”... hvis dette skema eller dette arbejde er fra mænd, vil det blive styrtet; 39 men hvis det er fra Gud, vil du ikke være i stand til at vælte dem. . . ” (Ac 5: 38, 39)

Disse ord blev talt af Gamaliel, den mand, som instruerede Saulus fra Tarsus, som senere blev apostelen Paulus. Gamaliel stod foran Sanhedrin og diskuterede hvad de skulle gøre med en pestilent sekte af jøder der proklamerede Jesus som Guds oprejste søn. Mens de fulgte ordene fra deres kære kollega ved denne lejlighed, forestillede mændene sig i det ophøjede kammer, den højeste domstol for jødisk retfærdighed, også at deres arbejde var fra Gud og derfor ikke kunne væltes. Deres nation var blevet oprettet 1,500 år tidligere ved mirakuløs befrielse fra trældom i Egypten og var blevet udstyret med guddommelig lov gennem Guds profets, Moses 'mund. I modsætning til deres forfædre var disse ledere loyale over for Moseloven. De beskæftigede sig ikke med afgudsdyrkelse, som mændene i tidligere tider havde gjort. De blev godkendt af Gud. Denne Jesus havde forudsagt, at deres by og dets tempel ville blive ødelagt. Sikke noget sludder! Hvor ellers på hele jorden blev den ene sande Gud, Jehova, tilbedt? Kunne man gå til det hedenske Rom for at tilbede ham eller til de hedenske templer i Korinth eller Efesos? Kun i Jerusalem blev ægte tilbedelse praktiseret. At det kunne blive ødelagt var fuldstændig latterligt. Det var utænkeligt. Det var umuligt. Og det var mindre end fyrre år væk.

Det følger heraf, at selv når et værk er fra Gud og ikke kan væltes af kræfter udefra, kan det ødelægges indefra, så det ikke længere er fra Gud, på hvilket tidspunkt det is sårbar og kan væltes.

Denne lektion fra nationen Israel er en kristenhed, der skal være opmærksom på. Men vi er ikke her for at tale om alle de tusinder af religioner på jorden i dag, der hævder at være kristne. Vi er her for at tale om en især.

Er der en sammenhæng af holdning mellem Jehovas Vidner i dag og de jødiske ledere i det første århundrede?

Hvad gjorde de jødiske ledere, der var så dårlige? Overhold nøje Moseloven? Virker næsten ikke som en synd. Sandt nok tilføjede de mange yderligere love. Men var det så slemt? Var det sådan en synd at være alt for streng i overholdelse af loven? De lægger også mange byrder på folket og fortæller dem, hvordan de skal opføre sig gennem alle aspekter af livet. Det ligner meget hvad Jehovas Vidner gør i dag, men igen, er det en reel synd?

Jesus sagde, at disse ledere og nationen ville betale for alt blodet, der blev spildt fra drabet på den første martyr, Abel, helt til den sidste. Hvorfor? Fordi de endnu ikke var færdige med at spilde blod. De var ved at dræbe den salvede af Gud, hans eneste søn. (Mt 23: 33-36; Mt 21: 33-41; John 1: 14)

Alligevel er spørgsmålet stadig. Hvorfor? Hvorfor ville mænd, der var så strenge med at holde Guds lov, at de tiende selv de krydderier, de brugte, engagere sig i en sådan åbenbar overtrædelse af loven for at myrde den uskyldige? (Mt 23: 23)

At tro, at du er den eneste sande religion på jorden, er åbenbart ingen garanti for, at du ikke kan væltes; der gives heller ikke frelse, fordi du giver omhyggelig lydighed til dem, som du betragter som Guds udnævnte ledere. Intet af det, der tælles for Israels første århundrede.

Hvad med sandheden? Er det din frelse at have sandheden eller være i sandheden? Ikke ifølge apostelen Paulus:

“. . .Men den lovløse ens tilstedeværelse er i overensstemmelse med Satans handling med alle kraftfulde gerninger og lyve tegn og underskrifter 10 og med ethvert uretfærdigt bedrag for dem, der fortabes, som en gengældelse fordi de accepterede ikke elsker sandheden at de kan blive frelst. ”(2Th 2: 9, 10)

Den lovløse bruger uretfærdigt bedrag til at vildlede “dem, der går under” som gengældelse, ikke fordi de ikke har sandheden. Ingen! Det er fordi de ikke gør det elsker sandheden.

