Et andet blik på 1914, denne gang ved at undersøge de beviser, som organisationen hævder, er der for at støtte troen på, at Jesus begyndte at herske i himlen i 1914.

Videoudskrift

Hej, jeg hedder Eric Wilson.

Dette er den anden video i vores delmængde af 1914-videoer. I den første så vi på kronologien, og nu ser vi på det empiriske bevis. Med andre ord er det alt sammen godt og godt at sige, at Jesus blev installeret som konge i himlen usynligt i 1914 og sad på Davids trone og regerede i det messianske rige, men vi har intet bevis for det, medmindre vi selvfølgelig finder bevis direkte i Bibelen; men det er det, vi skal se på i den næste video. Lige nu ønsker vi at se, om der er beviser i verden i de begivenheder, der omgav det år, der ville få os til at tro, at noget usynligt i himlen skete.

Nu siger organisationen, at der er sådan bevis. For eksempel læser vi i Vagttårnet for 1. juni 2003 på side 15, afsnit 12:

Bibelsk kronologi og verdensbegivenheder falder sammen i at udpege året 1914 som en tid da krigen i himlen fandt sted. Siden da er verdensforholdene støt forværret. Åbenbaringen 12:12 forklarer, hvorfor man siger: „Glæd jer himlen og jer, der bor i dem! Ve jorden og havet, for djævelen er kommet ned og har stor vrede, idet han ved, at han har en kort periode. ”

Okay, så det indikerer, at 1914 var året på grund af de begivenheder, der skete, men nøjagtigt hvornår skete dette? Hvornår blev Jesus trone? Kan vi vide det? Jeg mener, hvor meget præcision er der i forståelsen af ​​datoen? I henhold til Vagttårnet for 15. juli 2014, side 30 og 31, afsnit 10, læser vi:

”Moderne salvede kristne pegede på forhånd ud til oktober 1914 som en vigtig dato. De baserede dette på Daniels profeti om et stort træ, der blev hugget og ville gå igen efter syv gange. Jesus henviste til denne samme periode som ”nationernes fastsatte tid” i sin profeti om sin fremtidige tilstedeværelse og “afslutningen på tingenes ordning”. Lige siden det markerede år 1914 er tegnet på Kristi tilstedeværelse som Jordens nye konge blevet tydeligt for alle at se. ”

Så det definitivt binder det ned til oktober måned.

Nu siger juni 1st 2001-Vakttårnet, side 5, under titlen “Whose Standards Can You Trust”,

”Ve for jorden kom, da 1. verdenskrig brød ud i 1914 og sluttede en æra med standarder, der var meget forskellige fra nutidens. "Den store krig fra 1914 til 1918 ligger som et bånd af brændt jord, der adskiller den tid fra vores," bemærker historikeren Barbara Tuchman.

Okay, så vi ved, at det skete i oktober, og vi ved, at 1. verdenskrig er et resultat af elendigheden, så lad os bare gå igen i kronologien: Åbenbaringen 12 taler om Jesu Kristi trone. Så vi siger, at Jesus Kristus blev tronet som en messiansk konge i oktober 1914 baseret på troen på, at jøderne blev forvist i 607 fvt - oktober samme år. Så det er nøjagtigt, til måneden, 2,520 år at komme til oktober 1914 - muligvis den femte eller sjette ved nogle af de beregninger, du finder i publikationerne, begyndelsen af ​​oktober. Okay, hvad var det første, Jesus gjorde? Ifølge os var den første ting, han gjorde, at føre krig med Satan og hans dæmoner, og han vandt selvfølgelig krigen og Satan og dæmonerne blev kastet ned på jorden. Da han havde stor vrede da han vidste at han har kort tid, førte han ve til jorden.

Så veen til jorden ville tidligst have startet i oktober, for før Satan var stadig i himlen, var han ikke vred, fordi han ikke var blevet kastet ned.

Okay. Og det nævnes, at den store forskel, der skete mellem verdenen før 1914 og verden efter 1914, som historikeren Barbara Tuchman har bestemt, som vi netop har set i det sidste eller det sidste af citaterne. Jeg har tilfældigvis læst Barbour Tuckmans bog, den de citerer fra. Det er en fremragende bog. Lad mig bare vise dig omslaget.

Ser du noget underligt ved det? Titlen er: ”Augustens kanoner”. Ikke oktober ... august! Hvorfor? Fordi det var da krigen startede.

