I boksen sidste video, vi undersøgte håbet om det andet får, der er nævnt i John 10: 16.

”Og jeg har andre får, der ikke er af denne fold; også disse må jeg medbringe, og de vil lytte til min stemme, og de vil blive en hjord, en hyrde. ”(John 10: 16)

Jehovas Vidners styrende råd lærer at disse to grupper af kristne - “denne fold” og de “andre får” - adskiller sig ved den belønning de får. De første er åndesalvede og går til himlen, den anden er ikke åndesalvede og lever stadig på jorden som ufuldkomne syndere. Vi så fra skrifterne i vores sidste video, at dette er en falsk lære. Bibelske beviser understøtter konklusionen om, at de andre får adskiller sig fra “denne fold” ikke ved deres håb, men ved deres oprindelse. De er ikke-jødiske kristne, ikke jødiske kristne. Vi lærte også, at Bibelen ikke lærer to håb, men et:

“. . .En legeme er der og en ånd, ligesom du blev kaldet til det eneste håb om din kaldelse; en Herre, en tro, en dåb; en Gud og Fader til alle, som er over alle og gennem alle og i alle. ” (Efeserne 4: 4-6)

Det tager ganske vist lidt tid at tilpasse sig denne nye virkelighed. Da jeg først indså, at jeg havde håb om at blive et af Guds børn, var det med blandede følelser. Jeg var stadig gennemsyret af JW-teologi, så jeg troede, at denne nye forståelse betød, at hvis jeg forblev trofast, ville jeg smutte til himlen og aldrig blive set igen. Jeg husker, at min kone - sjældent tårer - græd over udsigten.

Spørgsmålet er, går de salvede børn til himlen for deres belønning?

Det ville være rart at pege på et skriftsted, der besvarer dette spørgsmål utvetydigt, men ak, der findes ikke sådan et skrift, så vidt jeg ved, For mange er det ikke godt nok. De vil vide det. De vil have et sort-hvidt svar. Årsagen er, at de ikke rigtig ønsker at gå til himlen. De kan lide tanken om at leve på jorden som perfekte mennesker, der lever for evigt. Det gør jeg også. Det er et meget naturligt ønske.

Der er to grunde til at bringe vores sind på lethed med hensyn til dette spørgsmål.

Årsag 1

Det første kan jeg bedst illustrere ved at stille et spørgsmål til dig. Nu vil jeg ikke have dig til at tænke over svaret. Bare svar fra din tarm. Her er scenariet.

Du er single og leder efter en kammerat. Du har to muligheder. I valgmulighed 1 kan du vælge en hvilken som helst ægtefælle blandt de milliarder mennesker på jorden - enhver race, tro eller baggrund. Dit valg. Ingen begrænsninger. Vælg den smukkeste, den mest intelligente, den rigeste, den venligste eller sjoveste eller en kombination af disse. Uanset hvad der søder din kaffe. I valgmulighed 2 kan du ikke vælge. Gud vælger. Uanset hvilken ægtefælle Jehova bringer dig, skal du acceptere.

Tarmen reaktion, vælg nu!

Har du valgt mulighed 1? Hvis ikke ... hvis du valgte mulighed 2, trækkes du stadig til mulighed 1? Gætter du andet gang efter dit valg? Føler du, at du er nødt til at tænke over det, inden du tager din endelige beslutning?

Vores svigtende er, at vi træffer valg ud fra, hvad vi ønsker, ikke hvad vi har brug for - ikke hvad der er bedst for os. Problemet er, at vi sjældent synes at vide, hvad der er bedst for os. Alligevel har vi ofte hybrisen til at tro, at vi gør det. Sandheden bliver fortalt, når vi vælger en ægtefælle, træffer vi alt for ofte det forkerte valg. Den høje skilsmisseandel er et bevis på dette.

I betragtning af denne virkelighed burde vi alle have sprunget til mulighed 2 og ryste over selv tanken om den første mulighed. Gud valgte for mig? Kom med det!

Men det gør vi ikke. Vi tvivler.

Hvis vi virkelig tror, ​​at Jehova ved mere om os, end vi muligvis kan vide om os selv, og hvis vi virkelig tror, ​​at han elsker os og kun ønsker det, der er bedst for os, hvorfor ville vi ikke ønsker, at han valgte en makker til os ?

Skal det være anderledes, når det kommer til den belønning, vi får for at sætte tro på hans Søn?