Ingen har al sandheden. Vi har delvis viden. (1Co 13: 12) Men det, vi har brug for, er en kærlighed til sandheden. Hvis du virkelig elsker noget, vil du opgive andre ting for den kærlighed. Du har måske en værdsat tro, men hvis du finder ud af, at den er falsk, vil din kærlighed til sandheden få dig til at opgive den falske tro, uanset hvor behagelig det er, fordi du vil have noget mere. Du vil have sandheden. Du elsker det!

Jøderne elskede ikke sandheden, så da udførelsen af ​​sandheden stod foran dem, forfulgte de ham og dræbte ham. (John 14: 6) Da hans disciple derefter bragte dem sandheden, forfulgte de og dræbte dem også.

Hvordan reagerer Jehovas vidner når nogen bringer dem sandheden? Modtager de den ene åbent, eller nægter de at lytte, diskutere og ræsonnere? Forfølger de individet i det omfang jordens lov tillader det, og afskærer ham fra familie og venner?

Kan Jehovas Vidner ærligt sige, at de elsker sandheden, når de præsenteres for ubestridelige beviser for den, og alligevel fortsætter med at undervise usandhed under ansvarsfraskrivelsen, ”Vi skal vente på Jehova”?[I]

Hvis Jehovas vidner elsker sandheden, følger det heraf at deres arbejde er fra Gud og ikke kan væltes. Men hvis de er som jøderne på Jesu tid, kan de bedrage sig selv. Husk at denne nation oprindeligt var fra Gud, men afveg og mistede guddommelig godkendelse. Lad os lave en kort gennemgang af den religion, der kalder sig "Jehovas folk" for at se, om der er en parallel.

Stigningen

Som Jehovas Vidne, født og opvokset, troede jeg, at vi var unikke blandt kristne religioner. Vi troede ikke på treenigheden, men på en Gud, hvis navn er Jehova.[Ii] Hans søn var vores konge. Vi afviste udødeligheden af ​​den menneskelige sjæl og Hellfire som et sted for evig straf. Vi afviste afgudsdyrkelse og deltog ikke i krig eller i politik. Vi alene var i mine øjne aktive med at forkynde den gode nyhed om riget og fortalte verden om udsigten til, at de havde evigt at leve i et jordisk paradis. Af disse og andre grunde troede jeg, at vi havde markører for ægte kristendom.

I løbet af det sidste halve århundrede har jeg diskuteret og debatteret Bibelen med hinduer, muslimer, jøder og stort set enhver større eller mindre underafdeling af kristenheden, som du gerne vil nævne. Gennem praksis og et godt kendskab til skrifterne fra Jehovas Vidners publikationer drøftede jeg treenigheden, Hellfire og den udødelige sjæl - sidstnævnte var den nemmeste at vinde imod. Da jeg blev ældre, blev jeg træt af disse debatter og ville normalt forkorte dem ved at spille mit trumfkort foran. Jeg vil spørge den anden person, om medlemmer af deres tro kæmpede i krige. Svaret var uforanderligt 'ja'. For mig ødelagde det grundlaget for deres tro. Enhver religion, der var villig til at dræbe deres åndelige brødre, fordi deres politiske og religiøse herskere bad dem om, kunne ikke stamme fra Gud. Satan var den oprindelige drabsmand. (John 8: 44)

Af alle ovennævnte grunde troede jeg, at vi var den eneste sande religion på jorden. Jeg indså, at vi måske havde nogle ting galt. For eksempel vores igangværende omdefinering og endelige opgivelse i midten af ​​1990'erne af "denne generation" -læren. (Mt 23: 33, 34) Men selv det var ikke nok til at få mig til at tvivle. For mig var det ikke, at vi havde sandheden så meget, at vi elskede den og var villige til at ændre en gammel forståelse, da vi fandt ud af, at den var forkert. Dette var det afgørende tegn på kristendommen. Desuden kunne jeg som jøderne i det første århundrede ikke se noget alternativ til vores form for tilbedelse; intet bedre sted at være.

