Jeg besøgte venner denne uge, nogle havde jeg ikke set i lang tid. Naturligvis ville jeg dele de fantastiske sandheder, jeg har opdaget i de sidste par år, men erfaringen bad mig om at gøre det med stor omhu. Jeg ventede på højresving i samtalen og plantede derefter et frø. Lidt efter lidt kom vi ind på dybere emner: Skandalen mod børnemishandling, fiaskoen fra 1914, doktrinen om "andre får". Da samtalerne (der var flere med forskellige) sluttede, fortalte jeg mine venner, at jeg ikke ville brede emnet igen, medmindre de ville tale mere om det. I løbet af de næste par dage rejste vi sammen, gik steder, spiste ude. Ting var ligesom de altid havde været mellem os. Det var som om samtalerne aldrig havde fundet sted. De berørte aldrig noget af emnerne igen.

Det er ikke første gang, jeg har set dette. Jeg har en meget nær ven i 40 år, der bliver meget forstyrret, når jeg kommer med noget, der kan få ham til at sætte spørgsmålstegn ved sin tro. Alligevel vil han meget gerne forblive min ven og nyder vores tid sammen. Vi har begge en uudtalt aftale om simpelthen ikke at vove os ind i tabuområdet.

Denne form for forsætlig blindhed er en almindelig reaktion. Jeg er ingen psykolog, men det virker bestemt som en form for benægtelse. Det er på ingen måde den eneste type reaktion, man får. (Mange oplever direkte modstand og endda udstødelse når de taler om bibelske sandheder til vidner.) Det er dog almindeligt nok til at berettige til yderligere udforskning.

Det jeg ser - og jeg har meget værdsat andres indsigt og oplevelser i denne retning - er at disse valgte at forblive i det liv, de er kommet til at acceptere og elske, det liv, der giver dem en følelse af formål og en forsikring om Guds godkendelse. De er overbeviste om, at de vil blive frelst, så længe de går på møder, går i tjeneste og følger alle reglerne. De er tilfredse med dette status quo, og ønsker slet ikke at undersøge det. De ønsker intet at true deres verdensbillede.

Jesus talte om blinde guider, der førte blinde mænd, men det forbliver stadig for os, når vi forsøger at genoprette blinde syn og de med vilje lukker øjnene. (Mt 15: 14)

Dette emne kom på et gunstigt tidspunkt, fordi en af ​​vores faste læsere skrev om en samtale, han har via e-mail med familiemedlemmer, hvilket er meget i denne retning. Hans argument er baseret på denne uges CLAM Bible Study. Der finder vi Elias ræsonnere med jøderne, som han beskylder for at "haltes på to forskellige meninger".

“... disse mennesker indså ikke, at de måtte vælge mellem tilbedelse af Jehova og tilbedelse af Baal. De troede, at de kunne have det begge veje - at de kunne berolige Ba'al med deres oprørende ritualer og stadig bede Jehova Gud om gunst. Måske begrundede de at Baal ville velsigne deres afgrøder og flokke, mens "hærenes Jehova" ville beskytte dem i kamp. (1 Sam. 17:45) De havde glemt en grundlæggende sandhed -en, der stadig undgår mange i dag. Jehova deler ikke sin tilbedelse med nogen. Han kræver og er værdig til eksklusiv hengivenhed. Enhver tilbedelse af ham, der er blandet med en anden form for tilbedelse, er uacceptabel for ham, selv stødende! ” (i kapitel 10, par. 10; fremhævelse tilføjet)

I en forrige artikel, vi lærte, at det mest almindelige ord for tilbedelse på græsk - det der antydes her - er proskuneo, hvilket betyder "at bøje knæet" i underkastelse eller trældom. Så israelitterne forsøgte at underkaste sig to rivaliserende Guds. Baals falske gud og den sande Gud, Jehova. Jehova ville ikke have det. Som artiklen siger med ubevidst ironi, er dette en grundlæggende sandhed "der stadig undgår mange i dag."

