Blod som blod eller blod som mad?

Flertallet i JW-samfundet antager, at No Blood-doktrinen er en bibelsk undervisning, men få forstår, hvad det kræver at have denne stilling. At antage, at doktrinen er bibelsk, kræver, at vi accepterer forudsætningen om, at en transfusion er en form for mad og ernæring som videnskabelig kendsgerning. Vi må tro, at Gud ser en intravenøs injektion af plasma og pakket RBC'er i vores blodomløb, det samme som hvis vi slugte helblod ned fra et glas. Tror du ærligt på dette? Hvis ikke, skal du ikke overveje din holdning til den doktrin, der bygger på en sådan antagelse?

I de to foregående artikler blev der fremlagt beviser, der bekræftede, at blod fungerer som blod, når det injiceres i vores blodbane. Det fungerer som Jehova så designet det til. Dog fungerer blod ikke som blod, når det indtages. Rå, ikke kogt blod er giftigt og kan endda være dødelig, hvis det indtages i stor mængde. Uanset om der opnås slagteri eller indsamles hjemme, er forurening med infektiøse coliforme bakterier alt for let, og eksponering for parasitter og andre cirkulerende mikrober er reelle trusler. 
Det er vigtigt, at vi bruger vores Guds givne tænkeevne og visdom i denne sag (Pr 3: 13). Vores overlevelse (eller en af ​​en elsket) kan en dag hænge i balance. For at gentage findes kingpin af doktrinen (som har været konstant siden doktrinen blev vedtaget i 1945) i den følgende erklæring i 1958 Vagttårnet:

”Hver gang forbuddet mod blod nævnes i Skriften, er det i forbindelse med at tage det som mad, og så er det som en næringsstof at vi er bekymrede for, at det er forbudt. ” (Vagttårnet 1958 s. 575)

Herfra skelner vi, at ledelse af Jehovas Vidner fra 1945 til i dag har været bekymret over, at blod er et næringsstof bruges som mad. Selvom den blev offentliggjort for nogle 58 år siden, forbliver denne position fortsat officiel Jehovas Vidners stilling. Vi kan komme med denne erklæring, fordi ovenstående ord aldrig er blevet afstået med tryk. Yderligere i denne artikel præsenteres fakta og ræsonnement, der indikerer GB opretholder en meget anden position uofficielt. Hidtil i dag har medlemmer hængt hatten op på forestillingen om, at en transfusion er en form for mad og ernæring for kroppen, fordi GB ikke har sagt noget andet. Disse mænd anses for altid at være instrueret af Gods hellige ånd, så deres dom i denne meget alvorlige sag skal repræsentere Guds syn. De der har en sådan overbevisning, er tilbageholdende med at forske ud over siderne i Vagttårnets publikationer. For langt de fleste vil det være spild af tid at lære om et stof, som Gud har forbudt. I mit eget tilfælde vidste jeg inden 2005 meget lidt om blod og så det som en beskidt emne. 

Et argument, der hævder påstanden om, at blod, der bruges som mad, indeholder en lille grad af ernæring, ville stort set være uden fortjeneste. Enhver der ville drikke  blod for dets næringsværdi ville være tager stor risiko for næsten ingen fordel. Undersøgelser har vist, at isolerede røde blodlegemer ikke indeholder nogen næringsværdi. Røde blodlegemer og vand udgør omtrent 95% af fuldblodsvolumen. Hæmoglobin (96% af den røde celle tørvægt) transporterer ilt gennem kroppen. Vi kan endeligt sige, at den person, der overholder No Blood-doktrinen, betragter røde blodlegemer som mest forbudt komponent i blod. Ironisk nok indeholder disse blodlegemer ingen ernæring. Så hvis det var som et næringsstof denne ledelse var bekymret, de røde blodlegemer burde aldrig have været forbudt.

Hvordan ser det medicinske samfund blod? Ser de rått blod som mad? Bruger de blod som en terapi til behandling af underernæring? Eller ser de blod som blod med alle dets opretholdende egenskaber, der er afgørende for at opretholde liv i cellevæv? Moderne medicinsk videnskab betragter ikke blod som et næringsstof, så hvorfor skulle vi det? For at se det som mad og et næringsstof støtter vi en diskrediteret århundreder gammel opfattelse.
Overvej nogen fra det jødiske samfund. Så følsomme som de angår strenge kosher kostlove (som indebærer total afholdenhed fra at spise blod), er jødisk tro, at redde et liv en af ​​de vigtigste mitzvot (befalinger), der tilsidesætter næsten alle de andre. (Undtagelserne er mord, visse seksuelle overtrædelser og afgudsdyrkelse - disse kan ikke overtrædes selv for at redde et liv.) Derfor, hvis en blodoverføring anses for medicinsk nødvendig, er det for jøden ikke kun tilladt, men obligatorisk.

