Første gang jeg tog del af emblemerne ved mindesmærket i min lokale rigssal, bemærkede den ældre søster, der sad ved siden af ​​mig, med al oprigtighed: "Jeg havde ingen idé om, at vi var så privilegerede!" Der har du det i en enkelt sætning - problemet bag JWs to-klasses system til forløsning. Den triste ironi er, at det styrende organ hævder at have fjernet kristenhedens præster / lægfolk[I], har sluttet sig til sine kolleger i at skabe en af ​​deres helt egne, og det er en særlig markant skelnen.

Du tror måske, jeg overvurderer problemet. Du kan måske sige, at dette er en forskel uden forskel - til trods for denne søsters kommentar. Alligevel er JW-klassens skelnen på en måde større, end man i øjeblikket praktiserer i katolicismen. Overvej det faktum, at potentielt enhver kan blive pave, som denne video demonstrerer.

Dette er ikke tilfældet med Jehovas Vidner. Ifølge JW-teologien skal man udvælges specifikt af Gud som en af ​​en elitegruppe af salvede, før han kan have noget håb om at stige til toppen af ​​JW-stigen. Kun de der er valgt så kan hævde at være adopterede børn af Gud. (Resten kan kun kalde sig selv "Guds venner."[Ii]) Inden for den katolske kirke påvirker præsten / lægmændene ikke den belønning, som hver katolik siges at modtage. Uanset om det er præst, biskop eller lægmand, menes alle gode mennesker at komme til himlen. Men blandt vidner er dette ikke tilfældet. Forskellen mellem præster og lægfolk fortsætter efter døden, hvor eliten går til himlen for at herske, mens resten - omkring 99.9% af alle dem, der anses for at være sande og trofaste kristne - har yderligere 1,000 år med ufuldkommenhed og synd at se frem til, fulgte ved en afsluttende test, hvorefter de kan få evigt liv i ordets fulde forstand.

I dette får det ikke-salvede Jehovas Vidne, som angiveligt erklæres retfærdiggjort af Gud, det samme udsyn som en uretfærdig opstanden, selv en der aldrig har kendt Kristus. I bedste fald kan han se frem til en "start" i løbet mod fuldkommenhed over sin ikke-kristne eller falsk-kristne modstykke. Dette er tilsyneladende alt, hvad Guds erklæring om retfærdighed udgør i tilfælde af et medlem af det andet får.

Nu bliver det klart, hvorfor den kære ældre søster blev rørt til at give hendes inderlige udtryk for min nyligt erhvervede ophøjede status.

Hvis du føler, at noget ikke føles helt rigtigt med alt dette, er du ikke alene. Tusinder af Jehovas Vidner, der stadig praktiserer, kæmper med spørgsmålet om, hvorvidt de skal tage af brødet og vinen ved dette års mindesmærke. Et medlem af næsten enhver af kristenhedens kirker ville finde denne kamp forvirrende. De tænkte, ”Men befalede ikke vor Herre Jesus os at tage del i symbolerne, der repræsenterer hans kød og blod? Gav han os ikke en klar, utvetydig kommando: ”Bliv ved med at gøre dette til minde om mig”? (1 Kor 11:24, 25)

Årsagen til, at mange JW'er tøver, bange for at adlyde det, der synes at være en simpel, ligetil kommando, er, at deres sind er blevet forvirrede af "kunstnerisk konstruerede falske historier." (2 Pe 1:16) Ved forkert anvendelse af 1. Korinther 11: 27-29 er vidner blevet ført til at tro at de faktisk begår en synd hvis de får del i emblemerne uden at have modtaget den særlige meddelelse fra Gud om at de er medlemmer af denne elitegruppe.[Iii]  Er sådan begrundelse gyldig? Mere vigtigt, er det skriftligt?

Gud kaldte mig ikke

Vores Lord Jesus er en bemærkelsesværdig øverstbefalende. Han giver os ikke modstridende instruktioner eller vage direktiver. Hvis han kun ville have nogle kristne, et lille mindretal, til at tage del i emblemerne, ville han have sagt det. Hvis det at deltage i en fejltagelse ville udgøre en synd, ville Jesus have stavet de kriterier, som vi ville vide, om vi ville deltage i eller ikke.

