________________________________

Dette er den tredje video i vores serie om 1914 og den sjette i vores YouTube-kanals diskussion om Identificering af ægte tilbedelse. Jeg valgte ikke at navngive det "Identificere ægte religion", fordi jeg nu er klar over, at religion er dømt til at ende med at undervise i falskhed, fordi religion er fra mænd. Men tilbedelse af Gud kan ske på Guds måde, og det kan også være sandt, selvom dette ganske vist stadig er sjældent.

For dem, der foretrækker det skrevne ord frem for en videopræsentation, inkluderer jeg (og vil fortsat medtage) en ledsagende artikel til hver video, jeg offentliggør. Jeg har forladt ideen om at offentliggøre et ordret script af videoen, fordi det ikke-redigerede talte ord ikke kommer så godt ud på tryk. (For mange "så" og "godt" i starten af ​​sætninger, for eksempel.) Ikke desto mindre følger artiklen strømmen af ​​videoen.

Undersøgelse af det skriftlige bevis

I denne video vil vi se på bibelske beviser for læren fra Jehovas Vidner (JW) om, at Jesus tronede usynligt i himlen i 1914 og har regeret over jorden siden da.

Denne doktrin er så vigtig for Jehovas Vidner, at det er svært at forestille sig Organisationen uden den. For eksempel er kernen i JW-troen tanken om, at vi er i de sidste dage, og at de sidste dage begyndte i 1914, og at den generation, der levede dengang, vil se slutningen af ​​dette tingenes system. Derudover er der troen på, at det styrende legeme blev udnævnt af Jesus i 1919 til at være den trofaste og kloge slave, den kanal, som Gud kommunikerer med sin hjord på jorden. Hvis 1914 ikke skete - det vil sige, hvis Jesus ikke blev tronet som den messianske konge i 1914 - er der intet grundlag for at tro, at han fem år senere, efter sin inspektion af sit hus, den kristne menighed, bosatte sig i gruppe bibelstudenter, der blev Jehovas Vidner. Så i en sætning: Nej 1914, nej 1919; nr. 1919, ingen udnævnelse af det styrende råd som den trofaste og kloge slave. Det styrende organ mister sin guddommelige udnævnelse og ethvert krav om at være Guds udpegede kommunikationskanal. Sådan vigtig er 1914.

Lad os starte vores overvejelse med at se på det bibelske grundlag for denne doktrin eksegetisk. Med andre ord vil vi lade Bibelen fortolke sig selv. Den pågældende profeti findes i Daniel kapitel 4, hele kapitlet; men først lidt historisk baggrund.

Nebukadnezar, kongen af ​​Babylon havde gjort, hvad ingen konge før ham nogensinde havde udrettet. Han havde erobret Israel, ødelagt dets hovedstad og dets tempel og fjernet alt folket fra landet. Herskeren over den tidligere verdensmagt, Sanherib, havde mislykkedes i sit forsøg på at erobre Jerusalem, da Jehova sendte en engel for at ødelægge sin hær og sende ham hjem med halen mellem benene, hvor han blev myrdet. Så Nebukadnezar følte sig meget stolt af sig selv. Han måtte tages ned en pind eller to. Derfor fik han foruroligende nattesyn. Ingen af ​​de babyloniske præster kunne fortolke dem, så hans første ydmygelse kom, da han måtte opfordre et medlem af de slaveriske jøder til at få fortolkningen. Vores diskussion åbner med, at han beskriver visionen for Daniel.

”I visioner om mit hoved, mens jeg var på min seng, så jeg et træ midt i jorden, og dets højde var enormt. 11 Træet voksede og blev stærkt, og dets top nåede himlen, og det var synligt til enderne af hele jorden. 12 Dets løv var smukt, og dens frugt var rigeligt, og der var mad til det for alle. Under det søgte markens dyr skygge, og på dens grene ville himmelens fugle bo, og alle skabninger ville fodre derfra. 13 “'Da jeg så visionerne om mit hoved, mens jeg var på min seng, så jeg en vagter, en hellig, komme ned fra himlen. 14 Han råbte højlydt: ”hugget træet, skær dets grene af, ryst dets blade og sprede dets frugt! Lad dyrene flygte nedenunder og fuglene fra dens grene. 15 Men lad stubben med dens rødder ligge i jorden, med en bånd af jern og kobber, blandt markens græs. Lad det være vådt af himmelens dug, og lad dets del være med dyrene blandt jordens vegetation. 16 Lad dets hjerte ændres fra et menneskes hjerte, og lad det få et dyrs hjerte, og lad syv gange passere over det. 17 Dette er ved vagternes dekret, og anmodningen er ved ordet om de hellige, så mennesker, der lever, må vide, at den højeste er hersker i menneskehedens rige, og at han giver det til hvem han vil, og han sætter det over, selv de laveste af mænd. ”(Daniel 4: 10-17)

Så når man kun ser på hvad Skriften selv siger, hvad er formålet med denne profetiske udtale over kongen?

