[Fra ws17 / 7 s. 7 - august 28-september 3]

”Få venner til dig ved hjælp af de uretfærdige rigdomme.” - Lu 16: 9

(Begivenheder: Jehova = 15; Jesus = 21)

Denne uges Vagttårnet undersøgelse åbner ved at demonstrere, at der er mange fattige på jorden, “Selv i velstående lande”,[I] men at vi ved at bruge det, som Jesus kaldte "den uretfærdige rigdom", kan få venner med Jehova Gud og Jesus Kristus. (Lukas 16: 9)

Vi begynder med afsnit 7 i studieartiklen:

 ”De vers, der følger illustrationen, forbinder brugen af” uretfærdige rigdomme ”med trofasthed overfor Gud. Jesu pointe var, at vi kan 'bevise os trofaste' med eller kontrollere,[Ii] disse rigdomme, når vi først har fået dem. Hvordan det?" - par. 7

"Hvordan så", faktisk? Bibelen siger:

”Den form for tilbedelse, der er ren og ubesmittet set fra vores Gud og Fader, er denne: at passe på forældreløse og enker i deres trængsel og at holde sig uden plet fra verden.” (Jas 1: 27)

Så støtte til trængende er en godkendt del af vores tilbedelse. Selv med hensyn til at forkynde den gode nyhed er dette aspekt af støtte til de fattige ikke at overse:

”. . ., James og Ceʹphas og John, dem, der syntes at være søjler, gav mig og Barʹna · basen til højre for at dele sammen, at vi skulle gå til nationerne, men de til de, der er omskårne. 10 Kun vi skal holde de fattige i tankerne. Denne ting har jeg også inderligt bestræbt mig på at gøre. ”(Ga 2: 9, 10)

Paulus oprigtige bestræbelse var ikke kun at forkynde for nationerne, men at “husk de fattige. ”

Bemærk, at søjlerne i Jerusalem-menigheden - det påståede styrelsesorgan[Iii] i det første århundrede - bad ikke Paul om at sikre sig, at nogle midler blev sendt tilbage til dem. De kun bad han huske de fattige.

Opfyldte de kristne i det første århundrede denne standard? Det ser ud til at være sådan. For eksempel organiserede de lister over trængende, så ingen ville blive overset og gå manglende.

”En enke skal anføres på listen, hvis hun ikke er mindre end 60 år gammel, var hustru til en mand,” (1Ti 5: 9)

Ting fungerer ikke altid rigtigt første gang, men justeringer blev foretaget, fordi kærlighed var den motiverende kraft bag sådanne velgørenhedsværker, som denne beretning demonstrerede helt fra starten af ​​den kristne menighed:

”I de dage, hvor disciplene voksede, begyndte de græsktalende jøder at klage over de hebraisk-talende jøder, fordi deres enker blev overset i den daglige distribution. 2 Så de tolv kaldte disciplernes mængde sammen og sagde: ”Det er ikke korrekt af os at overlade Guds ord til at fordele mad til borde. 3 Så, brødre, vælg jer syv hæderlige mænd blandt jer, fulde af ånd og visdom, så vi kan udpege dem i denne nødvendige sag; 4 men vi vil afsætte os til bøn og til ordets tjeneste. ” 5 Det, de sagde, var behageligt for hele skare, og de valgte Stephen, en mand fuld af tro og hellig ånd, samt Philip, Prochʹoʹrus, Ni · · ·ornor, Tiʹmon, Parʹmeʹsa og Nic Nicla ·us, en proselyte af Antiochia. 6 De bragte dem til apostlene, og efter at have bedt, lagde de hænderne på dem. 7 Følgelig fortsatte Guds ord med at sprede sig, og antallet af disciple fortsatte med at formere sig meget i Jerusalem; og en stor skare af præster begyndte at være lydige mod troen. ”(Ac 6: 1-7)

Kan der være tvivl om at disse tidlige kristne blev venner med Jehova og Jesus med den uretfærdige rigdom? Faktisk registreres barmhjertighedshandlinger i Guds store hovedbog, og når vores egen dom forfalder, læses beretningerne til vores fordel op. (Mt 6: 1-4) Det er derfor, Bibelen siger at “barmhjertighed triumferer over dommen”. (Jakob 2:13)

Så med alt dette bibelbevis at falde tilbage på, hvad er den eneste måde artiklen promoverer hvorpå vi kan bruge vores midler til at få venner af Gud og Kristus?