Det, vi lige har illustreret, er essensen af ​​tro. Vi har alle læst Hebræerbrevet 11: 1. New World Translation of the Holy Scriptures udtrykker det sådan:

”Tro er den sikre forventning til det, man håber på, den åbenlyse demonstration af realiteter, der ikke ses.” (Hebreerne 11: 1)

Når det kommer til vores frelse, er den ting, vi håber på, helt bestemt ikke tydeligt set, på trods af de smukke skildringer af livet i den nye verden, der findes i publikationerne fra Vakttårnsamfundet.

Tror vi virkelig, at Gud vil genoplive milliarder af uretfærdige mennesker, der er ansvarlige for alle tragedier og grusomheder i historien, og alt vil være kedeligt fra starten? Det er bare ikke realistisk. Hvor ofte har vi fundet ud af, at billedet i reklame ikke stemmer overens med det produkt, der sælges?

Det faktum, at vi ikke nøjagtigt kan kende virkeligheden af ​​den belønning, som Guds børn modtager, er hvorfor vi har brug for tro. Overvej eksemplerne i resten af ​​det XNUMX. kapitel i Hebræerne.

Vers fire taler om Abel: "Ved tro ofrede Abel Gud et større offer end Kains ..." (Hebræerbrevet 11: 4) Begge brødre kunne se englene og det flammende sværd stå vagt ved indgangen til Edens have. Hverken tvivlede på Guds eksistens. Faktisk talte Kain med Gud. (11 Mosebog 6: 9, 16-XNUMX) Han talte med Gud !!! Alligevel manglede Kain tro. På den anden side vandt Abel sin belønning på grund af sin tro. Der er ingen beviser for, at Abel havde et klart billede af, hvad denne belønning ville være. Faktisk kalder Bibelen det for en hellig hemmelighed, der var skjult indtil den blev åbenbaret af Kristus tusinder af år senere.

”. . . den hellige hemmelighed, der var skjult for de tidligere systemer af ting og fra de tidligere generationer. Men nu er det blevet åbenbaret for hans hellige, ”(Kolosserne 1: 26)

Abels tro handlede ikke om tro på Gud, for selv Kain havde det. Hans tro var heller ikke specifikt, at Gud ville holde sine løfter, fordi der ikke er noget bevis for, at der blev afgivet løfter til ham. På en eller anden måde manifesterede Jehova sin godkendelse af Abels ofre, men alt hvad vi med sikkerhed kan fastslå fra den inspirerede optegnelse er at Abel var klar over at han behagede Jehova. Der blev vidnet for ham, at han i Guds øjne var retfærdig; men hvad betød det i det endelige resultat? Der er ingen beviser for, at han vidste det. Det vigtige for os at indse er, at han ikke behøvede at vide det. Som forfatteren af ​​Hebræerne siger:

”. . . Desuden er det uden tro umuligt at behage [ham] godt, for den, der nærmer sig Gud, må tro, at han er, og at han bliver belønner for dem, der seriøst søger ham. ”(Hebreerne 11: 6)

Og hvad er den belønning? Vi behøver ikke vide det. Faktisk handler tro kun om ikke at vide. Tro handler om at stole på Guds ypperste godhed.

Lad os sige, at du er en bygmester, og en mand kommer til dig og siger: ”Byg mig et hus, men du skal betale for alle udgifter ud af din egen lomme, og jeg betaler dig intet, før jeg tager besiddelse, og så skal jeg vil betale dig, hvad jeg finder passende. ”

Vil du bygge et hus under disse forhold? Ville du være i stand til at sætte den slags tro på et menneskes godhed og pålidelighed?

Dette er, hvad Jehova Gud beder os om at gøre.

Pointen er, er du nødt til at vide nøjagtigt, hvad belønningen vil være, før du kan acceptere den?

Bibelen siger:

”Men ligesom det er skrevet: 'Øje har ikke set og øre ikke har hørt, og der er heller ikke blevet forestillet i menneskets hjerte de ting, som Gud har forberedt dem, der elsker ham.'” (1 Co 2: 9)

Selvfølgelig har vi et bedre billede af, hvad belønningen indebærer, end Abel gjorde, men vi har stadig ikke hele billedet - ikke engang i nærheden.

Selvom den hellige hemmelighed var blevet afsløret på Paulus tid, og han skrev under inspiration deling af en række detaljer for at hjælpe med at tydeliggøre belønningens art, havde han stadig kun et vagt billede.

”For nu ser vi i diset oversigt ved hjælp af et metalspejl, men så vil det være ansigt til ansigt. På nuværende tidspunkt ved jeg delvist, men så ved jeg det nøjagtigt, ligesom jeg er nøjagtigt kendt. Men nu forbliver disse tre: tro, håb, kærlighed; men den største af disse er kærlighed. ”(1 Corinthians 13: 12, 13)

Behovet for tro er ikke udløbet. Hvis Jehova siger: "Jeg vil belønne dig, hvis du er trofast mod mig", vil vi svare: "Før jeg træffer min beslutning, far, kan du være lidt præcis med hensyn til hvad du tilbyder?"