Lederskab vidste bedre

I sin bog Kød og blod: Organtransplantation og blodoverføring i Amerika fra det tyvende århundrede (se del 1 i denne serie) Dr. Lederer siger, at nutidig moderne medicin i 1945 længe havde forladt forestillingen om, at en transfusion var en form for ernæring. Hun sagde, at den nuværende medicinske tankegang (i 1945) ikke så ud til at "bekymre" Jehovas Vidner. Dette refererer naturligvis til den ledelse, der er ansvarlig for doktrinen. Så ledelse var ikke besværet med at afvise moderne medicinsk videnskab til fordel for at støtte en århundredgamle forestilling? Hvordan kunne de have været så uansvarlige og uagtsomme?

Der er to faktorer, der påvirker deres beslutning. For det første var lederskab paranoid over patriotismen omkring det amerikanske Røde Kors bloddrev. Efter ledelsens opfattelse ville donation af blod være en støtte til krigsindsatsen. Hvis medlemmerne fik at vide, at de skal nægte at donere deres blod, hvordan kan de have lov til at acceptere doneret blod? For det andet skal vi huske, at lederskab forestillede sig, at Armageddon var nært forestående, måske kun et år eller to i fremtiden. Ved at inddrage disse to elementer i ligningen kan vi se, hvordan ledelse kan være så kortsynet og ligeglad med konsekvenserne for lang rækkevidde. Vi kunne sige, at de måske ikke i deres værste mareridt havde forestillet sig, at deres undervisning ville have påvirket millioner af mennesker. Armageddon ville bestemt ikke forsinke. Alligevel er vi her, syv årtier senere.

Fra 1950'erne til slutningen af ​​århundredet blev fremskridt inden for transfusionsterapi og organtransplantation stærkt offentliggjort. At hævde uvidenhed om disse fakta ville have krævet, at man var blevet medlem af Andaman-stammen ud for Afrikas kyst. Vi kan være sikre på, at lederskab holder sig ajour med hvert eneste fremskridt inden for medicinsk videnskab. Hvorfor kan vi sige dette? No Blood-doktrinen tvang det til, at lederskab beslutter sig for hver eneste nye terapi. Vil de tillade medlemmer at acceptere det nye fremskridt eller ej?

Ligesom vi spurgte om deres forgængere: Hvordan kunne ledelse have fortsat godkendt en absolut myte? Inderligheden af ​​patriotisme (og Røde Kors bloddrift) omkring WW2 var længe forbi. Naturligvis har Armageddon været nært forestående, men hvorfor ikke diktere, at det at acceptere blod er en samvittighedssag? Hvorfor udføre sådanne indviklede svulster, der forsøger at forsvare antagelsen? For kun at nævne to, skal du huske på synspunktet om, at en organtransplantation var beslægtet med kannibalisme? Også synspunktet om, at en hjertetransplantation kan få modtageren til at indtage donorens personlighedstræk?

Den eneste logiske konklusion er, at de frygtede konsekvenserne; af den indvirkning, det ville have på organisationen, hvis de tog ansvaret for en sådan tragisk domsfejl. Af frygt for konsekvenserne for organisationen (og deres personlige situation) valgte de ikke at forstyrre æblevognen og i stedet opretholde status quo. Loyalitet over for organisatoriske interesser har forrang for medlemmernes interesser. Ledelsesgenerationer bad inderligt om, at Armageddon skulle ankomme eller om opdagelsen af ​​en levedygtig bloderstatning (som begge ville løse problemet), mens de effektivt sparkede Intet blod kan ned på gaden for deres efterfølgere at tackle. Efterhånden som organisationens medlemskab er vokset, er konsekvenserne vokset eksponentielt. I årtier har medlemmer (inklusive forældre til spædbørn og børn) taget deres holdning og forsikret om, at No Blood-doktrinen er det bibelsk. Nægtelse af at acceptere en potentielt livreddende intervention resulterede i utidig død af et ukendt antal. Kun Jehova ved, hvor mange sjæle der er mistet for tidligt og unødvendigt. [1]

En fejring i politik

Positionen som udtrykt i 1958 Vagttårnet forblev uændret i årtier. Faktisk forbliver det officiel stilling til denne dag. I år 2000 var JW-samfundet (og medicinske fagfolk) imidlertid vidne til en dramatisk reform af No Blood-politikken. I årtier havde lederskab besluttet, at da blodfraktioner (serum) blev produceret af blod, var de forbudte. År 2000 bragte et stort ansigt i denne stilling. GB fastslog, at blodfraktioner (dog kun produceret af blod) ikke var …… ”blod”. I 2004 blev hæmoglobin føjet til listen over "mindre" blodfraktioner, så alle blodingredienser fra det år til i dag har været acceptable for medlemmerne.