”En åbenlys måde at bevise os tro på med vores materielle ting er ved at bidrage økonomisk til det verdensomspændende forkynderarbejde at Jesus forudsagde ville finde sted. ” - par. 8

Med andre ord, som boksen i slutningen af ​​denne artikel viser, får vi venner med Gud og Kristus ved at sende penge til JW.org. Vi kan endda gøre dette online for vores bekvemmelighed eller ved at bruge en af ​​de kreditkortkiosker, der nu findes i forsamlingshaller.

Dette udråbt som økonomisk støtte til det ”verdensomspændende forkyndelsesarbejde”. Nu er det en ædle opgave at sprede den gode nyhed, men kun hvis vi spreder Kristi gode nyhed, ikke nogen menneskelig fordrejning af dette budskab. At gøre sidstnævnte ville være meget dårligt for os. (Gal 1: 6-9) Det er prisværdigt at yde en vis monetær hjælp til dem der forkynder den faktiske gode nyhed som defineret i Skriften. Paul sagde, at arbejderen er værd at betale hans løn. (1Ti 5:18) Der er altså et bibelsk grundlag for sådan støtte på lokalt niveau. Han accepterede endda midler fra nogle menigheder, så han kunne fortsætte med at tjene andre; alligevel arbejdede han også for at forsørge for ikke at være en byrde for de lokale brødre. (2Kor 11: 7-9) Derfor kan der argumenteres for at bidrage med midler til at forkynde den gode nyhed, men er det hvad Jesus havde i tankerne da han talte om at bruge vores penge til at få venner i himmelen? Hvis ja, så skulle vi være i stand til at finde beviser for, at der blev sendt regelmæssigt midler til Jerusalem, da organisationen lærer, at der var et første århundredes styrende organ, der styrede arbejdet derfra.

Ak, der findes ingen sådanne beviser. Den eneste henvisning til penge sendt til Jerusalem vedrører nødhjælp ved en lejlighed. (Apg 11: 27-30)

Det er klart, at dette falder ind under kategorien at hjælpe de fattige og de fattige og ikke til at støtte en organisations arbejde.

I betragtning af den overvægt af bibelske beviser, at der er venner på himmelske steder, når vi bruger vores uretfærdige rigdom til at hjælpe de trængende, ville vi forvente, at organisationen, der offentliggør denne artikel, i det mindste henleder opmærksomheden på den valgfri anvendelse af vores ressource. De føler måske, at en åbenbar måde at bevise os trofast på er at bidrage med penge til organisationen, men en endnu mere åbenbar måde ville helt sikkert være at gøre godt mod de fattige og trængende i vores nærhed og ”især over for dem, der er beslægtede med os i troen. ”. (Gal 6:10)

Alligevel nævnes der ikke i denne artikel nogen anden måde at bruge de uretfærdige rigdomme på, end at donere midler til JW.org.

Nogle gange taler vi bind ved hvad vi siger ikke, og vores ægte hjertemotivation vises af hvad vi støtter ikke.

Røver børnene

Da Paulus accepterede donationer fra nogle menigheder, betragtede han det som at plyndre dem. Tilsyneladende gjorde han det af nødvendighed, fordi korinterne havde brug for hans hjælp, og det overstyrede hans egen modvilje mod at tage penge fra andre.

“. . .Andre menigheder jeg røvede ved at acceptere bestemmelser for at kunne tjene DIG; 9 og alligevel, da jeg var til stede sammen med JEG, og jeg kom i nød, blev jeg ikke en byrde for en eneste, for brødrene, der kom fra Maceedoini, leverede rigeligt min mangel. . . . ” (2Kt 11: 8, 9)

Af dette kan vi se, at han foretrak at betale sin egen vej, selvom han var slaver for andre. Vi kan også se at brødre fra Makedonien villigt hjalp med at holde ham i forkyndelsen. Men der er intet bevis for, at han skyldte nogen til at give ham penge, eller at han tog fra de trængende eller fra små børn.

Hvilken kontrast vi maler i dag. Du husker muligvis berygtet video hvor lille Sophia overvejer at bruge sin magre godtgørelse til at forkæle sig selv med en iskegle, men i stedet donerer alt hvad hun har til støtte for JW.org. Punkt 8 behandler os til en anden ung pige - denne gang en rigtig - der nægtede sig selv legetøj, så hun kunne donere penge til organisationen. Ville Paulus have godkendt det? Han havde Kristi sind, så lad os se på, hvordan Kristus så at tage penge fra dem, der ikke havde nogen.