"At folk, der lever, kan vide, at den Højeste er hersker i himlenes rige, og at han giver det til hvem han vil". (Daniel 4:17)

Med andre ord, hvad Jehova siger er: ”Tror du, at du er noget Nebukadnesar, fordi du erobrede mit folk? Jeg lod dig erobre mit folk! Du var bare et redskab i mine hænder. De havde brug for at blive disciplineret, og jeg brugte dig. Men jeg kan også tage dig ned; og jeg kan sætte dig op igen, hvis jeg vælger det. Alt hvad jeg vil, kan jeg gøre. ”

Jehova viser denne mand nøjagtigt hvem han er, og hvor han står i tingenes ordning. Han er bare en bonde i Guds mægtige hænder.

Hvordan og hvornår er disse ord i henhold til Bibelen opfyldt?

I vers 20 siger Daniel: "Træet ... det er dig, o konge, fordi du er vokset dig stor og er blevet stærk, og din storhed er vokset og nået til himlen og dit lederskab til jordens ender."

Så hvem er træet? Det er kongen. Det er Nebukadnezar. Er der nogen anden? Siger Daniel, at der er en sekundær opfyldelse? Er der en anden konge? Nej. Der er kun en opfyldelse.

Profetien blev opfyldt et år senere.

Tolv måneder senere han gik på taget af det kongelige palads i Babylon. 30 Kongen sagde: ”Er dette ikke Babylon den Store, som jeg selv har bygget til kongehuset af min egen styrke og magt og til min herligheds ære?” 31 Mens ordet endnu var i kongens mund, en stemme kom ned fra himlen: ”Til dig siges det, kong Nebukadnezzar, 'Riget er væk fra dig, 32, og fra menneskeheden bliver du drevet væk. Med markens dyr vil din bolig være, og du får vegetation til at spise ligesom tyre, og syv gange vil passere over dig, indtil du ved, at den højeste er hersker i menneskehedens rige, og at han giver det til hvem han vil. '”33 I det øjeblik blev ordet opfyldt på Nebukadnezzar. Han blev drevet væk fra menneskeheden, og han begyndte at spise vegetation ligesom tyre, og hans krop blev våd af himmelens dug, indtil hans hår blev langt, ligesom ørnefjer og hans negle var som fuglens klør. (Daniel 4: 29-33)

Vidner hævder, at disse syv gange repræsenterer syv bogstavelige år, hvor kongen blev gal. Er der et grundlag for denne tro? Bibelen siger ikke. Det hebraiske ord, iddanbetyder "øjeblik, situation, tid, tidspunkter." Nogle antyder, at det kan henvise til årstider, men det kan også betyde år. Daniels bog er ikke specifik. Hvis det her refererer til syv år, hvilken type år så? Et måneår, et solår eller et profetisk år? Der er for meget uklarhed i denne beretning til at blive dogmatisk. Og er det virkelig vigtigt for opfyldelsen af ​​profetien? Det der betyder noget er, at det var en tid, der var tilstrækkelig for Nebukadnezar at forstå Guds kraft og autoritet. Hvis årstider, så taler vi om mindre end to år, hvilket er tilstrækkelig tid til, at en persons hår vokser længden af ​​ørens fjer: 15 til 18 inches.

Den anden opfyldelse var genoprettelsen af ​​Nebukadnezars kongedømme:

”I slutningen af ​​den tid så jeg, Nebukadnezzar, op til himlen, og min forståelse vendte tilbage til mig; og jeg priste den Højeste, og til den, der lever for evigt, gav jeg ros og ære, fordi hans lederskab er et evigt styre og hans rige er for generation efter generation. 35 Alle jordens indbyggere betragtes som intet, og han gør efter sin egen vilje blandt himmelens hær og jordens indbyggere. Og der er ingen, der kan hindre ham eller sige til ham: 'Hvad har du gjort?' (Daniel 4: 34, 35)

”Nu roser og ophøjer jeg, Nebukadnezzar, himlenes konge, fordi alle hans gerninger er sandhed og hans måder er retfærdige, og fordi han er i stand til at ydmyge dem, der går i stolthed.” (Daniel 4: 37 )

Hvis du ser på disse vers, kan du så se noget der indikerer en sekundær opfyldelse? Igen, hvad var formålet med denne profeti? Hvorfor blev det givet?

Det blev givet for at komme med et punkt, ikke kun til Nebukadnezar, som havde brug for at blive ydmyget, fordi han havde erobret Jehovas folk og troede, at det hele var ham, men også for alle mennesker og alle konger og alle præsidenter og diktatorer at forstå det alle menneskelige herskere tjener efter Guds behag. Han tillader dem at tjene, fordi det er hans vilje at gøre det i en periode, og når det ikke længere er hans vilje til det, kan han og vil tage dem ud så let som han gjorde kong Nebukadnesar.

Grunden til, at jeg ved med at spørge, om du ser nogen fremtidig opfyldelse, er, at for at 1914 skal indregnes, er vi nødt til at se på denne profeti og sige, at der er en sekundær opfyldelse; eller som vi siger, en antitypisk opfyldelse. Dette var typen, den mindre opfyldelse, og modbilledet, den største opfyldelse, er Jesu trone. Det, vi ser i denne profeti, er en lektion for alle menneskelige herskere, men for at 1914 skal fungere, er vi nødt til at se det som et profetisk drama med en moderne anvendelse, komplet med en tidsberegning.

