Jeg holdt på med min daglige bibellesning for et par dage siden og kom til Luke kapitel 12. Jeg har læst denne passage mange gange før, men denne gang var det som om nogen havde slået mig i panden.

”I mellemtiden, da en mængde på så mange tusinder var samlet sammen, at de trådte på hinanden, begyndte han med først at sige til sine disciple:” Pas på farisernes surdej, som er hykleri. 2 Men der er intet omhyggeligt skjult, der ikke vil blive afsløret, og intet hemmelighed, der ikke vil blive kendt. 3 Derfor, hvad du siger i mørket, vil blive hørt i lyset, og hvad du hvisker i private rum vil blive forkynt fra husets tæpper. ”(Lu 12: 1-3)

Prøv at forestille dig scenariet.
Der er så mange tusinder samlet, at de træder på hinanden. Tæt på Jesus er hans mest intime medarbejdere; hans apostle og disciple. Snart er han væk, og disse vil tage hans plads. Folkemængderne vil se dem om vejledning. (Apostelgerninger 2:41; 4: 4) Jesus er godt klar over at disse apostle har et forkert ønske om fremtrædende plads.
I lyset af denne situation, hvor mængden af ​​ivrige tilhængere presser på dem, er den første ting Jesus gør at bede sine disciple om at holde øje med syndens hykleri. Derefter tilføjer han straks advarslen til åbenbaringen om, at hyklere ikke forbliver skjult. Deres hemmeligheder, der fortælles i mørket, afsløres i dagens lys. Deres private hvisking skal råbe fra husets tæpper. Faktisk vil hans disciple gøre meget af råben. Ikke desto mindre er der en reel fare for, at hans egne disciple vil blive bytte for denne korrupte surdej og selv blive hyklere.
Faktisk er det netop, hvad der skete.
I dag er der mange mænd, der fremstiller sig selv som hellige og retfærdige. For at bevare den hykleriske facade skal disse mænd holde mange ting hemmeligt. Men Jesu ord kan ikke undgå at gå i opfyldelse. Dette bringer en inspireret advarsel fra apostlen Paulus op.

”Bliv ikke vildledt: Gud er ikke en, der skal spottes. For hvad en person såer, vil han også høste; ”(Ga 6: 7)

Et interessant valg af ord, er det ikke? Hvorfor ville det, du planter metaforisk, have noget at gøre med at spotte Gud? For ligesom hyklerne, der tror, ​​de kan skjule deres synd, prøver mænd at håne Gud ved at tro, at de kan opføre sig forkert og ikke lide konsekvenserne. I det væsentlige tror de, at de kan plante ukrudt og høste hvede. Men Jehova Gud kan ikke blive hånet. De høster det, de sår.
I dag prædikeres de ting, der hviskes i private værelser, fra husets tæpper. Vores globale hustop er internettet.

Hykleri og ulydighed

Bror Anthony Morris III talte for nylig om emnet Jehova velsigner lydighed. Det modsatte er også sandt. Jehova vil ikke velsigne os, hvis vi er ulydige.
Der er et vigtigt område, hvor vi har handlet både ulydigt og hyklerisk i mange årtier. Vi har sået et frø i hemmelighed i troen på, at det aldrig ville se dagens lys. Vi begrundede, at vi såede for at høste en afgrøde af retfærdighed, men vi høster nu bitterhed.
På hvilken måde har de været ulydige? Svaret kommer igen fra Luke kapitel 12, men på en måde, der er let at gå glip af.

”Så sagde nogen i mængden til ham:” Lærer, fortæl min bror at dele arven med mig. ” 14 Han sagde til ham: ”Mand, hvem udnævnte mig til dommer eller voldgiftsmand mellem jer to?” ”(Lu 12: 13, 14)

Du kan muligvis ikke se forbindelsen med det samme. Jeg er helt sikker på, at jeg ikke ville have haft det, hvis det ikke havde været for nyhedsartikler, der har været meget for mig i de sidste par uger.
Vær venlig at bære med mig, mens jeg prøver at forklare dette.

