[Fra ws15 / 09 til nov 23-29]

”Vi elsker, fordi han først elskede os.” - John 4: 19

Jeg gik næsten videre med at gennemgå denne uges artikel om Watchtower Study, da der ikke er noget nyt der. Det er bare det samme gamle, samme gamle.
Så ændrede noget mig. Jeg åbnede JW Library-appen på min iPad for at gennemføre min daglige bibellæsning, og jeg så, at den var blevet opdateret med nye funktioner. Jeg tænkte for mig selv, hvilket vidunderligt værktøj det er. Men et værktøj, vidunderligt eller ej, er kun så godt som det arbejde, det er lagt til. Hvordan bruges dette værktøj? Med denne uges studieindhold frisk i tankerne, bemærkede jeg, at appen sportede en Videosektion. Det havde jeg ikke bemærket før. Her har vi en app til bibelforskning og undersøgelse fra en organisation, hvis erklærede mål er at undervise i Bibelen og hjælpe folk til at få en nøjagtig viden om Gud. (John 17: 3) Man antager, at appen handler om Bibelen, og at afsnittet Videoer afspejler dette formål.
Videosektionen i biblioteket er opdelt i 12-underafsnit:

 1. Fra vores studie
 2. Børn
 3. teenagere
 4. Familie
 5. Programmer og begivenheder
 6. Vores aktiviteter
 7. Vores ministerium
 8. Vores organisation
 9. Biblen
 10. Film
 11. Musik
 12. Interviews og oplevelser

Som du kan se, er kun én direkte relateret til Bibelen.
Stort set hvert underafsnit er opdelt i yderligere kategorier. For eksempel, Børn inkluderer fire kategorier: 1) Bliv Jehovas ven [22 videoer]; 2) Sange [20 videoer] 3) Whiteboard-animationer [4 videoer]; 4) Feature-Length Film [2 videos].
Bliv Jehovas Ven kategorien er fuld af Caleb og Sophia-videoer og giver børn instruktion om adfærd og god opførsel og om, hvordan de kan deltage i organisatoriske aktiviteter. Det lærer dem ikke om Jesus Kristus, og det forbereder dem ikke til at blive Guds børn. Det lærer dem om at blive Guds ven, hvilket ville være rart, hvis det var en bibelundervisning, men da der ikke er noget i de kristne skrifter om at sætte venskab med Gud som ens mål i livet, og alt om at stræbe efter at være hans barn, har man at stille spørgsmålstegn ved motivation hos dem, der formoder at fodre vores børn åndelig mad ved at samle denne videomontage.
Vær det som det kan, hvad har det at gøre med denne uges Vagttårnet anmeldelse? Dette: Vagttårnet er det vigtigste køretøj, hvormed det styrende organ alias “Den trofaste og diskrete slave” udleverer mad til det rette tidspunkt i henhold til organisationens fortolkning af Matthew 25: 45-47. Hvad netop dette Vagttårnet undersøgelse typificerer er arten af ​​den mad. At dette ikke er atypisk, bekræftes af indholdet af Video-sektionen på JW.ORG-webstedet. Under bibelsektionen er der 5 kategorier.

 1. Bøger i Bibelen, der indeholder en enkelt video på 3 minutter om Matteusbogen
 2. Bibelundervisning, det antatte kød af emnet. (Vi vender tilbage til denne.)
 3. Bibelkonti med kun 2 videoer; den ene for at få os til at adlyde Gud og organisationen, og den anden til at gøre os bange for gengældelse, hvis vi ikke adlyder.
 4. Anvend bibelprincipper, der indeholder 14-videoer, alt om adfærd og adfærd.
 5. Bibeloversættelser, der viser 6 videoer, der uddyber dyden af ​​den nye NWT.