Det store problem med dette er, at vi skal gøre dette til en modsætning trods ethvert klart grundlag i Skriften for at gøre det. Jeg siger problem, fordi vi nu afviser sådanne antitypiske applikationer.

David Splane fra det styrende organ foredragte os om denne nye officielle politik på årsmødet i 2014. Her er hans ord:

”Hvem skal afgøre, om en person eller en begivenhed er en type, hvis Guds ord ikke siger noget om det? Hvem er kvalificeret til at gøre det? Vores svar: Vi kan ikke gøre bedre end at citere vores elskede bror Albert Schroeder, der sagde: ”Vi er nødt til at udvise stor omhu, når vi anvender beretninger i De Hebraiske Skrifter som profetiske mønstre eller typer, hvis disse beretninger ikke anvendes i selve Skriften.”

”Var det ikke et smukt udsagn? Vi er enige i det. ”

„Nå i de senere år har tendensen i vores publikationer været at se efter den praktiske anvendelse af bibelske begivenheder og ikke efter typer, hvor Bibelen ikke selv identificerer dem som sådan. Vi kan simpelthen ikke gå ud over, hvad der er skrevet. ”

Dette markerer vores første antagelse om at gøre Daniel kapitel 4 til en profeti om 1914. Vi ved alle, hvor farlige antagelser er. Hvis du har en stålkæde, og et led er lavet af papir, er kæden kun så stærk som det svage papirled. Det er antagelsen; det svage led i vores doktrin. Men vi slutter ikke med en antagelse. Der er tæt på to dusin af dem, som alle er afgørende for at holde kæden for vores ræsonnement intakt. Hvis kun én viser sig at være falsk, går kæden i stykker.

Hvad er den næste antagelse? Det blev introduceret i en diskussion Jesus havde med sine disciple lige før han steg op til himlen.

”Så da de var samlet, spurgte de ham:” Herre, genopretter du kongeriget for Israel på dette tidspunkt? ”(Apostlenes gerninger 1: 6)

Hvad er Israels rige? Dette er Davids trone, og Jesus siges at være den Davidiske konge. Han sidder på Davids trone, og Israels rige var i den forstand Israel selv. De forstod ikke, at der ville være et åndeligt Israel, der ville gå ud over de naturlige jøder. Hvad de spurgte var: 'Vil du begynde at herske over Israel nu?' Han svarede:

”Det hører ikke til dig at kende de tidspunkter eller årstider, som Faderen har placeret i sin egen jurisdiktion.” (Apostlenes handlinger 1: 7)

Vent lige et øjeblik. Hvis Daniels profeti skulle give os en nøjagtig indikation af, hvornår Jesus skulle trone som konge af Israel, hvorfor sagde han det da? Hvorfor ville han ikke sige: 'Nå, hvis du vil vide det, se på Daniel. Jeg har bedt dig for lidt over en måned siden at se på Daniel og lade læseren bruge dømmekraft. Du finder svaret på dit spørgsmål i Daniels bog. ' Og selvfølgelig kunne de være gået ind i templet og finde ud af nøjagtigt hvornår denne tidsberegning startede og udarbejdet den sidste dato. De ville have set, at Jesus ikke ville vende tilbage i endnu 1,900 år, give eller tage. Men det sagde han ikke. Han sagde til dem: ”Det hører ikke jer til at vide”.

Enten er Jesus uærlig, eller Daniel kapitel 4 har intet at gøre med at beregne tidspunktet for hans tilbagevenden. Hvordan kommer organisationens ledelse omkring dette? De kloge antyder, at påbudet, "det hører ikke dig til at vide", kun gælder for dem, men ikke for os. Vi er undtaget. Og hvad bruger de til at forsøge at bevise deres pointe?

”Hvad angår dig, Daniel, hold ordene hemmelige, og besegl bogen indtil slutningen. Mange vil strejfe rundt, og den sande viden vil blive rigelig. ”(Daniel 12: 4)

De hævder, at disse ord gælder for de sidste dage, for vores dage. Men lad os ikke opgive eksegese, når det har tjent os så godt. Lad os se på sammenhængen.

”I løbet af den tid vil Michael stå op, den store prins, der står på dit folks vegne. Og der vil forekomme en tid med nød, som ikke er sket, siden der kom en nation indtil den tid. Og i løbet af den tid vil dit folk flygte, alle, der findes nedskrevet i bogen. 2 Og mange af dem, der sover i jordens støv, vil vågne op, nogle til evigt liv og andre til bebrejdelse og til evig foragt. 3 ”Og dem, der har indsigt, vil skinne så lyst som himlenes vidde, og dem, der bringer de mange til retfærdighed som stjernerne, for evigt og altid. 4 ”Hvad angår dig, Daniel, hold ordene hemmelige, og besegl bogen indtil slutningen. Mange vil gå rundt, og den sande viden vil blive rigelig. ”(Daniel 12: 1-4)

Vers et taler om “dit folk”. Hvem var Daniels folk? Jøderne. Englen henviser til jøderne. 'Hans folk', jøderne, ville lide en tid uden sidestykke i endens tid. Peter sagde, at de var i slutningen eller de sidste dage, da han talte til menneskemængden på pinsedagen.

