På JW.org kan man finde Jehovas Vidners officielle holdning til beskyttelse af børn. (Dette stiger ikke til niveauet for et policy-papir, noget som ledelsen af ​​JW.org synes tilbageholdende med at skrive.) Du kan klikke på titlen, Jehovas vidner er skriftligt baseret på børns beskyttelse, for at se PDF-filen for dig selv.

Titlen giver læseren forsikring om, at denne holdning er baseret på Skriften. Det viser sig kun at være sandt delvist. Det andet nummererede afsnit i dokumentet forsikrer læseren om, at dette har været en “langvarig og bredt offentliggjort bibelsk holdning fra Jehovas Vidner”. Dette gælder også kun delvis.  Bror Gerrit Losch har defineret halve sandheder som løgne, som vi mener passende kvalificerer de to punkter, vi lige har nævnt. Vi vil demonstrere, hvorfor vi mener, at det er sådan.

Man må huske på, at ligesom farisæerne og andre religiøse ledere på Jesu tid har vidner to love: den skriftlige lov, der findes i publikationerne; og den mundtlige lov, der blev formidlet via repræsentanter for det styrende organ, såsom kredstilsynsmyndighederne og servicedesk og juridisk reception ved afdelingskontorerne. Som den gamle farisæer har den mundtlige lov altid forrang.

Vi skal også huske, at dette dokument ikke er et politisk dokument, men en officiel holdning. En af de anbefalinger, der kom ud af Australiens kongelige kommission til institutionelle svar på seksuel misbrug af børn var for, at Jehovas Vidner skulle have en organisation, der var dækkende skriftlig politik for håndtering af seksuelt misbrug af børn, noget som styrelsesorganet kun har gjort halvbagt forsøg på at gennemføre i dag.

Med al det ovenstående i tankerne, lad os begynde vores kritiske gennemgang af dette â € œOfficielle positionsdokumentâ €.

 1. Børn er en hellig tillid, â € en arv fra Jehova.â € â € Psalm 127: 3

Intet argument her. Om dette er et PR-trick eller en oprigtig erklæring om den følelse Jehovas Vidners ledelse har over for børn, kan kun vurderes ved at se på deres gerninger. Som man siger: "Handlinger taler højere end ord"; eller som Jesus sagde: "Ved deres frugter vil du genkende disse mænd." (Mt 7:20)

 1. Beskyttelsen af børn er yderst bekymret og vigtig for alle Jehovas vidner. Dette er i harmoni med den mangeårige og bredt udgivne skriftlige baserede position fra Jehovas Vidner, som det afspejles i referencerne i slutningen af dette dokument, som alle er offentliggjort på jw.org

Dette afsnit punkt råber ret: "Se hvor åben og ærlig vi er om alt dette!" Dette er sandsynligvis et kontrapunkt til de konstante og velbegrundede beskyldninger fra ofre for seksuelt misbrug af børn og deres talsmænd for, at organisationens politikker og procedurer er indhyllet i hemmeligholdelse.

Bemærk, at ingen af ​​de referencer, der er offentliggjort i slutningen af ​​dette dokument, udgør en officiel politik. Manglende er henvisninger til Brev til ældres organer eller henvisninger til materiale såsom ældrehåndbogen, Hyrde Guds hjord. Disse udgør noget af en adhoc-skriftlig politik, men det styrende organs holdning er, at sådan kommunikation skal holdes hemmelig. Forestil dig, hvis lovgivningen i dit land blev holdt hemmelig for borgerne! Forestil dig, at de menneskelige ressourcepolitikker for det firma, der ansatte dig, blev holdt hemmelige for de ansatte, der var berørt af disse politikker!

I en organisation, der hævder at følge og efterligne Kristus, skal vi spørge: "Hvorfor al hemmeligholdelse?"

 1. Jehovas vidner afskyr misbrug af børn og betragter det som en forbrydelse. (Romerne 12: 9) Vi anerkender, at myndighederne er ansvarlige for at tackle sådanne forbrydelser. (Romerne 13: 1-4) De ældste beskytter ikke nogen gerningsmand for overgreb mod børn fra myndighederne.

Dette tredje afsnit nævner romerne 12: 9, hvor Paul fremkalder nogle virkelig smukke billeder.