I betragtning af det ser vi, at han entydigt bad os om at tage del i emblemerne, der betegner hans kød og blod, uden at gøre nogen undtagelser. Han gjorde dette, fordi han vidste, at ingen af ​​hans tilhængere kunne blive frelst uden at spise af hans kød og drikke af hans blod.

”Så sagde Jesus til dem:” Helt sandelig siger jeg jer: medmindre du spiser menneskets Sønns kød og drikker hans blod, har du intet liv i jer selv. 54 Den, der lever af mit kød og drikker mit blod, har evigt liv, og jeg vil genoplive ham på den sidste dag; 55 for mit kød er sand mad og mit blod er sand drikke. 56 Den, der lever af mit kød og drikker mit blod, forbliver i forening med mig, og jeg i forening med ham. 57 Ligesom den levende Fader sendte mig og jeg lever på grund af Faderen, så vil også den, der lever af mig, leve på grund af mig. ” (John 6: 53-57)

Skal vi tro, at de andre får "ikke har noget liv" i sig selv? På hvilket grundlag er Jehovas Vidner tvunget til at ignorere dette krav og nægte sig selv denne livreddende bestemmelse?

På grundlag af det styrende organ forkert fortolkning af en enkelt Skrift: Romerne 8: 16.

Taget ud af sammenhæng i ægte JW eisegetical[Iv] mode, publikationerne har dette at sige:

w16 januar s. 19-pars. 9-10 Ånden vidner med vores ånd
9 Men hvordan ved en person, at han har det himmelske kald, at han faktisk har modtaget dette specielt token? Svaret ses tydeligt i Paulus 'ord til de salvede brødre i Rom, som blev ”kaldet til at være hellige”. Han sagde til dem: „I modtog ikke en ånd af slaveri, der igen forårsagede frygt, men I modtog en ånd af adoption som sønner, ved hvilken ånd vi råber: 'Abba, Fader!' Ånden selv vidner sammen med vores ånd om, at vi er Guds børn. ” (Rom.1: 7; 8:15, 16) Enkelt sagt ved hjælp af sin hellige ånd gør Gud det klart for denne person at han er inviteret til at blive en fremtidig arving i Rigets arrangement. - 1 Thess. 2:12.

10 De, der har modtaget dette speciel invitation fra Gud behøver ikke et andet vidne fra nogen anden kilde. De har ikke brug for nogen anden for at kontrollere, hvad der er sket med dem. Jehova efterlader ingen tvivl i deres sind og hjerte. Apostelen Johannes siger til sådanne salvede kristne: „I har en salvelse fra den hellige, og I har alle kundskab.“ Han siger desuden: „Hvad dig angår, forbliver salvelsen, som du har modtaget fra ham, i dig, og du behøver ikke nogen, der lærer dig; men salven fra ham lærer dig om alle ting og er sand og er ingen løgn. Ligesom det har lært dig, bliv i forening med ham. ” (1 Johannes 2:20, 27) Disse har brug for åndelig instruktion ligesom alle andre. Men de har ikke brug for nogen til at validere deres salvelse. Den mest magtfulde kraft i universet har givet dem denne overbevisning!

Hvilken ironi, at de citerer 1 John 2: 20, 27 for at vise, at disse "ikke har brug for nogen til at validere deres salvelse", mens de går ud af deres måde at ugyldige det! Ved hver mindehøjtidelighed, jeg nogensinde har deltaget, har taleren tilbragt en stor del af diskursen med at fortælle alle, hvorfor de ikke skulle deltage og dermed ugyldige Helligåndens salvelse i deres sind.

Ved at bruge uskripturelle udtryk som "specialtoken" og "særlig invitation" forsøger styrelsesorganet at formidle ideen om alle Jehovas Vidner har den hellige ånd, men ikke alle opfordres til at blive Guds Børn. Så du, som Jehovas vidne, har Guds hellige ånd, men du bliver ikke salvet af denne ånd, medmindre du har haft en "særlig invitation" eller har modtaget et "specielt symbol", uanset hvad det betyder.