'"Og i de sidste dage, ”Siger Gud,” Jeg vil udøse noget af min ånd på alle slags kød, og dine sønner og dine døtre vil profetere, og dine unge mænd vil se visioner, og dine gamle mænd drømmer drømme, 18 og endda på mine mandlige slaver og på mine kvindelige slaver vil jeg udøse noget af min ånd i de dage, og de vil profetere. (Apostlenes handlinger 2: 17, 18)

Jesus forudsagde en lignende trængsel eller nødstid som det, engelen sagde til Daniel.

”For da vil der være stor trængsel, som ikke har fundet sted siden verdens begyndelse indtil nu, ingen eller heller ikke vil forekomme igen.” (Matthew 24: 21)

"Og der vil forekomme en tid med nød, sådan som den ikke har fundet sted, siden der blev en nation indtil den tid." (Daniel 12: 1b)

Engelen fortalte Daniel, at nogle af dette folk ville flygte, og Jesus gav hans Jødisk disciple instruktion i hvordan man undslipper.

"Og i løbet af den tid vil dit folk flygte, alle der findes nedskrevet i bogen." (Daniel 12: 1c)

”Så lad dem i Judea begynde at flygte til bjergene. 17 Lad manden på hustaget ikke komme ned for at tage varerne ud af sit hus, 18 og lad manden på marken ikke vende tilbage for at hente sin yderklædning. ” (Mattæus 24: 16-18)

Daniel 12: 2 blev opfyldt, da hans folk, jøderne, accepterede Kristus.

"Og mange af dem, der sover i jordens støv, vågner op, nogle til evigt liv og andre til skændsel og til evig foragt." (Daniel 12: 2)

”Jesus sagde til ham:” Bliv ved med at følge mig, og lad de døde begrave deres døde. '”(Mattæus 8:22)

”Fortsæt heller ikke med at præsentere jeres kroppe for synd som uretfærdighedens våben, men præsenter jer for Gud som dem, der lever fra de døde, også dine kroppe til Gud som retfærdigheds våben. ” (Romerne 6:13)

Han henviser til åndelig død og åndeligt liv, som begge resulterer i deres bogstavelige modstykke.

Daniel 12: 3 blev også opfyldt i det første århundrede.

"Og dem, der har indsigt, vil skinne lige så klart som himmelens vidder og dem, der bringer de mange til retfærdighed som stjernerne, for evigt og evigt." (Daniel 12: 3)

”Du er verdens lys. En by kan ikke skjules, når den ligger på et bjerg. ”(Matthew 5: 14)

Lad ligeledes dit lys skinne for mennesker, så de kan se dine fine gerninger og give din Fader, der er i himlen, ære. (Matthew 5: 16)

Alle disse vers fandt deres opfyldelse i det første århundrede. Så det følger, at verset i strid, vers 4, ligeledes blev opfyldt dengang.

”Hvad angår dig, Daniel, hold ordene hemmelige, og besegl bogen indtil slutningen. Mange vil strejfe rundt, og den sande viden vil blive rigelig. ”(Daniel 12: 4)

“Den hellige hemmelighed, der var skjult for de tidligere tingsystemer og fra de tidligere generationer. Men nu er det blevet åbenbaret for hans hellige, 27, til hvem Gud har været glad for at gøre blandt nationerne kendte de herlige rigdomme af denne hellige hemmelighed, som er Kristus i forening med dig, håbet om hans herlighed. (Kolosserne 1: 26, 27)

”Jeg kalder dig ikke længere slaver, for en slave ved ikke, hvad hans herre gør. Men jeg har kaldt jer venner, fordi Jeg har gjort dig bekendt med alle tingene Jeg har hørt fra min far. ” (Johannes 15:15)

”… For at få et nøjagtigt kendskab til Guds hellige hemmelighed, nemlig Kristus. 3 Omhyggeligt skjult i ham er alle skatte af visdom og viden. (Kolosserne 2: 2, 3)

Indtil videre har vi 11 antagelser:

 • Antagelse 1: Nebuchadnezzars drøm har en moderne antitypisk opfyldelse.
 • Antagelse 2: Påbudet ved Apostlenes gerninger 1: 7 "det hører ikke til dig at kende de tidspunkter og årstider, som faderen har lagt i sin egen jurisdiktion", gælder ikke Jehovas Vidner.
 • Antagelse 3: Når Daniel 12: 4 siger, at den “sande viden” vil blive rigelig, inklusive viden, der falder inden for Guds egen jurisdiktion.
 • Antagelse 4: Daniels folk nævnt på 12: 1 er Jehovas Vidner.
 • Antagelse 5: Daniel 12s store trængsel eller nød: 1 henviser ikke til ødelæggelsen af ​​Jerusalem.
 • Antagelse 6: De, som Daniel fik at vide, at undslippe henviser ikke til jødiske kristne i det første århundrede, men Jehovas Vidner er Armageddon.
 • Antagelse 7: Per Daniel 12: 1, Michael stod ikke op for jøderne i de sidste dage, som Peter sagde, men vil stå op for Jehovas Vidner nu.
 • Antagelse 8: Kristne fra det første århundrede lyste ikke lystigt og bragte ikke mange til retfærdighed, men det har Jehovas Vidner.
 • Antagelse 9: Daniel 12: 2 taler om mange Jehovas Vidner, der sov i støvet og vågnede op til det evige liv. Dette henviser ikke til jøder, der får sandheden fra Jesus i det første århundrede.
 • Antagelse 10: På trods af Peters ord, Daniel 12: 4 henviser ikke til tidspunktet for slutningen af ​​Daniels folk, jøderne.
 • Antagelse 11: Daniel 12: 1-4 havde ingen første århundredes opfyldelse, men gælder i vores tid.