”Lad din kærlighed være uden hykleri. Afsky hvad der er ondt; holder sig til det, der er godt.â € (Romerne 12: 9)

Vi har alle set to mennesker dybt forelsket klamrer sig til en anden, eller et bange barn, der desperat klamrer sig til sin forælder. Det er det billede, vi skal have i tankerne, når vi finder noget, der er godt. En god tanke, et godt princip, en god vane, en god følelse - vi ønsker at holde fast ved sådanne ting.

På den anden side går afsky ud over had og langt ud over ikke lide. Ansigtet på en person, der ser noget, de afskyr, fortæller dig alt hvad du behøver at vide om, hvordan de virkelig har det. Der kræves ingen yderligere ord. Når vi ser videoer, hvor organisationsrepræsentanter bliver interviewet eller krydsforhørt, når vi læser eller ser virkelige oplevelser afsløret i nyhedsmedierne, når vi læser et holdningspapir som dette, føler vi den afsky, som organisationen hævder at have? Føler vi ligeledes deres klamrende kærlighed til hvad der er godt? Hvordan klarer dine lokale ældste sig i denne henseende?

At det styrende råd kender sit ansvar over for Gud fremgår tydeligt af Positionspapirets henvisning til Romerne 13: 1-4. Desværre blev vers 5, som fortsætter med dette, udelukket. Her er det fulde citat fra New World-oversættelsen.

â € ¨ Lad enhver være underlagt de overordnede myndigheder, for der er ingen myndighed undtagen af Gud; de nuværende myndigheder står placeret i deres relative positioner af Gud. Derfor har den, der modsætter sig autoriteten, taget stilling til Guds arrangement; de, der har taget stilling til det, vil dømme sig selv. For disse herskere er et genstand for frygt, ikke for den gode gerning, men for den dårlige. Vil du være fri for frygt for autoriteten? Fortsæt med at gøre godt, så får du ros fra det; for det er Guds minister for dig til din fordel. Men hvis du gør det, der er dårligt, skal du være i frygt, for det er ikke uden formål at bære sværdet. Det er Guds minister, en hævn for at udtrykke vrede mod den, der praktiserer det, der er dårligt. Der er derfor tvingende grund til dig at være underlagt, ikke kun på grund af denne vrede, men også på grund af din samvittighed.â € (Romerne 13: 1-5)

Ved at angive det â €De ældste beskytter ikke nogen gerningsmand for overgreb mod børn fra myndighederne ”, det styrende organ har sat sin position i aktiv anspændt.  Vi ser bestemt ikke, at ældste står vagter ved dørene i kongeriget Hall og giver helligdom til en barnemishandler, der er skjult indenfor, mens politiet søger indrejse. Men hvad med passive måde, hvorpå en overgreb mod børn kan beskyttes mod myndighederne? Bibelen siger:

”. . . Derfor, hvis nogen ved, hvordan man gør det rigtige og alligevel ikke gør det, er det en synd for ham. ”(James 4: 17)

Hvis du hørte skrig fra en kvinde, der blev voldtaget, eller skrigene fra en mand, der blev myrdet, og du ikke gjorde noget, ville du betragte dig selv som virkelig uskyldig for nogen medvirken til forbrydelsen? Qui Tacet Consentire Videtur, Tavshedspligt giver samtykke. Ved ikke at gøre noget for at bringe kriminelle inden for deres område for retten har Organisationen gentagne gange givet stiltiende samtykke til deres forbrydelser. De har beskyttet disse kriminelle mod konsekvenserne af deres handlinger. Hvis disse ældste og organisationens ledere selv var ofre for sådanne kriminelle handlinger, ville de da være stille? (Mt 7:12)

Har vi virkelig brug for noget trykt i landets lovbøger eller endda i organisationens publikationer for at fortælle os, hvad vi skal gøre i sådanne tilfælde? Skal vi vente på, at Tjenesten eller Legal Desk dikterer, hvordan vores samvittighed skal fungere?

Dette er grunden til, at Paulus henviste til vores samvittighed i vers 5, når han talte om underkastelse af de offentlige myndigheder. Ordet "samvittighed" betyder bogstaveligt "med viden". Det er den første lov, der gives til mænd. Det er loven som Jehova implanterede i vores sind. Vi er alle skabt på en eller anden mirakuløs måde "med viden" - det vil sige med den grundlæggende viden om, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. En af de første sætninger, som et barn lærer at sige, ofte med stor forargelse, er: "Det er ikke fair!"