For mange synes dette rimeligt, fordi deres bibelstudie er begrænset til publikationerne i Organisationen, som kirsebærplukker vers til støtte for institutionel ræsonnement. Men lad os ikke gøre det. Lad os gøre noget radikalt, skal vi? Lad os læse Bibelen og lade den tale for sig selv.

Hvis du har tid, skal du læse alle romerne for at få en fornemmelse af Paulus 'overordnede budskab. Genlæs derefter kapitel 7 og 8. (Husk, der var ingen kapitel eller versinddeling i det oprindelige brev.)

Når vi når slutningen af ​​kapitel 7 og kommer ind i kapitel 8, er det klart, at Paulus taler om polære modsætninger. Modsatrettede kræfter. I dette tilfælde sammenstillingen af ​​to love, der står i opposition til hinanden.

”Jeg finder derfor denne lov i min sag: Når jeg ønsker at gøre det rigtige, er det, der er dårligt, til stede hos mig. 22 Jeg glæder mig virkelig over Guds lov efter den mand, jeg er indeni, 23 men jeg ser i min krop en anden lov, der strider mod mit sindes lov og fører mig fanget til syndens lov, der er i min krop. 24 Elendig mand, som jeg er! Hvem vil redde mig fra kroppen, der er under denne død? 25 Tak til Gud gennem Jesus Kristus, vores Herre! Så i mit sind er jeg selv en slave af Guds lov, men med mit kød syndens lov. ” (Romerne 7: 21-25)

Ikke ved viljestyrke kan Paulus få beherskelse over sit faldne kød; ej heller kan han ved overflod af gode gerninger rense tavlen for et liv i synd. Han er fordømt. Men der er håb. Dette håb kommer som en gratis gave. Så fortsætter han:

”Derfor har dem, der er forenet med Kristus Jesus, ingen fordømmelse.” (Romerne 8: 1)

Desværre frarøver NWT dette vers nogle af dets magt ved at tilføje ordene "forening med". På det græske lyder det ganske enkelt: ”dem i Kristus Jesus”. Hvis vi er in Kristus, vi har ingen fordømmelse. Hvordan fungerer det? Paul fortsætter (læser fra ESV):

2Thi loven om Åndens liv har sat digb fri i Kristus Jesus fra synden og døden. 3For Gud har gjort, hvad loven, svækket af kødet, ikke kunne gøre. Ved at sende sin egen søn i lighed med syndigt kød og synd,c han fordømte synd i kødet, 4for at lovens retfærdige krav kan blive opfyldt i os, der ikke vandrer efter kødet, men efter Ånden. 5For dem, der lever efter kødet, sætter deres mening i kødets ting, men de, der lever i henhold til Ånden, sætter deres mening i ånden. 6For at sætte sindet på kødet er død, men at sætte sindet på Ånden er liv og fred. 7For det sind, der er sat på kødet, er fjendtligt overfor Gud, for det underkaster sig ikke Guds lov; ja, det kan det ikke. 8De, der er i kødet, kan ikke behage Gud. (Romerne 8: 2-8)

Der er en åndelov og en modstridende lov om synd og død, dvs. en lov om kødet. At være i Kristus er at blive fyldt med Ånden. Helligånden frigør os. Kødet er dog fyldt med synd og slaver os således. Selvom vi ikke kan være fri for det faldne kød eller dens effekter, kan vi modvirke dets indflydelse ved at være fyldt med Helligånden. Således er vi frelst i Kristus.

Derfor er det ikke afsætning af kødet, der bringer liv, da der ikke er nogen måde for os at gøre det på, men snarere er det vores vilje til at leve i henhold til ånden, at blive fyldt med den ånd, at leve i Kristus .

Fra Pauls ord ser vi kun muligheden for to stater at være. En tilstand er den kødelige tilstand, hvor vi overdrages til kødets ønsker. Den anden stat er den, hvor vi frit accepterer ånden, vores sind fast sat i livet og fred, på enhed med Jesus.