Der er flere antagelser, der kommer. Men lad os først se på ræsonnementet fra JW-ledelsen i 1914. Bogen, Hvad lærer Bibelen virkelig? har et tillægspost, der forsøger at forklare doktrinen. Første afsnit lyder:

BILAG

1914 - Et betydningsfuldt år inden for bibelens profeti

DECADES på forhånd erklærede bibelstuderende, at der ville være en betydelig udvikling i 1914. Hvad var disse, og hvilke beviser peger på 1914 som et så vigtigt år?

Nu er det sandt, at bibelstudenter pegede på 1914 som et år med væsentlig udvikling, men hvilken udvikling taler vi om? Hvilken udvikling vil du antage, at der henvises til efter at have læst det afsluttende afsnit i dette appendiksemne?

Ligesom Jesus forudsagde, har hans “tilstedeværelse” som himmelsk konge været præget af dramatiske verdensudviklinger - krig, hungersnød, jordskælv, pest. (Mattæus 24: 3-8; Lukas 21:11) En sådan udvikling bærer et stærkt vidnesbyrd om at 1914 virkelig markerede fødslen af ​​Guds himmelske rige og begyndelsen på “de sidste dage” i denne nuværende onde tingenes ordning. - 2 Timoteus 3: 1-5.

Det første afsnit har til hensigt, at vi skal forstå, at det var tilstedeværelsen af ​​den troskabte Jesus Kristus, der blev erklæret årtier i forvejen af disse bibelstuderende.

Dette er falsk og meget vildledende.

William Miller var uden tvivl bedstefar for adventistbevægelsen. Han proklamerede, at 1843 eller 1844 ville være den tid, hvor Jesus kom tilbage og Harmageddon ville komme. Han brugte Daniel kapitel 4 til sin forudsigelse, men han havde et andet startår.

Nelson Barbour, en anden adventist, pegede på 1914 som året for Armageddon, men mente, at 1874 var året, hvor Kristus usynligt var til stede i himlen. Han overbeviste Russell, der holdt fast i forestillingen selv efter at have brudt med Barbour. Først i 1930 blev året for Kristi tilstedeværelse flyttet fra 1874 til 1914.[I]

Så udsagnet i åbningsafsnittet i tillægget er en løgn. Stærke ord? Måske, men ikke mine ord. Sådan definerer Gerrit Losch fra det styrende organ det. Fra udsendelsen fra november 2017 har vi dette:

”En løgn er en falsk erklæring, der bevidst præsenteres for at være sand. En falskhed. En løgn er det modsatte af sandheden. At lyve indebærer at sige noget forkert til en person, der har ret til at kende sandheden om et spørgsmål. Men der er også noget, der kaldes en halv sandhed. Bibelen fortæller kristne at være ærlige over for hinanden. ”Nu hvor du har fjernet bedrag, skal du tale sandhed”, skrev apostelen Paulus i Efeserne 4:25. Løgne og halve sandheder underminerer tilliden. Det tyske ordsprog siger, "Hvem lyver en gang, menes ikke, selvom han siger sandheden". Så vi er nødt til at tale åbent og ærligt med hinanden og ikke tilbageholde oplysninger, der kan ændre lytterens opfattelse eller vildlede ham. ”

Så der har du det. Vi havde ret til at vide noget, men i stedet for at fortælle os, hvad vi havde ret til at vide, skjulte de det for os og førte os til en falsk konklusion. Efter Gerrit Loschs definition har de løjet for os.

Her er noget andet af interesse: Hvis Russell og Rutherford modtog nyt lys fra Gud til at hjælpe dem med at forstå, at Daniel kapitel 4 gjaldt for vor tid, så gjorde William Miller det også, og det samme gjorde Nelson Barbour og alle de andre adventister, der accepterede og prædikede denne profetiske fortolkning. Så hvad vi siger ved vores tro i 1914 er, at Jehova afslørede delvis sandhed for William Miller, men han afslørede bare ikke hele sandheden - startdatoen. Derefter gjorde Jehova det igen med Barbour og derefter igen med Russell og derefter igen med Rutherford. Hver gang resulterede i stor desillusion og et forlis af tro for mange af hans trofaste tjenere. Lyder det som en kærlig Gud? Er Jehova en åbenbarer af halve sandheder og inspirerer mænd til at vildlede deres medmennesker?

Eller måske ligger fejlen - al skyld - hos mænd.