Så den første grund til, at vi ikke bekymrer os om arten af ​​vores belønning, involverer tro på Gud. Hvis vi virkelig har tro på, at Jehova er yderst god og uendeligt klog og overvældende rigelig i hans kærlighed til os og hans ønske om at gøre os lykkelige, vil vi efterlade det belønende i hans hænder, med tillid til, at uanset hvad det viser sig at være en glæde ud over alt, hvad vi kan forestille os.

Årsag 2

Den anden grund til ikke at bekymre dig er, at meget af vores bekymring stammer fra en tro på den belønning, der faktisk ikke er reel.

Jeg begynder med at komme med en ret dristig erklæring. Enhver religion tror på en eller anden form for himmelsk belønning, og de har alle forkert. Hinduer og buddhister har deres eksistensplan, den hinduistiske Bhuva Loka og Swarga Loka eller den buddhistiske Nirvana - hvilket ikke er så meget himlen som en slags salig glemsel. Den islamiske version af efterlivet ser ud til at være skrå til fordel for mænd og lover en overflod af smukke jomfruer at gifte sig med.

Inden i haver og fjedre, iført [tøj af] fin silke og brokade, vendt mod hinanden ... Vi vil gifte os med ... fair kvinder med store, [smukke] øjne. (Koranen, 44: 52-54)

I dem [haverne] er kvinder, der begrænser [deres] blikke, uberørt foran dem af mand eller jinni - Som om de var rubiner og koraller. (Koranen, 55: 56,58)

Og så kommer vi til kristenheden. De fleste kirker, inklusive Jehovas Vidner, tror at alle gode mennesker går til himlen. Forskellen er, at vidner mener, at antallet er begrænset til kun 144,000.

Lad os gå tilbage til Bibelen for at begynde at fortryde al den falske lære. Lad os læse 1 Korinther 2: 9 igen, men denne gang i sammenhæng.

”Nu taler vi visdom blandt dem, der er modne, men ikke visdommen i dette tingenes system og heller ikke det af herskerne i dette tingsystem, der skal komme til intet. Men vi taler Guds visdom i en hellig hemmelighed, den skjulte visdom, som Gud forudbestemte før tingene til vores ære. Det er denne visdom, som ingen af ​​herskerne i dette system af ting lærte at kende, for hvis de havde vidst det, ville de ikke have henrettet den herlige Herre. Men ligesom det er skrevet: ”Øje har ikke set, og øre har ikke hørt, og der er heller ikke blevet forestillet i menneskets hjerte de ting, som Gud har forberedt dem, der elsker ham.” For det er os, Gud har åbenbaret dem gennem hans ånd, for ånden søger i alle ting, endog de dybe ting fra Gud. ”(1 Corinthians 2: 6-10)

Så hvem er “herskere over denne tingenes ordning”? Det er dem, der "henrettet den herlige Herre". Hvem henrettede Jesus? Romerne havde bestemt en hånd i den, men de mest skyldige, dem der insisterede på at Pontius Pilatus skulle dømme Jesus til døden, var herskerne for Jehovas organisation, som vidner ville udtrykke det - nationen Israel. Da vi hævder at Israels nation var Jehovas jordiske organisation, følger det heraf at dens herskere - dets styrende organ - var præster, skriftkloge, saddukæere og farisæere. Disse er de “herskere over denne tingenes ordning”, som Paulus henviser til. Lad os således, når vi læser dette afsnit, ikke begrænse vores tænkning til nutidens politiske herskere, men inkludere dem, der er de religiøse herskere; for det er de religiøse herskere, der skal være i stand til at forstå “Guds visdom i en hellig hemmelighed, den skjulte visdom”, som Paulus taler om.

Forstår herskere i Jehovas Vidners tingenes ordning, det styrende råd, den hellige hemmelighed? Er de fortrolige med Guds visdom? Man kan antage det, fordi vi lærer os, at de har Guds ånd, og så igen, som Paulus siger, skulle være i stand til at undersøge "de dybe ting i Gud".

Men som vi så i vores forrige video, lærer disse mænd millioner af oprigtige kristne, der søger efter sandheden, at de er blevet udelukket fra denne hellige hemmelighed. En del af deres lære er, at kun 144,000 vil herske sammen med Kristus. Og de lærer også, at denne regel vil være i himlen. Med andre ord forlader de 144,000 jorden for godt og går til himlen for at være hos Gud.

