[Det meste af det arbejde og forskning, der er gået ind i denne artikel, er resultatet af en af ​​vores læsere, der af grunde, som vi alle kan forstå, har valgt at forblive anonyme. Min oprigtige tak går til ham.]

(1 Th 5: 3) “Når det er, de siger fred og sikkerhed, så skal pludselig ødelæggelse straks være på dem, ligesom fødselsmerter hos en gravid kvinde, og de slipper på ingen måde. ”

Som Jehovas Vidner er vores nuværende fortolkning af 1 Thessaloniker 5: 3, at der vil være en slags verdensomspændende proklamering af “fred og sikkerhed”, der signaliserer sande kristne om den nærliggende “pludselige ødelæggelse” af denne verdens tingenes ordning . Dette begynder med nedrivningen af ​​falsk religion, der i Åbenbaringen omtales som "Babylon den Store."

I dette års regionale konventioner skaber dette emne stor interesse. Vi får at vide, at ”når som helst de siger fred og sikkerhed ”, vil den store trængsel være nært forestående, og at vi skal holde forventning til en særlig livreddende meddelelse fra det styrende organ. (ws11 / 16 s.14)

Er denne tankegang den korrekte fortolkning af dette vers, eller er det muligt, at verset har en anden betydning? Hvem er det der siger "fred og sikkerhed?" Hvorfor tilføjede Paulus: "I er ikke i mørke?" Og hvorfor advarede Peter kristne om at 'passe på ikke at blive vildledt?' (1 Th 5: 4, 5; 2 Pe 3:17)

Lad os starte med at gennemgå en stikprøve af, hvad der gentagne gange er blevet undervist i vores publikationer i mange årtier:

(w13 11 / 15 s. 12-13-pars. 9-12 Hvordan kan vi opretholde “en ventende holdning”?)

9 I den nærmeste fremtid, nationerne vil sige "fred og sikkerhed!" Hvis vi ikke bliver fanget af vagt af denne erklæring, er vi nødt til at "være vågen og holde vores sanser." (1 Ts 5: 6)
12 ”Hvilken rolle vil lederne af kristendommen og andre religioner spille? Hvordan vil ledere for forskellige regeringer blive involveret i denne proklamation? Skriften fortæller os ikke.… ”

(w12 9 / 15 s. 4 pars. 3-5 Hvordan denne verden kommer til en ende)

"…Imidlertid, lige inden den dag af Jehova begynder, vil verdensledere sige ”Fred og sikkerhed!”Dette kan henvise til en begivenhed eller en række begivenheder. Nationer tror måske, at de er tæt på at løse nogle af deres store problemer. Hvad med de religiøse ledere? De er en del af verden, så det er muligt, at de vil slutte sig til de politiske ledere. (Åb. 17: 1, 2) Præsteriet ville således efterligne de falske profeter fra det gamle Juda. Jehova sagde om dem: „De siger: 'Der er fred! Der er fred! ' når der ikke er fred. ”- Jer. 6:14, 23:16, 17.
4 Uanset hvem der vil være med til at sige ”Fred og sikkerhed!” Vil denne udvikling indikere, at Jehovas dag skal begynde. Paulus kunne derfor sige: ”Brødre, I er ikke i mørke, så den dag skulle overhale jer som tyvene, for I er alle lysets sønner.” (1 Th 5: 4, 5) I modsætning til menneskeheden generelt ser vi den bibelske betydning af aktuelle begivenheder. Hvor præcist vil denne profeti om at sige "Fred og sikkerhed!" være opfyldt? Vi må vente og se. Lad os derfor være fast besluttede på at ”holde os vågen og bevare vores sanser.” - 1 Th 5: 6, Zep 3: 8.

 (w10 7 / 15 s. 5-6 par. 13 Hvad Jehovas dag vil afsløre)

13 Ropet ”Fred og sikkerhed!” vil ikke narre Jehovas tjenere. "Du er ikke i mørke," skrev Paulus, "så den dag skulle overhale dig som tyvene, for I er alle lysets sønner og dagens sønner." (1 Th 5: 4, 5) Så lad os forblive i lyset langt væk fra Satans verdens mørke. Peter skrev: ”De elskede, som har denne forudgående viden, skal du være på vagt for, at du ikke må blive ført væk med dem [falske lærere i den kristne menighed]”

Da der ikke findes nogen bekræftende skrifter, der understøtter denne forståelse, må vi betragte dette som en fuldstændig ikke-understøttet eisegetisk fortolkning eller for at sige det på en anden måde: menneskers personlige mening.