Lad os fortsætte med at læse bibelen.

„Som opført i Lukas 21:24 sagde Jesus:„ Jerusalem vil blive trampet ned af nationerne, indtil nationernes bestemte tidspunkter [“hedningernes tid,” King James Version] er opfyldt. “ Jerusalem havde været hovedstaden i den jødiske nation - stedet for kongedømmet fra kong Davids hus. (Salme 48: 1, 2) Disse konger var dog enestående blandt de nationale ledere. De sad på “Jehovas trone” som repræsentanter for Gud selv. (1 Krønikebog 29:23) Jerusalem var således et symbol på Jehovas herredømme. “ (paragraf 2)

 • Antagelse 12: Babylon og andre nationer er i stand til at trampe om Guds styre.

Det er latterligt. Ikke kun latterligt, men vi har bevis for, at det er falsk. Det er lige der i Daniel, kapitel 4, at alle kan læse. ”Hvordan gik vi glip af dette?”, Spørger jeg mig selv.

Først i vision får Nebuchadnezzar denne meddelelse i Daniel 4: 17:

”Dette er ved vagternes dekret, og anmodningen foregår ved de helliges ord, så folk, der lever, kan vide, at den højeste er hersker i menneskehedens rige og at han giver det til den, han vil, og han stiller over det selv de laveste af mænd. ”(Daniel 4: 17)

Så gentager Daniel selv disse ord i vers 25:

”Du vil blive drevet væk blandt mennesker, og din bolig vil være med markens dyr, og du får vegetation til at spise ligesom tyre; og du vil blive våd af himlenes dug, og syv gange vil gå over dig, indtil du ved det den højeste er hersker i menneskehedens rige og at han giver det til hvem han vil. ”(Daniel 4: 25)

Dernæst erklærer engelen:

”Og fra menneskeheden bliver du drevet væk. Med markens dyr vil din bolig være, og du får vegetation til at spise ligesom tyre, og syv gange vil passere over dig, indtil du ved, at den højeste er hersker i menneskehedens rige og at han giver det til hvem han vil. '”(Daniel 4: 32)

Så til sidst, efter at have lært sin lektion, proklamerer Nebukadnezzar selv:

”I slutningen af ​​den tid så jeg, Nebukadnezzar, op til himlen, og min forståelse vendte tilbage til mig; og jeg priste den Højeste, og til den, der lever for evigt, gav jeg ros og ære, fordi hans styre er et evigt styre og hans rige er til generation efter generation. (Daniel 4: 34)

”Nu, jeg Nebukadnezzar, roser og ophøjer og pryder himlenes konge, fordi alle hans gerninger er sandhed og hans måder er retfærdige, og fordi han er i stand til at ydmyge dem, der går i stolthed. ”(Daniel 4: 37)

Fem gange får vi at vide, at Jehova er ansvarlig og kan gøre alt, hvad han vil, til enhver, han ønsker, selv den højeste konge der er; og alligevel siger vi, at hans rige bliver trampet videre af nationerne ?! Jeg tror ikke det!

Hvor får vi det? Vi får det ved at kirsebærplukke et vers og derefter ændre betydningen af ​​det og håbe, at alle andre kun ser på dette vers og accepterer vores fortolkning.

 • Antagelse 13: Jesus talte om Jehovas styre ved Luke 21: 24, da han refererede til Jerusalem.

Overvej Jesus ord ved Lukas.

”Og de vil falde ved sværdets kant og blive ført i fangenskab til alle nationerne; og Jerusalem vil blive trampet videre af nationerne, indtil nationernes bestemte tid er opfyldt. ”(Luke 21: 24)

Dette er det eneste sted i hele Bibelen hvor udtrykket ”fastsatte tider for nationerne” eller “hedningernes fastsatte tider” bruges. Det vises ikke hvor ellers. Ikke meget at fortsætte, er det?

Henviser Jesus til Jehovas herredømme? Lad os lade Bibelen tale for sig selv. Igen overvejer vi sammenhængen.

”Når du ser det Jerusalem omgivet af lejrede hære, så ved, at ørkenen af hende er kommet tæt på. 21 Så lad dem i Judea begynde at flygte til bjergene, lad dem midt i hende forlade, og lad dem på landet ikke komme ind hende, 22 fordi disse er dage til at mødes retfærdighed for at alle de ting, der er skrevet, kan blive opfyldt. 23 Ve de gravide kvinder og dem, der ammer en baby i disse dage! Thi der vil være stor nød over landet og vrede mod dette folk. 24 Og de vil falde ved sværdets kant og blive ført i fangenskab til alle nationerne; og Jerusalem vil blive trampet videre af nationerne, indtil nationernes bestemte tid er opfyldt. (Luke 21: 20-24)

Når det henviser til "Jerusalem" eller "hende", taler det da ikke tydeligt om den bogstavelige by Jerusalem? Er nogle af Jesu ord, der findes her, udtrykt i symbol eller metafor? Taler han ikke tydeligt og bogstaveligt? Så hvorfor skulle vi forestille os at han pludselig i midten af ​​sætningen skiftede til at henvise til Jerusalem ikke som den bogstavelige by, men som et symbol på Guds herskerskab?