Det siges, at der inden for fast ejendom er tre faktorer, som du altid skal huske på, når du køber et hus: Den første er placering. Den anden er placering, og den tredje er, du gættede det, placering. Er det hvad belønningen for kristne er? Placering, placering, placering? Er vores belønning et bedre sted at bo?

I bekræftende fald hvad med Salme 115: 16:

”. . . Med hensyn til himlene hører himlen til Jehova, men jorden har han givet menneskers børn. ”(Salme 115: 16)

Og lovede han ikke kristne, Guds Børn, at de ville besidde jorden som en arv?

”Lykkelige er de mildt tempererede, da de vil arve jorden.” (Matthew 5: 5)

I den samme passage, hvad der er kendt som saligudsteder, sagde Jesus selvfølgelig også:

”Lykkelige er de rene i hjertet, da de vil se Gud.” (Matthew 5: 8)

Talte han metaforisk? Muligvis, men jeg tror ikke det. Ikke desto mindre er det kun min mening, og min mening og $ 1.85 giver dig en lille kaffe hos Starbucks. Du skal se på fakta og danne din egen konklusion.

Spørgsmålet foran os står: Er belønningen for salvede kristne, uanset om det er jødisk, eller den større hedning, at få forlade jorden og leve i himlen?

Jesus sagde:

”Lykkelige er dem, der er bevidste om deres åndelige behov, da himlenes rige tilhører dem.” (Matthew 5: 3)

Nu kommer sætningen ”himlenes rige” 32 gange i Matthæus 'bog. (Det vises ingen andre steder i Skriften.) Men bemærk, at det ikke er ”riget in himlen ”. Matthew taler ikke om placering, men om oprindelse - kilden til rigets autoritet. Dette rige er ikke af jorden, men af ​​himlen. Dens autoritet er derfor fra Gud ikke fra mennesker.

Måske ville det være et godt tidspunkt at holde pause og se på ordet “himmel”, som det bruges i Skriften. ”Himlen”, ental, forekommer i Bibelen næsten 300 gange og ”himlen” mere end 500 gange. ”Himmelsk” forekommer tæt på 50 gange. Udtrykkene har forskellige betydninger.

"Himlen" eller "himlen" kan simpelthen betyde himlen over os. Markus 4:32 taler om himmelens fugle. Himlen kan også henvise til det fysiske univers. Imidlertid bruges de ofte til at henvise til den åndelige verden. Herrens bøn starter med sætningen, "vores far i himlen ..." (Matt 6: 9) der bruges flertal. I Mattæus 18:10 taler Jesus imidlertid om 'englene i himlen, der altid ser på min Faders, der er i himlen.' Der bruges ental. Modsiger dette det, vi netop har læst fra de første konger om, at Gud ikke er indeholdt i himlen? Slet ikke. Dette er blot udtryk for at give os et lille niveau af forståelse om Guds natur.

Når han for eksempel taler om Jesus, fortæller Paulus efeserne i kapitel 4 vers 10, at han “steg langt over alle himlene”. Foreslår Paulus at Jesus steg op over Gud selv? Ingen måde.

Vi taler om, at Gud er i himlen, men alligevel er han ikke det.

”Men vil Gud virkelig bo på jorden? Se! Himlene, ja himlenes himmel, kan ikke indeholde dig; hvor meget mindre, så dette hus, som jeg har bygget! ”(1 Kings 8: 27)

Bibelen siger, at Jehova er i himlen, men den siger også, at himlen ikke kan indeholde ham.

Forestil dig at prøve at forklare en mand, der er født blind, hvordan farverne rød, blå, grøn og gul ser ud. Du kan prøve at sammenligne farver med temperatur. Rød er varm, blå er cool. Du prøver at give den blinde en vis referenceramme, men han forstår stadig ikke rigtig farve.

Vi kan forstå placering. Så at sige, at Gud er i himlen, betyder, at han ikke er her med os, men er et andet sted langt uden for vores rækkevidde. Det begynder dog ikke at forklare, hvad himlen virkelig er eller Guds natur. Vi må overholde vores begrænsninger, hvis vi skal forstå noget om vores himmelske håb.

Lad mig forklare dette med et praktisk eksempel. Jeg vil vise dig, hvad mange kalder det vigtigste fotografi, hver eneste taget.

Tilbage i 1995 tog folket på NASA en enorm risiko. Tiden på Hubble-teleskopet var meget dyr, med en lang venteliste over mennesker, der ønskede at bruge det. Ikke desto mindre besluttede de at rette det mod en lille del af himlen, der var tom. Forestil dig størrelsen på en tennisbold ved den ene målstol på fodboldbanens kropsstand ved den anden. Hvor lille det ville være. Det er, hvor stort det himmelområde, de undersøgte, var. I 10 dage driblet det svage lys fra den del af himlen ind, foton for foton, for at blive detekteret på teleskopets sensor. De kunne have endt med intet, men i stedet fik de dette.