Husk gennem alt dette, at organisationens formål er at organisere og hjælpe med den verdensomspændende forkynnelse af de gode nyheder og at hjælpe menneskeheden med at nå en nøjagtig viden om Gud, inden slutningen kommer. Dette gøres angiveligt gennem den trofaste og diskrete slave, der giver mad til det rette tidspunkt.
Så hvilken mad tilvejebringes under underafsnittet om Bibelfærdigheder?
Fire videoer. Det er rigtigt, kun fire. Man kunne antage, i betragtning af vores erklærede mandat, at dette afsnit af webstedet ville være fyldt med videoer, der forklarer Bibelen. Selv disse fire er ikke videoer fra Bibelens lære. Den ene forklarer, hvorfor vi skulle studere Bibelen, og den anden fortæller os, hvorfor vi kan være sikre på, at Bibelen er sand. Af de resterende to videoer forsøger man at give os et værktøj til at forklare den uskriftlige undervisning i 1914. Det efterlader os en video - en enkelt video - der lærer os noget direkte fra Bibelen, nærmere bestemt Guds navn.
Denne uges undersøgelse er ikke bedre. Under den forudsætning, at vi vil lære, hvordan vi kan vise, at vi elsker Jehova, læres vi i afsnit 5 til 9 at vise ham kærlighed ved at ofre ham, som israelitterne gjorde. For os betyder dette at bruge tid, energi og midler til organisationens arbejde, såsom banebrydning, opførelse af rigshaller og donation af penge til det verdensomspændende arbejde.
I afsnit 10 gennem 12 læres vi at undgå “videregående uddannelse og avanceret læring” som en sikker måde at miste vores tro på. I stedet opfordres vi til at være ivrige i forkynnelsesarbejdet som defineret af organisationen. Vores børn læres, at den bog, som organisationen har leveret til dem, Spørgsmål, som unge mennesker stiller — svar, der fungerer, er et bevis på, at Jehova elsker dem.
Punkt 13 til og med 15 instruerer os om at være villige til at acceptere ethvert råd, instruktion og / eller disciplin, som Jehova giver os ved hjælp af sin organisation.
Afslutningsafsnittene (16 til og med 19) styrker troen på, at kun ved at være lydige og opholde os i organisationen kan vi være sikre nu og sikre vores fremtidige overlevelse og frelse.
Kort sagt, dette er endnu en i en lang række artikler, der instruerer os om at "lytte, adlyde og være velsignet" (copyright verserende).
Underteksten til den ofte gentagne refrain er ”Lyt til os. Adlyde os. Og så vil Gud velsigne dig. ”

Den trofaste og diskrete slaves job

Hos Matthew 25: 45-47 og igen hos Luke 12: 41-48, opfordrede Jesus sine tjenere til at levere mad til det rette tidspunkt. De blev ikke udnævnt til at regere, meget mindre til at herre over deres stipendiater. De havde et job og kun et job: at fodre fårene. (John 21: 15-17)
Hvis du skal dømmes over, hvordan du udfører et job og kun et, vil du bestemt ikke ønske at rodet det, ikke?
Jesus forlod os ikke uden klar instruktion om, hvad den mad ville bestå af. Med sine afskjedsord fortalte han sine disciple at lære folket ”at holde øje med alt det, jeg har befalet jer.” (Mt 28: 20)
I denne uges artikel såvel som i Videosektionen i WT-biblioteket læres vi ved siden af ​​intet om Jesus, så vi kan ikke rigtig sige, at vi lærer folk at observere alle de ting, han fortalte os.

McFood på det rigtige tidspunkt

Jeg mener ingen respekt for Golden Arches. Jeg har spist på McDonalds flere gange, end jeg kan tælle. Men deres menu er begrænset. Med hensyn til ernæringsværdien vil jeg kun erklære, at det ikke ville være sundt at gøre McDonalds til min eneste fødekilde.
Pointen er, at den begrænsede og gentagne billetpris, som Jehovas Vidner bliver fodret med hver uge og uge ud - som det er præget af denne uges studieartikel - er helt klart ikke, hvad vores Herre havde i tankerne, da han talte om ”mad til det rette tidspunkt”. Jesus driver ikke en kæde af spirituelle fastfood-restauranter.
Det, vi bliver fodret igen og igen, er, hvordan vi skal opføre os for at reflektere godt over organisationen, og hvordan man skal adlyde organisationen, og hvordan man kan støtte organisationen, og hvordan man ikke vil forvildes fra organisationen, og hvordan man kan fremme organisationen til andre. Dette er nu blevet vores meddelelse, og indholdet af videosektionen på jw.org-webstedet bekræfter dette over enhver tvivl.
Derfor vil jeg påpege, at når Jesus vender tilbage for at udpege sin trofaste og diskrete slave over alle sine ejendele, vil han vælge den slave, der har leveret nærende åndelig mad i overensstemmelse med hans retning.
Det er ikke for sent for det styrende organ at trappe op. Men tiden er ved at løbe ud.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  23
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x