Under kategorien ”Ræsonnere med Jehovas Vidner” forsøger vi langsomt at opbygge en videnbase, som kristne kan bruge til - håber man - når hjertet af vores JW-venner og familie. Desværre har jeg, efter min egen erfaring, fundet en stenmodstand mod enhver anvendt taktik. Man ville tro, at den alvorlige hykleri ved et ti-årigt medlemskab af FN ville være nok, men igen og igen finder jeg ellers fornuftige mennesker, der gør de mest uhyrlige undskyldninger for denne dårskab; eller blot nægte at tro på det og hævdede, at det var en sammensværgelse, der blev lanceret af frafaldne. (En tidligere CO hævdede endda, at det sandsynligvis var Raymond Franzs arbejde.)

Jeg bruger kun ét eksempel, men jeg ved, at mange af jer har prøvet andre metoder, såsom at argumentere med dine venner eller slægtninge ved hjælp af Bibelen for at vise, at så mange af vores nøgleundervisning er ubibelske. Ikke desto mindre får vi løbende rapporter, der viser den fælles reaktion på at være stædig modstand. Når en person, der er cementeret til sin tro, indser, at der ikke er noget bibelsk svar på de sandheder, du afslører, henvender de sig ofte til undvigelse som en måde at undgå at tænke på ting, de simpelthen ikke er villige til at acceptere.

Det er så meget nedslående, er det ikke? Man har så store forhåbninger - ofte båret af netop den indoktrinering, der nu virker imod os - at vores brødre og søstre vil se grunden. Vi har altid lært, at Jehovas Vidner er de mest oplyste af alle religioner, og at vi alene baserer vores doktriner ikke på menneskers lære, men på Guds ord. Beviset viser, at dette ikke er tilfældet. Der synes faktisk ikke at være nogen forskel mellem os og alle andre kristne kirkesamfund i denne henseende.

Alt dette kom i tankerne, da jeg læste i dag fra Matthew:

”. . . Så kom disciplene og sagde til ham: ”Hvorfor taler du til dem ved hjælp af illustrationer?” 11 Som svar sagde han: “Til dig er det givet at forstå de hellige hemmeligheder i himlenes rige, men til dem er det ikke givet. 12 For den, der har, mere vil blive givet ham, og han vil blive sat i overflod; men den, der ikke har, selv det, han har, vil blive taget fra ham. 13 Derfor taler jeg til dem ved hjælp af illustrationer; for at se, de ser forgæves og hører, de hører forgæves, og de får heller ikke fornemmelsen af ​​det. 14 Og Jesajas profeti bliver opfyldt i deres tilfælde. Den siger: 'Du vil faktisk høre, men på ingen måde få fornemmelsen af ​​det, og du vil faktisk se, men på ingen måde se. 15 For dette folks hjerte er vokset utilfredsstillende, og med deres ører har de hørt uden respons, og de har lukket øjnene, så de måske aldrig kan se med deres øjne og høre med deres ører og få fornemmelsen af ​​det med deres hjerter og vende tilbage, og jeg helbreder dem. '”(Mt 13: 10-15)

Tanken om, at noget tildeles, betyder, at der er nogen, der har autoritet, der udsteder tildelingen. Dette er en ydmyg tanke. Vi kan ikke forstå sandheden ved ren viljestyrke eller ved anvendelse af studier og intelligens. Forståelse skal gives os. Det tildeles på baggrund af vores tro og ydmyghed - to egenskaber, der går hånd i hånd.

Fra denne passage kan vi se, at intet har ændret sig fra Jesu tid. Kongerigets hellige hemmeligheder bliver fortsat skjult for flertallet. De har Guds ord, som vi har, men det er som om det var skrevet på et fremmed sprog eller i kode. De kan læse det, men ikke dechiffrere dets betydning. Jeg tror, ​​at mange startede på den rigtige måde, men i stedet for at overgive sig til Kristus er de over tid blevet forført af mænd. Så hvad vers 12 siger fortsætter med at gælde i dag: "... selv hvad han har, vil blive taget fra ham."

Dette betyder ikke, at vores venner og familie er tabt. Vi kan ikke vide, om der vil udvikle sig ting, der har en vækkende effekt på dem. Der er også håb i Apostelgerninger 24:15, at de uretfærdige skal opstå. Bestemt vil mange JW'er være meget skuffede over deres opstandelse, at de ikke regnes som bedre end resten, der kommer til liv omkring dem. Men med ydmyghed kan de stadig benytte sig af muligheden for det messianske rige.

I mellemtiden må vi lære at krydre vores ord med salt. Det er ikke let at gøre, lad mig fortælle dig.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    40
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x