I dag er jeg klar over, at mange af de trosretninger, der er unikke for Jehovas Vidner, ikke kan understøttes i Skriften. Ikke desto mindre fortsætter jeg med at tro, at af alle de forskellige kristne trosretninger er deres nærmeste sandheden. Men betyder det noget? Jøderne i det første århundrede var tættere på sandheden i miles end nogen anden religion i dag, men alligevel blev de alene udslettet af kortet, de alene udholdt Guds vrede. (Luke 12: 48)

Det, vi allerede har set, er, at kærlighed til sandheden er det, der tæller med Gud.

Ægte tilbedelse genoprettet

For dem, der hader Jehovas Vidner, er det sådan de rigueur at finde fejl i alle aspekter af troen. Dette ignorerer det faktum, at mens Djævelen har oversat marken med ukrudt, fortsætter Jesus med at plante hvede. (Mt 13: 24) Jeg antyder ikke, at Jesus kun planter hvede inden for Jehovas Vidners organisation. Marken er jo verden. (Mt 13: 38Ikke desto mindre er det Jesus i lignelsen om hvede og ukrudt, der først sår.

I 1870, da Charles Taze Russell kun var 18 år, oprettede han og hans far en gruppe til at studere Bibelen analytisk. Det ser ud til, at de var involveret i et eksegetisk studie af Skriften. Gruppen omfattede to Millerite adventister, George Stetson og George Storrs. Begge var fortrolige med den mislykkede profetiske kronologi af William Miller, der brugte en 2,520-årig periode baseret på Nebukadnezars drøm i Daniel 4: 1-37 at ankomme på et tidspunkt for Kristi genkomst. Han og hans tilhængere troede, det ville være 1843 eller 1844. Denne fiasko forårsagede betydelig desillusion og tab af tro. Efter sigende afviste den unge Russell profetisk kronologi. Måske skyldtes dette de to Georges indflydelse. Uanset hvad det var, hjalp deres studiegruppe med at genoprette ægte tilbedelse ved at afvise de udbredte læresætninger om treenighed, helfire og den udødelige sjæl som ubibelsk.

Fjenden vises

Djævelen hviler dog ikke på hænderne. Han vil så ukrudt, hvor han kan. I 1876 blev Russell Barbour, en anden Millerite-adventist, opmærksom på Russell. Han skulle have en dybtgående indflydelse på 24-åringen. Nelson overbeviste Russell om, at Kristus vendte usynligt tilbage i 1874, og at han om to år mere, 1878, ville komme igen for at genoplive sine salvede, der var død. Russell solgte sin forretning og brugte al sin tid på ministeriet. Han vendte om sin tidligere holdning og omfavnede nu profetisk kronologi. Denne begivenhed skyldtes en mand, der kun få år senere offentligt skulle benægte værdien af ​​Kristi løsesum. Mens dette ville forårsage en kløft mellem dem, blev frøet sået, der ville forårsage afvigelse.

Naturligvis skete der intet i 1878, men på dette tidspunkt var Russell fuldt investeret i profetisk kronologi. Måske hvis hans næste forudsigelse for Kristi komme havde været 1903, 1910 eller et andet år, var han muligvis endelig kommet over det, men desværre faldt det år, han ankom til, sammen med den største krig, der nogensinde er udkæmpet til den tid. Året, 1914, syntes helt sikkert at være starten på den store trængsel han havde forudsagt. Det var let at tro, at det ville smelte ind i den Almægtiges Store Krig. (Ad 16: 14)

Russell døde i 1916, mens krigen stadig rasede, og JF Rutherford - på trods af dikterne af Russells vilje- arbejdede sig til magten. I 1918 forudsagde han - blandt andet - at slutningen ville komme før eller før 1925.[Iii]  Han havde brug for noget, for freden er adventistens bane, hvis tro synes at afhænge af forværrede verdensforhold. Således blev Rutherfords berømte "Millions Now Living Will Never Die" -kampagne, hvor han forudsagde, at jordens indbyggere ville overleve Armageddon, som sandsynligvis ville komme inden eller før 1925. Da hans forudsigelser ikke blev til virkelighed, var omkring 70% af alle bibelstudentgrupperne. tilknyttet det juridiske selskab kendt som Watchtower Bible & Tract Society trukket væk.

