En scene set fra et Jehovas Vidners synspunkt:

Armageddon er nu forbi, og ved Guds nåde har du overlevet i Jordens nye paradis. Men når nye ruller åbnes, og et klarere billede opstår af livet i den nye verden, lærer du, enten ved en direkte dom eller en langsom erkendelse, at du endnu ikke er erklæret retfærdig for at arve evigt liv. Du er forbavset over at høre, at du blev fundet uværdig denne gave af ufortjent venlighed, som du havde forventet. I stedet er din lod og dømmekraft at arbejde hen imod "at komme til live i slutningen af ​​de 1000 år." (Åb 20: 5)

Under denne omstændighed befinder du dig på lige eller næsten lige fod med de uretfærdige, som dem, der levede før Jesus og aldrig lærte hans løfte om frelse at kende ved at blive erklæret retfærdig af ufortjent venlighed. Du finder dig selv som blot en af ​​mange folkeslag, der sammen nu har mulighed for at kende og udøve tro på Herren Jesus Kristus, men i løbet af de næste tusinde år. Givetvis er du måske foran andre i tro og forståelse, men du skal vente lige så meget tid til slutningen af ​​de 1000 år for at modtage "evigt liv".

Når du arbejder med dit daglige arbejde med at opbygge et nyt verdenssamfund, bliver du opmærksom på, at præster og fyrsteres rolle udføres af en klasse af kristne, der fik belønningen, dem for den første opstandelse.

”Lykkelig og hellig er enhver, der har del i den første opstandelse; over disse har den anden død ingen myndighed, men de vil være præster for Gud og Kristus og vil herske som konger sammen med ham i tusind år. " (Åbenbaringen 20: 6) 

Du bliver spurgt, hvorfor det var, at du troede, du var medlem af en ”stor skare af andre får”, der var udelukket fra pagten om et rige. Du havde et forlags rekordkort i din menighedsfil med et afkrydsningsfelt for OS, "andre får." Du spørger, hvorfor du ikke har det bedre at stå end dem, der døde før løsesofferet, eller vantro Abrahams sønner - både jøder og arabere - eller folk fra de hedenske nationer?

Disse kongerige fyrster beder dig om at undersøge Johannes kapitel 10, hvor Jesus siger i vers 16: "Og jeg har andre får, som ikke er af folden." Og du svarer dem: "Der er jeg."

Men disse fyrster påpeger anden halvdel, “… også de skal jeg bringe ind, og de vil lytte til min stemme, og de vil blive en hjord, en hyrde. 17Dette er grunden til, at Faderen elsker mig, fordi jeg overgiver mit liv, så jeg kan modtage det igen. ”(John 10: 16, 17)

Du bliver hjulpet til at indse, at du ikke blev en del af "den ene hjord, en gang hyrde", der modtog den evige livs gratis gave, fordi du afviste dit medlemskab af "pagten om et rige". Da Jesus talte disse ord, talte han til jøder, mens han var jøde, og fik til opgave at kun gå til Israels mistede får. Efter hans død blev disse "andre får", ikke-jøder eller ikke-jøder, "én hjord" under "en hyrde" som en del af den salvede kristne menighed. De og alle andre kristne, der deltog i emblemerne. De, der blev en del af International Bible Students Association (IBSA), såvel som dem, der blev kendt som “Jehovas Vidner” i 1931, fortsatte med at deltage; men flertallet af vidner holdt op med at tage del i 1935. Hvad var der ændret? Hvilken pludselig hindring for "pagten om et rige" opstod i 1926?

Da den første verdenskrig ikke sluttede i Armageddon, lægger Rutherford i stigende grad vægt på 1925, hvor han startede fra dør til dør med den nye Guldalder magasin i 1919. Fervor for the New Order nåede et højdepunkt, hvor 90,000 deltog i mindesmærkerne i 1925 med en forventning om øjeblikkelig passage gennem den store trængsel. Dette var en vækstrate, der snart ville overstige 144,000, en bogstavelig grænse efter Rutherfords opfattelse. På denne dato var Fred W Franz blevet Rutherfords forskning og doktrinære medhjælper. Med fiasko af alle forudsigelser omkring forventningen fra 1925 udviklede sig en modløs atmosfære. Rutherfords tilhængere var mere skeptiske. Disse blev kaldt en klasse, der manglede ægte tro på deres salvelse, og gennem den type / antitype-analyse, som Franz favoriserede, blev de kaldt Jonadab-klassen, efter modellen af ​​kong Jehu og hans medarbejder Jonadab, en kenit og ikke-israelit.

Jonadaberne kvalificerede sig ikke til dåb eller til og med til at deltage i mindesmærket før efter 1934. På det tidspunkt blev vejen til rigspagt lukket. En ny gaffel i vejen mod riget var blevet sat på plads, der ville føre til afvisning af Jesu enkle befaling om at acceptere ufortjent venlighed tilhørende hans brødre, de salvede. Selvom ordet kristen indebærer salvelse af ånd (Kristus = den salvede), blev disse skeptikere afsat som observatører, ikke deltagere i den nye pagt.

”Men de sagde:” Vi vil ikke drikke vin, fordi Jehona dab, Rechabs søn, vores forfader, gav os dette bud: ”Hverken du eller dine sønner må nogensinde drikke vin.” (Jeremiah 35: 6)

I midten af ​​1934 blev doktrinen fastlagt, at denne klasse kunne præsentere sig for vanddåb som Guds venner, men de modtog ikke en ånd som arv som Guds sønner. De ville stå bortset fra en lukket klasse af salvede 144,000 og ignorere Bibelens syn på den ”store skare” som erklæret retfærdig for at bo i Guds tabernakel.