Hver eneste prik, hver plet hvid på dette billede er ikke en stjerne, men en galakse. En galakse med hundreder af millioner, hvis ikke milliarder af stjerner. Siden den tid har de foretaget endnu dybere scanninger i forskellige dele af himlen, og hver gang får de det samme resultat. Tror vi, at Gud bor et sted? Det fysiske univers, som vi kan opfatte, er så stort, at det ikke kan forestille sig af den menneskelige hjerne. Hvordan kan Jehova bo et sted? Englene, ja. De er endelige som dig og jeg. De må bo et eller andet sted. Det ser ud til, at der er andre dimensioner af eksistensen, virkelighedens planer. Igen, den blinde, der prøver at forstå farve - det er hvad vi er.

Så når Bibelen taler om himlen eller himlen, er disse ganske enkelt en konventionelitet til at hjælpe os noget med at forstå, hvad vi ikke kan forstå. Hvis vi vil forsøge at finde en fælles definition, der forbinder alle de forskellige anvendelser af "himmel", "himmel", "himmelsk", kan det være dette:

Himmelen er det, som ikke er af jorden. 

Idéen om himlen i Bibelen er altid tanken om noget, der er bedre end jorden og / eller jordiske ting, selv på en negativ måde. Efeserne 6:12 taler om “onde åndskræfter i himlen” og 2 Peter 3: 7 taler om “himlen og jorden, som nu er oplagret til ild”.

Er der noget vers i Bibelen, der utvetydigt siger, at vores belønning er at herske fra himlen eller leve i himlen? Religionister har udledt det fra Skriften i århundreder; men husk, det er de samme mænd, der har undervist i doktriner som Hellfire, den udødelige sjæl eller Kristi tilstedeværelse i 1914 - for kun at nævne nogle få. For at være i sikkerhed skal vi se bort fra enhver lære af dem som "frugt af det forgiftede træ". Lad os i stedet bare gå til Bibelen uden at antage antagelser og se, hvor den fører os.

Der er to spørgsmål, der fortærer os. Hvor vil vi bo? Og hvad bliver vi? Lad os prøve at løse problemet med placering først.

Beliggenhed

Jesus sagde, at vi ville herske sammen med ham. (2 Timoteus 2:12) Regerer Jesus fra himlen? Hvis han kan herske fra himlen, hvorfor skulle han udpege en trofast og klog slave til at brødføde sin hjord, efter at han gik? (Mt 24: 45-47) I lignelse efter lignelse - talenterne, minerne, de ti jomfruer, den trofaste forvalter - ser vi det samme fælles tema: Jesus rejser og lader sine tjenere være ansvarlige, indtil han vender tilbage. For at kunne styre fuldt ud skal han være til stede, og hele kristendommen handler om at vente på at han vender tilbage til jorden for at herske.

Nogle vil sige, ”Hej, Gud kan gøre hvad han vil. Hvis Gud ønsker, at Jesus og de salvede skal regere fra himlen, kan de. ”

Rigtigt. Men spørgsmålet er ikke, hvad Gud kan gør, men hvad Gud har valgt at gøre. Vi må se på den inspirerede optegnelse for at se, hvordan Jehova har styret menneskeheden indtil i dag.

Tag for eksempel hensyn til Sodoma og Gomorra. Den engelske talsmand for Jehova, der materialiserede sig som en mand og besøgte Abraham, fortalte ham:

”Skrigene mod Sodom og Gomorra er faktisk store, og deres synd er meget tung. Jeg vil gå ned for at se, om de handler ifølge det skrig, der har nået mig. Og hvis ikke, kan jeg lære det at kende. ”” (Genesis 18: 20, 21)

Det ser ud til at Jehova ikke brugte sin alvidende til at fortælle englene, hvordan situationen faktisk var i disse byer, men i stedet lod dem selv finde ud af det. De måtte ned for at lære. De måtte materialisere sig som mænd. En fysisk tilstedeværelse var nødvendig, og de måtte besøge stedet.

Når Jesus vender tilbage, vil han ligeledes være på jorden for at herske og dømme menneskeheden. Bibelen taler ikke kun om et kort interval, hvor han ankommer, samler sine udvalgte og derefter pisker dem til himlen for aldrig at vende tilbage. Jesus er ikke til stede nu. Han er i himlen. Når han vender tilbage, er hans parousia, hans tilstedeværelse vil begynde. Hvis hans nærvær begynder, når han vender tilbage til jorden, hvordan kan hans nærvær fortsætte, hvis han går tilbage til himlen? Hvordan gik vi glip af dette?