Lad os undersøge dette vers eksegetisk for at se, hvad Paulus virkelig mente.

I forbindelse med denne erklæring sagde han også:

"Brødre, I er ikke i mørke, så den dag skulle overhale jer, som det ville være tyve, for I er alle lysets sønner." (1 Ts 5: 4, 5)

Bemærk: vedrørende dette "mørke" tilføjer den sidst nævnte artikel:

“... vær på din vagt for ikke at blive ført bort med dem [falske lærere i den kristne menighed] - 2 Pet. 3:17. ” (w10 7/15 s. 5-6 par. 13)

Hvem er de"?

Hvem er de"? Hvem er de der råber "fred og sikkerhed"? Nationerne? Verdensherskere?

WT-bibliotekets publikationer sidestiller ordene fra apostlen Paulus, "når de siger fred og sikkerhed", med de gamle ord fra Jeremias. Henviste Jeremias til verdensherskere?

Nogle bibelkommentatorer antyder, at apostlen Paulus sandsynligvis havde konteksten i Jeremia og Ezekiel's skrifter i tankerne.

(Jeremiah 6: 14, 8: 11) Og de prøver let at helbrede mine folks sammenbrud (* overfladisk) ved at sige, [en vildfarelse] ”Der er fred! Der er fred! ' Når der ikke er fred. '

(Jeremiah 23: 16, 17) Sådan siger Jehova fra Hærerne: ”Hør ikke på de profeter, der profeterer for dig. De bedrager dig. Synet, de taler, er fra deres eget hjerte, ikke fra Jehovas mund. 17 De siger igen og igen til dem, der ikke respekterer mig, 'Jehova har sagt:' Du vil nyde fred.”Og til enhver, der følger sit eget stædige hjerte, siger de:” Ingen ulykke vil komme over dig. ”

(Ezekiel 13: 10) Alt dette er fordi de har ført mit folk på afveje ved at sige: ”Der er fred!” Når der ikke er fred. Når en spinkle skillevæg er bygget, plaster de den med hvidkalk.

Bemærk, at disse mennesker blev påvirket af falske profeter. Hvad Jeremias sagde var, at folket - Guds vantro, villfarlige folk - blev overfladisk ført til at tro, at de var i fred med Gud, fordi de valgte at tro på den falske profet. Overvej Paulus 'ord: „Når som helst de siger ”fred og sikkerhed”. Hvem er de "de" han henviser til? Paulus sagde ikke, at de var nationer eller verdensherskere, der handlede sammen med religiøse ledere. Nej. I stedet for at forblive i Skriftens harmoni ser det ud til, at han henviste til de selvbedragede, selvudråbte, selvretfærdige kristne, der bliver åndeligt vildledt og derfor vandrer i mørke. (1Ts 5: 4)

Det er analogt med jøderne i åndeligt mørke i 66-70 CE. De, der stolede på deres falske profeter, skulle få Jehovas pludselige dom. Hvorfor? For at tro på tanken om, at Han ikke ville ødelægge det, der udgjorde deres hellige 'skjul outs', deres 'indre rum', det vil sige Jerusalem og templet. Derfor havde de ingen konkurrence om at forkynde fred og sikkerhed med Gud.

Den ene mindes om det bibelske princip, der er registreret i Ordsprogene 1: 28, 31-33:

 (Ordsprog 1: 28, 31-33) 28 På det tidspunkt vil de fortsætte med at ringe til mig, men jeg vil ikke svare, de vil ivrig kigge efter mig, men de vil ikke finde mig ... 31 Så de vil bære konsekvenserne af deres vej, og de vil blive fyldt med deres egne råd. 32 For uerfarne vilde dræbe dem, og narrenes selvtilfredshed ødelægger dem. 33 Men den, der lytter til mig, vil bo i sikkerhed og forstyrres ikke af frygt for ulykke. ”

Bemærk at det var deres manglende evne til at støtte sig til Gud snarere end mennesker, der førte til deres død. Ved at skrive før denne ødelæggelse, gav Paulus 'påmindelse i tide om, at disse ville råbe, "fred og sikkerhed!", Oprigtige kristne den advarsel om, at de ikke behøvede at blive taget af falske profeter, der gav falske håb.

