På side 27 af juli, 2017 studieudgave af Vagttårnet, der er en artikel tilsyneladende beregnet til at hjælpe Jehovas Vidner modstå indflydelsen fra satanisk propaganda. Fra titlen "Winning the Battle for Your Mind" antager man naturligvis, at forfatterens mål er at hjælpe hver af hans læsere med at vinde denne kamp. Vi skal dog være forsigtige med at antage en sådan antagelse. Hvem forestiller forfatteren sig virkelig som vinderen? Lad os analysere hele artiklen for at se.

Det begynder med at citere Paulus 'ord til korinterne:

”Jeg er bange for, at slangen på en eller anden måde forførte Eva ved sin list, dine sind kan blive ødelagt væk fra oprigtigheden og den kyskhed, der skyldes Kristus. ”(2Co 11: 3)

Desværre ignorerer artiklen, som det ofte er tilfældet, sammenhængen med bibelskribentens ord; men vi vil ikke gøre det, da konteksten er relevant for den aktuelle diskussion. Fra dette tidspunkt og i de første ni afsnit tilbyder artiklen nogle rigtig fine bibelske råd. Nogle højdepunkter inkluderer:

 • Hvis du vil vinde kampen om dit sind, skal du erkende den fare, som propaganda udgør, og beskytte dig selv mod den. - par. 3
 • Hvad er propaganda? I denne sammenhæng er det brugen af ​​partisk eller vildledende information til at manipulere den måde, folk tænker og handler på. Nogle sidestiller propaganda med "løgn, forvrængning, bedrag, manipulation, sindskontrol, [og] psykologisk krigføring" og forbinder den med "uetisk, skadelig og urimelig taktik." -Propaganda og overtalelse. - par. 4
 • Hvor farlig er propaganda? Den er snigende - som en usynlig, lugtfri, giftig gas - og den siver ind i vores bevidsthed. - par. 5
 • Jesus gav denne enkle regel til bekæmpelse af propaganda: ”Kend sandheden, og sandheden vil frigøre dig…. På siderne i Bibelen kan du finde alt hvad du behøver for at bekæmpe Satans propaganda. ”- par. 7
 • Bliv "grundigt i stand til at forstå" sandhedens fulde rækkevidde. (Ef.3: 18) Det vil virkelig kræve en indsats fra din side. Men husk denne grundlæggende kendsgerning udtrykt af forfatter Noam Chomsky: ”Ingen vil hælde sandhed i din hjerne. Det er noget, du skal finde ud af selv. ” Så ”find ud af det selv” ved at være flittig med at ”omhyggeligt undersøge Skrifterne dagligt.” - Apostelgerninger 17:11. - par. 8
 • Husk, at Satan ikke ønsker, at du skal tænke klart eller resonere tingene godt. Hvorfor? Fordi propaganda "sandsynligvis vil være mest effektiv," siger en kilde, “Hvis folk. . . afskrækkes fra at tænke kritisk. "(Medier og samfund i det tyvende århundrede) Så det Vær aldrig indstillet passivt eller blindt for at acceptere det, du hører. (Ordsp. 14: 15) Brug dine gudgivne tænkeevner og fornuftens kraft til at gøre sandheden til din egen. - Ordsp. 2: 10-15; Rom. 12: 1, 2. - par. 9 [Fed skrift tilføjet]

Nøglekilden til denne løgnagtige, vildledende og giftige propaganda er Satan Djævelen. Dette er i overensstemmelse med Skriften, hvor vi læser:

”Blandt hvilken denne tingenes system har blindet de vantro sind, så belysningen af ​​den herlige gode nyhed om Kristus, som er Guds billede, måske ikke skinner igennem.” (2Co 4: 4)

Imidlertid bruger Satan en kommunikationskanal til at sprede sin propaganda. Paul advarer os alle:

”Og ikke underligt, for Satan forklæder sig stadig som en lysengel. 15 Det er derfor ikke noget ekstraordinært, hvis hans præstere forklæder sig også fortsat som retfærdighedsministre. Men deres ende vil være i overensstemmelse med deres værker. ”(2Co 11: 14, 15) [fed skrift tilføjet]

Vil nogen rimelig kristen til dette punkt i diskussionen være uenig i det der er skrevet? Usandsynligt, da det hele passer med, hvad grunden og de hellige skrifter indikerer.