Åbenbaring fortæller os, at ”Guds telt er med menneskeheden, og han vil opholde sig med dem…" “Bo hos dem!” Hvordan kan Gud bo hos os? Fordi Jesus vil være med os. Han blev kaldt Immanuel, hvilket betyder "hos os er Gud". (Mt 1:23) han er “den nøjagtige gengivelse” af Jehovas væsen, “og han opretholder alle ting ved ordet af sin magt.” (Hebræerne 1: 3) han er ”Guds billede”, og de der ser ham, ser Faderen. (2 Korinther 4: 4; Johannes 14: 9)

Ikke kun vil Jesus bo hos menneskeheden, men også de salvede, hans konger og præster. Vi får også at vide, at det nye Jerusalem - hvor de salvede bor - kommer ned fra himlen. (Åbenbaringen 21: 1-4)

Guds Børn, der regerer med Jesus som konger og præster siges at regere på jorden, ikke i himlen. NWT oversætter Åbenbaringen 5:10 forkert og gengiver det græske ord øre hvilket betyder "på eller efter" som "over". Dette er vildledende!

Placering: i resumé

Selvom det kan se ud, siger jeg ikke noget kategorisk. Det ville være en fejltagelse. Jeg viser kun, hvor bevisets vægt fører. At gå ud over det ville være at ignorere Pauls ord om, at vi kun ser tingene delvist. (1 Corinthians 13: 12)

Dette fører os til det næste spørgsmål: Hvordan vil vi være?

Hvordan vil vi være?

Vil vi simpelthen være perfekte mennesker? Problemet er, hvis vi kun er mennesker, omend perfekte og syndløse, hvordan kan vi regere som konger?

Bibelen siger: 'Mennesket dominerer mennesket til sin skade', og 'det hører ikke til mennesket at lede sit eget skridt'. (Prædiker 8: 9; Jeremiah 10: 23)

Bibelen siger, at vi vil dømme menneskeheden, og mere end det, vil vi endda dømme engle under henvisning til de faldne engle, der er sammen med Satan. (1 Corinthians 6: 3) For at gøre alt dette og mere, har vi brug for både magt og indsigt ud over hvad ethvert menneske kan besidde.

Bibelen taler om en ny skabelse, der angiver noget, der ikke har eksisteret før.

 “. . Derfor, hvis nogen er i forening med Kristus, er han en ny skabning; de gamle ting gik bort; se! nye ting er kommet til. ” (2 Korinther 5:17)

“. . .Men må jeg aldrig prale, undtagen i torturpælen til vor Herre Jesus Kristus, gennem hvilken verden er blevet dræbt med hensyn til mig og jeg med hensyn til verden. For hverken er omskæring noget eller er uomskæring, men det er en ny skabelse. Hvad angår alle dem, der vandrer ordentligt efter denne opførselsregel, er fred og barmhjertighed over dem, ja, over Guds Israel. ” (Galaterne 6: 14-16)

Taler Paulus her metaforisk, eller henviser han til noget andet. Spørgsmålet er stadig: Hvad vil vi være i den genskabelse, som Jesus talte om i Mattæus 19:28?

Vi kan få et glimt af det ved at undersøge Jesus. Vi kan sige dette, for hvad John fortalte os i en af ​​de sidste bøger i Bibelen, der nogensinde er skrevet.

“. . .Se hvilken slags kærlighed Faderen har givet os, at vi skal kaldes Guds børn! Og det er hvad vi er. Det er grunden til, at verden ikke kender os, fordi den ikke har lært ham at kende. Kære, vi er nu Guds børn, men det er endnu ikke gjort klart, hvad vi vil være. Vi ved, at når han bliver åbenbaret, vil vi være som ham, fordi vi vil se ham ligesom han er. Og enhver, der har dette håb i sig, renser sig selv, ligesom denne er ren. ” (1 Johannes 3: 1-3)

Uanset hvad Jesus er, når han er åbenbar, vil han blive, hvad han har brug for for at regere på jorden i tusind år og genoprette menneskeheden tilbage til Guds familie. På det tidspunkt vil vi være som han er.

Da Jesus blev oprejst af Gud, var han ikke længere menneske, men en ånd. Mere end det blev han en ånd der havde liv i sig selv, et liv han kunne give andre.