Håndtering af spørgsmålet om overgreb mod børn i menigheden

Seksuelt misbrug af børn er et alvorligt og gennemgribende problem i vores samfund. Kun Guds rige vil udrydde denne svøbe, der har været med os siden næsten starten på menneskets historie. Hvilke af organisationerne og institutionerne på jorden i dag er det, som først kommer til at tænke på, når børnemishandling nævnes? Hvor beklageligt, at det ofte er kristne religioner, som nyhedsudsendelser indeholder, når de rapporterer om denne skandale. Dette er ikke til at antyde, at der er flere børnemolestere i det kristne samfund end uden for det. Ingen påstår det. Problemet er, at nogle af disse institutioner ikke håndterer kriminaliteten ordentligt, hvilket forværrer den skade, den forårsager.
Jeg tror ikke, jeg ville strække troværdighed for at antyde, at den første religiøse institution, der kommer til offentlighedens sind, når dette spørgsmål nævnes, er den katolske kirke. I mange årtier er pedofile præster blevet beskyttet og afskærmet, ofte afskåret til andre sogn for kun at begå deres forbrydelser igen. Det ser ud til, at kirkens vigtigste mål har været at beskytte dens navn før verdenssamfundet.
I en række år nu har en anden bredt anerkendt kristen tro også gjort overskrifter over hele verden på dette samme område og af lignende grunde. Organisationen for Jehovas Vidner er blevet tvunget uvilligt til at dele en seng med sin historiske rival om sin manglende behandling af sager om overgreb mod børn inden for dens rækker.
Dette kan virke meget underligt ved første øjekast, når du overvejer, at der er 1.2 milliarder katolikker i verden mod en knap 8 million Jehovas Vidner. Der er mange andre kristne kirkesamfund med en langt større medlemsbase. Disse ville helt sikkert have et forholdsmæssigt større antal overgreb mod børn end Jehovas Vidner. Så hvorfor nævnes ikke andre religioner sammen med katolikker. F.eks. Under nylige høringer fra Royal Commission i de institutionelle svar på seksuelt misbrug af børn i Australien, var de to religioner, der fik den største opmærksomhed, katolikker og Jehovas Vidner. I betragtning af at der er 150 gange flere katolikker i verden end Jehovas Vidner, er enten Jehovas Vidner 150 gange mere tilbøjelige til at begå overgreb mod børn, eller at der er en anden faktor på arbejde her.
De fleste Jehovas Vidner vil se dette fokus som bevis på forfølgelse af Satans verden. Vi begrunder, at Satan ikke hader andre kristne religioner, fordi de er på hans side. De er alle en del af falsk religion, Babylon den Store. Kun Jehovas Vidner er den eneste sande religion, og derfor hader Satan os og bringer forfølgelse over os i form af trumfede beskyldninger fra frafaldne falsk påstået vi har beskyttet barnemishandlere og fejlbehæftet deres sager.
Dette er et praktisk selvbedrag, for det overser en meget vigtig kendsgerning: For katolikker er barnemishandlingsskandalen stort set begrænset til dens præster. Det er ikke sådan, at medlemmer af laiten - alle 1.2 milliarder af dem - er fri for denne alvorlige perversion. Det er snarere, at den katolske kirke ikke har noget retssystem til at håndtere sådanne. Hvis en katolik beskyldes for overgreb mod børn, bringes han ikke til et præstekomité og bedømmes, om han kan forblive i den katolske kirke eller ej. Det er op til de civile myndigheder at håndtere sådanne kriminelle. Det er først, når en præst er involveret, at kirken historisk er gået ud af sin måde at skjule problemet for myndighederne.
Når vi ser på Jehovas Vidners religion, finder vi det imidlertid synder fra alle medlemmer, ikke kun de ældste, behandles internt. Hvis en mand beskyldes for overgreb mod børn, indkaldes politiet ikke. I stedet mødes han med et udvalg bestående af tre ældste, der afgør, om han er skyldig eller ikke. Hvis de finder ham skyldig, skal de derefter afgøre, om han er omvendt. Hvis en mand er både skyldig og urimelig, bliver han fraflyttet fra den kristne forsamling af Jehovas Vidner. Medmindre der er specifikke love til det modsatte, rapporterer de ældste ikke disse forbrydelser til de civile myndigheder. Faktisk holdes disse forsøg i hemmelighed, og selv medlemmerne af menigheden fortælles ikke, at der er en barnemuldre i deres midte.
Dette forklarer, hvorfor katolikker og Jehovas Vidner er så mærkelig bedfellows. Det er simpel matematik.
I stedet for 1.2 milliarder mod 8 millioner, har vi det 400,000 præster mod 8 millioner Jehovas Vidner. Hvis man antager, at der er lige så mange potentielle overgreb mod børn blandt katolikker som der er blandt Jehovas Vidner, betyder det, at organisationen har været nødt til at behandle 20 gange flere tilfælde af overgreb mod børn end den katolske kirke. (Dette hjælper med at forklare, hvorfor vores egne optegnelser afslører en forbløffende 1,006 tilfælde af overgreb mod børn i organisationen i en 60-årig historie med Jehovas Vidner i Australien, selvom vi kun nummer 68,000 der.)[EN]
Antag, kun af hensyn til argumentet, at den katolske kirke er ukorrekt alle af dets tilfælde af børnemishandling blandt præstedømmet. Lad os nu sige at Jehovas Vidner kun har misbrugt 5% af deres sager. Dette ville sætte os på niveau med den katolske kirke med hensyn til antal sager. Den katolske kirke er imidlertid langt mere end 150 gange rigere end Jehovas Vidners organisation. Udover at have 150 gange flere bidragydere, har det været at skylle væk penge og hårde aktiver i noget som 15 århundreder. (Kun kunstværkerne i Vatikanet er mange milliarder værd.) Ikke desto mindre har de mange tilfælde af børnemishandling, som kirken har kæmpet eller stille i løbet af de sidste 50 år, sat en alvorlig belastning på den katolske kasse. Forestil dig nu et potentielt lige stort antal sager mod en religiøs organisation på størrelse med Jehovas Vidner, og du kan se det potentielle omfang af dette problem.[B]