Når vi vender tilbage til artiklens indledende skriftlige reference, lad os udvide det og læse omstændighederne, der fik Paulus til at udsende sin stærke advarsel til vores korintiske brødre. Han starter med at sige, “. . .for jeg lovede dig personligt i ægteskab med en mand, at jeg kunne præsentere dig som en kysk jomfru til Kristus. ” (2Kt 11: 2) Paulus ønskede ikke at korinterne skulle miste deres åndelige jomfruelighed ved at følge mændene over Kristus. Alligevel syntes de at have en tilbøjelighed til den særlige synd. Observere:

”. . F. som det er, hvis nogen kommer og forkynder en Jesus anden end den, vi forkyndte, eller du modtager en anden ånd end hvad du modtog, eller andre gode nyheder end hvad du accepterede, du har let op med ham. 5 For jeg mener, at jeg ikke har vist mig underordnet superfine apostle i en enkelt ting. ”(2Co 11: 4, 5)

Hvem var disse "superfine apostle", og hvorfor var Korinthierne så disponible for at stille op med dem?

De superfine apostle var mænd i menigheden, der ophøjede sig over andre og formodede at påtage sig ledelsen i menigheden og erstatte Jesus. De prædikede en anden Jesus, en anden ånd og en anden god nyhed. Korinternes vilje til at underkaste sig sådanne mænd bør ikke overraske os. Så meget af menneskehedens tragedie kan spores tilbage til vores vilje til at overgive vores vilje til enhver mand, der ønsker at herre over os.

Hvem er de “superfine apostle” i vor tid, og hvordan kan du identificere dem?

Du vil bemærke, at Paulus fortalte korinterne, at Satans agenter - hans præster - skjuler sig i retfærdighedens fangst. (2Kt 11:15) Derfor ville du forvente, at hans agenter synger en god sang, når det kommer til at advare dig mod Satans snigende propaganda, samtidig med at du klogt bruger netop den propaganda for at vinde kampen om dit sind.

Er det hvad der sker her?

Opbyg dine forsvar

Den første pause fra det, der læres til det, der faktisk praktiseres, vises under denne undertekst. Her får vi at vide det “På siderne i Bibelen kan du finde alt hvad du behøver for at bekæmpe Satans propaganda”.  Du er rettet mod "Blive 'grundigt i stand til at forstå' sandhedens fulde omfang" og at “Find ud af det selv ved at være flittig med at 'omhyggeligt undersøge skrifterne dagligt.'"  Gode ​​ord og let udtalt, men praktiserer organisationen, hvad den forkynder?

De vil have os til at deltage i fem møder hver uge og forberede os på dem alle. De vil have os til at imødekomme vores kvoter for åbningstider. De vil have os til at rense og vedligeholde deres ejendomme gratis og afskrækker os fra at ansætte hjælp udefra. De vil have os til at dedikere en ekstra aften til vores familiegudstjeneste og bruge den til at studere en af ​​deres publikationer. De siger også, at de vil have os til at studere Bibelen, men hvis du spørger et vidne, vil du sandsynligvis høre at der simpelthen ikke er tid tilbage ...

Yderligere bevis på splittelsen mellem teori og praksis er antallet af tilfælde hvor nogle flittige vidner har truffet foranstaltninger til at mødes regelmæssigt for blot at læse og studere Bibelen. Så snart de ældste får kendskab til sådanne arrangementer uden for organisationen, rådes de pågældende brødre til at fortsætte og får at vide at det styrende råd afskrækker ethvert møde uden for den ”teokratiske” ordning.

Hvad sker der dog, hvis det lykkes dig at "forstå sandhedens fulde omfang" ved "nøje at undersøge skrifterne"? Du finder sandsynligvis nogle ting i Bibelen, der er i modstrid med den officielle JW-doktrin. (F.eks. Manglen på bevis for doktrinen om de overlappende generationer.) Lad os sige, at du deler dine fund med andre vidner - for eksempel i en bilgruppe. Hvad vil der sandsynligvis ske?

Tredje afsnit under denne undertitel siger: ”Propaganda” er sandsynligvis mest effektiv, ”siger en kilde,“ hvis folk. . . afskrækkes fra at tænke kritisk. ” (Medier og samfund i det tyvende århundrede) Så vær aldrig indstillet passivt eller blindt for at acceptere det, du hører. (Prov. 14: 15) Brug dine gud-givne tænkeevner og fornuftens kraft til at gøre sandheden til din egen."