I 1006-sager over en periode på 60 år kunne de ældste i Australien, informeret af den juridiske og / eller servicedesk, som det er skikken, ikke rapportere om enkelt tilfælde af seksuelt misbrug af børn til de overordnede myndigheder. Selv i tilfælde, hvor de havde to vidner eller en tilståelse og således beskæftigede sig med en kendt pædofil, undlod de at informere myndighederne. Ifølge Romerne 13: 5 er den "overbevisende grund" til at informere myndighederne ikke frygt for straf ("vrede"), men snarere på grund af ens samvittighed - den viden, som Gud har givet os om, hvad der er rigtigt og forkert, onde og retfærdige. Hvorfor fulgte ikke en enkelt ældre sin samvittighed i Australien?

Det styrende organ siger på vegne af Jehovas Vidner overalt at 'de afskyr børnemishandling', og 'de ved, at myndighederne er ansvarlige for at håndtere kriminelle', og at 'seksuelt misbrug af børn er en forbrydelse', og at 'de ikke beskytter kriminelle '. Imidlertid har de ved deres handlinger praktiseret den meget modsatte tro på land efter land som demonstreret af de mange retssager, der er kæmpet og tabt - eller mere nu, afgjort - i de udviklede lande og af de negative nyhedsartikler og dokumentationsdokumenter, som er blevet offentliggjort og sendt i de seneste måneder.

 1. I alle tilfælde har ofre og deres forældre ret til at rapportere en beskyldning om overgreb mod børn til myndighederne. Derfor bliver ofrene, deres forældre eller enhver anden, der rapporterer en sådan beskyldning til de ældste klart informeret af de ældste om, at de har ret til at rapportere sagen til myndighederne. Ældste kritiserer ikke nogen, der vælger at give en sådan rapport. - Galaterne 6: 5.

Igen siger den skriftlige lov en ting, men den mundtlige lov har vist sig at afsløre en anden. Måske vil dette nu ændre sig, men hensigten med dette dokument er at indikere, at det er sådan tingene har altid været. Som anført i punkt 2 er dette “Jehovas vidners mangeårige og bredt udgivne skriftlige baggrund.

Ikke så!

Ofre og deres forældre eller værger er ofte blevet afskåret fra at rapportere ved at bruge den begrundelse at det ville bringe vanære på Jehovas navn. Ved at citere Galaterbrevet 6: 5 ser organisationen ud til at lægge ”byrden” eller ansvaret for at rapportere om forældrene og / eller offeret. Men de ældstes selvpålagte belastning er at beskytte menigheden og især de små. Har de båret den last? Vi skal alle vurderes på, hvor godt vi bærer vores egen belastning.

Uzzah-formodningen

Ræsonnementet, der er blevet brugt i årtier for at afholde ofre og deres værger fra at indberette forbrydelsen ved seksuelt misbrug af børn til myndighederne, har været, at det “kan bringe vanære på Jehovas navn”. Dette lyder som et gyldigt argument ved første rødme, men det faktum, at organisationen nu udbetaler millioner af dollars i bosættelser, og endnu mere, det faktum, at navnet, som de bærer så stolt, bliver plettet i utallige nyhedsartikler, Internet grupper og videoudsendelser angiver, at dette er mangelfuld begrundelse. Måske vil en bibelsk beretning hjælpe os med at forstå nøjagtigt, hvor fornem denne tankegang er.

Der var en tid på kong Davids tid, at filisterne havde stjålet pagtens ark, men på grund af en mirakuløs pest blev de tvunget til at aflevere den. Ved at transportere det tilbage til pagtens telt overholdt præsterne ikke loven, der krævede, at det skulle bæres af præsterne ved hjælp af lange stænger, der blev ført gennem ringe på siden af ​​arken. I stedet blev den anbragt på en oxcart. På et tidspunkt var vognen næsten ked af det, og arken var i fare for at falde til jorden. En israelit ved navn Uzzah “stak sin hånd ud til den sande Guds ark og greb den” for at fastholde den. (2 Samuel 6: 6) Ingen almindelig israelit fik imidlertid lov til at røre ved det. Uzzah blev øjeblikkeligt slået ihjel for sin ærbødige og fornemme handling. Faktum er, at Jehova var perfekt i stand til at beskytte arken. Han havde ikke brug for nogen anden til at hjælpe ham med at gøre det. At antage ansvaret for at beskytte arken var en handling af yderst overmodighed, og det fik Uzzah dræbt.

