Jeg har lige fået en nyhed i dag. Det ser ud til, at staten Delaware sagsøger en menighed af Jehovas Vidner for ikke at have rapporteret en forbrydelse mod misbrug af børn. (Se rapport her.)

Nu ved jeg, at hele spørgsmålet om overgreb mod børn er følelsesladet følelsesmæssigt, men jeg vil bede alle om at tage en dyb indånding og lægge alt det til sidst. Al den vrede, du måtte mærke, al den retfærdige forargelse over udugeligheden hos nogle, misbrug af andre, de uklare holdninger, overdækninger og alt det - sæt det til en side lige for øjeblikket. Årsagen til, at jeg spørger dette, er, at der er noget andet, der er meget vigtigt at overveje.

Der er en kommando fra Gud på bøgerne. Det findes kl Romerne 13: 1-7. Her er de vigtigste uddrag:

”Lad enhver være underlagt de overordnede myndigheder, for der er ingen myndighed undtagen af ​​Gud… Derfor, hvem der modsætter sig autoriteten har taget stilling til Guds arrangement; dem, der har taget stilling til det vil bringe dom mod sig selv… .Det er Guds minister, en hævn for at udtrykke vrede mod den, der praktiserer det, der er dårligt. ”

Jehova fortæller os, at hvis vi ikke adlyder de regeringer, der er Hans minister, vi er imod hans arrangement. At modsætte sig Guds arrangement er at modsætte sig Gud selv, ikke? Hvis vi er imod de overordnede myndigheder, som Jehova har bedt os om at underkaste sig, vil vi ”bringe dom” over os selv.

Det eneste grundlag for at adlyde de overordnede myndigheder - denne verdens regeringer - er, hvis de beder os om at være ulydige efter Guds bud. (Acts 5: 29)

Er dette tilfældet i spørgsmålet om vores håndtering af børnemishandling? Overvej disse fakta:

 1. I den førnævnte sag i Delaware er det staten, ikke en enkeltperson, der finder fejl med Organisationen for ikke at overholde loven, der kræver indberetning af en forbrydelse af børnemishandling.
 2. I Australien er det staten, der har fundet organisationen i strid med en stående lov til at rapportere alle de over 1,000 sager om forbrydelse af overgreb mod børn, der er begået i menigheden i de sidste 60 år.[I]
 3. Gerrit Losch, et medlem af det styrende organ for Jehovas Vidner, nægtede at adlyde en stævning, der skulle vises for en domstol i Californien.[Ii]
 4. Det styrende organ nægtede at vende dokumenter, der blev opdaget, som det lovligt var forpligtet til at gøre ved statsret.[Iii]
 5. Det britiske afdelingskontor for Jehovas Vidner instruerede angiveligt ældre til at ødelægge poster, der kunne indeholde beviser i tilfælde af overgreb mod børn, som ser ud til at være en krænkelse af en ordre om at opbevare sådanne dokumenter, der kun blev udstedt af en stat udpeget kommission.[Iv]

Hvad vi har her, er bevis på international civil ulydighed på det institutionelle niveau. For posterne 3 og 4 er organisationen allerede blevet straffet til et beløb på 10 millioner dollars. Hvilke sanktioner der vil blive opkrævet for 1,000 plus sager i Australien er nogens gæt. Hvilken lovlig ”vrede” Delaware-menigheden vil møde, venter. Hvad angår den institutionelle ødelæggelse af potentielt inkriminerende poster i Det Forenede Kongerige, bliver vi nødt til at vente med at se, om dommer Goddard behandler dette som den kriminelle handling, det ser ud til at være.

Organisationen har forsøgt at aflede anklagerne om, at de har misbrugt og dækket kriminel aktivitet. De hævder, at disse beskyldninger er arbejdet med lyver frafaldne, men hvor er de frafaldne og løgnere der findes på ovennævnte liste? Dette er regeringer og myndigheder, der udpeges af staten, som systematisk modsættes i direkte krænkelse af kommandoen, der blev givet os på Romerne 13: 1-7.