På det tidspunkt var der ingen ”organisation” i sig selv. Der var kun en international tilknytning af uafhængige bibelforskningsgrupper, der abonnerede på samfundets publikationer. Hver besluttede, hvad de skulle acceptere, og hvad de skulle afvise.

I begyndelsen var der ingen straf, der blev udmålt til nogen, der valgte ikke fuldt ud at acceptere Rutherfords lære.

”Vi ville ikke skændes med nogen, der ønsker at søge sandheden gennem andre kanaler. Vi ville ikke nægte at behandle en som en bror, fordi han ikke troede, at samfundet er Herrens kanal. ” (1. april 1920 Vagttårnet, side 100.)
(I dag er det naturligvis grund til disfellowshipping.)

De, der forblev loyale over for Rutherford, blev langsomt bragt under central kontrol og fik et navn, Jehovas Vidner. Rutherford introducerede derefter en doktrin om dobbelt frelse, hvor flertallet af Jehovas Vidner ikke skulle tage del i emblemerne eller betragte sig selv som Guds børn. Denne sekundære klasse var underordnet den salvede klasse - der skete en sondring mellem præster og lægfolk.[Iv]

På dette tidspunkt skal vi bemærke, at foreningens anden store profetiske fiasko skete 50 år efter den første.

I slutningen af ​​1960'erne blev der udgivet en bog med titlen, Liv evigt i frihed for Guds sønner. I det blev frøet sået for troen på, at Kristi tilbagevenden sandsynligvis ville forekomme i eller omkring 1975. Dette resulterede i hurtig vækst i JWs rækker op til 1976 da det gennemsnitlige antal forkyndere nåede 2,138,537. Derefter kom der et par års tilbagegang, men der blev ikke gentaget det enorme frafald, der fandt sted fra 1925 til 1929.

Et mønster dukker op

Der ser ud til at være en 50-årig cyklus, der fremgår af disse mislykkede forudsigelser.

 • 1874-78 - Nelson og Russell forkynder en to-års advent og starten på den første opstandelse.
 • 1925 - Rutherford forventer opstandelsen af ​​de gamle værdier og starten af ​​Armageddon
 • 1975 - Samfundet forudsiger sandsynligheden for, at Kristi tusindårsrigstid begynder.

Hvorfor ser det ud til at ske hvert 50. år eller deromkring? Muligvis fordi der skal gå nok tid til dem, der var desillusionerede i den forudgående manglende død, eller for at antallet faldt til det punkt, at deres advarselstemmer ignoreres. Husk, adventisme er drevet af troen på, at slutningen er lige rundt om hjørnet. En sand kristen ved, at slutningen kan komme når som helst. En adventistisk kristen mener, at det vil komme i hans levetid, sandsynligvis inden for tiåret.

At tro på, at en begivenhed er meget tæt, er stadig forskellig fra at offentliggøre, at den vil komme i et bestemt år. Når du har gjort det, kan du ikke flytte målstolperne uden at se på narren.

Så hvorfor gøre det? Hvorfor forudsiger åbenlyst intelligente mænd forudsigelser, der strider mod Bibelens tydeligt påbud om, at vi ikke kan kende dagen eller timen?[V]  Hvorfor risikere det?

Det grundlæggende spørgsmål om herskelse

Hvordan forførte Satan de første mennesker væk fra et idyllisk forhold til Gud? Han solgte dem på ideen om selvstyre - at de kunne være som Gud.

