Jeg havde glæden ved at deltage i en online-mindesmærke om mindesmærket om Kristi død tirsdag den marts 22rd med 22 andre, der bor i fire forskellige lande.[I]  Jeg ved, at mange af jer valgte at deltage den 23. i din lokale rigssal. Atter andre har besluttet at bruge den 22. eller 23. april baseret på den måde, jøderne følger anledningen til påsken. Det vigtige er, at vi alle stræber efter at adlyde Herrens befaling og "fortsætte med at gøre dette."

I de sidste par måneder har min kone og jeg været væk hjemmefra. Vi har boet i et spansktalende land; midlertidige beboere i enhver forstand af sætningen. (1Pe 1: 1) På grund af dette ville ingen have savnet mig, hvis jeg ikke var gået til mindesmærket i den lokale rigssal; så jeg havde besluttet ikke at deltage i år. Så skete der noget, der skiftede mening.

Da jeg forlod min bygning en morgen på vej til den lokale kaffebar, stødte jeg på to meget behagelige ældre brødre, der distribuerede mindesinvitationen, ”Du vil være sammen med mig i paradiset”. Jeg lærte, at deres mindesmærke blev afholdt i et lokalt konferencecenter i samme blok som min bolig - to minutters gang. Kald deres ankomst på det præcise øjeblik i tid serendipity eller åndens ledelse, som du vil. Uanset hvad det var, fik det mig til at tænke, og jeg blev klar over, at jeg under mine særlige omstændigheder havde fået lejlighed til at stå op og blive talt.

Der er to måder, hvorpå vi kan protestere mod opførelsen af ​​organisationens ledelse uden at sige et ord. Den ene er at tilbageholde vores finansiering, og den anden er at deltage.

Der var dog en ekstra fordel for mig at deltage. Jeg fik et nyt perspektiv. Det, jeg er kommet til at tro, er, at det styrende organ virkelig er bekymret over det voksende antal deltagere. Udover sidste og denne uges Vagttårnet studieartikler, har du selve invitationen. Fokuserer den på den himmelske belønning? På at være ét med Kristus? Nej, det fokuserer på JWs jordiske belønning for dem, der nægter at deltage i mindehøjtiden. Dette blev kørt hjem til mig som aldrig før, da jeg observerede, at højttaleren fik udleveret brødet og derefter vinen. Han tog det og afleverede det derefter. Et klart afslag på at deltage!

Foredraget forklarede løsepengeens mekanisme, men ikke med henblik på dets primære fokus - indsamlingen af ​​Guds børn, gennem hvilken hele skabningen finder lykke. (Ro 8: 19-22Nej, fokus var på det jordiske håb i henhold til JW-teologi. Gentagne gange mindede taleren publikum om, at kun et lille mindretal vil deltage, men for resten af ​​os skal vi blot observere. Tre gange sagde han med så mange ord, at 'sandsynligvis ingen af ​​jer deltager i aften'. Meget af samtalen handlede om at beskrive JW-visionen om et jordisk paradis. Det var en salgshøjde, almindelig og enkel. ”Deltag ikke. Se på alt, hvad du vil gå glip af. ” Højttaleren fristede os endda med tanken om at have "vores drømmehus", selvom det tog os "300 år at bygge."

Ubemærket af de fleste, om ikke alle, var, at alle skrifter, han brugte til at understøtte hans idé om en paradisisk jord med børn, der boltrede sig med dyr, og voksne, der hvilede under deres egne vinstokke og fikentræer, blev taget fra Esajas. Esajas prædikede en “god nyhed” om genoprettelse fra babylonisk fangenskab - en tilbagevenden til det jødiske hjemland. Hvis dette billede af en paradisisk jord virkelig er håbet for 99% af alle kristne, hvorfor skal vi så gå tilbage til førkristne dage for at støtte det? Hvorfor er der brug for jødiske billeder? Da Jesus gav os den gode nyhed om riget, hvorfor talte han ikke om denne jordiske belønning, i det mindste for at erkende, at der var et alternativ til den himmelske kaldelse? Disse paradisiske beskrivelser og kunstnerillustrationer fylder temmelig vores publikationer, men hvor finder vi dem blandt de inspirerede skrifter fra de kristne i det første århundrede?