Indtil i dag trampes byen Jerusalem videre. Selv den uafhængige, suveræne stat Israel kan ikke lægge en eksklusiv krav på den by, der er omtvistet territorium, fordelt på tre forskellige og modsatte religiøse grupper: kristne, muslimer og jøder.

 • Antagelse 14: Jesus fik verbet tid forkert.

Hvis Jesus henviste til et trampe, der begyndte med den babyloniske eksil i Daniels tid, som organisationen strider mod, ville han have sagt: ”Jerusalem vil fortsat være trampet ned af nationerne ... ” At sætte det i fremtiden, som han gør, betyder at Jerusalem - byen - endnu ikke var trampet på tidspunktet for hans profetiske ord.

 • Antagelse 15: Jesu ord gælder for Daniel 4.

Når Jesus taler som nedskrevet i Lukas 21: 20-24, er der ingen tegn på, at han taler om andet end den forestående ødelæggelse af Jerusalem i 70 e.Kr. For at doktrinen fra 1914 skal fungere, er vi nødt til at acceptere den fuldstændig ubegrundede antagelse om, at Jesus er der henviser til noget, der vedrører Daniels profeti i kapitel 4. Der er simpelthen ikke grundlag for en sådan påstand. Det er formodning; ren fabrikation.

 • Antagelse 16: Nationernes bestemte tider begyndte med eksil til Babylon.

Da hverken Jesus eller nogen bibelskribent nævner “nationernes bestemte tidspunkter” uden for Lukas 21:24, er der ingen måde at vide, hvornår disse “bestemte tidspunkter” begyndte. Begyndte de med den første nation under Nimrod? Eller var det Egypten, der kan gøre krav på udgangspunktet for denne periode, da det slaver Guds folk? Det er alle formodninger. Hvis det var vigtigt at kende starttiden, ville Bibelen have udtrykt det tydeligt.

For at illustrere dette, lad os se på en sand tidsberegningsprofeti.

"Der er halvfjerds uger der er bestemt over dit folk og på din hellige by for at afslutte overtrædelsen og for at afslutte synden og forsoning for fejl og for at bringe retfærdighed i ubestemt tid og for at præge et segl ved syn og profet, og at salve Holy of Holyies. 25 Og du skal vide og have indsigt [at] fra ordets udgang for at gendanne og genopbygge Jerusalem indtil Messias [lederen], der vil være syv uger, også toogtres uger. Hun vil vende tilbage og faktisk blive genopbygget, med en offentlig plads og vollgrav, men i tidenes stræde. ”(Daniel 9: 24, 25)

Det, vi har her, er et specifikt, ikke-tvetydigt tidsrum. Alle ved, hvor mange dage der er om en uge. Derefter får vi et specifikt startpunkt, en utvetydig begivenhed, der markerer begyndelsen på beregningen: ordren om at gendanne og genopbygge Jerusalem. Endelig får vi at vide, hvilken begivenhed der ville markere afslutningen på den pågældende periode: Kristi ankomst.

 • Specifik startbegivenhed, klart navngivet.
 • Specifikt tidsrum.
 • Specifik afslutningshændelse, klart navngivet.

Var dette nyttigt for Jehovas folk? Bestemte de sig på forhånd, hvad der skulle ske, og hvornår det skulle ske? Eller førte Jehova dem til skuffelse med kun en delvis åbenbaret profeti? Beviset for, at han ikke gjorde, findes i Lukas 3:15:

”Nu var folket i forventning, og alle overvejede i deres hjerter om John,” Kan han måske være Kristus? ”(Luke 3: 15)

Hvorfor forventede de efter 600 år i år 29 e.Kr. Fordi de havde Daniels profeti at gå forbi. Enkel og enkel.

Men når det kommer til Daniel 4 og Nebukadnezars drøm, er tidsperioden ikke klart angivet. (Præcis hvor lang tid er en tid?) Der gives ingen startbegivenhed. Intet at sige, at jødernes eksil - som allerede var sket på det tidspunkt - var at markere starten på en eller anden beregning. Endelig står der ingen steder, at de syv gange ville ende med Messias 'trone.

Det hele består. Så for at det skal fungere, må vi vedtage fire yderligere antagelser.

 • Antagelse 17: Tidsperiode er ikke tvetydig, men er lig med 2,520 år.
 • Antagelse 18: Begivenheden, der startede, var eksil til Babylon.
 • Antagelse 19: Eksil fandt sted i 607 fvt
 • Antagelse 20: Tidsperioden slutter med at Jesus er tronet ind i himlen.

Der er intet skriftligt bevis for nogen af ​​disse antagelser.

Og nu til den endelige antagelse:

 • Antagelse 21: Kristi nærvær ville være usynlig.

Hvor står det i Skriften? Jeg sparker mig selv i årevis af blind uvidenhed, fordi Jesus advarer mig og dig mod sådan en lære.