”Og han satte sig med statskasserne i udsigt og begyndte at se, hvordan mængden droppede penge i skattekasserne, og mange rige mennesker faldt i mange mønter. 42 Nu kom en fattig enke og faldt i to små mønter af meget lille værdi. 43 Så han kaldte sine disciple til ham og sagde til dem: ”sandelig, jeg siger jer, at denne stakkels enke har sat mere end alle de andre, der har penge i statskasserne. 44 For de satte alle ud af deres overskud, men hun, ud af sit ønske, lagde alt, hvad hun havde, alt hvad hun havde til at leve på. ”(Mr 12: 41-44)

Aha! Nogle vil sige. Se! Jesus godkendte og priste dem, der gav deres sidste øre til templet. Disse vers citeres ofte i publikationer ikke kun på JW.org, men i andre kirker, når der er en appel om donationer. Vi overser dog altid sammenhængen. Lad os gå tilbage til de vers, der fører op til denne konto.

“. . .Og i sin undervisning fortsatte han med at sige: ”Pas på de skriftkloge, der ønsker at gå rundt i klæder og ønsker hilsner på markedspladserne. 39 og forsæder i synagogerne og de mest fremtrædende steder ved aftensmad. 40 De fortærer enkernes huseog til visning beder de lange bønner. Disse vil få en strengere dom. ”” (Hr. 12: 38-40)

Han bruger det, han har observeret, som et virkelig eksempel på det hele som han netop har fordømt de religiøse ledere. Disse kvinder, der sandsynligvis tror at ved at give penge vil hun blive velsignet, har givet alt hvad hun havde at leve af. Er det ikke et godt eksempel på 'at fortære enkenes huse'?

Organisationens skamløse, skylddrevne appel om penge, selv fra små børn, afspejler ikke det synspunkt, som apostlen Paul havde, men er mere beslægtet med den skriftlærde og farisæernes holdning Jesus fordømte.

Giv, men med vilje og uden tvang

Naturligvis kritiserer vi ikke den ånd af generøsitet, der får oprigtige kristne til at kærligt støtte dem, der er mere aktive i forkyndelsen af ​​den rigtige gode nyhed. Ikke desto mindre er det så let for hykleriske individer at udnytte andres gavmildhed. For eksempel:

”De, der har denne verdens midler, men ikke kan deltage i fuldtidsministeriet eller flytte til udlandet, har tilfredsheden med at vide, at deres donerede midler understøtter andres ministerium.” - par. 11

Det lyder godt, gør det ikke? Men virkeligheden ser ud til at være meget anderledes. Mens de færdiggjorde deres hjem ved søen på flere millioner dollars på landet nær Warwick, New York, skar det styrende organ skåret i rækken af ​​specialpionerer over hele verden. Var der 'donerede midler til støtte for andres ministerium'? Virkelig, hvilket er vigtigere: Et udvejslignende hovedkvarter eller finansiering af pionerer, der kan gå til uberørte områder, hvor få har råd til at bo og finde arbejde?

Måske bør medlemmerne af det styrende organ og de øvrige medlemmer af hovedkvarterets ansatte bønhøstende overveje, hvad de har skrevet i afsnit 12:

”En anden måde at få venskab med Jehova er ved at minimere vores engagement i den kommercielle verden og bruge vores omstændigheder til at søge” ægte ”rigdomme. Abraham, en mand med tro i gamle tider, efterlod lydigt velstående Ur i orden at bo i telte og forfølg hans venskab med Jehova. (Heb. 11: 8-10) Han så altid på Gud som kilden til ægte rigdom og søgte aldrig materielle fordele, der kunne indikere en mangel på tillid. (Gen. 14: 22, 23) Jesus opmuntrede til denne slags tro og sagde til en rig ung mand: ”Hvis du vil være perfekt, gå sælg dine ejendele og giv til de fattige, og du vil have skat i himlen; og kom være min efterfølger. ”(Matt. 19: 21) Denne mand manglede tro som Abrahams, men andre har vist implicit tillid til Gud.” - par. 12

Jesus sagde dette om de skriftkloge og farisæere:

”De binder tunge byrder og lægger dem på mænds skuldre, men de er ikke selv villige til at buge dem med deres finger.” (Mt 23: 4)

