Hej allesammen. Mit navn er Eric Wilson. Velkommen til Beroean Pickets. I denne serie af videoer har vi undersøgt måder at identificere ægte tilbedelse ved hjælp af kriterierne, der er fastlagt af Organisationen for Jehovas Vidner. Da disse kriterier bruges af vidner til at afvise andre religioner som falske, forekommer det kun rimeligt at måle den organisation, der er kendt som JW.org, af samme målestok, ville du ikke være enig?

Mærkeligt nok har jeg, efter min erfaring, fundet ud af, at når vi beskæftiger os med ægteblå vidner, ændrer manglende overholdelse af disse kriterier ikke noget. Reglen ser ud til at være, hvis andre religioner ikke opfylder disse kriterier, det beviser, at de er falske, men hvis vi gør det, beviser det kun, at der er ting, som Jehova endnu ikke har rettet. Hvorfor har de det sådan? Fordi vi er den sande religion.

Der er virkelig ingen ræsonnement med denne type tankegang, fordi den ikke er baseret på fornuft.

Forstå venligst, at de kriterier, vi bruger, er de, der er fastlagt af Jehovas Vidners organisation. Vi bruger deres målestok, og indtil videre har vi set, at de ikke måler op.

Jesus sagde: ”Stop med at dømme, at du ikke må dømmes; thi med den dom, du dømmer, vil du blive dømt, og med den mål, som du måler, vil de måle dig. ”(Matthew 7: 1, 2)

Herefter og ud bruger vi kriterierne, som Jesus gav os til at bestemme, hvem der er hans disciple? Hvem er ægte tilbedere?

Vidner mener, at sandhed i tilbedelse er af største betydning, men virkelig, hvem har al sandheden? Og selv hvis vi gjorde det, ville det gøre os acceptable for Gud? Paulus fortalte korinterne, "hvis jeg ... forstår alle de hellige hemmeligheder og al viden ... men ikke har kærlighed, er jeg intet." 100% nøjagtighed i sandheden er ikke i og for sig et tegn på ægte tilbedelse. Kærlighed er.

Jeg vil give dig, at sandheden er vigtig, men ikke at have den, men snarere ønsket om den. Jesus fortalte den samaritanske kvinde, at de sande tilbedere ville tilbede Faderen in ånd og in sandhed, ikke med ånd og sandhed, da New World Translation fejlagtigt gengiver John 4: 23, 24.

I denne enkle sætning siger Jesus så meget. For det første er denne tilbedelse af Faderen. Vi tilbeder ikke den universelle suveræn - et udtryk, der ikke findes i Skriften, men vores himmelske Fader. Sande tilbedere er altså Guds børn, ikke blot Guds venner. For det andet er ånden "i" dem. De tilbeder "i ånd". Hvordan kunne sande tilbedere være andet end åndesalvede? Guds ånd styrer og motiverer dem. Det forvandler dem og producerer frugt, der er behagelig for Faderen. (Se Galaterne 5:22, 23) For det tredje tilbeder de "i sandhed". Ikke med sandhed, som om det var en besiddelse - noget bortset fra dem - men in sandhed. Sandheden bor i den kristne. Når det fylder dig, skubber det falskhed og bedrag ud. Du vil søge det, fordi du elsker det. Virkelige Kristi disciple elsker sandheden. Paulus talte om modstandere og sagde at sådanne “går under som en gengældelse, fordi de ikke accepterede” - bemærker - ” elsker af sandheden for at blive frelst. ” (2 Thessaloniker 2:10) "Kærligheden til sandheden."

Så nu, endelig, i denne serie af videoer, kommer vi til det ene kriterium, som Jesus gav som et middel for alle til at skelne, hvem hans sande disciple virkelig er.

”Jeg giver dig et nyt bud, at du elsker hinanden; ligesom jeg har elsket dig, så elsker du også hinanden. Ved dette vil alle vide, at I er mine disciple - hvis I har kærlighed indbyrdes. ”(John 13: 34, 35)

Kærlighed til hinanden identificerer os som ægte disciple; men ikke bare enhver kærlighed, men snarere den type kærlighed, Jesus udviste for os.