“. . Så det står skrevet: "Det første menneske Adam blev en levende person." Den sidste Adam blev en livgivende ånd. ” (1 Korinther 15:45)

”For ligesom Faderen har liv i sig selv, har han også givet Sønnen at have liv i sig selv.” (John 5: 26)

”Faktisk er den hellige hemmelighed for denne gudfrygtighed ganske vist stor: 'Han blev åbenbaret i kød, blev erklæret retfærdig i ånd, viste sig for engle, blev forkyndt blandt nationer, blev troet på i verden, blev modtaget i herlighed . '”(1 Timothy 3: 16)

Jesus blev genopstanden af ​​Gud, "erklæret retfærdig i ånd".

“. . . lad det blive kendt for jer alle og for alle israelitterne, at i Jesus Kristus, nasareneren, som I udførte på en pæl, men som Gud rejste op fra de døde. . . ” (Apostelgerninger 4:10)

Imidlertid var han i sin opstandne, glorificerede form i stand til at hæve sin krop. Han blev "manifesteret i kød".

”. . . Jesus svarede dem: ”Riv dette tempel ned, og om tre dage vil jeg rejse det op.” Jøderne sagde så: ”Dette tempel blev bygget i 46 år, og vil I hæve det op på tre dage?” Men han talte om templet i hans krop. ”(John 2: 19-22)

Bemærk, han blev opvokset af Gud, men hanJesusville hæve sin krop. Dette gjorde han gentagne gange, fordi han ikke kunne manifestere sig for sine disciple som en ånd. Mennesker har ikke den sensoriske evne til at se en ånd. Så Jesus påtog sig kød efter ønske. I denne form var han ikke længere en ånd, men en mand. Det ser ud til, at han kunne tage og kaste sin krop efter eget ønske. Han kunne fremstå ude af luften ... spise, drikke, røre ved og blive rørt ... så forsvinde tilbage i tynd luft. (Se Johannes 20: 19-29)

På den anden side viste Jesus sig i samme periode for ånderne i fængslet, de dæmoner, der var blevet kastet ned og indesluttet på jorden. (1 Peter 3: 18-20; Åbenbaring 12: 7-9) Dette ville han have gjort som en ånd.

Årsagen til at Jesus fremkom som en mand, var at han havde brug for at tage sig af sine disciples behov. Tag for eksempel helbredelsen af ​​Peter.

Peter var en knust mand. Han havde svigtet sin Herre. Han havde benægtet ham tre gange. Jesus vidste at Peter måtte genoprettes til åndelig helbred og udførte et kærligt scenarie. Da han stod på kysten, mens de fiskede, instruerede han dem om at kaste deres net på styrbords side af båden. Straks var nettet overfyldt med fisk. Peter erkendte, at det var Herren og sprang fra båden for at svømme i land.

På kysten fandt han Herren stille stille og plejede en kulild. Den aften, hvor Peter fornægtede Herren, var der også en kulbrand. (Johannes 18:18) Scenen var sat.

Jesus ristede nogle af de fisk, de fangede, og de spiste sammen. I Israel betød det at spise sammen, at I var i fred med hinanden. Jesus fortalte Peter at de havde fred. Efter måltidet spurgte Jesus kun Peter, om han elskede ham. Han spurgte ham ikke en gang, men tre gange. Peter havde fornægtet Herren tre gange, så ved hver bekræftelse af sin kærlighed annullerede han sin tidligere benægtelse. Ingen ånd kunne gøre dette. Det var en meget menneske-til-menneskelig interaktion.

Lad os huske det, når vi undersøger, hvad Gud har i vente for sine udvalgte.

Jesaja taler om en konge, der vil regere for retfærdighed og fyrster, der vil regere for retfærdighed.

“. . .Se! En konge skal regere for retfærdighed,
Og fyrster vil regere for retfærdighed.
Og hver enkelt vil være som et skjulested for vinden,
Et sted for skjult fra regnvejr,
Som vandløb i et vandløst land,
Som skyggen af ​​en massiv klods i et bjærgede land. ”
(Jesaja 32: 1, 2)

Vi kan let fastslå, at kongen, der her henvises til, er Jesus, men hvem er fyrsterne? Organisationen lærer os, at det er de ældste, kredstilsynsmænd og afdelingskomiteens medlemmer, der vil herske på jorden i den nye verden.

I den nye verden udpeger Jesus ”fyrster i hele jorden” til at føre føringen blandt Jehovas tilbedere på jorden. (Salme 45: 16) Han vil uden tvivl vælge mange af disse blandt de trofaste ældste i dag. Fordi disse mænd beviser sig selv nu, vil han vælge at overlade mange med endnu større privilegier i fremtiden, når han afslører hovedmandsklassens rolle i den nye verden.
(w99 3 / 1 s. 17 par. 18 “The Temple” og “the Chieftain” i dag)

"Høvdingklassen" !? Organisationen ser ud til at elske sine klasser. "Jeremias-klassen", "Esajas-klassen", "Jonadab-klassen" ... listen fortsætter. Skal vi virkelig tro, at Jehova inspirerede Esajas til at profetere om Jesus som konge, springe over hele Kristi legeme - Guds børn - og skrive om de ældste af Jehovas Vidners ældste, kredstilsynsmænd og Bethel-ældre ?! Omtales menighedens ældste nogensinde som fyrster i Bibelen? De der kaldes fyrster eller konger er de udvalgte, de salvede Guds børn, og det først efter at de er oprejst til herlighed. Esajas henviste profetisk til Guds Israel, Guds børn, ikke til ufuldkomne mennesker.