Kræsne JW'er (inklusive denne forfatter) så dette "nye lys" som en vidunderlig vending af politik, i betragtning af at blodfraktioner udgør 100% af fuldblod efter fraktionering og dissektion. Jeg spurgte mig selv: Indeholder ikke fraktionerne selv de meget “næringsstoffer”, som Vagttårnet fra 1958 beskrev som bekymrende? Jeg befandt mig i at skrabe hovedet. For at illustrere: Det var som om GB i årtier havde forbudt medlemmer at spise æbletærte og alle dens ingredienser, af bekymring over næringsværdien. Nu siger de ingredienserne i æbletærte er ikke æbletærte. Vent, ikke gør det ingredienser af æbletærte indeholder AL den ernæring, der findes i æbletærte?

Dette er den nye uofficiel position for det aktuelle GB. De anerkender nu, at et medlem kan acceptere 100% af ingredienserne i blod (inklusive al næringsværdi) transfunderet gennem intravenøs injektion, og de ville ikke bryde Guds lov i Apostelgerninger 15:29. Så så spørger vi: Hvad var forbudt i det apostoliske dekret? Drikker hele dyreblod blandet med vin i et idoltempel? Ved blot at forbinde prikkerne, kan man se, at positionen, der blev holdt i 1958 Watchtower, blev vendt i 2004. Endnu officielt, hvad der blev anført i 1958 Vagttårnet forbliver aktuelle; og medlemmer træffer liv og død beslutninger baseret på dette. Hvordan ser Jehova at GB holder en uofficiel position, der er i modstrid med officiel position? Kan GB have det begge veje? Indtil videre er svaret ja. Men det er et løb mod tiden. Armageddon eller en levedygtig bloderstatning skal ankomme inden rang og fil vågner op til hvad der er sket.   

Til støtte for det nye uofficiel position, august 6, 2006 udgave af Vågen! magasinet portrætterede blod (og alle dets ingredienser) som dyrebare og et utroligt vidunderligt og unikt "organ". Timingen af ​​denne artikel antyder, at GB havde en dagsorden. Kun otte måneder tidligere har den Tort af misforståelse essay blev offentliggjort i Baylor Universitys prestigefyldte Journal of Church and State (13. december 2005). Som svar gik GB den ekstra mil for at forklare blodets kompleksitet og skildre det i et meget positivt lys, herunder detaljerede oplysninger om HBOC'er (bloderstatninger i FDA-forsøg). Artiklerne tjente til at nå to mål: For det første at forsvare, at lederskab havde været flittig med at uddanne medlemmer (ikke forkert præsentere blod som essayet hævdede). Det andet mål var at rydde vejen for, at HBOC-bloderstatningen (som på det tidspunkt blev antaget snart ville blive godkendt af FDA) kunne accepteres i JW-samfundet. Desværre mislykkedes HBOC og blev trukket fra FDA-forsøg i 2009. Følgende er uddrag af artiklerne fra 6. august:

”På grund af sin fantastiske kompleksitet, blod sammenlignes ofte med et organ i kroppen. 'Blod er et af de mange organer -utroligt vidunderligt og unikt, ' Dr. Bruce Lenes fortalte Vågen! Unikt faktisk! En lærebog beskriver blod som 'det eneste organ i kroppen, der er en væske.' ”

Nogle producenter behandler nu hæmoglobin og frigiver det fra røde blodlegemer fra mennesker eller kvæg. Det ekstraherede hæmoglobin filtreres derefter for at fjerne urenheder, kemisk modificeres og oprenses, blandes med en opløsning og pakkes. Slutproduktet - endnu ikke godkendt til brug i de fleste lande kaldes en hæmoglobinbaseret iltbærer eller HBOC. Da hæmmen er ansvarlig for den rige røde blodfarve, ser en HBOC-enhed ligesom en enhed røde blodlegemer, den primære komponent, hvorfra den tages. I modsætning til røde blodlegemer, som skal køles og kasseres efter et par uger, kan HBOC opbevares ved stuetemperatur og bruges måneder senere. Og da cellemembranen med dens unikke antigener er væk, udgør alvorlige reaktioner på grund af uoverensstemmende blodtyper ingen trussel.