Jeg tror, ​​at det styrende organ bliver lidt desperat efter at holde ranglisten på partiets linje, så de fornyer fokus på det alternative håb, de har forkyndt siden dommer Rutherfords tid.

Der skete noget både humoristisk og foruroligende, da emblemerne blev passeret. Jeg sad i den forreste række i en sektion, så der var plads til at gå foran. Ikke desto mindre stod serverne simpelthen i slutningen af ​​rækken og lod hver person passere pladen. Da broren ved siden af ​​mig gav det, tog jeg et stykke brød og rakte pladen til fyren ved siden af ​​mig. Han må have været en nybegynder, for han virkede opmuntret af, hvad han skulle gøre, da han havde set mig tage noget brød. Serveren i slutningen af ​​linjen skyndte sig over, måske bekymret for, at en eller anden usigelig uværdighed var ved at ødelægge lejligheden, greb fat i pladen og indikerede stille og roligt, at manden simpelthen skulle videregive den, hvilket han gjorde.

Denne server efterlod mig dog alene. Det var for sent. Jeg havde allerede brødet i hånden. Måske fik han en senior Gringo til at tro, at jeg havde "retten" til at deltage. De skal dog have været usikre, for når vinen blev passeret, gik den første server den ned ad linjen og afleverede den til hver person. Han syntes noget tøvende med at give det til mig først, men jeg tog det bare fra ham og drak.

Efter mødet fortalte broren ved siden af ​​mig - en venlig fyr om min alder, der stammede fra staterne - at jeg havde forvirret dem, fordi de ikke forventede at nogen skulle deltage, og at jeg sandsynligvis skulle have informeret dem på forhånd. Forestille! Formålet med at videregive emblemerne til alle formodes at være at give alle muligheden for at deltage, hvis de vælger. Hvorfor skal serverne informeres på forhånd? For ikke at give dem et chok? Eller er det for at give dem muligheden for at dyrke deltageren. Det hele giver ingen mening.

Det var tydeligt for mig, at brødrene har en næsten overtroisk modvilje mod at tage del, i det mindste i den latinamerikanske kultur. Dette er ikke noget nyt. Jeg husker et bestemt mindesmærke, da jeg var en ung mand, der prædikede hernede. En ældre dame, en første timer, forsøgte at deltage. Da hun rakte ud efter emblemet, kom der en høj, kollektiv gisp fra alle omkring hende, der så på. Åbenbart flov trak den stakkels kære sin hånd tilbage og faldt ind i sig selv. Man ville have troet, at hun havde været ved at begå en forfærdelig blasfemi.

Alt dette fik mig til at undre mig over, hvorfor vi ikke bare beder dem, der ønsker at deltage, om at sidde foran, som vi gør for dåbskandidater. På den måde, hvis vi finder den forreste række tom, kan vi undlade dette meningsløse ritual med at passere emblemerne foran dem, der nægter at deltage eller bare er bange for og gå hjem. For den sags skyld, hvorfor overhovedet holde et mindesmærke, hvis ingen skal deltage? Ville du arrangere en fest, invitere hundreder af mennesker, idet du vidste, at ikke en eneste af dem vil tage en bid eller drikke en eneste slurk? Hvor fjollet ville det være?

Mens alt dette åbenbart er tydeligt for mig nu, var jeg også engang gennemsyret af denne tankegang. Jeg troede, jeg gjorde det rigtige og priste min Herre ved lydigt at nægte at deltage. Jeg drømte om at leve for evigt på jorden og ærligt talt syntes tanken om den himmelske belønning kold og ikke-indbydende. Dette fik mig til at indse, hvilke forhindringer vi står over for, når vi prøver at hjælpe vores kære med at vågne op til sandheden, som vi har.

Dette fik mig til at tænke over, hvad vores kristne håb virkelig indebærer. For at følge dette emne, se venligst denne artikel: “Markedsføring af den nye verden".

_______________________________________________

[I] Se Hvornår er mindesmærket om Kristi død i 2016"

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    18
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x