”For Gud ved, at den dag, du spiser deraf, skal dine øjne åbnes, og du skal være som guder ved at kende godt og ondt.” (Ge 3: 5 KJV)

Når en plan fungerer, opgiver Satan den ikke, og denne har fortsat arbejdet gennem tiderne. Når du ser på organiseret religion i dag, hvad ser du så? Begræns dig ikke til kristne religioner. Se på dem alle. Hvad ser du? Mænd, der styrer mænd i Guds navn.

Tag ikke fejl: Al organiseret religion er en form for menneskeligt herredømme.

Måske er det derfor, at ateisme stiger. Det er ikke, at mænd har fundet grunde inden for videnskaben til at tvivle på eksistensen af ​​Gud. Hvis noget, videnskabelige opdagelser gør det endnu sværere end før at tvivle på Guds eksistens. Nej, den voldsomhed fra ateister, der benægter Guds eksistens, har ikke meget at gøre med Gud og alt at gøre med mennesker.

Der var en debat på Biola University den 4. april 2009 mellem universitetets professor William Lane Craig (en kristen) og Christopher Hitchens (en kendt ateist) om spørgsmålet: "Findes Gud?" De kom hurtigt ud af hovedemnet og begyndte at diskutere religion, da Mr. Hitchens i et øjeblik med strålende ærlighed frigav denne lille perle:

"... vi taler om en autoritet, der giver andre mennesker ret til at fortælle mig, hvad jeg skal gøre i Guds navn." (Se video på 1: 24 minutter)

Da Jehova oprettede nationen Israel, gjorde hver mand det der var rigtigt i sine egne øjne. (Dommere 21: 25) Med andre ord var der ingen ledere, der fortalte dem, hvordan de skulle leve deres liv. Dette er guddommeligt styre. Gud fortæller hver enkelt hvad de skal gøre. Ingen mænd er involveret i kommandokæden over andre mænd.

Da kristendommen blev etableret, blev et led, Kristus, føjet til kommandokæden. Hvad 1 Korintherbrev 11: 3 beskriver er en familieordning ikke et menneskeskabt regeringshierarki. Sidstnævnte er fra Satan.

Bibelen fordømmer mænds herredømme. Det er tilladt, tolereres et stykke tid, men det er ikke Guds måde og vil blive afskaffet. (Ec 8: 9; Je 10: 23; Ro 13: 1-7; Da 2: 44) Dette ville omfatte religiøst herredømme, ofte det strengeste og mest kontrollerende herredømme af alle. Når mænd formoder at tale for Gud og fortælle andre mænd hvordan de skal leve deres liv og kræve af disse ubestridelige lydighed, træder de på hellig jord, et område der kun tilhører den Almægtige. De jødiske ledere på Jesu tid var sådanne mænd, og de brugte deres autoritet til at få folket til at myrde Guds hellige. (Acts 2: 36)

Når menneskelige ledere føler, at de mister deres greb over deres folk, bruger de ofte frygt som en taktik.

Er historien ved at blive gentaget?

Der er grund til at tro, at den 50-årige cyklus af mislykkede adventsforudsigelser er ved at blive gentaget, dog ikke på samme måde som før.

I 1925 havde Rutherford ikke et stramt greb om de forskellige bibelstudentergrupper. Derudover blev alle publikationer skrevet af ham og bar hans navn. Forudsigelserne blev derfor meget set som en mands arbejde. Derudover gik Rutherford for langt - for eksempel købte han et palæ med 10 soveværelser i San Diego for at huse de opstandne patriarker og kong David. Så udbruddet efter debaklet i 1925 handlede mere om at afvise manden end at afvise troens principper. Bibelstudenter fortsatte med at være bibelstuderende og tilbede som før, men uden Rutherfords lære at gå forbi.