Ferdinand, ærkehertugen, der blev myrdet, hvis mord udløste første verdenskrig blev dræbt i juli samme år - den 28. juli. Nu på grund af de ulige omstændigheder, den slags tilfældige og bunglede måde, som snigmorderne forsøgte at dræbe ham på, var det kun ved rent held - og meget uheld, antager jeg for hertugen - at de snubler over ham efter et mislykket forsøg og stadig formåede at myrde ham. Og i organisationens publikationer har vi gennemgået det, hvilket førte til den konklusion, at det tydeligvis var Satan, der orkestrerede tingen. I det mindste var det den tilbøjelighed, man blev ført til.

Okay, undtagen at det resulterede i en krig, der opstod, der startede, to måneder før Satan var på Jorden, to måneder før Satan var vred, to måneder før ondskaben.

Det er faktisk værre end det. Ja, verdenen før 1914 var anderledes end verdenen efter. Der var monarkier overalt, og mange af dem ophørte med at eksistere efter 1914 efter krigen; men at tro, at det var en fredelig tid sammenlignet med en anden tid nu, er at overse det faktum, at for at dræbe 15 millioner mennesker - som nogle rapporter siger, skete i første verdenskrig - har du brug for hundreder af millioner, hvis ikke milliarder kugler. Det tager tid at fremstille så mange kugler, så mange kanoner — millioner og milliarder kanoner, artilleriskaller, artilleristykker.

Der var et våbenkapløb i ti år før 1914. Europas nationer bevæbnede sig til krig. Tyskland havde en million mand hær. Tyskland er et land, hvor du kunne passe ind i staten Californien og give plads til Belgien. Dette lille land stillede en million mand hær i fredstid. Hvorfor? Fordi de planlagde krig. Så det havde intet at gøre med Satans vrede over at blive kastet i 1914. Dette havde foregået i årevis. De var alle klar til det. Det var bare en tilfældighed, at beregningen fra 1914 tilfældigvis faldt, da den største krig nogensinde - til den dato - skete.

Så kan vi konkludere, at der er empiriske beviser? Nå, ikke fra det. Men er der måske noget andet, der kan få os til at tro, at Jesus blev trone i 1914?

I henhold til vores teologi blev han trone, så sig omkring og fandt alle religioner på jorden og blev valgt af alle religioner, vores religion - den religion der blev Jehovas Vidner og udnævnte over dem en trofast og diskret slave. Det var første gang, at den trofaste og diskrete slave opstod ifølge en video produceret af Watchtower Bible and Tract Society, hvor broder Splane forklarer denne nye forståelse: Der var ingen 1,900 år slave. Der var ingen slave fra og med 33 e.Kr. frem til 1919. Så det er en del af beviset, der burde være der, hvis vi skal finde støtte til ideen om, at Jesus handlede som konge og valgte sin trofaste og diskrete slave. Studieartiklen fra marts 2016, studiet Watchtower, på side 29, afsnit 2, i “Spørgsmål fra læsere” besvarer spørgsmålet med denne misforståelse.

„Alt bevis tyder på, at dette fangenskab [det er det babyloniske fangenskab] sluttede i 1919, da salvede kristne blev samlet i den genoprettede menighed. Overvej: Guds folk blev testet og forfinet i årene efter oprettelsen af ​​Guds rige i himlen i 1914. ”

(De går til Malaki 3: 1-4 om dette, hvilket er en antitypisk anvendelse af en profeti, der blev opfyldt i det første århundrede.) Okay, så fra 1914 til 1919 blev Jehovas folk testet og forfinet, og derefter fortsætter Vagttårnet i 1919 :

"... Jesus udpegede den trofaste og kloge slave over Guds rensede folk til at give dem åndelig føde på det rette tidspunkt."

Så alt beviset peger på 1919 som udnævnelsesdato - det er det, der står - og det står også, at de blev renset i fem år fra 1914 til 1919, og derefter var udrensningen afsluttet inden 1919, da han foretog udnævnelsen. Okay, hvilket bevis er der for dette?

Vi tror måske, at Jehovas Vidner derefter blev udnævnt, eller blandt Jehovas Vidner blev der udpeget en trofast og klog slave. Det var det styrende organ i 1919. Men der var ingen Jehovas Vidner i 1919. Navnet blev først givet i 1931. Det, der var i 1919, var en føderation eller en sammenslutning af uafhængige bibelstudiegrupper rundt om i verden, der læste Vagttårnet og brugte det som deres vigtigste undervisningshjælpemiddel. Watchtower Bible and Tract Society var et juridisk selskab, der trykte artikler, der producerede trykt materiale. Det var ikke hovedkvarteret for en verdensomspændende organisation. I stedet styrede disse internationale bibelstudentegrupper stort set sig selv. Her er nogle af navnene på disse grupper. Der var International Bible Students Association, Pastoral Bible Institute, Berean Bible Institute, Stand Fast Bible Students Association - interessant historie med dem - Dawn Bible Students Association, Independent Bible Students, New Covenant Troers, Christian Discipling Ministries International, Bible Students Forening.