Ingen, inklusive det styrende råd, bør påtage sig rollen som beskytter af Guds navn. At gøre det er en overmodig handling. Efter at have påtaget sig denne rolle i mange årtier nu betaler de nu prisen.

Vende tilbage til positionspapiret, afsnit 5 siger følgende:

 1. Når ældster får kendskab til en beskyldning om overgreb mod børn, konsulterer de straks med afdelingskontoret for Jehovas Vidner for at sikre overholdelse af lovgivningen om indberetning af børnemishandling. (Romerne 13: 1) Selv hvis de ældste ikke har nogen lovlig pligt til at rapportere en beskyldning til myndighederne, vil Jehovas Vidners afdelingskontor instruere de ældste til at rapportere sagen, hvis en mindreårig stadig er i fare for misbrug eller der er noget andet gyldig grund. Ældste sikrer også, at offerets forældre bliver informeret om en beskyldning om overgreb mod børn. Hvis den påståede misbruger er en af ​​offerets forældre, informerer de ældste den anden forælder.

Vi læste netop Romerbrevet 12: 9, der åbner med ordene: "Lad din kærlighed være uden hykleri." Det er hyklerisk at sige en ting og derefter gøre en anden. Her får vi at vide, at filialen, selv i mangel af en specifik lov, der kræver rapportering af beskyldninger om seksuelt misbrug af børn, "Vil instruere de ældste til at rapportere sagen, hvis en mindreårig stadig er i fare for misbrug eller der er en anden gyldig grund."

Der er to ting galt med denne erklæring. Det første og vigtigste punkt er, at det er overmodig og strider mod skrifterne. Det er ikke for ukvalificerede mænd at afgøre, om de skal anmelde en forbrydelse eller ej. Gud har udpeget en minister, herskere over denne tingenes ordning, til at håndtere forbrydelser. Det er op til dem at afgøre, om en forbrydelse er begået eller ej; om det skal retsforfølges eller ej. Det er hverken en civil myndigheds rolle som det styrende organ eller Service / Legal Desk på filialniveau. Der er behørigt udnævnte regeringsorganer, der er uddannet og udstyret til at udføre passende retsmedicinske undersøgelser for at afgøre sandheden i sagen. Afdelingskontoret får sin information brugt, ofte fra munden på mænd, hvis livserfaring er begrænset til rengøring af vinduer og støvsugning af kontorlokaler.

Det andet problem med denne erklæring er, at den falder i kategorien for en mand, der er blevet fanget i at snyde sin kone og lover aldrig at gøre det igen. Her kan vi forsikre os om at afdelingskontoret vil pålægge de ældste at rapportere om sager hvor et barn er i fare, eller hvis der er en anden gyldig grund til det. Hvordan ved vi, at de vil gøre dette? Bestemt ikke baseret på deres adfærdsmønster indtil nu. Hvis dette, som de hævder, er en "langvarig og bredt offentliggjort holdning", hvorfor har de undladt at leve op til det i årtier, hvilket ikke kun er vist ved ARC's konklusioner, men også af fakta offentliggjort i adskillige domstole udskrifter af tilfælde, hvor organisationen har måttet betale millioner af dollars i erstatning for ikke at have beskyttet sine børn korrekt?

 1. Forældre har det primære ansvar for beskyttelse, sikkerhed og instruktion af deres børn. Derfor opfordres forældre, der er medlemmer af menigheden, til at være opmærksomme på at udøve deres ansvar til enhver tid og til at gøre følgende:
 • Engagere sig direkte og aktivt i deres børns liv.
 • Uddanne sig selv og deres børn om overgreb mod børn.
 • Opmuntrer, promoverer og opretholder regelmæssig kommunikation med deres børn. —Deuteronomi 6: 6, 7;

Ordsprog 22: 3. Jehovas Vidner offentliggør en overflod af bibelbaseret information for at hjælpe forældre med at opfylde deres ansvar for at beskytte og instruere deres børn. - Se referencerne i slutningen af ​​dette dokument.

Alt dette er sandt, men hvilket sted har det i et positionsdokument? Det virker som et gennemsigtigt forsøg på at skifte ansvar og skyld til forældrene.