At adlyde Herren bringer ikke velsignelser

Hvad har noget af dette at gøre med Kristi ord som beskrevet i Lukas kapitel 12? Lad os begynde med Luke 12: 14. Som svar på mandens anmodning om Jesus om at dømme hans anliggender sagde vores Herre: ”Mand, hvem udnævnte mig til dommer eller voldgiftsmand mellem jer to?”
Jesus Kristus var ved at blive udnævnt til verdens dommer. Alligevel nægtede han som mand at arbitrage andres anliggender. Der har vi Jesus, omgivet af tusinder af mennesker, der alle ser til ham for vejledning, og nægter at fungere som dommer i en civil sag. Hvilken besked sendte han til disse tilhængere? Hvis ingen havde udpeget ham til at dømme enkle civile anliggender, ville han formode at dømme endnu mere alvorlige kriminelle? Og hvis Jesus ikke ville det, skal vi da? Hvem skal vi antage en mantel, som vores Herre afviste?
De, der ville argumentere for et retsvæsen i den kristne menighed, kan henvise til Jesu ord i Matteus 18: 15-17 som støtte. Lad os overveje det, men inden vi begynder, skal vi huske to fakta: 1) Jesus modsatte sig aldrig selv og 2) vi må lade Bibelen sige, hvad det betyder, ikke lægge ord i munden.

