”? Det vildleder folk til at tro, at de ikke kan gøre noget for at fortryde deres frelse, når de først har accepteret Kristus. Blodet på dørstolpen i Egypten ville kun redde husstanden, hvis blodet var på dørstolpen på inspektionstidspunktet. Med andre ord kunne en person have et hjerteskift og vaske blodet på sin dørpost væk - måske på grund af gruppepress.

Ligeledes kunne en kristen miste sin tro og dermed fjerne symbolet på hans hjerte. Uden en sådan garanti kunne han ikke fortsætte med at være sikker på sin frelse.

Du skal være født igen

Jesus Kristus sagde: ”Jeg siger jer sandheden, medmindre du er født igen, du kan ikke se Guds rige. ”(John 3: 3 NLT)

At blive født igen vedrører vores forsoning med Gud. Når vi først accepterer Kristus i tro, bliver vi som det var en ny væsen. Den gamle syndige væsen er død, og en ny retfærdig skabning bliver født. Den gamle er født i synd og kan ikke henvende sig til Faderen. Den nye er et Guds barn. (2 Corinthians 5: 17)

Som Guds børn er vi fælles arvinger med Kristus fra Guds rige. (Romerne 8: 17) At tænke på os selv som børn af vores Abba, vores himmelske Fader, sætter alt i det rette perspektiv:

"Og han sagde:" Sandelig siger jeg dig, medmindre du ændrer dig og bliver som små børn, vil du aldrig komme ind i himmelriget. " (Mattæus 18: 3 DNXNUMX)

Børn tjener ikke deres forældres kærlighed. De har det allerede. De stræber efter at vinde deres forældres godkendelse, men alligevel elsker deres forældre dem uanset hvad.

Begrundelse er som et resultat af vores nye fødsel, men bagefter skal vi vokse til modenhed. (1 Peter 2: 2)

Du skal omvende dig

Omvendelse fører til fjernelse af synd fra hjertet. (Apostelgerninger 3:19; Mattæus 15:19) Som det påpeges i Apostelgerninger 2:38, kræves omvendelse for at modtage Helligåndens udgydelse. Omvendelse for en ny troende symboliseres ved fuld nedsænkning i vand.

Vores sorg over vores syndige tilstand kan føre til omvendelse. (2 Corinthians 7: 8-11) Omvendelse fører til bekendelse af vores synder til Gud (1 John 1: 9), hvor vi beder om tilgivelse på grundlag af vores tro på Kristus gennem bøn (Apostlenes gerninger 8: 22).

Vi må opgive vores synd (Apg. 19: 18-19; 2 Timothy 2: 19) og om muligt tage handling til fordel for dem, vi har forkert. (Luke 19: 18-19)

Selv efter at vi har fået retfærdiggørelse gennem vores nye fødsel, skal vi fortsætte med at søge tilgivelse, som det er passende for et barn over for sin forælder. [1] Nogle gange er det ikke muligt for et barn at fortryde skaden af ​​en begået synd. Dette er, når vi skal stole på vores forældre.

For eksempel spiller en 9-årig dreng med en hoppende bold inde i sit hjem og bryder et dyrt kunstværk. Han har ikke de økonomiske midler til at kompensere sin far for stykket. Han kan kun være ked af, tilstå og bede sin far om tilgivelse, idet han ved, at hans far vil tage sig af det, han ikke er i stand til. Bagefter viser han påskønnelse og kærlighed til sin far ved ikke at lege med den hoppende bold inde i huset igen.

Du skal søge din far

Måske er du bekendt med dette scenarie. En mor og far ser den sidste af deres to døtre gifte sig og flytte ud af hjemmet. Den ene datter ringer hver uge og deler både sine glæder og vanskeligheder, mens den anden kun ringer, når hun har brug for hjælp fra sine forældre.

Vi har måske bemærket, at når det kommer til arv, overlader forældre ofte mere til de børn, der har opsøgt dem. Det er umuligt at have et forhold til dem, som vi ikke bruger tid med.

Guds instruktion eller Torah burde være vores glæde. Kong David sagde:

”Åh, hvordan jeg elsker din Torah. Jeg taler om det hele dagen ”(Salme 119)

Hvordan har du det med Guds Torah? Torah betyder instruktion af Jehova Gud. Kong Davids fryde var i Toraen, og ved Toraen mediterede han dag og nat. (Salme 1: 2)

Har du oplevet en sådan glæde ved Guds ord? Måske har du idéen om, at det er tilstrækkeligt at have tro på Kristus sammen med Guds nåde. I så fald har du gået glip af! Paulus skrev til Timoteus: ”Hver skrift er Gudinspireret og gavnlig til undervisning, til irettesættelse, til korrektion og til instruktion i retfærdighed”. (2 Timothy 3: 16)

Er din frelse bestemt?

Jehovas Vidner døber i omvendelse af synder. De indrømmer tro på Kristus og søger Faderen. Men de mangler den nye fødsel og har ikke indledt processen med helliggørelse. Derfor har de ikke modtaget udstrømning af ånd, der garanterer deres frelse og forsikrer dem om, at de er Guds godkendte børn.

Hvis du sammenligner de påkrævede trin til frelse, der er anført i indledningsafsnittet, med hvad Bibelen lærer, kan du bemærke, at næsten alt drejer sig om værker, og der er ikke noget om tro. I modsætning til den officielle lære fra Watch Tower-samfundet, har mange individuelle Jehovas Vidner accepteret Jesus Kristus som deres personlige mægler.

Da vi ikke kan dømme andres hjerter, kan vi ikke kommentere frelse for de enkelte vidner. Vi kan kun beklage den officielle skriftlige undervisning i Watch Tower-samfundet som en falsk besked, der fremmer værker frem for tro.

Med hensyn til kristendommen som helhed mangler mange Åndens frugter og bevis på deres helliggørelse. Men vi ved, at der er individer spredt overalt, som ikke har engageret sig i væseners tilbedelse og er støbt efter Kristi billede. Igen er det ikke op til os at dømme, men vi kan beklage, at mange er bedraget af falske kristne og falske evangelier.

Den sande gode nyhed er, at vi kan være arvinger til kongeriget og arve alle løfterne deri. Og da riget er lovet dem, der er blevet forsonet med Gud som fødte børn, er det en forsoningsministerium:

”Gud var i Kristus, der forsonede verden med sig selv, regnede ikke med dem deres overtrædelser og havde forpligtet os forsoningsordet.” (2 Corinthians 5: 19)

Først når vi modtager denne gode nyhed, kan vi handle efter den. Dette er det vigtigste budskab i Skriften, vi kunne dele med andre, og det er derfor, vi skal være så ivrige efter at erklære forsoningsministeriet.


[1] Her antager jeg, at hvis du virkelig er født på ny, så skyldtes det tro. Lad os huske på, at retfærdiggørelse (eller at blive erklæret retfærdig) kommer fra tro. Vi fødes igen ved tro, men det er den tro, der kommer først, og som der tales om i forbindelse med at blive erklæret retfærdig. (Ro 5: 1; Gal 2:16, 17; 3: 8, 11, 24)

Forfatterens opdatering: Titlen på denne artikel blev opdateret fra 'Sådan tjener du frelse' til 'Sådan modtager du frelse'. Jeg ønsker ikke at give det forkerte indtryk af, at vi kan tjene frelse gennem gerninger.

10
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x