Bemærk, at han ikke sagde, at alle vil vide, at du har den sande religion ved din kærlighed. Du har måske oplevet en virkelig kærlig menighed i din levetid. Betyder det, at den verdensomspændende organisation er kærlig? At den verdensomspændende organisation er sand? Kan en organisation være kærlig? Mennesker - enkeltpersoner - kan være kærlige, men en organisation? Et selskab? Lad os ikke gå ud over, hvad der er skrevet. Kærlighed identificerer sande disciple af Kristus - enkeltpersoner!

Dette eneste kriterium - ”kærlighed imellem jer” - er virkelig alt, hvad vi har brug for at undersøge, og derfor vil vi gøre det i de resterende videoer i denne serie.

Her er det problem, vi står over for: Kærlighed kan falskes, i det mindste i nogen grad. Jesus erkendte dette og fortalte os, at falske profeter og falske krister ville opstå og udføre store tegn og vidundere for at vildlede selv de udvalgte. (Mattæus 24:24) Han sagde også: „Vær på vagt for de falske profeter der kommer til dig i fåredække, men indeni er de glubske ulve.“ (Mattæus 7:15, 16)

Disse rasende ulve forsøger at fortære, men først forklæder de sig som medfår. Paulus advarede korinterne om sådanne da han sagde: „Satan selv forklæder sig som en lysets engel. Det er derfor intet ekstraordinært, hvis hans ministre også fortsætter med at forklæde sig som retfærdigheds ministre. ” (2 Korinther 11:14, 15)

Så hvordan ser vi gennem "fåretøjet" til ulven indeni? Hvordan ser vi gennem forklædningen af ​​retfærdighed skjule Satans minister?

Jesus sagde: ”Ved deres frugter vil du genkende dem.” (Matthew 7: 16)

Paulus sagde: ”Men deres ende vil være i overensstemmelse med deres gerninger.” (2 Corinthians 11: 15)

Disse præster synes at være retskafne, men deres herre er ikke Kristus. De udfører Satans bud.

Almindeligt kan de tale samtalen, men de kan ikke gå turen. Deres værker, hvad de viser sig, hvad de producerer, vil uundgåeligt give dem væk.

På Jesu tid var disse mænd skriftkloge, farisæere og jødiske ledere. De var Djævelens præster. Jesus kaldte dem Satans børn. (Johannes 8:44) Som glubende ulve fortærede de “enkenes huse”. (Markus 12:40) Deres motivation var ikke kærlighed, men grådighed. Grådighed efter magt og grådighed efter penge.

Disse mænd styrede eller styrede Jehovas jordiske organisation - Israels nation. (Jeg bruger udtryk, som vidner vil genkende og acceptere.) Sande tilbedere måtte komme ud af denne organisation for at blive frelst, da Jehova ødelagde den ved hjælp af de romerske legioner i 70 e.Kr. De kunne ikke forblive i den og forvente at blive skånet for Guds vrede.

Da den jordiske organisation var væk, vendte Satan - den kloge falske lysengel - sin opmærksomhed mod den næste, den kristne menighed. Han brugte andre forklædte forkyndere for at vildlede menigheden. Dette har været hans metode gennem århundrederne, og han er ikke ved at ændre den nu. Hvorfor, når det fortsætter med at arbejde så godt?

For at følge Jesu ord til deres logiske konklusion vil vi i den kristne menighed have to typer præster eller ældste. Nogle vil være retskafne, og andre vil kun foregive at være retfærdige. Nogle vil være ulve klædt som får.

Når vi ser på Jehovas Vidners styrende råd, ser de ud til at være retskafne. Måske er de det, men så ville en virkelig retfærdig mand og en virkelig ond mand forklædt som en retfærdigheds minister ikke være den samme ved første øjekast. Hvis vi kunne skelne dem fra hinanden bare ved at kigge, ville vi ikke have brug for Jesu regel om at genkende dem ved deres frugter.

Hvilke frugter henviste Jesus til? Han giver os et let middel til at måle menneskers sande motivation i Lukas 16: 9-13. Der henviser han til, hvordan mænd forvalter de penge, der er betroet dem til retfærdig brug. Selve midlerne er ikke retfærdige. Faktisk henviser han til dem som "den uretfærdige rigdom". Alligevel kan de bruges til retfærdighed. De kan også bruges på en ond måde.