Ironien fortsætter med afsnit 11:

”Så disse israelitter“ haltede ”sammen som en mand, der forsøgte at følge to veje på én gang. Mange mennesker i dag laver en lignende fejl, så andre "baals" kan krybe ind i deres liv og skub tilbedelsen af ​​Gud til side. At holde øje med Elias opfordring om at stoppe haltningen kan hjælpe os med at genoverveje vores egne prioriteter og tilbedelse. ” (ia kap. 10, par. 11; fremhævelse tilføjet)

Faktum er, at de fleste Jehovas Vidner ikke ønsker "at genoverveje [deres] egne prioriteter og tilbedelse." Således vil de fleste JW'er ikke se ironien i dette afsnit. De ville aldrig betragte det styrende råd som en slags "baal". Alligevel vil de trofast og utvivlsomt adlyde enhver undervisning og vejledning fra denne menneskekrop, og når nogen antyder, at underkastelse (tilbedelse) til disse instruktioner kan være i konflikt med underkastelse til Gud, vil disse samme døve øret og fortsætte som hvis intet var blevet sagt.

Proskuneo (tilbedelse) betyder dyb underkastelse, den ubestridelige lydighed, som vi kun skal give til Gud gennem Kristus. At tilføje en gruppe mænd til denne kommandokæde er både ubibelsk og fordømmende for os. Vi kan narre os selv ved at sige, at vi adlyder Gud gennem dem, men tror vi ikke, at israelitterne på Elias tid også begrundede, at de tjente Gud og troede på ham?

Tro er ikke det samme som tro. Tro er mere kompleks end simpel tro. Det betyder for det første at tro på Guds karakter; dvs. at han vil gøre godt og holde sine løfter. Denne tro på Guds karakter motiverer trosmanden til at udføre lydighed. Se på eksemplerne på trofaste mænd og kvinder som beskrevet i Hebræerne 11. I begge tilfælde ser vi, at de troede, at Gud ville gøre godt, selv når der ikke var nogen specifikke løfter; og de handlede i overensstemmelse med denne tro. Når der var specifikke løfter sammen med specifikke kommandoer, troede de løfterne og fulgte kommandoerne. Det er i det væsentlige hvad tro er.

Dette er mere end at tro, at Gud eksisterer. Israelitterne troede på ham og tilbad endda ham til et punkt, men de afdækkede deres væddemål ved at tilbede Baal på samme tid. Jehova lovede at beskytte dem og give dem landets gavmildhed hvis de adlød hans befalinger, men det var ikke godt nok. De var åbenbart ikke helt overbeviste om at Jehova ville holde sit ord. De ønskede en "Plan B."

Mine venner er sådan, frygter jeg. De tror på Jehova, men på deres egen måde. De vil ikke håndtere ham direkte. De vil have en plan B. De ønsker komforten i en trosstruktur, hvor andre mænd fortæller dem, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert, hvad der er godt og hvad der er dårligt, hvordan man behager Gud og hvad man skal undgå for ikke at være utilfreds Hej M.

Deres omhyggeligt konstruerede virkelighed giver dem komfort og sikkerhed. Det er en maling-for-nummer form for tilbedelse, der kræver, at de deltager i to møder om ugen, går regelmæssigt ud af døren til dørarbejde, deltager i stævner og adlyder hvad mændene i det styrende råd beder dem om at gøre. Hvis de gør alle disse ting, vil alle, de holder af, fortsat lide dem; de kan føle sig bedre end resten af ​​verden; og når Harmageddon kommer, vil de blive frelst.

Ligesom israelitterne på Elias tid har de en form for tilbedelse, som de mener Gud godkender. Ligesom disse israelitter tror de, at de sætter tro på Gud, men det er en facade, en pseudotro, som vil vise sig at være falsk, når de sættes på prøve. Ligesom disse israelitter skal der noget virkelig chokerende for at bryde dem fri for deres selvtilfredshed.

Man kan kun håbe, at det ikke kommer for sent.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    21
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x