Når det er sagt, hvordan vil de tjene som forfriskende kilder til livgivende vand og beskyttende klipper? Hvilket behov vil der være for sådanne ting, hvis den nye verden, som organisationen hævder, vil være et paradis fra starten?

Overvej hvad Paulus har at sige om disse fyrster eller konger.

”. . . For skabelsen venter med ivrig forventning til afsløringen af ​​Guds sønner. For skabelsen blev udsat for nytteløshed, ikke af sin egen vilje, men gennem den, der underkastede den, på baggrund af håb om, at skabelsen selv også ville blive frigjort fra slaveri til korruption og have Guds børns herlige frihed . For vi ved, at al skabelse fortsætter med at stønne sammen og have smerter sammen indtil nu. ”(Romerne 8: 19-22)

"Skabelsen" ses som adskilt fra "Guds børn". Den skabelse, som Paulus taler om, er faldet, ufuldkommen menneskehed - den uretfærdige. Disse er ikke Guds børn, men er fremmedgjort for Gud og har brug for forsoning. Disse mennesker vil i deres milliarder blive oprejst til jorden med alle deres svagheder, bias, mangler og følelsesmæssig bagage intakt. Gud roder ikke med fri vilje. De bliver nødt til at komme rundt på egen hånd, beslutte efter eget ønske at acceptere Kristi løsesum forløsende kraft.

Som Jesus gjorde med Peter, har disse brug for kærlig omsorg for at blive genoprettet til en nådestatus hos Gud. Dette vil være præstens rolle. Nogle accepterer ikke, vil gøre oprør. En fast og magtfuld hånd er nødvendig for at bevare freden og beskytte dem, der ydmyger sig for Gud. Dette er Kings rolle. Men alt dette er menneskers rolle, ikke engle. Dette menneskelige problem vil ikke blive løst af engle, men af ​​mennesker, udvalgt af Gud, testet med hensyn til egnethed og fået kraften og visdommen til at herske og helbrede.

I Sammenfatning

Hvis du leder efter nogle endelige svar på, hvor vi ville bo, og hvad vi vil være, når vi får vores belønning, er jeg ked af, at jeg ikke kan give dem. Herren har simpelthen ikke afsløret disse ting for os. Som Paulus sagde:

“. . For nu ser vi i uklar kontur ved hjælp af et metal spejl, men så vil det være ansigt til ansigt. På nuværende tidspunkt ved jeg delvist, men så ved jeg det nøjagtigt, ligesom jeg er nøjagtigt kendt. ”
(1 Corinthians 13: 12)

Jeg kan konstatere, at der ikke er nogen klar dokumentation for, at vi vil leve i himlen, men overflod af bevis understøtter tanken om, at vi vil være på jorden. Det er trods alt stedet for menneskeheden.

Vil vi være i stand til at skifte mellem himmel og jord, mellem åndens og det fysiske område? Hvem kan sige med sikkerhed? Det ser ud til at være en tydelig mulighed.

Nogle spørger måske, men hvad nu hvis jeg ikke vil være konge og præst? Hvad hvis jeg bare vil leve på jorden som et gennemsnitligt menneske?

Her er hvad jeg ved. Jehova Gud tilbyder os gennem sin søn Jesus Kristus muligheden for at blive hans adopterede børn allerede nu i vores nuværende tilstand. Johannes 1:12 siger:

”Men til alle, der modtog ham, gav han myndighed til at blive Guds børn, fordi de udøvede tro på hans navn.” (John 1: 12)

Uanset hvilken belønning der indebærer, uanset hvilken form vores nye krop vil være, er det op til Gud. Han giver os et tilbud, og det virker ikke forsvarligt at stille spørgsmålstegn ved det, for at sige det for at sige: "Det er fint Gud, men hvad er der bag døren nummer to?"

Lad os blot sætte tro på virkeligheder, men ikke set, og stole på vores kærlige Fader for at gøre os glade ud over vores vildeste drømme.

Som Forrest Gump sagde: "Det er alt, hvad jeg har at sige om det."

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    155
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x