Højt lydende ord, men tomme i praksis. Vidner frarådes stærkt at ”tænke kritisk”. Som JW vil du blive "opmuntret" af enormt gruppepres til "passivt og blindt at acceptere det, du hører."  Du bliver bedt om at "vente på Jehova", hvis du har fund, der adskiller sig fra den officielle JW-dogme. Hvis du vedvarer, vil du blive beskyldt for at forårsage uenighed, for at være en splittende indflydelse, selv for at holde fast ved frafaldne ideer. Da sanktionen for sidstnævnte skal afskæres fra alle familie og venner, kan man næppe argumentere for, at i praksis opmuntres vidner til at "tænke kritisk" og ikke "være tilfredse med at passivt og blindt ... acceptere det [de] hører."

Pas på forsøg på at dele og erobre

Den propagandataktik, der anvendes under denne undertekst, er at sidestille den kristne menighed med Jehovas Vidners organisation. Hvis du accepterer denne forudsætning, er forfatteren i stand til at bruge Bibelen til at vise, at det er forkert at forlade organisationen. Paulus talte imidlertid til medlemmer af den kristne menighed i Korinth, og han advarede dem ikke om at forlade menigheden, men om at følge en korrupt menighedsledelse. De superfine apostle forsøgte at overtage Kristi menighed til deres egne formål. Hvad skal vi gøre, hvis der findes en lignende omstændighed i dag? Hvad hvis den særlige kirke, vi forbinder med, det være sig baptister, katolikker eller JW.org, er blevet overtaget af nutidens superfine apostle? Hvad skal vi gøre?

Satans metode til at "opdele og sejre" er at skille os fra Jesus Kristus. Intet andet betyder noget. Er han virkelig ligeglad med, at vi efterlader en falsk religion til en anden? Uanset hvad er vi stadig under tommelfingeren på hans “retfærdighedens præster”. Så din eneste bekymring bør være, om du bliver taget fra Kristus og forført til trældom over for mennesker. Forsøger Jehovas Vidners organisation at skille os fra Kristus? Det vil lyde som et skandaløst spørgsmål for de fleste farvede vidner. Men i stedet for at afvise ideen uden for hånden, lad os vente, indtil vi er færdige med at overveje dette Vagttårnet artiklen.

Lad ikke din tillid undermineres

Det første afsnit under denne undertitel åbner med denne tilsyneladende gyldige ræsonnement:

En soldat, hvis loyalitet over for sin leder er svækket, vil ikke kæmpe godt. Så propagandister forsøger at bryde bånd af tillid og tillid mellem en soldat og hans kommandør. De kan bruge sådan propaganda som: "Du kan ikke stole på dine ledere!" Og "Lad dem ikke føre dig til katastrofe!"

Din leder er Kristus. (Mt 23:10) Så enhver propaganda, der svækker din bånd til din leder, ville være katastrofal. Faktisk har mange ladet deres tillid og tillid til Jesus undermineres og har lidt et skibsvrag af deres tro. Tusinder af vidner - for ikke at nævne utallige andre fra andre trosretninger i kristenheden - er blevet agnostiske, selv ateister, på grund af virkningen af ​​satanisk propaganda. Så du skal være forsigtig med propaganda, der forsøger at bryde dine tillidsbånd og tillid til din leder, Jesus Kristus. Men husk, at netop denne artikel også advarer dig om, at propaganda er som en "usynlig, lugtfri, giftig gas", der kan 'sive ideer ind i din bevidsthed'. Så du skal ikke forvente et frontalangreb, men noget langt mere subtilt og snigende. Med det i tankerne skal du bemærke, hvordan artiklen skifter fra vores eneste leder, Kristus til flertal: "Du kan ikke stole på dine ledere!", det siger. Hvilke ledere? Artiklen fortsætter:

For at tilføje disse angreb vægt, kan de med smart udnytte enhver fejl, som lederne måtte begå. Satan gør dette. Han giver aldrig op med at forsøge at undergrave din tillid til den ledelse, som Jehova har stillet.

