En ven der gennemgår en vanskelig tid lige nu på grund af at elske og holde sig til sandheden i Bibelen i stedet for blindt at acceptere menneskers lære, blev bedt af en af ​​hans ældste om at forklare sin beslutning om at stoppe med at deltage i møderne. I løbet af e-mail-udvekslingen bemærkede den ældste at min ven ikke havde brugt Jehovas navn. Dette generede ham, og han bad ham tydeligt om at forklare dets fravær i sine e-mails.

Hvis du ikke er et Jehovas vidne, forstår du måske ikke implikationen her. For JWS er ​​brugen af ​​Guds navn en indikation af sand kristendom. Jehovas Vidner mener, at de alene har gendannet Guds navn til det rette sted. Kirker, der ikke bruger Guds navn, klassificeres som "falsk religion". Faktisk er brugen af ​​guddommeligt navn en af ​​nøgleidentifikatorerne for sand religion i Jehovas Vidners sind.[I]

Så når min ven ikke pebrede sin samtale med Jehovas navn, gik der et rødt flag op i den ældres sind. Min ven forklarede, at selvom han ikke havde problemer med at bruge det guddommelige navn, brugte han det ikke ofte, fordi han betragtede Jehova som sin himmelske far. Han fortsatte med at forklare, at ligesom en mand sjældent vil henvise til sin kødelige far ved navn - foretrækker det mere intime og passende udtryk, "far" eller "far" - så han følte det mere passende at omtale Jehova som "far" . ”

Den ældste syntes at acceptere denne ræsonnement, men det rejser et interessant spørgsmål: Hvis manglende brug af navnet “Jehova” i en bibelsk diskussion markerer nogen som et medlem af falsk religion, hvad ville det så være at undlade at bruge navnet “Jesus”?

Den ældste følte, at min vens manglende brug af Jehovas navn indikerede, at han faldt ud af organisationen og muligvis blev frafaldet.

Lad os lægge skoen på den anden fod?

Hvad er en sand kristen? Alle Jehovas Vidner vil svare: “En sand efterfølger af Kristus”. Hvis jeg følger nogen og prøver at få andre til at gøre det samme, skulle hans navn ikke være på mine læber ofte?

Jeg havde for nylig en tre timers samtale med nogle gode venner, hvor Jehova gentagne gange blev henvist til prisværdigt, men ikke engang henviste mine venner til Jesus. Dette er næppe unikt. Få en flok JW'er sammen socialt, og Jehovas navn dukker op hele tiden. Hvis du bruger Jesu navn så ofte og i samme sammenhæng, vil dine vidner venner begynde at vise tegn på ubehag.

Så hvis manglende brug af Guds navn markerer nogen som "ikke et Jehovas vidne", ville ikke manglende brug af Jesu navn markere nogen som "ikke en kristen"?

_________________________________________________

[I] Se Hvad lærer Bibelen virkelig? Kap. 15 s. 148 par. 8

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    35
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x