Bemærk, at der er en tilstand, der resulterer i døden, den kødelige tilstand. Ligeledes er der en tilstand, der resulterer i liv. Denne tilstand kommer fra ånden. Hver stat har et enkelt resultat, enten død ved kødet eller liv ved Ånden. Der er ingen tredjestat.

Paulus forklarer dette yderligere:

”Du er dog ikke i kødet, men i Ånden, hvis Guds Ånd faktisk bor i dig. Enhver, der ikke har Kristi Ånd, hører ikke til ham. 10Men hvis Kristus er i dig, selvom kroppen er død på grund af synd, er Ånden liv på grund af retfærdighed. 11Hvis Ånden hos ham, som oprejste Jesus fra de døde, bor i dig, vil han, der oprejste Kristus Jesus fra de døde, også give dine jordiske liv liv gennem sin Ånd, der bor i dig. ” (Romerne 8: 9-11 ESV)

De eneste to stater, som Paulus taler om, er enten den kødelige tilstand eller den åndelige tilstand. Du er enten i Kristus, eller du er ikke. Du dør enten eller lever. Ser du noget her, der gør det muligt for Paulus 'læsere at konkludere, at der er tre tilværelsestilstande, en i kødet og to i ånden? Det er hvad Vagttårnet vil have os til at tro.

Problemer med denne fortolkning bliver tydelige, når vi overvejer de næste vers:

”Så brødre, vi er skyldnere, ikke kødet, for at leve efter kødet. 13Thi hvis du lever efter kødet, skal du dø, men hvis du dræber kroppens gerninger ved ånden, skal du leve. 14For alle, der ledes af Guds Ånd, er Guds sønner. ” 15Thi du modtog ikke slaveriets ånd til at falde tilbage i frygt, men du har modtaget Adoptionens Ånd som sønner, af hvem vi råber: ”Abba! Far!" (Romerne 8: 12-15)

Publikationerne fortæller os, at vi som Jehovas Vidner ledes af ånden.

(w11 4 / 15 s. 23 par. 3 Tillader du Guds Ånd at lede dig?)
Hvorfor er det vigtigt, at vi ledes af hellig ånd? Fordi en anden styrke søger at dominere os, en styrke, der er imod driften af ​​hellig ånd. Denne anden kraft er, hvad Skriften udtrykker ”kødet”, der henviser til de syndige tilbøjeligheder fra vores faldne kød, arven efter ufuldkommenhed, vi har modtaget som efterkommere af Adam. (Læs Galaterne 5: 17.)

Ifølge Paulus er "alle, der ledes af Guds ånd, Guds sønner." Alligevel vil det styrende organ få os til at tro andet. De vil have os til at tro, at vi kan ledes af Guds ånd, mens vi kun er hans venner. Som venner skal vi ikke benytte os af den livreddende tilvejebringelse af Kristi legeme og blod. De vil have os til at tro, at der kræves mere. Vi må have modtaget en eller anden “særlig invitation eller token” leveret på en eller anden mystisk eller mystisk måde for at gøre os til en del af denne elitegruppe.

Er det ikke Guds ånd, som Paulus taler om i vers 14, den samme ånd, som han taler om i vers 15, når han kalder det ånden for adoption? Eller er der to ånder - en af ​​Gud og en af ​​adoption? Der er intet i disse vers, der tyder på et så latterligt begreb. Alligevel må vi acceptere denne fortolkning, hvis vi skal tro organisationens anvendelse af det næste vers:

 ”Ånden selv vidner med vores ånd, at vi er Guds børn,…” (Romerne 8: 16)