Nu nævnte jeg Stand Fast Bible Students Association. De skiller sig ud, fordi de adskilt fra Rutherford i 1918. Hvorfor? Fordi Rutherford forsøgte at berolige den regering, der søgte at anklage ham for det, de betragtede som forræderisk litteratur i færdig Mystery som han udgav i 1917. Han forsøgte at blidgøre dem, så han offentliggjorde i Vagttårnet, 1918, side 6257 og 6268, ord, hvori han forklarede, at det var okay at købe krigsobligationer, eller hvad de kaldte frihedsobligationer i disse dage; det var et spørgsmål om samvittighed. Det var ikke en krænkelse af neutraliteten. Her er uddraget - et af uddragene - fra denne passage:

”En kristen, som muligvis har fået præsenteret det perverse synspunkt om, at Røde Kors arbejde kun er hjælp til det drab, der henviser til krigen, der er imod hans samvittighed, kan ikke hjælpe Røde Kors; derefter får han det bredere synspunkt, at Røde Kors er udførelsesformen for at hjælpe de hjælpeløse, og han finder sig i stand til og villig til at hjælpe Røde Kors i henhold til evne og mulighed. En kristen, der ikke er villig til at dræbe, har muligvis samvittighedsfuldt været ude af stand til at købe statsobligationer; senere overvejer han, at hvilke store velsignelser han har modtaget under sin regering og indser, at nationen er i problemer og står over for farer for dens frihed, og han føler sig samvittighedsfuldt i stand til at låne nogle penge til landet, ligesom han ville låne ud til en ven i nød . ”

Så Stand Fasters stod hurtigt i deres neutralitet, og de adskilt fra Rutherford. Nu kan du sige, ”Nå, det er da. Dette er nu. ” Men pointen er, at dette var, hvad Jesus så på, angiveligt, da han prøvede at bestemme, hvem der var trofast, og hvem der var klog eller klog.

Så spørgsmålet om neutralitet var et emne, som kompromitteret af mange af bibelstudenterne. Faktisk, den Menneskets frelse bog, i kapitel 11, side 188, afsnit 13, siger det,

"Under 1. verdenskrig i 1914-1918 e.Kr. accepterede nogle af resterne af det åndelige Israel ikke-stridende tjeneste i de kæmpende hære, og dermed kom de under blodskyld på grund af deres deling og samfundsansvar for blodet, der blev spildt i krigen."

Okay, hvad ville Jesus ellers have fundet i 1914 til 1919? Nå, han ville have fundet ud af, at der ikke var noget styrende organ. Da Russell døde, krævede hans testamente en bestyrelse på syv og en redaktionskomité på fem. Han navngav navne på, hvem han ville have i disse udvalg, og han tilføjede hjælpere eller afløsere, hvis nogle af disse skulle gå forud for ham i døden. Rutherfords navn var ikke på den oprindelige liste, og det var heller ikke højt oppe på erstatningslisten. Imidlertid var Rutherford advokat og en mand med ambitioner, og derfor greb han kontrollen ved at få sig erklæret præsident, og da nogle af brødrene indså, at han handlede på en autoritær måde, ville de have ham fjernet som præsident. De ønskede at vende tilbage til det regeringsorgan, som Russell havde i tankerne. For at forsvare sig mod disse udgav Rutherford i 1917 "Harvest Siftings", og i det sagde han blandt mange andre ting:

”I mere end tredive år ledede præsidenten for Watchtower Bible and Tract Society udelukkende dets anliggender [han henviser til Russell], og bestyrelsen, såkaldt, havde ikke meget at gøre. Dette siges ikke i kritik, men af ​​den grund, at samfundets arbejde særligt kræver retning af et sind. ”