Du protesterer og siger, "Men jeg var en del af 'den store skare.'"

Igen bliver din læse af skrifterne justeret af fyrster, fordi de påpeger, at den store skare først blev dannet som en klasse, før de kom ud af den store trængsel (Rev 7: 14), og så fandt de sig erklæret retfærdige og sad i templet foran Guds trone. ”Den” store mængde ”ses ikke på templets gårdspladser, men i dets inderste kammer,” den guddommelige bolig ”.

"Derfor er de foran Guds trone og tjener ham dag og nat i hans tempel; og den, der sidder på tronen, skal beskytte dem med sin nærvær. ” (Åb 7:15 ESV)

”Men nu er Guds retfærdighed manifesteret bortset fra loven, skønt loven og profeterne vidner om det - 22Guds retfærdighed gennem tro på Jesus Kristus for alle, der tror. For der er ingen sondring: 23thi alle har syndet og mangler Guds herlighed, 24og er retfærdiggjort af hans nåde som en gave gennem den forløsning, der er i Kristus Jesus, 25som Gud fremsatte som et bud på hans blod til at blive modtaget ved tro. Dette var for at vise Guds retfærdighed, for i sin guddommelige tålmodighed var han gået over tidligere synder. 26Det var for at vise hans retfærdighed på det nuværende tidspunkt, så han kunne være retfærdiggjort og retfærdiggør den, der har tro på Jesus. ”(Romerne 3: 21-26)

Den gratis gave at blive erklæret retfærdig og tilslutte sig den store skare inde i Guds tabernakel tilbydes hele menneskeheden ved forkyndelsen af ​​de gode nyheder om frelse ved Kristi løsesum. Det er ufortjent venlighed eller nåde af den grund, at vi er uværdige. Intet fra deres side kræves bortset fra troen på fortjenesten ved Kristi offer for vores skyld. Ja, syndere er uværdige, men de gøres værdige ikke ved gerninger, men ved Guds nåde. Det er pointen med forlig. Ufortjent venlighed anvendes i sagens natur ikke til værdige, men den uværdige.

Derfor, hvis vi forklarer, at vi ikke deltog i pagtens emblemer, fordi vi betragtede os selv som uværdige, så viser vi, at vi har afvist det, der blev tilbudt, specifikt Guds gratis gave. Dette resulterer i en stor ironi, for vi fortæller i det væsentlige Jehova at "jeg er uværdig at blive betragtet som uværdig."

Intet mål for serviceaktivitet eller trofasthed over for en organisation gør en forskel for vores resultat. Hvis vi afviser rigets pagt og medlemskab af dets spirede klasse - noget, der aldrig blev gjort før 1935 - anvender vi ikke værdien af ​​løsepengeofferet på os selv.

At tage del i emblemerne er mere end at overholde en befaling om at "tage og spise" eller "tage og drikke." Det er et fællesskab med Herren, og Paulus taler om, at det sker på Herrens dag, ikke påsken.

Som en sammenfatning af grundene til, hvem der er værd at deltage i, har vi overvejet følgende punkter i Skriften:

  • De "andre får" i Johannes 10:16 er kristne ikke-jøder, der sluttede sig til kristne israelitter for at udgøre "en hjord" under en hyrde ved genløsningsofferet og udgydelse af hellig ånd (salvelse) over folket i nationerne. De er værdige som "en hjord" at være i den nye pagt og deltage.
  • Den ”store skare” efter Åb 7:14 efter Harmageddon erklæres retfærdig ved at acceptere ufortjent venlighed eller nåde gennem deres tro på syndens forsoningsværdi af Kristi blod og ofrede legeme. De blev fundet værdige til at blive erklæret retfærdige, fordi de i tro fulgte befalingerne om at "tage spise" og "tage drikke."
  • Den ”store skare” er placeret i templets midterste område, ikke på gårdspladserne. Gud spreder sit telt ud over dem, og de bor i hans bolig. Derfor vil de under rigets regeringsførelse fungere som administratorer og fyrster, når det nye Jerusalem kommer ud af himlen for at dække jordens bredder.
  • Denne gruppe, der modtager evigt liv, er værdig, ikke i deres egen ret, men ved deres tro på den nye pagt.
  • Ved at deltage i emblemerne bekræfter de deres samvær med Jesus som brødre og som åndssalve “Guds sønner.”

”Til det samme beder vi altid for dig, så at vores Gud må regne dig som værdig til hans kaldelse og med sin kraft udføre fuldstændigt alt det gode, som han behager og ethvert troværk. 12 Dette er således, at vores Herre Jesus navn kan blive herliggjort i dig og dig i forening med ham i henhold til den ufortjente venlighed af vores Gud og Herren Jesus Kristus. ”(2 Thessalonians 1: 11, 12)

Stoffet i mindetalen 2017, ligesom invitationskampagnen forud for det, er fokuseret på at få en til at tro, at et ”jordisk håb” tilbydes som vejen til paradis.

I skrifterne fremgår det at kristne tjener sammen med Kristus i hans riges styre for at bringe jorden og menneskeheden tilbage i harmoni med Jehovas hensigter. Uanset om de gør dette fra himlen eller fra jorden, vil det blive åbenbaret på Guds rette tid.

Den eneste mulighed, som Kristus nu tilbyder, er rigspagten at regere med ham som en broder. “De resterende af de døde” vil til sidst også få deres mulighed, men indtil videre har kristne kun et håb, Rigets pagthåb.

30
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x