I 2003 udgav Jason David Beduhn, på det tidspunkt en lektor i religiøse studier ved Northern Arizona University, en bog kaldet Sandhed i oversættelse: Nøjagtighed og bias i engelske oversættelser af Det Nye Testamente.

I bogen analyserede professor Beduhn ni ord og vers[1] (ofte omtvistet og kontroversielt omkring trinitarisk doktrin) på tværs af ni[2] Engelsk oversættelser af Bibelen. I slutningen af ​​processen bedømte han NWT som den bedste og den katolske NAB som den næstbedste med mindst bias fra det oversatte team. Han forklarer, hvorfor det fungerede på denne måde af underbyggende årsager. Han kvalificerer dette yderligere ved at oplyse, at andre vers kunne have været analyseret, og at et andet resultat kunne være nået. Professor Beduhn gør klart, at det er IKKE en endelig placering, da der er et sæt kriterier, der skal overvejes. Interessant nok, når han underviser i NT græsk til sine bachelorstuderende, bruger han Kingdom Interlinear (KIT), da han højst vurderer den interlinjære del.

Bogen er meget læselig og retfærdig i sin behandling af oversættelsespunkter. Man kan ikke bestemme hans troposition, når man læser sine argumenter. Hans skrivestil er ikke konfronterende og opfordrer læseren til at undersøge beviserne og drage konklusioner. Efter min personlige mening er denne bog et fremragende stykke arbejde.

Professor Beduhn leverer derefter et helt kapitel[3] diskuterer NWT-praksis med at indsætte det guddommelige navn i NT. Han demonstrerer omhyggeligt og høfligt hvorfor dette er en teologisk partisk tilgang og overtræder retningslinjer for god oversættelse. I dette kapitel kritiserer han alle de oversættelser, der oversætter Tetragrammaton (YHWH) som HERREN. Han er også kritisk over for NWT for at indsætte Jehova i Det Nye Testamente, når det ikke vises i NOGEN af de eksisterende manuskripter. I afsnit 171, afsnit 3 og 4, forklarer han processen og de tilknyttede problemer med denne praksis. Afsnittene gengives i sin helhed nedenfor (kursiv til fremhævning i originalen):

”Når alle bevis på manuskripter er enige, tager det meget stærke grunde til at antyde, at originalen autografer (de allerførste manuskripter af en bog skrevet af forfatteren selv) læste anderledes. At foreslå en sådan læsning, der ikke understøttes af manuskriptbeviset, kaldes at lave en conjectural emendation. Det er en emendation fordi du reparerer, "reparerer", en tekst, du mener er mangelfuld. det er hypotetisk fordi det er en hypotese, en "formodning", der kun kan bevises, hvis der på et fremtidig tidspunkt findes bevis, der understøtter det. Indtil det tidspunkt er det pr. Definition ubevist.

Redaktørerne af NW foretager formodende emendation, når de erstatter kurios, der ville blive oversat "Herre", med "Jehova". I et appendiks til NW siger de, at deres genoprettelse af ”Jehova” i Det Nye Testamente er baseret på (1) en antagelse om, hvordan Jesus og hans disciple ville have håndteret det guddommelige navn (2) beviset for ”J tekster ”og (3) nødvendigheden af ​​konsistens mellem Det Gamle og Det Nye Testamente. Dette er tre forskellige grunde til den redaktionelle beslutning. De to første kan behandles her ganske kort, mens den tredje kræver en mere detaljeret undersøgelse. ”

Professor Beduhns holdning er helt klar. I resten af ​​kapitlet afmonterer han argumenterne fra NWT-redaktørerne for indsættelse af navnet. Faktisk er han overbevist om, at oversætterens rolle ikke skal være at reparere teksten. En sådan aktivitet bør begrænses til fodnoterne.

Nu inviterer resten af ​​denne artikel læserne til at træffe en beslutning om det nye tillæg C, der er tilføjet til Ny studieudgave af den reviderede NWT 2013.