Hvis du ikke har Guds Ånd, så er du ifølge vers 14 ikke Guds barn. Men hvis du ikke har Guds Ånd, så har du ifølge alle de foregående vers kødets ånd. Der er ingen mellemvej. Du kan være den bedste person på blokken, men vi taler ikke om pænhed eller godhed eller velgørende værker. Vi taler om at acceptere Guds ånd i vores hjerter, så vi kan leve i Kristus. Alt, hvad vi læser her i Paulus 'ord til romerne, taler om en binær situation. Det grundlæggende computerkredsløb er et binært kredsløb. Det er enten 1 eller 0; enten til eller fra. Det kan kun eksistere i en af ​​to stater. Dette er Paulus 'væsentlige budskab. Vi er enten i kødet eller i ånden. Vi har enten noget imod kødet, eller vi har noget imod ånden. Vi er enten i Kristus, eller ikke. Hvis vi er i ånden, hvis vi tænker på ånden, hvis vi er i Kristus, så ved vi det. Vi tvivler ikke på det. Vi ved det. Og den ånd vidner sammen med vores ånd om, at vi er blevet adopteret af Gud som hans børn.

Vidner læres at tænke, at de kan have Den Hellige Ånd og leve, som NWT udtrykker det, "i forening med Kristus", samtidig med at de ikke er Guds børn og ikke har en ånd til adoption. Der er intet i Pauls skrifter, heller ikke nogen af ​​andre bibelskrivere, der støtter en så skandaløs idé.

Efter at have nået den konklusion, at Vagttårnet s anvendelse af Romerbrevet 8:16 er falsk og selvbetjenende, man kan antage, at der ikke er nogen yderligere hindring for at tage del i emblemerne ved mindehøjtiden. Det viser sig imidlertid ikke at være tilfældet af flere grunde:

Vi er ikke værdige!

En god ven var i stand til at overbevise sin kone om, at Organisationens fortolkning af Romerbrevet 8:16 ikke var skriftlig, og alligevel nægtede hun stadig at deltage. Hendes begrundelse var, at hun ikke følte sig værdig. På trods af den humoristiske henvisning kan dette fremkalde den scene fra Waynes verden, faktum er, at ingen af ​​os er værdige. Er jeg værdig til den gave, som min himmelske Fader har tilbudt mig gennem min Herre Jesus? Er du? Er der noget menneske? Derfor kaldes det Guds nåde, eller som vidner gerne kalder det "Jehovas ufortjente venlighed." Det kan ikke optjenes, så ingen kan være det værd.

Ikke desto mindre ville du nægte en gave fra en, der elsker dig, simpelthen fordi du føler dig uværdig til gaven? Hvis din ven finder dig værdig til hans gave, fornærmer du ikke i virkeligheden ham og sætter spørgsmålstegn ved hans dom for at vende din næse op over det?

At sige, at du ikke er værdig, er ikke et gyldigt argument. Du er elsket, og du bliver tilbudt det, som Bibelen kalder "livets gratis gave". Det handler ikke om at være værdig; det handler om at være taknemmelig. Det handler om at være ydmyg. Det handler om at være lydig.

Vi er gaven værdig på grund af Guds nåde, den altomfattende kærlighed til Gud. Intet vi gør gør os værdig. Det er Guds kærlighed til os individuelt, der gør os værdige. Vores værdi for ham er et resultat af vores kærlighed til ham og hans kærlighed til os. I betragtning af dette ville det være en fornærmelse for vores himmelske Fader at afvise det, han tilbyder os, ved at antyde, at vi er uværdige. Det svarer til at sige: ”Du har ringet dårligt her, Jehova. Jeg ved mere end dig. Jeg er ikke værdig til dette. ” Hvilken kind!

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed!

Vi kender alle spændingen, man føler ved åbningen af ​​en gave. I forventning fylder vores sind med mulighederne for, hvad kassen kan indeholde. Vi kender også svigtet med at åbne gaven og se, at vores ven har foretaget et dårligt valg. Mennesker gør deres bedste for at få den rigtige gave til at give glæde til en ven, men så ofte undlader vi at forudsige vores vens ønsker, ønsker og behov nøjagtigt. Tror vi virkelig, at vores himmelske Fader er tilsvarende begrænset; at enhver gave, han giver os, kan være mindre end langt ud over alt, hvad vi muligvis ønsker, ønsker eller har brug for? Alligevel er det ofte den reaktion, jeg har set, da jeg introducerede tanken om, at vidner, der altid havde troet, at de havde et jordisk håb, nu kan forstå på et himmelsk.