Det skal forstås, at organisationen har oprettet sig som en regering over Jehovas Vidner. Dette fremgår af det faktum, at når der er tale om seksuelt misbrug af børn, er offeret og / eller offerets forældre gået til de ældste første. De er lydige. De er blevet instrueret om at behandle sagen internt. Du vil bemærke, at der ikke er givet nogen instruktioner her, selv ikke på denne sene dato, hvor de fortæller forældre at rapportere disse forbrydelser til politiet først og derefter kun tage dem til de ældste som en sekundær funktion. Dette ville give mening, da politiet vil være i stand til at fremlægge bevis for, at de ældste simpelthen ikke er udstyret til at samle. De ældste kunne derefter tage en meget mere informeret beslutning, mens det primære mål var at beskytte barnet straks ville blive serveret. Når alt kommer til alt, hvordan er ældre bemyndiget til at beskytte det barn, der stadig kan være i fare. Hvilken kapacitet, hvilken kapacitet, hvilken autoritet har nogen af ​​dem til aktivt at beskytte offeret, men alle andre børn i menigheden under deres pleje såvel som samfundet som helhed?

 1. Kongregationer af Jehovas Vidner adskiller ikke børn fra deres forældre med henblik på instruktion eller andre aktiviteter. (Efeserne 6: 4) F.eks. Tilvejebringer eller sponsorerer vores menigheder ikke børnehjem, søndagsskoler, sportsklubber, daginstitutioner, ungdomsgrupper eller andre aktiviteter, der adskiller børn fra deres forældre.

Selvom dette er sandt, rejser det spørgsmålet: Hvorfor er der så mange tilfælde af seksuelt misbrug af børn per capita inden for organisationen af ​​Jehovas Vidner versus kirker, hvor denne praksis findes?

 1. Ældste stræber efter at behandle ofre for overgreb mod børn med medfølelse, forståelse og venlighed. (Kolosserne 3: 12) Som spirituelle rådgivere bestræber de ældste sig på at lytte omhyggeligt og empatisk til ofrene og at trøste dem. (Ordsprogene 21: 13; Isaiah 32: 1, 2; 1 Thessalonians 5: 14; James 1: 19) Ofre og deres familier kan beslutte at konsultere en mental-sundhedsprofessionel. Dette er en personlig beslutning.

Dette kan være tilfældet noget af tiden, men offentliggjorte beviser har vist, at det ofte ikke er tilfældet. ARC opfordrede organisationen til at inkludere kvalificerede søstre i processen, men denne anbefaling blev afvist.

 1. Ældste kræver aldrig ofre for overgreb mod børn for at fremlægge deres beskyldning i nærværelse af den påståede misbruger. Imidlertid kan ofre, der nu er voksne, gøre det, hvis de ønsker det. Derudover kan ofre ledsages af en fortrolig af begge køn til moralsk støtte, når de præsenterer deres beskyldning for de ældste. Hvis et offer foretrækker det, kan beskyldningen indgives i form af en skriftlig erklæring.

Den første erklæring er en løgn. Beviset er offentligt, at ældste ofte har krævet, at et offer står over for sin anklager. Husk, at dette holdningspapir fremsættes som en "langvarig og veludgivet" holdning. Punkt 9 svarer til en ny politisk holdning, men det er for lidt for sent at redde organisationen fra PR-mareridtet, der i øjeblikket plager Jehovas Vidner i Nordamerika, Europa og Asien.

 1. Overgreb mod børn er en alvorlig synd. Hvis en påstået misbruger er et medlem af menigheden, foretager de ældste en skriftlig undersøgelse. Dette er en rent religiøs procedure, der håndteres af ældste i henhold til skriftlige instruktioner og er begrænset til spørgsmålet om medlemskab som et af Jehovas Vidner. Et medlem af menigheden, der er en angrende overgreb mod børn, udvises fra menigheden og betragtes ikke længere som et af Jehovas Vidner. (1 Corinthians 5: 13) De ældres håndtering af en beskyldning om overgreb mod børn er ikke en erstatning for myndighedernes håndtering af sagen. - Romerne 13: 1-4.