Ting var anderledes i 1970'erne. På det tidspunkt var alle de loyale bibelstudentergrupper centraliseret i en enkelt organisation. Der var heller ingen central figur svarende til Rutherford. Knorr var præsident, men publikationerne blev skrevet anonymt og blev derefter anset for at være resultatet af alle de salvede på jorden. Skabertilbedelse - som oplevet under Rutherford og Russell - blev betragtet som ukristent.[Vi]  Til det gennemsnitlige Jehovas Vidne var vores det eneste spil i byen, så 1975 blev videregivet som en velmenet forkert beregning, men ikke noget, der ville få os til at sætte spørgsmålstegn ved organisationens gyldighed som Guds valgte folk. I det væsentlige accepterede de fleste, at vi havde begået en fejl, og det var tid til at komme videre. Desuden troede vi stadig, at slutningen var lige rundt om hjørnet, uden tvivl inden slutningen af ​​20th århundrede, fordi generationen af ​​1914 blev ældre.

Ting er meget forskellige nu. Dette er ikke det lederskab, jeg voksede op med.

JW.Org - Den nye organisation

Da århundredeskiftet og faktisk årtusindet kom og gik, begyndte vidnets iver at aftage. Vi havde ikke længere ”generation” -beregningen. Vi mistede vores anker.

Mange troede, at afslutningen nu var langt væk. På trods af al snak om at tjene Gud af kærlighed motiveres vidner af troen på at slutningen er meget nær og kun ved at forblive inde i organisationen og arbejde hårdt på dens vegne kan man håbe på frelse. Frygt for at miste er en vigtig motiverende faktor. Det styrende organs magt og autoritet er baseret på denne frygt. Den magt var nu faldende. Noget skulle gøres. Der blev gjort noget.

Først startede de med at genoplive generationens doktrin, klædt i det nye tøj fra to overlappende generationer. Derefter gjorde de krav på endnu større autoritet og udnævnte sig selv i Kristi navn som hans trofaste og kloge slave. (Mt 25: 45-47) Derefter begyndte de at sætte deres lære som denne slave på niveau med Guds inspirerede ord.

Jeg husker helt klart, at jeg sad i stadionet til 2012 District Convention med et tungt hjerte, mens jeg lytter til foredraget “Undgå at teste Jehova i dit hjerte”, Hvor vi fik at vide, at det var tvivlsomt om at sætte Jehova på prøve at tvivle på det styrende organ.

Dette tema undervises fortsat. Tag for eksempel denne seneste artikel fra September 2016 Watchtower - Studieudgave. Titlen er: ”Hvad er 'Guds ord' det Hebræerne 4: 12 siger 'er i live og udøver magt'? ”

En omhyggelig gennemlæsning af artiklen viser, at organisationen overvejer Hebræerne 4: 12 at anvende ikke kun Bibelen, men også deres publikationer. (Kommentarer tilføjet for at afklare den virkelige besked.)

”Konteksten viser, at apostelen Paulus henviste til budskabet eller udtrykket af Guds formål, såsom vi finder i Bibelen. ”[“ sådan som ”angiver en ikke-eksklusiv kilde]

"Hebræerne 4: 12 nævnes ofte i vores publikationer for at vise, at Bibelen har magt til at ændre liv, og det er helt korrekt at anvende denne anvendelse. Men, er det nyttigt at se Hebræerne 4: 12 i sin bred kontekst. ["Imidlertid", "bred kontekst" bruges til at indikere, at selv om det kan henvise til Bibelen, er der andre anvendelser at overveje.]

”… Vi har heldigvis samarbejdet med og fortsætter med at samarbejde Guds åbenbarede formål. ” [Man kan ikke samarbejde med et formål. Det er meningsløst. Den ene samarbejder med den anden. Her er implikationen, at Gud ikke afslører sit formål gennem Bibelen, men gennem sin organisation, og "Guds ord" udøver magt i vores liv, når vi samarbejder med Organisationen, da det afslører Guds hensigt for os.]

Med oprettelsen af ​​JW.org er logoet blevet Jehovas Vidners identifikationsmærke. Udsendelserne fokuserer al vores opmærksomhed på den centrale regeringsmyndighed. Jehovas Vidners ledelse har aldrig været så magtfuld som nu.

Hvad vil de gøre med al denne kraft?

Cyklussen gentages?

Syv år før den mislykkede forudsigelse fra 1925 begyndte Rutherford sin kampagne for millioner af vil aldrig dø. Brændingen i 1975 begyndte i 1967. Her er vi ni år genert af 2025. Er der noget væsentligt ved det år?