Det kan interessere dig at vide, at nogle videoer lige er dukket op af et webinar fra 2016, der samlede de forskellige regnskabsafdelinger på filialkontorerne på JW.org rundt om i verden. I starten af ​​webinaret henviser broderen, der leder proceduren, Alex Reinmuller, også til Lukas 16: 9-13.

Lad os lytte ind.

Interessant. Når han citerer Lukas 16:11, “hvis du ikke har vist dig trofast i forbindelse med den uretfærdige rigdom, hvem vil betro dig hvad der er sandt?” Henviser han til Jehovas Vidners styrende råd. Så han siger, at dette gælder for den måde, det styrende organ håndterer de uretfærdige rigdomme, der er doneret til organisationen.

Man kan antage, at de må udføre et godt stykke arbejde, fordi de i 2012 proklamerede for os, at de var den trofaste og kloge slave, som Jesus havde udpeget. Så det ville betyde, at Kristus har "betroet dem det, der er sandt", fordi de har "vist sig trofaste i forbindelse med den uretfærdige rigdom."

Jesus sagde også, “. . .Og hvis I ikke har bevist jer trofaste i forbindelse med hvad der tilhører en anden, hvem vil give jer noget for jer selv? " (Lukas 16:12)

Det styrende organ mener, at dette har vist sig at være tilfældet med dem.

Så ifølge Losch blev det styrende organ udnævnt i 1919 over de uretfærdige rigdom og har gjort et så godt stykke arbejde med at være trofast i forbindelse med dem, at de vil blive 'givet noget for sig selv'; de vil blive udpeget over alle Jesu ejendele. Hvis dette viser sig ikke at være tilfældet, bedrager Gerrit Losch os.

Tilbage, da jeg prædiker i Colombia, Sydamerika, følte jeg altid en følelse af stolthed over den måde, jeg forstod vidner på at forvalte donerede midler på. I hele Sydamerika, når du rejser fra en by til en anden, er den første bygning, du ser i det fjerne, når du nærmer dig en by, altid kirketåren. Det er altid den største, mest storslåede bygning på stedet. De fattige lever måske i ydmyge boliger, men kirken er altid storslået. Selvom den blev bygget med arbejdskraft og penge fra de lokale, var den endviderejet af den katolske kirke. Derfor forbyder de præster at gifte sig, så ejendommen ved hans død ikke ville gå til hans arvinger, men forblive i Kirken.

Således glædede jeg mig over at fortælle dem jeg prædikede for at Jehovas Vidner ikke var sådan. Vi havde beskedne rigssale, og vores rigssale var ejet af den lokale menighed og ikke af organisationen. Organisationen var ikke et ejendomsimperium, ligesom den katolske kirke, der havde til hensigt at samle mere og mere velstand gennem erhvervelse af jord og opførelse af store og dyre bygninger.

Det var sandt, men hvad med nu? Er tingene ændret?

I følge 2016 Webinar er organisationens eneste indtægtskilde de frivillige donationer, der kommer fra forlagene.

Bemærk, han siger, ”Jehovas organisation er udelukkende understøttet ved frivillige donationer. ” Hvis dette viser sig at være falsk, hvis det viser sig, at der er en anden indtægtskilde, en der holdes hemmelig fra rang og fil, så har vi en løgn, der ville være et tegn på en utro handling i forbindelse med de uretfærdige rigdom.

I 2014 gjorde det styrende organ noget, der syntes forbløffende. De annullerede alle Kingdom Hall-lån.

Stephen Lett beder os om at forestille os, at en bank gør det samme; så forsikrer han os om, at kun sådan kunne ske i Jehovas organisation. Når han siger dette, gør han Jehova ansvarlig for denne ordning. I så fald var der bedre ikke noget ondskabsfuldt at ske, ellers ville det at knytte Jehova til det udgøre blasfemi.

Fortæller Lett os hele sandheden og intet andet end sandheden, eller forlader han tingene ude for at føre os ned ad havenstien?