Overvej disse ord, når du betragter denne erklæring:

”Jesu tilhængere i dag, inklusive en hær på over en million præstere på fuld tid, anvender Pauls råd i det omfang, deres omstændigheder tillader det.” - par. 13

Fra stævneplatformen, i de ugentlige møder og i publikationerne presses Jehovas Vidner konstant til at gøre mere og mere. Denne artikel er ikke anderledes. Punkt 14 opfordrer vidner til at sælge deres forretninger ved at nævne eksemplet med et par, der solgte alt, hvad de ejede, for at hjælpe med opførelsen af ​​Warwick-byggeprojektet. Mens organisationen ikke længere er villig til at finansiere specielle pionerer, er den mere end villig til at opmuntre andre til at sælge deres ejendele og selvfinansiere deres frivillige arbejde med at opbygge JW.orgs ejendomsimperium og i banebrydende udvikling af organisationens rækker . Deler organisationens ledere i at bære denne byrde?

En god ven var menighedssekretæren for Betel-menigheden i mit land. Han var chokeret over at finde ud af, at medlemmer af afdelingskomiteen rutinemæssigt afleverede rapporter om felttjenesten, der viste timer i de enkelte cifre. Disse mænd med deres koner havde regelmæssige genbesøg, men sjældent, hvis nogensinde, arbejdede de fra hus til hus.

Lad os igen understrege, at vi ikke opmuntrer folk til at forfølge materialistiske mål. Hvis det var tilfældet, ville vi ikke bruge tid på at skrive artikler og støtte disse websteder. Vi ville være ude og tjene penge. Hvad vi siger er, at hvis du vil bruge dine midler til at blive venner med Gud og Jesus, skal du sørge for at du støtter arbejde, som Gud og Jesus godkender. Hvis dine penge går til at støtte et system, der ikke bringer ære for vor Herre Jesus Kristus, vil han da være din ven?

For eksempel lærer vi i afsnit 15 om en søster der ofrede meget for at forkynde i Albanien. Ifølge artiklen velsignede Jehova hendes gode gerninger og hun "Har hjulpet over 60 individer til det punkt, hvor de er dedikerede."  Hvad er "pointen med dedikation"? Sagde Jesus: ”Gå derfor ud og gør disciple af mennesker fra alle nationerne, hjælpe dem til dedikationspunktet i Faderens og Sønnens navn og den hellige ånd, ”(Mt. 28: 19) Indvielsesløftet er ikke en bibelundervisning.[Iv] Faktisk fordømmer Jesus afgivelse af løfter. (Mt 5: 33-37)

Forestil dig at ofre dit levebrød til kun at forkynde for at lære en dag, at du bare hjalp folk med at konvertere fra en falsk religion til en anden.

Artiklen afsluttes med at anvende en sidste Skrift forkert.

”Dette er bare en del af den uvurderlige arv for dem, der får venner i himlen. Det at glæde sig over Jehovas jordiske tilbedere vil ikke kende nogen grænser, når de hører Jesu ord: ”Kom, I, som er blevet velsignet af min Fader, arver det rige, som er forberedt på jer fra verdens grundlæggelse.” - Matt. 25: 34 ”. - par. 18

Venner arver ikke. Børn arver. Mattæus 25:34 gælder for Guds børn, så hvis du er af ”det andet får” som defineret af det styrende legeme og således accepterer at du ikke er en af ​​Guds børn, men kun hans ven, skal du acceptere at dette vers gælder ikke for dig. Venner arver ikke fra en far, de ikke har. Men hvis du er villig til at acceptere det venlige tilbud Jehova har givet om at adoptere dig som barn, så glæd dig. Kom og arv det rige der er forberedt til dig.

_____________________________________________________

[I] Se par. 1

[Ii] Denne sætning virker dårligt konstrueret, således at det er uklart, hvad der menes med "eller kontrol" i denne sammenhæng. Skal vi ikke bruge vores egne midler, men som vi kontrollerer (såsom ejendomsfonde) til at blive venner med Gud og Kristus?

[Iii] Der er ingen beviser, der understøtter denne forståelse af et styrende organ i det første århundrede. For mere information, se Et styrende organ fra det første århundrede - Undersøgelse af det skriftlige grundlag.

[Iv] Se “Hvad du løfter, betaler”.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    25
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x