Jeg vil gerne benytte lejligheden til at dele nyttig påmindelse til alle, inklusive mig selv.

Vi har en kort FAQ om kommentarer retningslinjer. Måske kan en afklaring være nyttig. Vi er kommet fra en organisation, hvor mænd elsker at herske over andre mænd og straffer dem, der er uenige. Sådan må det ikke være med os, hvis vi skal være anderledes og virkelig følge vores Herres mønster.

Vi kommer ud fra organiseret religion i det vidunderlige lys fra vores Herre Jesus. Må ingen slave os igen.

Nogle gange kan vi læse en kommentar fra en meget oprigtig og velmenende bror (eller søster), der forklarer hans synspunkt om et emne og hævder, at dette blev åbenbaret for ham af Helligånden. Det kan godt være. Men at offentliggøre påstanden på tryk er at indstille sig selv som en kanal for Gud. For sandelig, hvis Helligånden har åbenbaret noget for dig, og så afslører du det for mig, er jeg i en vanskelig position. Hvordan ved jeg, at Helligånden har åbenbaret det for dig, og det er ikke kun din fantasi? Hvis jeg er uenig, går jeg enten imod Helligånden, eller jeg siger stiltiende, at Helligånden trods alt ikke arbejder igennem dig. Det bliver et tab / tab-scenarie. Og hvad hvis jeg skulle komme til et alternativt synspunkt og hævde, at jeg også havde fået dette åbenbaret for mig ved Helligånden, hvad så? Skal vi stille Ånden mod sig selv. Det må aldrig ske!

Derudover skal vi være meget forsigtige med at tilbyde rådgivning. At sige noget som "dette er en mulighed du måske overvejer ..." er meget forskellig fra at sige "dette er hvad du skal gøre ..."

Når vi tilbyder en fortolkning af Skriften, skal vi også være meget, meget forsigtige. Når der tegnes ukendte områder på gamle kort, sætter nogle kartografer billedteksten "Her skal du være drager". Der er virkelig drager skjult i ukendte områder - dragerne af stolthed, overmodighed og selvvigtighed.

Der er nogle ting i Bibelen, som vi ikke kan vide med sikkerhed. Dette er fordi Gud havde tænkt sig at være sådan. Vi har fået sandhed, men ikke hele sandheden. Vi har den sandhed, vi har brug for. Da vi har brug for mere, vil mere blive afsløret. Vi har fået glimt af nogle ting, og fordi vi er oprigtige bibelstudenter, længes vi måske efter at kende dem; men den længsel, hvis den ikke er markeret, kunne gøre os til demagoger. At hævde en vis viden, når sådan ikke er åbenbaret af Skriften, er den fælde, som al organiseret religion er gået i bytte for. Bibelen skal fortolke sig selv. Hvis vi begynder at tilbyde vores egen fortolkning som doktrin, hvis vi forvandler personlig spekulation til Guds ord, vil vi ikke ende godt.

Så tilbyde på alle måder spekulation, når du synes det er gavnligt, men mærk det godt, og tag aldrig stød, hvis en anden er uenig. Husk, det er bare spekulation.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    9
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x