Indtil denne ændring var hver rigssal ejet af den lokale menighed. For at sælge en sal krævede det lovligt, at forlagene stemte om, hvorvidt de skulle sælge eller ej. I 2010 forsøgte repræsentanter for Organisationen for Jehovas Vidner at sælge Menlo Park Kingdom Hall i Californien. Det lokale ældste organ og en række forkyndere modsatte sig og blev truet med udstødelse. Dette udgjorde unødig indflydelse. Til sidst blev de modstandsdygtige ældste fjernet, menigheden opløst, forkynderne sendt andre steder, og nogle blev endda udelukket. Hallen blev derefter solgt, og alle penge inklusive besparelser tilbage på menighedens bankkonto blev beslaglagt. Som et resultat blev organisationen sagsøgt i henhold til RICO-loven, der beskæftiger sig med anklager om afskedigelse. Dette fremhævede en sårbarhed.

Så, fire år senere, fjernede organisationen alle pant. Betalinger, der tidligere blev betegnet pantbetalinger, blev omarbejdet som frivillige donationer. Dette syntes at åbne vejen for organisationen til sikkert at overtage ejerskab af alle de titusinder af rigssale verden over. Dette har de gjort.

Det styrende organ leger med ord. Fakta afslører, at lånene ikke rigtig blev annulleret. Betalingerne blev bare omklassificeret. Det fortrolige brev, der blev sendt til de ældstes organer, der introducerede dette arrangement, havde tre sider, som ikke blev læst fra platformen. Den anden side instruerede det ældre organ om at præsentere en beslutning til passage for en månedlig donation, der var, (og dette blev fremhævet med kursiv) "i det mindste" lige så stor som den tidligere tilbagebetaling af lån havde været. Derudover blev menigheder uden udestående lån instrueret om også at aflægge månedlige løfter. De fortsatte med at få de samme penge ind - og mere - men nu blev de ikke klassificeret som en lånebetaling, men som en donation.

Nogle hævder måske, at det faktisk var frivillige donationer, og at ingen menighed var forpligtet til at give dem, mens de under den gamle ordning skulle betale den månedlige tilbagebetaling af lånet eller lide afskærmning. Passer denne opfattelse med de kendsgerninger, der senere dukkede op?

I løbet af denne samme tid fik kredsløbstilsynsmændene forbedrede beføjelser. De kunne nu udpege og slette ældste efter eget skøn. Dette sætter al sådan handel på "armlængde" fra afdelingskontoret. Ville kredstilsynsmanden bruge sin nye myndighed til at presse menigheden til at give "frivillige donationer"? Ville man behandle besværlige ældre for at gøre det lettere? Ville organisationen bare op og sælge enhver ejendom, som den fandt ønskelig?

Med hensyn til Let's spørgsmål: "Kan du forestille dig, at en bank fortæller husejere, at alle deres lån blev annulleret, og at de kun skulle sende banken hver måned, hvad de end har råd til?" Vi kan trygt svare: "Ja, det kan vi forestille os!" Hvilken bank ville ikke omfavne en sådan ordning. Penge fortsætter med at komme ind, men nu ejer de ejendommene, og de tidligere husejere er kun lejere.

Men det stopper ikke der. Organisationen overtog ejerskab af ejendomme, der blev betalt fuldt ud; endda ejendomme, hvor der aldrig nogensinde var taget noget lån fra filialen - ejendomme, der helt blev betalt af lokale donationer.

Viser det at fortælle en delvis sandhed, der vildleder os til en forkert konklusion, at nogen er retfærdig i det mindste med hensyn til de uretfærdige rigdomme?

Husk at de ikke bad tilladelse fra menighederne til at få ejerskabet overført til dem. Ingen resolutioner blev læst op, der forklarede hvad der fandt sted, og hvad der blev bedt om menighedernes godkendelse eller tilladelse.

Ejendom var heller ikke det eneste, der blev beslaglagt. Der blev taget enorme summer. Eventuelle penge til rådighed ud over de månedlige driftsudgifter skulle sendes ind. I nogle tilfælde var disse beløb enorme.

Lett forsøger derefter at sætte et skriftligt spin på alt dette.

Det skal bemærkes, at han fortsætter med at citere fra Korintherne, men denne konto er ikke en konto for regelmæssige månedlige donationer. Denne beretning var et svar på en krise i Jerusalem, og menighederne, der var ikke-jøder og havde midler frit og villigt, gav lektionen belastningen af ​​dem, der led i Jerusalem. Det var det. Dette er næppe en godkendelse for det nuværende månedlige løfte, der kræves af alle menigheder.