”Desuden, hvis din bror begår en synd, skal du gå og afsløre hans skyld mellem dig og ham alene. Hvis han lytter til dig, har du fået din bror. 16 Men hvis han ikke lytter, så tag en eller to med dig videre, så på ethvert vidnesbyrdes vidnesbyrd kan enhver sag fastlægges. 17 Hvis han ikke lytter til dem, skal du tale med menigheden. Hvis han ikke selv lytter til menigheden, så lad ham være for dig lige som en mand af nationerne og som en skatteopkræver. ”(Mt 18: 15-17)

De direkte involverede parter skal løse sagen selv eller undlade at bruge dem til at bruge vidner - ikke dommere - i trin to af processen. Hvad med trin tre? Siger det sidste trin noget om at involvere de ældste? Indebærer det endda et tre-mandsudvalgsmøde i en hemmelig ramme, hvorfra observatører er udelukket?[C] Ingen! Hvad der står, er at "tale med menigheden."
Da Paul og Barnabas bragte en alvorlig sag, der forstyrrede menigheden i Antiochia til Jerusalem, blev den ikke behandlet i udvalget eller på en privat session. De blev modtaget af "menighed og apostlene og de ældre mænd. ”(Apostlenes gerninger 15: 4) Tvisten blev ført før menighed. ”På det tidspunkt hele mængden blev tavs… ”(Apostlenes gerninger 15: 12)” Så apostlene og de ældre mænd sammen med hele menigheden... ”besluttede, hvordan man skal svare. (Apostlenes handlinger 15: 22)
Helligånden opererede gennem hele Jerusalem menighed, ikke kun apostlene. Hvis 12-apostlene ikke var et styrende organ, der træffer beslutninger for hele broderskabet, hvis hele menigheden var involveret, hvorfor har vi i dag forladt denne skriftmodel og lagt al autoritet for den verdensomspændende menighed i hænderne på kun syv individer?
Dette antyder ikke, at Matthew 18: 15-17 autoriserer menigheden som helhed eller delvis til at håndtere forbrydelser som voldtægt, mord og overgreb mod børn. Jesus henviser til synder af civil karakter. Dette stemmer overens med det, Paul sagde ved 1 Corinthians 6: 1-8.[D]
Bibelen forklarer klart, at kriminalsager ved guddommeligt dekret er jurisdiktion for verdslige statslige myndigheder. (Romerne 13: 1-7)
Organisationens ulydighed med at omgå Guds guddommeligt udpegede minister (Ro 13: 4) ved at formode at håndtere forbrydelser af seksuel perversion mod uskyldige børn internt og ved at frustrere politiet fra at udføre deres pligter til at beskytte den civile befolkning har ikke resulteret i Guds velsignelse, men ved at høste en bitter høst af, hvad de har sået i mange årtier. (Ro 13: 2)
Ved at udnævne ældste til at sætte sig i dom i civile og straffesager har styringsorganet pålagt disse mænd en byrde, som Jesus selv ikke var villig til at påtage sig. (Luke 12: 14) De fleste af disse mænd er ikke velegnede til så vigtige anliggender. At indstille vagtmænd, vinduesvasker, fiskere, blikkenslagere og lignende til at beskæftige sig med kriminel aktivitet, som de mangler både erfaring og uddannelse er at indstille dem til fiasko. Dette er ikke en kærlig bestemmelse og helt klart ikke en, som Jesus pålagde sine tjenere.