”Så hvis nogen siger til dig: 'Se! Her er Kristus 'eller' Der! ' tro ikke på det. 24 For falske kristne og falske profeter vil opstå og udføre store tegn og vidundere for om muligt at vildlede selv de udvalgte. 25 Se! Jeg har advaret dig. 26 Derfor, hvis folk siger til dig, 'Se! Han er i ørkenen, 'gå ikke ud; 'Se! Han er i de indre rum, 'tro ikke på det. 27 For ligesom lynet kommer ud fra øst og skinner over mod vest, så vil menneskesønnens nærvær være. (Matthew 24: 23-27)

"I ørkenen" eller "i de indre rum" ... med andre ord, skjult for synet, holdt i hemmelighed, usynlig. Så for at sikre, at vi får det punkt (som vi ikke fik), fortæller han os, at hans tilstedeværelse vil være som himlen lyn. Når et lyn blinker på himlen, har du brug for en tolk, der fortæller dig, hvad der lige er sket? Ser ikke alle det? Du kan stirre på jorden eller inde med gardinerne trukket, og du vil stadig vide, at lynet har blinket.

For at hætte det af siger han:

”Så vil menneskesønnens tegn vises i himlen, og alle jordens stammer slå sig selv i sorg, og de vil se Menneskesønnen komme på skyerne af himlen med kraft og stor herlighed. ”(Matthew 24: 30)

Hvordan kan vi fortolke det som en usynlig - skjult for offentligheden - tilstedeværelse?

Vi kan og har misforstået Jesu ord på grund af forkert tillid. Og de vil stadig have os til at stole på dem.

I Broadcast i marts sagde Gerrit Losch:

„Jehova og Jesus stoler på den ufuldkomne slave der tager sig af tingene efter bedste evne og med de bedste motiver. Bør vi ikke så også stole på den ufuldkomne slave? For at forstå omfanget af Jehovas og Jesu tillid til den trofaste træl, reflekter over hvad han har lovet dets medlemmer. Han har lovet dem udødelighed og uforgængelighed. Snart, lige før Armageddon, vil de resterende medlemmer af slaven blive ført til himlen. Siden 1919 af vores fælles æra har slaveren fået ansvaret for nogle af Kristi ejendele. Ifølge Mattæus 24:47, når de salvede føres til himlen, vil Jesus på det tidspunkt overlade dem alle sine ejendele. Afslører dette ikke enorm tillid? Åbenbaring 4: 4 beskriver disse opstandne salvede som medregenter med Kristus. Åbenbaringen 22: 5 siger, at de vil herske, ikke kun i tusind år, men for evigt og evigt. Hvilken enorm tillid Jesus viser til dem. Da Jehova Gud og Jesus Kristus fuldstændig stoler på den trofaste og kloge træl, skal vi ikke gøre det samme? "

Okay, så ideen er, at Jehova stoler på Jesus. Indrømmet. Jesus stoler på det styrende organ. Hvordan ved jeg? Og hvis Jehova giver Jesus noget at fortælle os, ved vi, at alt hvad Jesus siger til os, er fra Gud; at han ikke gør noget af sit eget initiativ. Han laver ikke fejl. Han vildleder os ikke med falske forventninger. Så hvis Jesus giver det Jehova gav ham til det styrende råd, hvad sker der undervejs? Ubesvaret kommunikation? Forvrænget kommunikation? Hvad der sker? Eller er Jesus bare ikke særlig effektiv som kommunikator? Jeg tror ikke det! Den eneste konklusion er, at han ikke giver dem denne information, fordi enhver god og perfekt gave er ovenfra. (Jakob 1:17) Falsk håb og mislykkede forventninger er hverken gode eller perfekte gaver.

Det styrende råd - kun mænd - vil have os til at stole på dem. De siger: "Stol på os, for Jehova stoler på os, og Jesus stoler på os." Okay, så jeg har deres ord for det. Men så har jeg Jehova fortalt mig i Salme 146: 3: "Stol ikke på fyrsterne." Prinser! Er det ikke det, Gerrit Losch lige har hævdet, at de er? I netop denne udsendelse hævder han at være en fremtidig konge. Alligevel siger Jehova: "Stol ikke på fyrster eller på en Menneskesøn, der ikke kan bringe frelse." Så på den ene side siger mænd, der udråber sig til at være fyrster, at jeg skal lytte til dem og stole på dem, hvis vi vil blive frelst. På den anden side siger Jehova mig ikke at stole på sådanne fyrster, og at frelse ikke ligger hos mennesker.

Det ser ud til at være et enkelt valg at tage, hvem jeg skal lytte til.

Efterord

Den triste ting for mig, da jeg først opdagede, at 1914 var en falsk doktrin, var at jeg ikke mistede min tillid til organisationen. Jeg mistede min tillid til disse mænd, men for at være ærlig havde jeg aldrig rigtig så stor tillid til dem, efter at have set deres mange fiaskoer. Men jeg troede at organisationen var Jehovas sande organisation, den eneste sande tro på jorden. Det krævede noget andet for at overbevise mig om at lede andre steder - hvad jeg kalder deal breaker. Jeg taler om det i den næste video.
____________________________________________________________________________

[I] ”Jesus har været til stede siden 1914”, Guldalderen, 1930, s. 503

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.

  Læs dette på dit sprog:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Forfatterens sider

  Kan du hjælpe os?

  Emner

  Artikler efter måned

  30
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x