Denne idé om at udligne sikkert lød godt på det tidspunkt. Det var grundlaget for at retfærdiggøre, hvad mange har kaldt “en kontant greb”. Her er et typisk scenarie, som jeg er sikker på blev gentaget tusinder af gange: Der er en menighed, der havde omkring $ 80,000 i en fond, der var beregnet til at blive brugt til at genbane deres parkeringsplads og foretage meget nødvendige renoveringer af hallens interiør. Organisationen instruerede dem om at aflevere midlerne og vente på den nyoprettede Local Design Committee til at håndtere renoveringen.

(LDC-arrangementet erstattede det tidligere Regional Building Committee (RBC) -arrangement. RBC'erne var semi-autonome enheder, mens LDC'erne er fuldstændigt under filialkontor.)

Dette lød plausibelt, men renoveringen fandt aldrig sted. I stedet overvejer LDC at sælge hallen og tvinge forlagene til at rejse en betydelig afstand til en anden by for at deltage i møder.

I det omhandlede tilfælde - næppe unik - modsatte de ældste sig med at vende pengene, men efter adskillige besøg fra Circuit Overseer - manden, der kan slette enhver ældste efter ønske - blev de ”overtalt” til at udlevere menighedens penge.

”Ved dette vil alle vide, at I er mine disciple - hvis I har kærlighed imellem jer.” (John 13: 35)

Når du bruger unødig indflydelse og tvang til at tage det, der hører til en anden, har du nogen påstand om at være kærlig, at handle i god tro eller retfærdighed?

De siger, men det gør de ikke.

Vi vil aldrig tigge, andrage eller anmode om midler. Han siger dette i en video, hvor han gør netop det.

Vi vil aldrig bruge tvang. Han siger dette, men hvorfor instruerede de ikke, men bad alle ældre organer om at sende yderligere penge, de havde sparet op? Hvis de simpelthen havde bedt brødrene om at gøre disse ting, ville de være skyldige i at anmode om midler - noget han hævder, at de heller ikke gør? Men de spurgte ikke, de instruerede, hvilket går ud over anmodning til tvangsområdet. Det kan være svært for en udenforstående at forstå dette, men de ældste mindes hele tiden om, at det styrende legeme er Guds kommunikationskanal, så hvis man ikke følger anvisningerne, betyder det, at man modstår ledelsen af ​​Guds ånd. Man kan ikke fortsætte med at tjene som ældste, hvis man går imod Guds anvisninger som udtrykt af det styrende legeme.

Tilsvarende er lejen til brug af JW-forsamlingshaller, der bruges til kredsløbssamlinger, steget dramatisk, fordoblet og undertiden tredoblet. Et lokalt kredsløb kunne ikke betale for den ublu lejevandring, der kræves af dem, og forsamlingen sluttede med et underskud på $ 3,000. Efter stævnet gik der breve til de ti menigheder i kredsløbet, der mindede dem om, at det var deres ”privilegium” at kompensere for manglen og instruere dem om at sende $ 300 hver. Dette passer næppe til beskrivelsen af ​​ikke-tvangs frivillige donationer. Forresten var dette en forsamlingshal, der tidligere var ejet af kredsløbet, men nu ejet af organisationen.

Er en minister hævdet at være retfærdig og trofast, men siger en ting, mens han gør en anden, viser han ikke ved sine værker, at han er forklædt som noget, han ikke er?

 • 14,000 Kongerige haller der er behov for over hele verden.
 • 3,000 Kingdom haller, der skal bygges i de næste 12 måneder, og hvert år efter det.
 • De økonomiske behov er fremskyndet som aldrig før.

Dette stemmer overens med hvad der blev sagt på regnskabswebinaret lidt over 12 måneder senere.

 • Jehova fremskynder arbejdet.
 • Vi prøver bare at holde fast i vognen.
 • Vi oplever ”hurtig ekspansion”.

Bemærkelsesværdige udsagn, men lad os se på de fakta, der var tilgængelige på det tidspunkt.