Dette er korrekt, men vi skal være bekymrede over, hvad der ikke siges. For det første hedder det, at “Bibelsk efterforskning ... er rent en religiøs procedure ... [dvs.] ... begrænset til spørgsmålet om medlemskab”.  Så hvis en mand voldtager et barn og derefter omvender sig og således får lov til at forblive medlem, omend med nogle begrænsninger, der begrænser hans fremtidige privilegier ... er det det? Det er det, retssagen handler om? Selv det ville være acceptabelt, hvis det der fulgte var et direktiv fra det styrende råd på tryk om, at sagen derefter skulle rapporteres til de overordnede myndigheder i overensstemmelse med Romerne 13: 1-5.  Husk, at vi får at vide, at dette er en skriftligt baseret position!

Angiver det ”De ældres håndtering af en beskyldning om overgreb mod børn er ikke en erstatning for myndighedernes håndtering af sagen”, er blot en erklæring om fakta. Hvilken enestående mulighed er gået glip af for at instruere de ældste kategorisk om, at Romerne 13: 1-4 (citeret i afsnittet) kræver, at de rapporterer sagen.

 1. Hvis det bestemmes, at en, der er skyldig i seksuelt misbrug af børn, er angrende og forbliver i menigheden, pålægges der begrænsninger på den enkeltes menighedsaktiviteter. Individet bliver specifikt formanet af de ældste om ikke at være alene i selskab med børn, ikke for at dyrke venskaber med børn eller udvise nogen kærlighed til børn. Derudover vil ældste informere forældre til mindreårige i menigheden om behovet for at overvåge deres børns interaktion med den enkelte.

Dette afsnit indeholder en anden løgn. Jeg ved ikke, om det nu er politikken - måske afsløret i et nyligt brev til de ældres kroppe - det ”Ældste vil informere mindreåriges forældre i menigheden om behovet for at overvåge deres børns interaktion med” en kendt pædofil, men jeg kan sige, at dette ikke var politikken så sent som i 2011. Husk, at dette dokument fremsættes som en langvarig holdning. Jeg husker den fem-dages ældreskole i det år, hvor spørgsmålet om seksuelt misbrug af børn blev behandlet langvarigt. Vi blev bedt om at overvåge en kendt pædofil, der flyttede ind i menigheden, men især fik besked på ikke at informere forældrene. Jeg løftede hånden for at bede om afklaring på dette punkt og spurgte, om vi i det mindste skulle informere alle forældre med små børn. Jeg fik at vide af organisationens repræsentanter, at vi ikke advarer folk, men blot selv overvåger pædofilen. Idéen virkede for mig latterlig dengang, da de ældste har travlt og har deres eget liv at føre og således ikke har tid eller evne til at overvåge nogen korrekt. Da jeg hørte dette, besluttede jeg, at det var en pædofil at flytte ind i min menighed, og jeg ville påtage mig at advare alle forældrene om den potentielle fare og fordømme konsekvenserne.

Som jeg sagde før, kan dette nu være en ny politik. Hvis nogen er opmærksom på et nyligt brev til de ældres kroppe, hvor dette er angivet, skal du dele informationen med os i kommentarfeltet nedenfor. Ikke desto mindre har det bestemt ikke været en langvarig position. Igen må vi være opmærksomme på, at den mundtlige lov altid tilsidesætter den skriftlige.

Den forsikring om, at situationen er blevet håndteret af de ældste gennem nogle formaninger og råd til pædofilen, er latterligt. Pædofili er mere end et fejlagtigt skridt. Det er en pykologisk tilstand, en perversion af psyken. Gud har overgivet sådanne til en “afvist mental tilstand”. (Romerne 1:28) Nogle gange er sand omvendelse mulig, men det kan ikke håndteres ved en simpel tilskyndelse fra de ældste. Aesops Fabel med Bonden og Viper, såvel som den nyere fabel af Skorpionen og frøen vis os den fare, der er forbundet med at have tillid til nogen, hvis natur er vendt mod denne type ondskab.

I Sammenfatning

I mangel af et altomfattende politisk dokument, der præcist beskriver, hvad ældste skal gøre for at beskytte børn i menigheden og ordentligt håndtere kendte og påståede seksuelle misbrugere af børn, må vi betragte dette "holdningspapir" som lidt mere end et PR-forsøg ved spin i et forsøg på at håndtere en stadigt stigende skandale i medierne.

____________________________________________________________________

For en alternativ behandling af dette positionspapir, se dette indlæg.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  39
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x