I årtier har magasinerne indeholdt kunstnerisk konstruerede illustrationer, der skildrer et idyllisk liv i en paradisisk jord. (Hvordan jorden med det samme kunne blive et paradis, mens den blev fyldt med milliarder af tilbagevendende onde, virker naiv fantasifuld, især når vi indser, at de alle stadig vil have fri vilje. Ja, under Kristi styre vil det være bedre end det er nu, men et idyllisk paradis lige uden for flagermusen, det tror jeg ikke.) Disse artikler og illustrationer har opbygget et ønske i Jehovas Vidners sind og hjerter om en langt bedre verden, end de nogensinde har kendt. Der er ikke givet nogen himmelsk håb lidt eller ingen opmærksomhed. (Siden 2007 indrømmer vi, at det himmelske håb stadig er åbent, men alligevel går vi dør-til-dør og tilbyder det som en mulighed?[V]Således har vi denne imaginære virkelighed opbygget i vores sind, således at enhver tanke om et andet håb efterlader os tom. Vi ønsker alle at være mennesker. Det er et naturligt ønske. Vi vil også være evigt unge. Derfor har Organisationen sammen med alle andre kirkesamfund i kristenheden tegnet et ikke tiltalende billede ved at lære at belønningen er livet i himlen.

Jeg får det.

Men hvis det styrende organ har taget fejl af, hvem der får den himmelske kaldelse, har de måske taget fejl med hensyn til hvad den himmelske kaldelse er? Er det et kald at bo i himlen med englene?

Er der nogen steder i Bibelen hvor der siges at de salvede rejser for at bo i himlen? Matthew taler om himlenes rige tredive gange, men det er ikke riget in himlene, men kongeriget af himlene (flertal). Ordet "himlen" er Ouranos på græsk og kan betyde "himlen, luften eller atmosfæren, stjernehimlen (universet) og de åndelige himle." Når Peter skriver om en ”ny himmel og en ny jord” i 2. Peter 3:13, taler han ikke om placering, den fysiske jord og de bogstavelige himmel, men om et nyt tingenesystem på jorden og en ny regering over jorden. Himlen henviser ofte til de styrende eller kontrollerende kræfter over hele menneskehedens verden.

Når Matthew henviser til kongeriget of himlene, han taler ikke om rigets placering, men om dets oprindelse, dets kilde til autoritet. Riget er fra - det vil sige, det stammer fra - himlene. Riget er af Gud og ikke af mennesker.

Dette stemmer overens med andre udtryk, der involverer kongeriget. F.eks. Siges dets herskere at regere på eller på jorden. (Se Åbenbaringen 5:10). Præpositionen i dette vers er øre hvilket betyder "på, til, imod, på basis af, at".

”Du har gjort dem til et rige og præster for vores Gud; og de skal regere på jorden. ” (Åbenbaringen 5:10 Bibelen)

”Og du fik dem til at være et rige og præster for vores Gud, og de skal regere som konger over jorden.” (Åbenbaring 5: 10 NWT)

NWT oversætter øre som "over" for at understøtte sin særlige teologi, men der er intet grundlag for denne partiske gengivelse. Det giver mening, at disse ville herske på eller på jorden, fordi en del af deres rolle er at fungere som præster i det nye Jerusalem til helbredelse af nationerne. (Åb 22: 2) Esajas blev inspireret til at tale om sådanne da han skrev:

"Se! En konge vil regere for retfærdighed selv; og hvad angår fyrster, vil de regere som fyrster for selv retfærdighed. 2 Og hver og en må vise sig at være som et skjulested for vinden og et skjulested for regnvejr, som vandstrømme i et vandløst land, som skyggen af ​​en tung klippe i et udmattet land. ” (Esajas 32: 1, 2)

Hvordan forventes de at gøre dette, hvis de bor langt væk i himlen? Selv Jesus efterlod en trofast og diskret slave for at fodre sin hjord, da han var fraværende. (Matthew 24: 45-47)