I disse to diagrammer fra 2014 og 2015 årbøger, vil du bemærke, at antallet af mindedeltagere faldt med næsten 100,000, og vækstraten faldt med 30% fra 2.2% (næppe en hurtig vogn i første omgang) til en endnu langsommere 1.5%, som næsten ikke er over verdens befolkningsvækst sats. Hvordan kan de tale om hurtig ekspansion og om at Jehova fremskynder arbejdet når de står over for 30% reduktion i vækst og en lille væksthastighed?

Hvis afbrydelsen fra virkeligheden endnu ikke er synlig, lad os overveje dette:

Alligevel sagde han dette lidt tidligere i webinaret:

Dette blev alt sagt på samme webinar til det samme publikum. Så ingen modsigelsen?

Igen er det de mænd, der er betroet at administrere millioner i donerede midler! For at være trofast og retfærdig skal man starte med at være ærlig om fakta? Åh, men det bliver endnu bedre ... eller værre, alt efter tilfældet.

De fortæller os, at Jehova fremskynder arbejdet. At Jehova velsigner værket. At vi står over for hurtig ekspansion og den højeste andel af donationer nogensinde. Så fortæller de os dette:

Et år før talte Lett om fremskyndelsen af ​​de økonomiske behov for opførelsen af ​​3,000 rigssale om året for at udligne den mangel på den 14,000 hal, der var nødvendig dengang - uden at tage højde for fremtidig vækst. Hvad skete der med dette behov? Det ser ud til at være fordampet næsten natten over? Inden for seks måneder efter denne samtale annoncerede organisationen verdensomspændende personalereduktioner på 25%. De sagde, at dette ikke drejede sig om mangel på midler, men fordi disse brødre og søstre var nødvendige i marken. Dette webinar afslører imidlertid, at det har været en løgn. Hvorfor lyve om det?

Oven i købet er konstruktionen næsten standset. I stedet for at bygge 3,000 rigssale det første år havde de markeret det samme antal ejendomme til salg. Hvad skete der?

Der var en tid, ikke så længe siden, at den kombinerede cirkulation af Vakttårnet og Vågen! tilføjet op til over et kvarter milliarder—Det er rigtigt, milliarder — kopier hver måned med fire 32-sider udgaver hver måned. Nu har vi seks 16-sider et år!

Nedskæringer i verdensomspændende personale; decimering af rækken af ​​specialpionerer; nedskæringen af ​​udskrivning fra en brandslange til en vedfald og standsning eller annullering af næsten al konstruktion. Alligevel hævder de at de næppe kan holde fast i vognen, da Jehova fremskynder arbejdet.

Dette er de mænd, der er betroet dine penge.

Ironisk nok er det muligt, at fremskyndelsen af ​​de økonomiske behov er den eneste sandhed, som Lett talte om, dog ikke af de grunde, han sagde.

En simpel internetsøgning afslører, at organisationen har været nødt til at betale millioner af dollars i retsomkostninger, bøder på million dollars for foragt for retten, samt enorme straffeskader og udenretslige forlig for at håndtere nedfaldet fra årtier med manglende overholdelse af romernees befaling 13: 1-7 for at rapportere forbrydelser til de overordnede myndigheder og Jesu befaling om at behandle de små kærligt. (John 13: 34, 35; Luke 17: 1, 2)

Jeg taler specifikt om den voksende offentlige skandale, der opstår som følge af organisationens årtier lange misbrug af tilfælde af seksuelt misbrug af børn. Regnskabsdagen ser ud til at være ankommet med afventende retssager og det tilknyttede PR-mareridt, der sendes på nyhederne i lande som Australien, Canada, Storbritannien, Holland, Danmark og USA.

Én ting kan vi være sikre på, at organisationen allerede har udbetalt millioner af dollars i bøder og erstatning, der er rejst af domstolene. Dette er et spørgsmål om offentlig optegnelse. Er dette en retfærdig brug af midler doneret til at fremme den verdensomspændende forkyndelse af den gode nyhed? Vi får at vide, at de donerede penge bruges til at støtte rigets arbejde.

At betale bøder for civil ulydighed og kriminel aktivitet kan ikke betragtes som støtte til rigets arbejde. Hvor er organisationen gået for at få yderligere midler, da den eneste finansieringskilde er de frivillige donationer?