Den ledelse Jehova har givet er Jesus. (Mt 23:10; 28:18) Jesus begår ingen fejl. Så dette afsnit giver ingen mening. Ingen steder i Bibelen er der bevis for at Jehova har givet menneskelige ledere. Alligevel er det ideen, som artiklen vil have dig til at acceptere. Artiklen taler om det styrende organ. Det kalder dem "ledere" og henviser til dem som "ledelse som Jehova har givet". Dette strider direkte mod kommandoen fra vores ene sande leder, der fortalte os:

”. . . Må ikke kaldes 'ledere', for din leder er en, Kristus. 11 Men den største blandt DE skal være DIN minister. 12 Den, der hæver sig selv, vil blive ydmyget, og den, der ydmyger sig selv, vil blive ophøjet. ”(Mt 23: 10-12)

Så hvis du accepterer artiklens forudsætning, adlyder du kommandoen fra din ene, sande Herre. Kvalificerer denne kendsgerning ikke artiklens ræsonnement som 'snigende, giftig propaganda?' Jesus beder os om ikke at kalde nogen "leder" og ikke "ophøje os selv" over andre. Alligevel kalder mændene i spidsen for organisationen sig det styrende organ, der pr. Definition er et organ af mænd, der styrer eller leder. Lad os ikke kvæle. Det styrende organ er i navn og i praksis organisationens ledere. Dette modsætter sig direkte Jesu befaling. Desuden har de formodentlig udråbt sig til at være den 'trofaste og kloge slave' (Johannes 5:31) og erklæret på tryk, at de vil blive godkendt af Kristus, når han vender tilbage, og at han vil glæde sig over at udpege dem over alle sine ejendele.[I]  Kan der være et bedre eksempel på selvudvikling?

Hykleri afsløret

I kampen om dit sind, hvem vil forfatteren af ​​artiklen komme ud som vinderen? Det er tydeligvis ikke dig, som vi nu vil se:

Dit forsvar? Vær fast besluttet på at holde fast ved Jehovas organisation og støtte loyalt den ledelse, han udfører - uanset hvilke ufuldkommenheder der måtte komme op. - par. 13

Undskyld mig!? “Ligegyldigt hvilke ufuldkommenheder der kan komme til overfladen” !!! Chuck ”tænker kritisk”. Ignorer "at kende sandheden". Fjern behovet for at holde mænd ansvarlige for deres handlinger. I stedet skal du være parat til at ”passivt og blindt følge”.

De bibelske formaninger om at bruge kritisk analyse i stedet for passiv accept, der findes i de indledende ni afsnit i denne undersøgelse, er egentlig bare højlydende tomme ord, når de anvendes af organisationen. De er tilsyneladende nyttige til at undersøge alle andre end det styrende organ. De har lige givet sig selv carte blanche.  De siger, at uanset hvad de har gjort eller måske endnu gør, er det kun på grund af menneskelig ufuldkommenhed, og derfor må vi overse det.

Du lærer muligvis om det tiårige medlemskab af neutralitet, de kom med i De Forenede Nationer. Du kan måske indse, at publikationerne fordømmer en sådan handling som en synd, svarende til åndelig utroskab, og opfordrer gerningsmanden til at blive adskilt. Men når det kommer til det styrende legeme, synes de at være belagt med åndelig teflon. De kan på en eller anden måde snyde deres mandlige ejer og alligevel forblive "kaste jomfruer for Kristus." (2Kt 11: 3)

Du kan finde ud af at de i årtier systematisk har undladt at rapportere forbrydelsen mod seksuelt misbrug af børn til de overordnede myndigheder som anført i Guds ord. (Romerne 13: 1-7) De har også øget de "små" byrde ved at undgå enhver der ikke underkaster sig deres ledelse og deres retlige proces. (Lukas 17: 2) Alligevel er det ikke noget at bekymre sig om. De får et gratis pas. Dette er bare menneskelig ufuldkommenhed.

Mens vi rådgiver os om at tænke kritisk og gøre sandheden til vores egen, fortæller denne artikel os nu at se bort fra alt dette, når det kommer til mændene ved roret for organisationen:

Bliv ikke "rystet hurtigt fra din grund", når du står overfor, hvad der ser ud til at være skadelige angreb fra frafaldne eller andre sådanne forførere i sindet - uanset hvor anstændigt deres anklager kan synes.

Ligemeget hvordan ”Det kan synes, om deres anklager er sandsynlige.” Endnu en forbløffende erklæring. Hvad hvis afgifterne ikke kun er sandsynlige, men sande og let verificerede af alle med en computer? Hvad så? Er ikke grundlaget for fornuften sandheden? Er det ikke tilfældet, at en person, hvis ræsonnement er baseret på sandheden, ikke kan ”hurtigt ryste” fra sin grund for at tro, hvad der er falsk? Ja, hvem er den frafaldne? Den der taler sandheden, eller den der beder os om at ignorere beviserne foran vores øjne? ("Vær ikke opmærksom på manden bag gardinet.")