Gør informerede beslutninger

I den nye Studieudgave Bibel Efter 2013-revision forsøger appendiks C at begrunde årsagen til tilføjelse af navnet. Der er i øjeblikket 4 sektioner C1 til C4. I C1, med titlen "Gendannelse af det guddommelige navn i" Det nye testamente ", gives der grunde til denne praksis. I slutningen af ​​afsnit 4 er der en fodnote, og den citerer (rød tekst tilføjet til vægt, og resten af ​​afsnittet kan ses i rødt senere) Professor Beduhns arbejde fra det samme kapitel og det sidste afsnit i kapitlet på side 178 og det siger:

”En række lærde er imidlertid stærkt uenige i dette synspunkt. En af disse er Jason BeDuhn, der forfatter bogen Sandhed i oversættelse: Nøjagtighed og bias i engelske oversættelser af Det Nye Testamente. Alligevel anerkender endda BeDuhn: ”Det kan være, at der en dag vil blive fundet et græsk manuskript af en del af Det Nye Testamente, lad os sige et særligt tidligt, der har de hebraiske bogstaver YHWH i nogle af versene [i” Det nye testamente. ”] Når det når der foreligger bevismateriale, er bibelske forskere nødt til at tage behørigt hensyn til synspunkterne fra NW [New World Translation] -redaktørerne. ”” 

Når man læser dette citat får man indtryk af, at professor Beduhn accepterer eller udviser håb om indsættelse af det guddommelige navn. Det er altid godt at medtage hele citatet, og her har jeg gengivet ikke kun resten af ​​afsnittet (med rødt nedenfor) men de tre foregående afsnit på side 177. Jeg har taget mig friheden til at fremhæve centrale udsagn (i blå skrift) af professor Beduhn, der viser, at han ser denne indsættelse som forkert.

Side 177

Hver enkelt oversættelse, som vi har sammenlignet, afviger fra den bibelske tekst på en eller anden måde i ”Jehova” / ”Lord” -passagerne i Det Gamle og Det Nye Testamente. Tidligere bestræbelser fra nogle oversættelser, såsom Jerusalem Bible og New English Bible, på at følge teksten nøjagtigt i disse passager, er ikke blevet godt modtaget af den uinformerede offentlighed, der er betinget af KJV. Men folkelig mening er ikke en gyldig regulator af bibelsk nøjagtighed. Vi skal overholde standarderne for nøjagtig oversættelse, og vi skal anvende disse standarder ens for alle. Hvis vi efter disse standarder siger, at NV ikke skal erstatte "Jehova" med "Herre" i Det Nye Testamente, så skal vi med de samme standarder sige, at KJV, NASB, NIV, NRSV, NAB, AB, LB og TEV bør ikke erstatte "Herre" med "Jehova" eller "Jahve" i Det Gamle Testamente.

NW-redaktørernes iver for at gendanne og bevare Guds navn mod en åbenlyst tendens til at udslette det i moderne oversættelser af Bibelen, selv om de er prisverdige (sic) i sig selv, har ført dem for langt og ind i en harmoniserende praksis af deres egen . Jeg er personligt ikke enig i denne praksis og mener, at identifikation af "Lord" med "Jehova" skal placeres i fodnoter. I det mindste bør brugen af ​​“Jehova” begrænses i det Nye Nye Testamente til de otteoghalvfjerds lejligheder, hvor en citat fra det Gamle Testamente, der indeholder “Jehova”, citeres. Jeg overlader det til NW-redaktørerne at løse problemet med de tre vers, hvor deres princip om "emendation" ikke ser ud til at fungere.

De fleste af forfatterne fra Det Nye Testamente var jøder efter fødsel og arv, og alle tilhørte en kristendom, der stadig var tæt knyttet til dens jødiske rødder. Mens kristendommen fortsatte med at distancere sig fra sin jødiske mor og universalisere sin mission og dens retorik, er det vigtigt at huske, hvor meget den nye testamentes tankeverden er en jødisk, og hvor meget forfatterne bygger på det gamle testamentes fortilfælde i deres tanke og udtryk. Det er en af ​​farerne ved modernisering og omskrivning af oversættelser, at de har tendens til at fjerne de forskellige referencer til den kultur, der producerede Det Nye Testamente. Gud fra de nye testamente-forfattere er Jehova (YHWH) af den jødiske bibelske tradition, hvor meget som helst andet karakteriseret i Jesu repræsentation af ham. Jesu navn indarbejder dette Guds navn. Disse kendsgerninger forbliver sande, selvom forfatterne i Det nye testamente kommunikerer dem på sprog, der uanset grund undgår det personlige navn Jehova.