”Uden tvivl udfører blod funktioner, der er essentielle for livet. Det er derfor, det medicinske samfund har gjort en praksis med at overføre blod til patienter, der har mistet blod. Mange læger vil sige, at denne medicinske anvendelse er det, der gør blod så dyrebart. Imidlertid har tingene ændret sig inden for det medicinske område. På en måde har en stille revolution været i gang. Mange læger og kirurger er ikke så hurtige til at transfundere blod, som de engang var. Hvorfor?"

Dette er et spændende udsagn og spørgsmål, vi næste nævner.

Hvorfor læger og kirurger kan behandle uden at overføre blod

Som tidligere nævnt føler JW-samfundet generelt, at overholdelse af læren har resulteret i Guds guddommelige velsignelse. De peger på de mange fremskridt inden for blodløs kirurgi og bemærker måske, at mange liv er blevet sparet. Dette ville tilsyneladende understøtte konceptet om, at afholdelse fra blod bringer Guds velsignelse, så mange læger og kirurger kan behandle uden at transfusere blod. Det er en kendsgerning, at mange vælger at afstå fra transfusionsterapi. Men det underliggende spørgsmål er, hvad gav dem denne mulighed?

Jehovas Vidners No Blood Doctrine kan krediteres for at have spillet en central rolle i udviklingen af ​​blodbevaringsmetoder. JW-patienter har uforvarende deltaget i, hvad der kunne overvejes kliniske forsøg. Læger og kirurger har fået muligheden for at øve revolutionerende teknikker og procedurer, der indebærer høj risiko. Hvad var effektivt prøve og fejl kirurgi har resulteret i store medicinske gennembrud. Så vi kan sige at Jehovas Vidners patienter har bidraget til store fremskridt inden for blodfri kirurgi. Men hvad var prisen, der blev betalt til gengæld for sådanne medicinske gennembrud? Retfærdiggør formålet midlerne? Udligner livet for dem, der gik tabt (over årtier), mens de overholdt doktrinen Ingen blod, de mange, der nu drager fordel af blodfri operation?

Jeg antyder på ingen måde, at lægeyrket har handlet uetisk eller skruppelløst. De skal anerkendes for at have gjort alt, hvad de muligvis kan for at bevare livet. I det væsentlige fik de overdraget en citron, så de lavede limonade. Enten opererer de JW-patienter uden blod eller tillader patienten at forværres og lide en utilsigtet død. Dette har utilsigtet vist sig at være det sølvforing i doktrinen Intet blod. Læger, kirurger, anæstesilæger, hospitaler og det medicinske samfund som helhed har haft mulighed for at øve og perfektionere blodfri kirurgi og blodbevarelse uden frygt for fejlbehandling i tilfælde af større komplikationer (endda død). Faktisk fungerer No Blood-direktivet som en frigivelse, der beskytter alle involverede mod ansvar, hvis patienten skulle lide skade under behandlingen eller proceduren. Tænk på, hvordan JW-samfundet i mange årtier har leveret en uendelig strøm af deltagere, der er villige til at melde sig frivilligt til at blive "praktiseret på" over hele verden. Min, men hvilken god gave for det medicinske samfund!

Hvad med ofrene?

Blodfri kirurgi - et klinisk forsøg?

A kliniske forsøg er defineret som:

"Enhver forskningsundersøgelse, der prospektivt tildeler menneskelige deltagere eller grupper af mennesker til en eller flere sundhedsrelaterede interventioner for at evaluere virkningerne på sundhedsresultaterne."

FDA regulerer typisk kliniske forsøg, men i tilfælde af blodløs operation ville et klinisk forsøg være meget usandsynligt på grund af den etiske udfordring, den giver. Hvis det at bevare livet er underlagt nogen medicinsk behandling, ville patienten, der er involveret i blodløs operation, modtage en intervention i tilfælde af en komplikation under operationen. Når dette er sagt, vil data fra casestudier være skæve. For at casestudiens historie er nøjagtig, kunne der ikke være nogen livsendring. ingen faldskærm. Patienten (og det medicinske team) er nødt til at forpligte sig til ikke-indgreb og tillade, at et af følgende opstår:

  • Patienten overlever proceduren eller behandlingen og stabiliseres.
  • Patienten overlever ikke.