Ledelsen vil sandsynligvis ikke fikse et år igen. Dog behøver de ikke rigtig.

For nylig gav Kenneth Flodin, en hjælper til undervisningsudvalget, en video præsentation på JW.org, hvor han irettesatte dem, der brugte den nyeste generations doktrin for at beregne, hvornår slutningen ville komme. Han kom med et år 2040, som han diskonterede, fordi "der er intet, intet, i Jesu profeti, der antyder, at de i den anden gruppe, der var i live på tidspunktet for enden, alle ville være gamle, forfaldne og tæt på døden." Med andre ord er der ingen måde, det kan være så sent som i 2040.

Overvej nu, at David Splane i september Broadcast på tv.jw.org brugte medlemmerne af det styrende organ til at eksemplificere den anden gruppe af salvede, der er en del af "denne generation". (Mt 24: 34)

Navn År født Nuværende alder i 2016
Samuel Herd 1935 81
Gerrit Losch 1941 75
David Splane 1944 72
Stephen Lett 1949 67
Anthony Morris III 1950 66
Geoffrey Jackson 1955 61
Mark Sanderson 1965 51
 

Gennemsnitsalder:

68

I 2025 vil det styrende råds gennemsnitsalder være 77. Husk nu, denne gruppe vil ikke være ”gammel, forfalden og tæt på døden” på slutningen.

Noget værre end 1925 eller 1975

Da Rutherford sagde, at afslutningen ville komme i 1925, krævede det ikke, at hans lyttere gjorde noget specifikt. Da selskabet begyndte at tale om 1975, blev der igen ikke stillet specifikke krav til Jehovas Vidner. Sikker på, at mange solgte hjem, tog førtidspensionering, flyttede til, hvor behovet var stort, men dette gjorde de på baggrund af deres egne konklusioner og motiveret af opmuntring fra publikationerne, men der blev ikke udstedt specifikke befalinger fra lederskabet. Ingen sagde "Du skal gøre X og Y, ellers bliver du ikke frelst."

Det styrende råd har hævet deres direktiver til niveauet for Guds ord. Nu har de magten til at stille krav fra Jehovas Vidner, og det er tilsyneladende netop det, de planlægger at gøre:

”På det tidspunkt kan den livreddende retning, som vi modtager fra Jehovas organisation, muligvis ikke virke praktisk ud fra et menneskeligt synspunkt. Alle af os skal være parate til at overholde de instruktioner, vi måtte modtage, uanset om disse ser lyd ud fra et strategisk eller menneskeligt synspunkt eller ej. ”(W13 11 / 15 s. 20 par. 17)

Det styrende organ fortæller sin hjord at være parat til uden tvivl at adlyde "livreddende retning", der meget vel kan virke upraktisk og strategisk usund. "Lyt, adlyd, og vær velsignet."

Vi havde et fingerpeg om, hvad retningen kunne omfatte på dette års regionale konvention.

Den sidste dag så vi en video om frygt for mennesket. Der lærte vi, at budskabet om den gode nyhed vil ændre sig til en dom, og hvis vi er bange for at deltage, går vi glip af livet. Ideen er, at det styrende organ vil fortælle os, at vi er nødt til at udtale en hård besked om fordømmelse, som massive haglsten, der falder ned fra himlen. I modsætning til 1925 eller 1975, hvor du kunne vælge at tro forudsigelsen eller ej, er denne gang handling og forpligtelse krævet. Der vil ikke være nogen sikkerhedskopiering fra denne. Ingen måde at flytte skylden på flokken på.

Det er usandsynligt, at de ville gøre dette!