Begrundelsen for alt dette er at beskytte Guds navn ved ikke at udsende organisationens beskidte vasketøj. Vi ønsker ikke at bringe irettesættelse over organisationen. Ingen troede, at vi nogensinde ville stå over for musikken. Vi troede, at afslutningen på tingenes system snart ville komme og rydde skiferen. Vi troede, at Jehova aldrig ville tillade os at se denne dag og se dette regnskab.

Ironien er, at vi i vores systematiske forsøg på ikke at bringe bebrejdelse til organisationen bringer et niveau af bebrejdelse, der er eksponentielt større end noget, vi nogensinde havde forestillet os.

Jehovas udnævnte konge, Jesus, beskytter ikke kristne mod konsekvenserne af deres handlinger, uanset begrundelsen. Guds ord siger tydeligt, at »den, der er imod myndigheden, har taget stilling mod Guds ordning; dem, der har taget stilling imod det vil bringe dom mod sig selv".

Skal Gud blive hånet? Tror vi, at han bare spøg, når han siger: ”For hvad en mand såer, vil han også høste”? (Ga 6: 7)

Guds ord mislykkes aldrig. Ikke engang den mindste partikel af hans ord kan ikke gå i opfyldelse. Det følger heraf, at de, der er imod den autoritet, som Gud har oprettet, ikke vil blive skånet for konsekvenserne af deres handlinger.

I afventning har vi Royal Royal Commission's henstillinger til Australiens regering baseret på rådgivende rådgivere fund. Dernæst kommer resultaterne fra den uafhængige undersøgelse af seksuelt misbrug af børn (IICSA) i England og Wales. For blot et par måneder siden oprettede Skotland sit egen undersøgelse. Bolden ruller, i det mindste inden for Commonwealth-landene. Vil Canada være næste?

Nu er det tid for organisationen at omvende sig, til ydmygt at erkende, at de havde taget forkert overholdelse af klart definerede love, der kræver dem at rapportere disse forbrydelser og tage skridt til at rette deres politik. Regeringer ser ofte positivt på modstrid, men vigtigere er det også.

Kan det styrende organ nogensinde indtage en holdning, hvori de anerkender, at de har taget fejl, og at regeringerne i “Satans onde system” havde ret? Baseret på den holdning og de politikker, der er manifesteret i de sidste 100 år, er det meget svært at se det ske. Hvis den ikke gør det, vil gengældelsen, der opbevares i overensstemmelse med Guds ord, fortsætte med at vokse indtil den dag, den endelig frigøres.

Alt dette kunne have været undgået, hvis vi simpelthen havde overholdt det næste vers af Paulus 'retning til romerne.

”Skyld ikke nogen nogen undtagen at elske hinanden; for den, der elsker sin medmenneske, har opfyldt loven. ”(Ro 13: 8)

Men det ser ud til, at lydighed mod vor Herre og vores Gud ikke står højt på dagsordenen i disse dage.

_____________________________________________________

[I] forbrydelser Act 1900 - Afsnit 316
316 Skjul alvorlig anklagelig overtrædelse
(1) Hvis en person har begået en alvorlig anklagelig overtrædelse og en anden person, der ved eller mener, at overtrædelsen er begået, og at han eller hun har oplysninger, der kan være til væsentlig hjælp til at sikre overtrædelsens pågribelse eller retsforfølgelse eller domfældelse af lovovertræderen for det mislykkes uden rimelig undskyldning for at bringe disse oplysninger til opmærksomhed fra et medlem af politistyrken eller anden passende myndighed, at anden person kan sættes tilbage i fængsel i 2 år.
[Ii] Hent Indsendelse
[Iii] Se detaljer her.
[Iv] BBC Broadcast. Ved start og ved 33: 30 minutsmærke.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  5
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x