Vor Herre Jesus interagerede med sine disciple ved at manifestere sig i en kødelig form. Han spiste med dem og drak med dem og talte med dem. Han gik derefter, men lovede at vende tilbage. Hvorfor skulle han vende tilbage, hvis det er muligt at styre eksternt fra himlen? Hvorfor er Guds telt med menneskeheden, hvis regeringen vil bo langt væk i himlen? Hvorfor kommer det nye Jerusalem, der er befolket med de salvede, ned fra himlen til jorden for at opholde sig blandt menneskehedens sønner og døtre? (Åb 21: 1-4; 3:12)

Ja, Bibelen taler om et åndeligt legeme, som disse vil modtage. Den siger også, at Jesus blev genopstanden og blev en livgivende ånd. Ikke desto mindre kunne han manifestere sig i en kødlig form ved adskillige lejligheder. Vi argumenterer ofte mod dem, der fremmer tanken om, at alle gode mennesker går til himlen med den begrundelse, at det ikke giver mening for Gud at have skabt jorden som en slags prøvegrund for at forberede mennesker til at blive engle. Jehova havde allerede millioner på millioner af engle, da han skabte det første menneskelige par. Hvorfor skabe andre væsener af kødet først for senere at konvertere dem til engle? Mennesker blev gjort til at leve på jorden, og hele formålet med at udvælge kvalificerede og testede dem blandt menneskeheden er, så menneskets problemer kan rettes af mennesker. Det forbliver i familien.

Naturligvis er intet af dette endeligt. Det er hele pointen. Vi kan ikke kategorisk sige, at de salvede går til himlen, og vi kan heller ikke kategorisk sige, at de ikke vil. Vil de have adgang til himlen? Bibelen siger, at de vil se Gud (Mt 5: 8), så det kan argumenteres for, at sådanne vil have adgang til himmelske steder. Alligevel har vi disse ord fra apostelen Johannes:

”Elskede, vi er nu Guds børn, men det er endnu ikke synliggjort, hvad vi vil være. Vi ved det, når han bliver manifesteret vi vil være som ham, fordi vi vil se ham ligesom han er. 3 Og alle, der har dette håb i ham, renser sig, ligesom den ene er ren. (1 John 3: 2, 3)

”Og ligesom vi har båret billedet af den, der er lavet af støv, vi vil også bære billedet af den himmelske. ”(1 Corinthians 15: 49)

Hvis Kristus ikke afslørede for Johannes, den discipel, han elskede, det fulde billede af, hvad der er belønningen, der er givet til Guds børn, må vi nøjes med det lille, vi ved, og overlade resten til vores tro på godheden og det sublime vores himmelske Fader visdom.

Alt, hvad vi kan sige med sikkerhed, er, at vi vil være som Jesus. Vi ved, at han er en livgivende ånd. Vi ved også, at han kan påtage sig menneskelig form efter ønske. Vil Guds børn opholde sig som mennesker i og interagere med milliarder af uretfærdige opstandne? Vi må vente og se.

Det er virkelig et spørgsmål om tro, er det ikke? Hvis Jehova ved at du som individ ikke ville være lykkelig i en opgave, ville han så give dig den? Er det, hvad en kærlig far gør? Jehova stiller os ikke til at mislykkes, og han vil heller ikke belønne os med ting der gør os ulykkelige. Spørgsmålet er ikke, hvad Gud vil gøre, og hvordan vil Gud belønne os? Spørgsmålet, vi skulle stille os selv, er: "Elsker jeg Jehova nok og stoler på ham nok til at stoppe med at bekymre sig om dette og bare adlyde?"

Tilbageholdelse af frygt

Det tredje, der forhindrer os i at adlyde Kristi befaling, er frygt. Frygt i form af gruppepres. Frygt for at blive bedømt af venner og familie. Når et Jehovas Vidne begynder at deltage, antager mange at han handler af stolthed eller er overmodig. I nogle tilfælde vil rygter flyve om, at deltageren er følelsesmæssigt ustabil. Der vil være nogle, der betragter det som en oprørshandling, især hvis mere end et familiemedlem begynder at deltage.