Denne forfatter kan ikke forestille sig, at FDA deltager i kliniske forsøg, der ikke tillader indgreb ved udgangen af ​​livet for at redde patienten. Udtrykket "først gør ingen skade" er trosbekendelsen fra læger og kirurger såvel som embedsmænd fra FDA. Livet skal bevares først, hvis intervention har en chance for at bevare det. Efter min mening, hvis ikke for JW-patienter, der optræder som frivillige i kliniske forsøg (uden kompensation kan jeg tilføje), vil fremskridt inden for blodløs kirurgi sandsynligvis være 20 år bag, hvor de er i dag.

Begrunder slutningen midlerne?

Udligner livet for de mange, der har haft fordel af blodfri operation i de senere år, livet for dem, hvis chance for at overleve blev dramatisk reduceret på grund af at have nægtet transfusion siden 1945? Er det afvejning; en vask? Vi har den største medfølelse med familier, der har mistet et familiemedlem, der nægtede blod. Vi anerkender også de følelsesmæssige og etiske udfordringer, som deres medicinske team står over for, når de stod ved, hjælpeløse til at gribe ind med en terapi, der kunne have bevaret livet. Nogle føler sig trøstede i at vide at Jehova kan afhjælpe enhver uretfærdighed gennem opstandelsen. Er det stadig retfærdiggør midlerne?

Hvis midler afspejler ærlighed og er bibelsk, så ja, vi kunne sige, at ende afspejler også ærlighed og er skriftlig. Men dette udtryk bruges generelt som en undskyldning nogen giver for at nå deres mål ved alle nødvendige midler, uanset hvor umoralsk, ulovlig eller ubehagelig midlerne kan være. Udtalelsen om "slutningen retfærdiggør midlerne" indebærer normalt at gøre noget forkert for at opnå et positivt resultat og derefter retfærdiggøre det forkerte ved at pege på det positive resultat. To eksempler kommer til at tænke på:
Ligger på en CV. Man kan rationalisere, at udsmykning af ens CV kan resultere i et højere betalende job, og dermed vil de være bedre i stand til at forsørge sig selv og deres familie. Selvom det er moralsk hæderligt at forsørge sin familie godt, retfærdiggør formålet midlerne? Hvordan betragtes løgn i Guds øjne? (Ord 12:22; 13: 5; 14: 5) I dette tilfælde er midler var uærlige og uetiske, derfor ende er uærlig og uetisk.

Modtagelse af en abort. Man kan rationalisere, at abort kan redde moderens liv. Retfærdiggør formålet midlerne, selv om det er moralsk rigtigt at redde moderens liv. Hvordan ses det ufødte barn i Guds øjne? (Salme 139: 13-16; Job 31:15) I dette tilfælde midler involverer mord, derfor ende er mord for at redde livet.

Begge disse eksempler har et positivt resultat. Et godt stykke arbejde, der betaler godt, og en mor, der er reddet og kan leve ud resten af ​​sit liv. Jehovas Vidners doktrin Intet blod har nu et positivt resultat. Men retfærdiggør målet midlerne?

Hvad er på spil?

Formålet med del 1, 2 og 3 i denne serie af artikler er at dele sekulære fakta og resonnementer. Derefter kan hver træffe deres egen beslutning baseret på deres samvittighed. Jeg håber, at de givne oplysninger hjælper alle med at træde tilbage og se skoven væk fra træerne. Vi skal være opmærksomme på, at hvis vi eller vores elskede overhovedet hvisker til ambulance- eller ER-personale ordene "Jehovas vidne", eller hvis de ser vores No Blood-kort, vil vi sætte en juridisk og etisk protokol i gang, som kunne være meget svært at stoppe. Selv skulle man anbefale, at de ikke længere overholder undervisningen; den blotte omtale kunne få de behandlende os til at tøve; for ikke at være sikker, ikke handle instinktivt for at bevare vores liv i den vigtige "gyldne time."  

In Dele 4 og 5 dykker vi ned i skrifterne. Vi vil overveje Noach-loven, den mosaiske lov og endelig det apostoliske dekret. Jehovas Vidner og blod - Del 4Jeg undersøger kun et par nøgletekster med henvisninger for at undgå redundans med Apollos 'fremragende og omfattende arbejde (Se Jehovas Vidner og doktrinen uden blod) angående skriftens syn.
______________________________________________
[1] Det ville være umuligt at nøjagtigt redegøre for antallet af dødsfald, der kunne have været undgået, hvis de medicinske hold, der plejer JW-patienter, fik lov til at gribe ind med en potentielt livreddende intervention. Der er meget sagshistorie til rådighed, der kraftigt antyder, at medicinsk personale mener, at procentdelen for patientens overlevelse ville være steget dramatisk, hvis en sådan intervention havde været tilgængelig.

57
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x