Side 178

(Nu kommer vi til det afsnit, der er citeret i Studiebibelen. Se resten af ​​afsnittet i rødt.)

Det kan være, at der en dag vil blive fundet et græsk manuskript af en del af Det Nye Testamente, lad os sige et særligt tidligt, der har de hebraiske bogstaver YHWH i nogle af de vers, der er anført ovenfor. Når det sker, når der foreligger bevis, skal bibelske forskere tage behørigt hensyn til synspunkterne fra NW-redaktørerne. Indtil den dag skal oversættere følge manuskripttraditionen, som den for tiden er kendt, selvom nogle af egenskaberne forekommer os forundrende, måske endda uforenelige med det, vi tror. Alt, hvad oversættere ønsker at tilføje for at tydeliggøre betydningen af ​​tvetydige passager, såsom dem, hvor "Herre" kan henvise til enten Gud eller Guds Søn, kan og bør sættes i fodnoter, mens Bibelen selv holdes i de ord, der er givet os .

Konklusion

I en nylig månedlig Broadcast (November / december 2017) David Splane fra det styrende organ talte meget langt om vigtigheden af ​​nøjagtighed og omhyggelig forskning i al den information, der blev fremsat i litteraturen og de audiovisuelle medier. Det er klart, at dette tilbud får et "F" for fejl.

Denne brug af et citat, der vildleder læseren fra den oprindelige opfattelse af forfatteren, er intellektuelt uærlig. Det forværres i dette tilfælde, fordi professor Beduhn bedømte NWT som den bedste oversættelse med hensyn til de ni ord eller vers mod de ni andre oversættelser, han gennemgik. Dette markerer en mangel på ydmyghed, fordi det forråder et tankesæt, der ikke kan acceptere korrektion eller et alternativt perspektiv. Organisationen kunne vælge at være uenig i hans analyse for at indsætte det guddommelige navn, men hvorfor misbruge hans ord for at give et forkert indtryk?

Alt dette er symptomatisk for en ledelse, der er ude af kontakt med realiteterne i verden, som de fleste af brødrene og søstrene står overfor. Det er også en manglende forståelse af, at alle citater og referencer let kan fås adgang til af alle i denne informationsalder.

Dette resulterer i en nedbrydning af tillid, viser en mangel på integritet og en afvisning af at reflektere over en undervisning, der kan være mangelfuld. Det er ikke noget nogen af ​​os, der hører til Kristus-oplevelsen fra ham eller vores himmelske Fader. Far og søn har vores loyalitet og lydighed på grund af deres saktmodighed, ydmyghed og ærlighed. Dette kan ikke gives til mænd, der er stolte, uærlige og vildledende. Vi beder og beder om, at de reparerer deres måder og lærer af Jesus alle de nødvendige egenskaber for at være en fodspor.

_____________________________________________

[1] Disse vers eller ord findes i kapitel 4: proskuneo, Kapitel 5: Philippians 2: 5-11, Chapter 6: ordet mand, Chapter 7: Colossians 1: 15-16, Chapter 8: Titus 2: 13, Chapter 9: Hebrews 1: 8: 10: John XUMUM: Chapter 8, Chapter 58: John 11: 1, Chapter 1: Hvordan man skriver hellig ånd, med store og små bogstaver.

[2] Disse er King James Version (KJV), New Revised Standard Version (NRSV), New International Version (NIV), New American Bible (NAB), New American Standard Bible (NASB), Amplified Bible (AB), Living Bible (LB) , Dagens engelske version (TEV) og New World Translation (NWT). Disse er en blanding af protestantiske, evangeliske, katolske og Jehovas vidner.

[3] Se appendiks “Brug af Jehova i NW” sider 169-181.

Eleasar

JW i over 20 år. For nylig fratrådt som ældre. Kun Guds ord er sandhed og kan ikke bruge vi er i sandheden længere. Eleasar betyder "Gud har hjulpet", og jeg er fuld af taknemmelighed.
    23
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x