Alex Reinmuller ser ud til at søge efter et alternativt ord, før han endelig afregner "indtægter" for den indtægt, som salget af 3,000 ejendomme vil generere. Hvis organisationen nu vil sælge sine kontorer i Brooklyn, er det dens bekymring. Imidlertid har de mindst udviklede landes arbejde de sidste par år ikke været så meget, at de 14,000 rigssale blev opført, som Lett sagde, at der var et presserende behov for tilbage i 2015. I stedet har de scannet landskabet for egnede ejendomme, der kan solgt for at generere indtægter.

Husk at før det storslåede initiativ til annullering af lån i 2014 ejede hver menighed sin egen rigssal og var ansvarlig for salget. Siden da er kontrollen blevet fjernet fra menighederne. Der fortsætter med at komme rapporter om menigheder der uden at være begyndt at blive konsulteret eller endda advaret om har fået at vide at deres elskede rigssal er blevet solgt, og at de nu bliver nødt til at gå til haller i nabobyer eller andre områder i byen. Dette resulterer i betydelige vanskeligheder for mange, både i rejsetider og brændstofomkostninger. Ofte befinder brødre og søstre, der næppe kunne komme til mødet i tide efter at have forladt arbejdet, sig i en situation, hvor de konstant er forsinkede.

Situationen med en europæisk sal er typisk. En bror donerede landet med det udtrykkelige formål, at menigheden ville drage fordel af opførelsen af ​​Rigsbygningen. Andre brødre og søstre donerede deres tid, færdigheder og hårdt tjente penge for at gøre projektet til virkelighed. Hallen blev udelukkende bygget med privat finansiering. Der blev ikke taget noget lån fra filialen. Så en dag bliver disse brødre og søstre effektivt kastet ud på gaden, fordi LDC har set, at hallen kan generere en enorm fortjeneste på ejendomsmarkedet.

Hvordan fungerer dette kongeriget videre? Hvor går disse penge? Den nuværende præsident for De Forenede Stater nægter at afsløre sit selvangivelse. Det ser ud til, at der findes en lignende mangel på gennemsigtighed inden for organisationens hovedkvarter. Hvis midlerne bruges retfærdigt og trofast, hvorfor behovet for at skjule, hvordan de er spredt?

Faktisk siger hvorfor nyhedsafsnittet på JW.org intet af de millioner, der udbetales til erstatning til ofre for overgreb mod børn?

Hvis organisationen har brug for midler til at betale for tidligere synder, hvorfor ikke være ærlig og trofast over for brødrene? I stedet for at sælge en rigssal uden tilladelse, hvorfor giver de ikke en ydmyg tilståelse og beder om tilgivelse og beder derefter forkyndernes hjælp til at betale for disse dyre retssager og bøder? Ak, indrømmelse og omvendelse har ikke været deres kendetegn. I stedet for har de vildledt brødrene med falske historier og skjult de virkelige årsager til ændringerne og undgået med midler, de ikke havde ret til. Midler, der ikke blev doneret til dem, men blev taget.

Tilbage hvornår Vagttårnet blev først trykt, den anden udgave af magasinet oplyste:

”Zions Watch Tower” har, tror vi, JEHOVAH for sin opbakning, og selvom dette er tilfældet, vil det aldrig bede eller andrage mænd om støtte. Når Han, der siger: 'Alt bjergets guld og sølv er mit', ikke leverer nødvendige midler, vil vi forstå, at det er på tide at stoppe publikationen. ”

Nå, den tid er kommet. Hvis Jehova virkelig velsignede arbejdet, ville det ikke være nødvendigt at sælge ejendomme til indkomst. Hvis Jehova ikke velsigner værket, skal vi donere til det? Aktiverer vi ikke bare disse mænd?

Jesus sagde: "Ved deres frugter vil du kende disse mænd." Paulus sagde, at mænd ville komme forklædte som retfærdighedens præster, men vi ville kende dem ved deres gerninger. Jesus fortalte os, at hvis et menneske ikke kunne være trofast og retfærdig med den uretfærdige rigdom, som han blev betroet - det mindste - kunne han ikke have tillid til større ting.

Det er noget, som hver enkelt af os skal tænke på ved bøn.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  11
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x