Lad ikke terror taktik svække dig

Under den næstsidste undertekst læser vi:

Lad ikke Satan bruge frygter sig selv at svække din moral eller ødelægge din integritet. Jesus sagde: ”Frygt ikke for dem, der dræber legemet og efter dette er ikke i stand til at gøre noget mere.” (Luke 12: 4) Vær fuldstændig tillid til Jehovas løfte om at holde øje med dig, at give dig "kraften ud over det, der er normalt", og hjælpe dig med at modstå alle forsøg på at skræmme dig til underdanighed.

Tænk nu et øjeblik. Har du læst artikler skrevet af dem, som organisationen vil kalde 'frafaldne'? Hvis du først for nylig er kommet til dette sted, læser du muligvis denne artikel hele tiden, mens du betragter mig som en frafalden. Jeg kvalificerer helt sikkert som en baseret på organisationens definition. I betragtning af det, er du bange? Bruger jeg frygt taktik for at overtale dig? Hvilken magt har jeg over dig? Faktisk, hvilken magt har nogen af ​​disse såkaldte frafaldne over dig for at indgyde frygt i dig? Enhver frygt, du føler ved at læse denne eller andre lignende artikler, kommer ikke fra os, men ikke fra organisationen? Frygter du ikke at blive opdaget? Hvad hvis de ældste lærte om din dalliance? Hvis du ærligt overvejer denne situation, vil du se, at den eneste kilde til frygt er Organisationen. De bærer den store pind og er mere end villige til at bruge den. De udelukker let dig for at være uenig med dem. Det er dem, der ønsker at "skræmme dig til underkastelse" ved at true med at afskære dig fra hele din familie og venner, hvis du er uenig med dem. Kun de har magten til at gøre dit liv til en elendighed.

Hykleriet ved at fordømme og forfølge “frafaldne” (de, der er modige nok til at tale sandheden) for at bruge frygt taktik, når de eneste, der bruger sådan taktik, er organisationens ledere, er bestemt noget, som de skal svare på, når vores Herre vender tilbage.

Vær klog - lyt altid til Jehova

Fra artiklens afsluttende afsnit:

Har du nogensinde set en film, hvor du fra dit synspunkt i publikum tydeligt kan se, at nogen bliver bedraget og manipuleret? Fandt du dig selv tænke: 'Tro ikke på det! De lyver for dig! ' Forestil dig så englene, der råber den samme besked til dig: "Lad dig ikke narre af Satans løgne!"

Luk derefter ørerne mod Satans propaganda. (Prov. 26: 24, 25) Lyt til Jehova og stol på ham på alt hvad du gør. (Prov. 3: 5-7) Svar på hans kærlige appel: ”Vær klog, min søn, og få mit hjerte til at glæde sig.” (Prov. 27: 11) Derefter vil du vinde kampen om dit sind!

Artiklen tager en meget binær tilgang. Enten følger vi Guds sandhed eller Satans løgne propaganda. Jesus sagde, at "den, der ikke er imod os, er for os." (Markus 9:40) Denne ligning har kun to sider, lysets side og mørkets side. Hvis det, som organisationen lærer, ikke er Guds sandhed, så er det Satans propaganda. Hvis disse mænd, der formoder sig at lede os, ikke er selvudslettende ydmyge tjenere for vores Herre, så er de selv ophøjende superfine apostle. Du kan frygte dem, eller du kan frygte Sønnen. Valget er dit, men du skal huske på, at Jesus ligesom sin far er jaloux:

”For du må ikke udstive dig selv for en anden gud, fordi Jehova, hvis navn er jaloux, han er en jaloux Gud." (Ex 34: 14)

”. . . Kys sønnen, så han ikke bliver rystet, og DU må ikke omgå [af] vejen. . . ”(Ps 2: 12)

“. . .Og vær ikke bange for dem, der dræber kroppen, men ikke kan dræbe sjælen; men vær hellere i frygt for ham, der kan ødelægge både sjæl og legeme i Gehenna. ” (Mt 10:28)

________________________________________________________________

[I] ”Hvad kan vi konkludere i lyset af ovenstående? Når Jesus kommer til dom under den store trængsel, vil han finde ud af at den trofaste slave loyalt har udleveret rettidig åndelig mad til hjemmene. Jesus vil så glæde sig over at foretage den anden aftale - over alle sine ejendele. De, der udgør den trofaste slave, får denne aftale, når de modtager deres himmelske belønning og bliver ledere med Kristus."
(w13 7 / 15 s. 25 par. 18 “Hvem er virkelig den trofaste og diskrete slave?”)

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  15
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x