Det var det, han ønskede. Han ville være det ene sind. Og over tid lykkedes det ham at gøre det. Det lykkedes ham at opløse eksekutivkomitéen på syv medlemmer og derefter til sidst redaktionskomiteen, som forhindrede ham i at offentliggøre de ting, han ville offentliggøre. Bare for at vise mandens holdning - igen ikke at være kritisk, det er bare at sige det, hvad Jesus så i 1914 til 1919. Så i Budbringeren af 1927, den 19. juli, har vi dette billede af Rutherford. Han betragtede sig selv som bibelstudenternes generalissimo. Hvad er en Generalissimo. Mussolini blev kaldt Generalissimo. Det betyder den øverste militære kommandør, generalerne, hvis du vil. I USA ville dette være den øverstbefalende. Dette var den holdning, han havde til sig selv, som blev opnået i slutningen af ​​20'erne, når han først havde etableret bedre kontrol over organisationen. Kan du forestille dig Paulus eller Peter eller nogen af ​​apostlene, der erklærer sig selv de kristnes generalissimo? Hvad så Jesus ellers ned på? Nå, hvad med dette omslag af færdig Mystery som Rutherford offentliggjorde. Bemærk, omslaget har et symbol på det. Det tager ikke meget at finde på Internettet, at dette er det hedenske symbol, det egyptiske symbol, for solguden Horus. Hvorfor stod det på en publikation? Meget godt spørgsmål. Hvis du åbner publikationen, finder du ud af, at ideen, læren om pyramidologi - at pyramiderne blev brugt af Gud som en del af hans åbenbaring. Faktisk kaldte Russell det ”stenvidnet” - Pyramiden i Giza var stenvidnet, og målinger af gangene og kamrene i den pyramide blev brugt til at forsøge at beregne forskellige begivenheder baseret på hvad Bibelen talte om .

Så Pyramidology, Egyptology, falske symboler på bøgerne. Hvad ellers?

Nå, da fejrede de også jul i disse dage, men måske var en af ​​de mere alvorlige ting kampagnen "Millioner, der nu lever, vil aldrig dø", der startede i 1918 og fortsatte indtil 1925. I det forkyndte forkynder, at millioner nu lever ville aldrig dø, fordi slutningen kom i 1925. Rutherford forudsagde, at de gamle værdige - mænd som Abraham, Isak, Jacob, David, Daniel - først skulle opstå. Faktisk købte samfundet med dedikerede midler et palæ med 10 soveværelser i San Diego kaldet Beth Sarim; og dette skulle bruges til at huse disse gamle værdige, da de blev oprejst. Det endte med at blive vinterhjemmet for Rutherford, hvor han skrev meget af sin skrivning. Naturligvis skete der intet i 1925 undtagen en stor desillusion. Den rapport, vi har fra 1925 fra mindesmærket for året, viser over 90,000 deltagere, men den næste rapport, som først vises i 1928 - en af ​​publikationens viser, at antallet var faldet fra 90,000 til lidt over 17,000. Det er et stort fald. Hvorfor skulle det være? Desillusionering! Fordi der var en falsk lære, og den blev ikke sand.

Så lad os gå over det igen: Jesus så ned, og hvad finder han? Han finder en gruppe, der er adskilt fra bror Rutherford, fordi de ikke ville kompromittere deres neutralitet, men han overser den gruppe og går i stedet til Rutherford, der prædikede, at slutningen ville komme om få år til, og som overtog kontrollen for sig selv og havde en holdning, der til sidst førte til, at han erklærede sig selv som den øverste militære kommandør - bibelstudenternes generalissimo - formodentlig i betydningen spirituel krigsførelse; og en gruppe, der fejrede jul, der troede på pyramidologi og satte hedenske symboler på sine publikationer.

Nu er enten Jesus en forfærdelig karakterdommer, eller så skete det ikke. Han udnævnte dem ikke. Hvis vi vil tro på, at han udpegede dem på trods af alle disse fakta, er vi nødt til at spørge os selv om, hvad baserer vi det på? Det eneste, vi stadig kunne basere det på, er noget klart i Bibelen, der indikerer, at på trods af alt det modsatte er det, hvad han gjorde. Og det er det, vi skal se på i den næste video. Er der klare, ubestridelige bibelske beviser for 1914? Dette er det vigtigste, fordi det er sandt, at vi ikke ser noget empirisk bevis, men vi har ikke altid brug for empiriske beviser. Der er ingen empiriske beviser for, at Harmageddon kommer, at Guds rige vil regere og etablere en ny verdensorden og bringe frelse for menneskeheden. Vi baserer det på tro, og vores tro er placeret i løfterne fra en Gud, der aldrig har svigtet os, aldrig skuffet os, aldrig brudt et løfte. Så hvis vores far Jehova fortæller os, at dette vil ske, har vi ikke rigtig brug for beviser. Vi tror, ​​fordi han fortæller os det. Spørgsmålet er: ”Har han fortalt os det? Har han fortalt os, at hans søn blev tronet som den messianske konge i 1914? ” Det er det, vi skal se på i den næste video.

Tak igen og se dig snart.

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    5
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x