Frygt for den irettesættelse, som deltagelse vil medføre, kan få os til at afstå fra at gøre det.

Ikke desto mindre bør vi lade disse skrifter vejlede os:

”For så ofte som I spiser dette brød og drikker denne kop, forkynder I fortsat Herrens død, indtil han ankommer.” (1 Corinthians 11: 26)

At deltage er en anerkendelse af, at Jesus er vores Herre. Vi forkynder hans død, som for os er redningsmidlet.

”Så alle, der anerkender mig for mennesker, vil jeg også anerkende ham for min Fader, der er i himlen. 33 Men den, der forkaster mig for mennesker, jeg vil også fornægte ham for min Fader, der er i himlen. ” (Matthew 10: 32, 33)

Hvordan kan vi anerkende Jesus før mænd, hvis vi offentligt adlyder hans befaling?

Dette er ikke et tegn på, at vi skal overvære mindesmærket om Kristi død i rigssalen, mere end vi skulle føle os tvunget til at overvære lignende ceremonier i andre kirker. Faktisk har nogle begrundet, at JW's praksis med at passere emblemerne, mens de nægter at deltage, er en fornærmelse mod vor Herres person og nægter endda at deltage. De fejrer privat med venner og / eller familiemedlemmer, eller hvis der ikke er nogen anden, så alene. Det vigtige er at tage del. Dette ser ikke ud til at være en mulighed i betragtning af karakteren af ​​Kristi befaling til os.

I Sammenfatning

Mit formål med at skrive denne artikel er ikke at give en dybdegående afhandling om betydningen af ​​vinen og brødet. Tværtimod håber jeg blot at lægge nogle af de frygt og bekymringer, der forvirrer sindet og forblive hånden på trofaste kristne, der kun ønsker at gøre det rigtige og behage vores Herre Jesus.

I de forløbne år var jeg selv forvirret og forvirret over de ting, jeg har berørt i denne artikel. Dette skyldtes, som jeg har sagt, de kunstfærdigt konstruerede historier og årtier lange indoktrination, hvor jeg levede som Jehovas vidne fra barndommen. Mens der er mange ting, der falder ind under kategorien personlig mening og privat forståelse, er ting, som ikke ville blive betragtet som afbrydere i vores kurs mod det evige liv, ikke forpligtelsen til at adlyde vor Herres udtrykkelige befaling.

Jesus gav sine disciple en klar befaling om at drikke af vinen og spise af brødet som et symbol på deres accept af hans kød og blod til deres frelse. Hvis man ønsker at være kristen, en sand tilhænger af Kristus, synes der ikke at være en måde, hvorpå man kan undgå lydighed mod denne befaling og stadig forvente vor Herres gunst. Hvis der er nogen dvælende tvivl, så er dette en sag, der kaldes hjertelig bøn for. Vor Herre Jesus og vores far, Jehova, elsker os og vil ikke efterlade os med et usikkert hjerte, hvis vi virkelig beder om svar og styrken til at træffe et klogt valg. (Mattæus 7: 7-11)

__________________________________________________________________

[I]  ”I harmoni med dette er der ikke nogen præsteskapsmæssig sondring mellem Jehovas vidner. Alle døbt kristne er åndelige brødre og søstre, ligesom Jesus antydede. ”(W69 10 / 15 s. 634, når du først går til en rigssal)

[Ii] ”De erklæres retfærdige som Guds venner som Abraham.” (W08 1 / 15 s. 25 par. 3 regnes værd at blive guidet til springvandene i livets vandvand)

[Iii] Se w91 3 / 15 s. 21-22 Hvem har virkelig et himmelsk kald?

[Iv] Eisegesis (/ ˌaɪsəˈdʒiːsəs /;) er processen med at fortolke en tekst eller en del af teksten på en sådan måde, at processen introducerer ens egne forudsætninger, dagsordener eller fordomme i og på teksten.

[V] Se w07 5 / 1 s. 30-31 “Spørgsmål fra læsere”.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    67
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x