Der ser ud til at være en smule forvirring i år med hensyn til, hvornår mindesmærket skal fejres. Vi ved, at Kristus døde i påsken som det antitypiske påskelam. Derfor ville vi forvente, at mindesmærket falder sammen med påskehøjtiden, som jøder fortsætter med at observere hvert år. I år starter påsken kl. 6:00 fredag ​​den 22. aprilnd. Hvor underligt er det, at mindesmærket om Kristi død skal holdes af Jehovas Vidner verden over en måned tidligere onsdag den 23. martsrd.

Uanset hvilken videnskabelig undersøgelse Jehovas Vidners organisation måtte få til at bestemme den korrekte dato på den gregorianske kalender for den jødiske påske, kan den ikke matche den for jøderne. Men vi taler ikke om fortolkningen af ​​Skriften her, men kun om grundlæggende astronomi.

Så hvad er det?

Månebaserede kalendere begynder hver måned på den første dag, som månen går ned i vest senere end solen. Hver dag bevæger månen sig tilbage fra solen omkring en håndbredde mod himlen, indtil 29.5 dage senere passerer den solen igen. Når solen går ned den dag, ses månen over den, og indstiller senere. Den skal dog bevæge sig omkring den ene hånd væk fra solen for at blive synlig i solnedgangens falmende lys.

Årets årstider følger Jordens rejse omkring Solen i overensstemmelse med hældningen af ​​dens spinakse til planet for dens bane. Derfor skal der fra tid til anden tilføjes en ekstra måned for at holde 12 månemåneder i alt 354 dage synkroniseret med 365.25 dage i solåret. Den sidste måned før forårsjævndøgn (omkring 21. marts) blev kendt som Adar i det gamle Babylon. Da det var nødvendigt at tilføje en tretten måned for at bringe månens år tilbage i synkronisering med forårsjævndøgn, blev det kaldt "Anden Adar."

Babylonierne var kendte astronomer. For nylig har arkæologer låst de babylonske astronomiske borde op for selv planeten Jupiter, og de etablerede astrologi ved at kende planetariske bevægelser gennem de tolv huse på himlen, der svarer til vores måneder. Det har længe været kendt, at præsterne i Babylon brugte formørkelsestabeller til formørkelse, hvilket krævede nøjagtig viden om både månens og solens baner. Da Daniel blev instrueret i denne videnskab - og jøderne vedtog denne kalender - blev indstillingen af ​​den nye måned på forhånd kendt af matematik og ikke af observation efter det faktum, undtagen som bekræftelse.

Rabbin Hillel II (ca. 360 CE) formaliserede det jødiske system i den 19-årige solcyklus til periodisk at tilføje den ekstra måned (Anden Adar) før foråret ækvivalent i år 3, 6, 8, 11, 14, 17 og 19. Dette mønster er let at huske, fordi det ligner klaverens taster.

KlaverkalenderI den aktuelle jødiske kalender startede denne cyklus i 1997. Således ender det i 2016, dette år 19 og opfordring til en ekstra Adar med påsken overholdes den april 22nd.

Jehovas Vidner anvender også dette mønster, men har aldrig formelt vedtaget en bestemt version af det, som de tilskriver den græske astronom Meton i Athen i 432 f.v.t. mindesmærke rapporterer, at år 1 af ovenstående mønster blev observeret i 1973, 1992 og 2011. Således for Jehovas Vidner er 2016 år 5. Der vil ikke være en anden Adar for dem i 2016, men snarere i 2017 i år 6 af cyklussen .

Vagttårnet i december 15, 2013, side 26, indeholdt en sidebjælke til bestemmelse af datoen for mindesmærket:

”Månen cirkler om jorden hver måned. I løbet af hver cyklus er der et øjeblik, hvor månen stiger op mellem jorden og solen. Denne astronomiske konfiguration kaldes "ny måne." På det tidspunkt er månen ikke synlig fra jorden, og den vil heller ikke være før 18 til 30 timer senere. ”

Hvis vi vælger at bruge observationen af ​​solnedgange og månens indstillinger fra Jerusalem, giver konsultation med en tabel over disse tider og den astronomiske almanak os følgende information til 2016:

Den nye måne, der er tættest på foråret ækvivalent af 2016, forekommer den marts 8th kl. 10: 55 PM Jerusalem Daylight Time (UT + 2 timer).

Cirka 19 timer senere den 9. marts vil solen gå ned i Jerusalem kl. 5, og månen vil forblive over horisonten indtil kl. 43:6. Når den sænker, vil den synlige nymåne være 18 timer og 19 minutter gammel. Borgerlig tusmørke slutter med en fuldt mørk himmel kl. 37:6. Så månen sætter sig inden for det område, som det styrende organ har givet til begyndelsen af ​​Nisan 23. Derfor er datoen, hvor måneden Nisan skulle begynde, ved astronomiens fakta Onsdag 1. marts. Mindesmærket for Kristi død, hvis det blev fejret efter solnedgang om aftenen den 9. nisan (baseret på JW-beregningen), blev derefter observeret tirsdag den 14. marts.

Organisationen har valgt ikke at følge sine egne offentliggjorte instruktioner, fordi kongregationer er blevet bedt om at holde mindesmærket onsdag den marts 23rd.

Da Jesus indførte observationen af ​​mindesmærket om sin offerdød, sagde han:

"Jeg siger jer, jeg vil ikke drikke af vinens frugt fra nu af, før Guds rige kommer." 19 Og da han tog noget brød og takkede, brød han det og gav dem det og sagde: ”Dette er min krop, som er givet til jer; gør dette til minde om mig. ” 20 Og på samme måde tog han bægeret, efter at de havde spist og sagde: "Dette bæger, som udgydes for dig, er den nye pagt i mit blod" (Luke 22: 18-20)

Var Jesus fokuseret på en genopbygning af den babyloniske månekalender eller endda Jerusalem som centrum for astronomiske observationer?

Befalte Jesus os at forbinde denne observation til en enestående årlig genoprettelse af den jødiske påske?

Talte han kun med en "lille flok", eller var hans offer for at forløse hele menneskeheden, skulle de hver for sig udøve tro på hans løsepenge og gøre dem til hans brødre og dermed hans faders sønner?

Paulus gav instruktioner om proceduren: ”For så ofte som du spiser dette brød og drikker dette bæger, forkynder du Herrens død, indtil han kommer.” 1 Kor. 11:26 (Berean Study Bible) Han knyttede det ikke til en gentagelse eller hold til det jødiske påske. Folket i nationerne, for hvem han havde et apostelskab, ville ikke have været relateret til slagtningen af ​​et lam på samme måde som den jødiske nation undslap slaveri i Egypten ved den første påske. Snarere var det troen på bruddet på Jesu syndfrie legeme og udgydelsen af ​​hans blod for at forløse menneskeheden fra synd og død, der var genstand for det kristne mindesmærke.

Derfor er det op til hver eneste samvittighed i år, om man skal gå sammen med den jødiske kalender eller beregningerne af Organisationen for Jehovas Vidner. Hvis sidstnævnte er den korrekte dato tirsdag marts 22nd efter solnedgang.

7
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x