Måske føler du, som et fornuftigt menneske, at der ikke er nogen måde, de vil stikke deres hals ud sådan. Alligevel er det nøjagtigt hvad de har gjort tidligere. Russell og Barbour i 1878; Russell igen i 1914, skønt fiaskoen blev skjult af krigen. Så var der Rutherford i 1925, og derefter Knorr og Franz i 1975. Hvorfor ville intelligente mænd risikere så meget baseret på spekulation? Jeg ved det ikke, selvom jeg tror, ​​at stolthed har meget at gøre med det. Når stolthed er løsnet, er det som en stor hund, der trækker sin ulykkelige herre frem og tilbage. (Pr 16: 18)

Det styrende organ har startet en sti drevet af stolthed, opfundet en falsk fortolkning af generationen, erklæret sig selv den udpegede slave af Kristus og forudsagde at livreddende instruktion kun vil komme gennem dem, og at "Guds ord" er hans formål. afsløret gennem dem. Nu fortæller de os, at de vil befale os at gå i gang med en ny mission, en proklamation af dommen for nationerne. De er allerede gået for langt ned ad denne vej. Kun ydmyghed kan trække dem tilbage fra randen, men ydmyghed og stolthed udelukker hinanden, som olie og vand. Hvor den ene kommer ind, er den anden fortrængt. Dertil kommer, at vidner er desperate efter slutningen. De er så ivrige efter det, at de vil tro på næsten alt, hvad det styrende organ siger, hvis de sidder ordentligt.

Et øjeblik af sane refleksion

Det er nemt at blive fanget i inderligheden og måske med den begrundelse, at denne idé om en fordømmende dommer er, hvad Jehova ønsker, at vi skal gøre.

Hvis du begynder at føle dig sådan, skal du stoppe og overveje fakta.

 1. Ville vores kærlige far som sin profet bruge en organisation, der i de sidste 150 år har en ubrudt oversigt over mislykkede forudsigelser? Se på enhver profet, han nogensinde har brugt i Skriften. Var endda en af ​​dem en falsk profet hele sit liv, før han endelig fik det rigtigt?
 2. Dette domsbudskab er baseret på en antitypisk profetisk anvendelse, der ikke er foretaget af Skriften selv. Det styrende organ har afvist sådanne ting. Kan vi stole på nogen, der bryder deres egne regler? (w84 3/15 s. 18-19 s. 16-17; w15 3/15 s. 17)
 3. Ændring af budskabet om de gode nyheder, selv under apostlenes myndighed eller en engel fra himlen, vil resultere i en forbandelse fra Gud. (Galatians 1: 8)
 4. En rigtig dømmemeddelelse lige før slutningen skulle indikere, at slutningen er meget nær, hvilket modsiger Jesu ord kl Matthew 24: 42, 44.

En advarsel, ikke en forudsigelse

Når jeg forudser denne udvikling, deltager jeg ikke i min egen forudsigelse. Jeg håber faktisk, jeg tager fejl. Måske læser jeg skiltene forkert. Det ønsker jeg bestemt ikke mine brødre og søstre. Ikke desto mindre er den nuværende tendens stærk, og det ville være ubetinget at foregribe muligheden og ikke advare.

__________________________________

[I] Hvad denne ofte gentagne sætning egentlig betyder, er: 'Vi bør vente på det styrende organ for at ændre ting, hvis og når de vælger at gøre det.'

[Ii] 'Jehova' er en oversættelse introduceret af William Tyndale i sin bibeloversættelse. Vi erkendte også, at andre navne, som translitterationen 'Yave' eller 'Yahweh', var legitime alternativer.

[Iii] "Millioner nu lever aldrig dø"

[Iv] For en fuld gennemgang af Rutherfords dobbeltfrelses-doktrin, se “Går ud over hvad der er skrevet".

[V] ”Vær derfor opmærksom på, for I ved ikke, hvilken dag jeres Herre kommer ... På denne konto viser I jer også, at I er parate, fordi Menneskesønnen kommer i en time, som I ikke synes at være det . ” (Mt 24: 42, 44)
”Så da de var samlet, spurgte de ham:” Herre, gendanner du kongeriget for Israel på dette tidspunkt? ”7 Han sagde til dem:” Det hører ikke til dig at kende de tider eller årstider, som Faderen har placeret i hans egen jurisdiktion. ”(Ac 1: 6, 7)

[Vi] W68 5 / 15 s. 309;

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  48
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x