Hykleri udsat

Paulus betragtede sig selv som en far til dem, som han havde opdraget i sandheden i Guds ord. (1Co 4: 14, 15) Han brugte denne metafor for ikke at erstatte Jehovas rolle som den himmelske Fader, men snarere til at udtrykke typen og omfanget af hans kærlighed til dem, han kaldte sine børn, skønt de faktisk var hans brødre. og søstre.
Vi ved alle, at en far eller mor villigt vil give deres liv for deres børn. Det styrende organ har udtrykt farlig kærlighed til disse små i publikationer, på tv-stedet og senest af GB-medlem, Geoffrey Jackson, inden for Royal Commission i Australien.
Hykleri udsættes, når gerninger ikke stemmer overens med ord.
Den første drivkraft fra en kærlig far ville være at trøste sin datter, mens han forestillede sig, hvor dårligt han ville skade misbrugeren. Han ville tage ansvar, for at forstå, at hans datter var for svag og brudt følelsesmæssigt til at gøre dette selv, og han ville heller ikke have, at hun skulle. Han vil gerne være "vandstrømme i et vandløst land" og en massiv klods for at give hende skygge. (Jesaja 32: 2) Hvilken slags far ville informere sin sårede datter om, at "hun har ret til at gå til politiet selv." Hvilken mand vil sige, at hun ved at gøre dette ville bringe skam over familien?
Gang på gang har vores gerninger vist, at vores kærlighed er til organisationen. Som den katolske kirke ønsker vi også at beskytte vores religion. Men vores himmelske Fader er ikke interesseret i vores organisation, men i hans små. Derfor fortalte Jesus os, at at snuble en lille er at have bundet en kæde omkring ens egen hals, en kæde knyttet til en møllesten, som Gud vil kaste i havet. (Mt 18: 6)
Vores synd er den katolske kirkes synd, som igen er farisæernes synd. Det er synden ved hykleri. I stedet for åbent at anerkende tilfælde af grov synd i vores rækker, har vi skjult dette beskidte vasketøj i mere end et halvt århundrede i håb om, at vores selvbillede som de eneste virkelig retfærdige mennesker på jorden måske ikke blev plettet. Dog afsløres alt det, vi har "omhyggeligt". Vores hemmeligheder bliver ved. Det, vi sagde i mørket, ser nu dagens lys, og hvad vi 'hviskede i private værelser prædikeres fra internet-husetops.'
Vi høster, hvad vi har sået, og den vanærende, vi håbede på at undgå, er blevet forstørret 100 gange af vores mislykkede hykleri.
__________________________________
[EN] Endnu mere chokerende er, at det ikke var en eneste af disse sager rapporteret til myndighederne af australiens gren eller af de lokale involverede ældste.
[B] Vi ser måske bare virkningerne af dette i en nylig meddelelse til det verdensomspændende bethel-samfund. Organisationen skærer ned på supporttjenestepersonale som rengøringsassistenter og vaskeri. Al konstruktion af RTO'er og filialer tages op til fornyet overvejelse, mens de fleste standses. Flagskibet i Warwick vil dog sandsynligvis fortsætte. Årsagen er tilsyneladende at frigøre flere arbejdere til forkyndelsesarbejdet. Det har en hul ring til sig. Når alt kommer til alt synes det ikke at være til gavn for den verdensomspændende forkyndelsesindsats at skære ned på 140 regionale oversættelseskontorer.
[C] I retslige sager Hyrde Guds hjord manual til ældste instruerer, at ”observatører ikke skal være til stede for moralsk støtte.” - ks p. 90, par. 3
[D] Nogle vil pege på 1 Korinther 5: 1-5 for at støtte den retlige ordning som Jehovas Vidner praktiserer. Imidlertid er der ingen detaljer overhovedet i denne passage, der understøtter de retlige procedurer i praksis i dag. Faktisk nævnes der ikke de ældre mænd der tager beslutningen for menigheden. Tværtimod siger Paulus i sit andet brev til korintherne: “Denne irettesættelse fra flertallet er tilstrækkelig for en sådan mand ...” Dette indikerer, at det var til menigheden, at begge breve var rettet, og at det var menighedens medlemmer, der besluttede sig individuelt for at adskille sig fra manden. Ingen dom var involveret, for mandens synder var offentlighedens kendskab, ligesom hans manglende omvendelse. Det eneste, der var tilbage, var, at hver enkelt skulle afgøre, om han skulle omgås denne broder eller ej. Det så ud til at flertallet fulgte Pauls råd.
Hvis vi bragte dette frem til i dag, hvis en bror blev arresteret og prøvet for misbrug af børn, ville dette være offentligt kendskab, og hvert medlem i menigheden kunne afgøre, om han ville være sammen med en sådan mand. Dette arrangement er langt sundere end det hemmeligholdte der findes i Jehovas Vidners menigheder rundt om i verden den dag i dag.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    52
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x