(w81 11 / 15 s. 16-20 'Hold dig vågen og hold dine sanser')

„Lad os ikke sove som resten, men lad os være vågen og holde vores sanser.“ - 1 Th 5: 6.

NÅR Jesus forudsagde ødelæggelsen af ​​Jerusalem i sin generation, sagde han: ”Dette er dagene for at mødes retfærdighed, så alle de ting, der er skrevet, kan blive opfyldt.” (Luke 21: 22) I år 70 kom Guds retfærdige fuldbyrdelse af dommen imod dem [Jøder] der havde vanhelliget sit navn, brudt sine love og forfulgt hans tjenere. Tilsvarende kommer snart Guds retfærdige fuldbyrdelse af dom mod dette nuværende onde ting med systemer, hvilket igen demonstrerer, at alle de ting, der er skrevet i bibelsk profeti, helt sikkert vil blive opfyldt. Og 'at dommen vil komme med chokerende pludselighed for "dem", der er uforberedte, for Bibelen siger: "Når det er, at" de "siger: 'Fred og sikkerhed!' så skal pludselig ødelæggelse straks komme over dem. ”- 1 Th 5: 2, 3.

Det var omkring 50 e.Kr., da apostelen Paulus 'vellykkede forkyndelse til thessalonikerne bragte dem under brændende forfølgelse og trængsel fra de jødiske religiøse ledere. Paulus tilskyndes af hellig ånd og Guds forsyn, og siger "hver gang det er, at de siger fred og sikkerhed ..." (1 Th 5: 3) Det var 20 år før den store trængsel og den fuldstændige ødelæggelse af Jerusalem og dets tempel, inklusive det jødiske religiøse system. Så hvem er specifikt "de", der siger "fred og sikkerhed?" Det ser ud til, at det i den historiske sammenhæng ville være de tilfældige indbyggere i Jerusalem med deres falske profeter, som Paulus havde i tankerne. Det var dem, der råbte fred og sikkerhed kort før pludselig ødelæggelse kom over dem.

Når man henviser til det som “freden og sikkerhedens råb”, som publikationerne gør, får man til at tro, at det er en enkelt bemærkelsesværdig proklamation, og som sådan repræsenterer et tegn, som kristne kan se på. Men Paulus bruger ikke sætningen "råb". Han henviser til det som en igangværende begivenhed.

Så hvordan tegner vores offentlige instruktører en parallel til profetien om det såkaldte råb om fred og sikkerhed med denne første århundredes generation og konklusionen af ​​dette tingsystem?

Overvej denne henvisning fra november 15, 1981 Vagttårnet (s. 16):

”… Bemærk, at de, der ikke er åndeligt vågne, bliver fanget” uvidende om ”[som i Noahs dag] for den” dag ”kommer over dem” pludselig ”,” øjeblikkeligt ”på nøjagtig samme måde som” pludselig ødelæggelse skal være straks over ”dem, der siger” Fred og sikkerhed! ”

5 Jesus ... sammenlignede åndeligt 'uvidende' personer med dem på Noahs tid, som "ikke noterede sig, før floden kom og fejede dem alle væk .... Med god grund sagde Jesus:" Husk Lots hustru. "

 6 … Derudover er der også [eksemplet] på det jødiske nation i det første århundrede. De religiøse jøder mente, at de tilbad Gud tilstrækkeligt… ”

Bemærk: Som dette Vagttårnet artiklen viser, blev jøderne vildledt af deres falske lærere med hensyn til deres personlige forhold til Gud: 'Der er fred! Der er fred! ' Når der ikke er fred. ' (Jeremias 6:14, 8:11.) Det, der drejes om i denne anmeldelse, er: det er ikke verdens nationer, der forkynder et uimodståeligt budskab om fred og sikkerhed. Nej. Denne erklæring tilskrives direkte den falske profet, der vildledte folket med en vildfarende besked om deres personlige forhold til Gud- deres fred og sikkerhed - i det væsentlige at sige, 'for at blive frelst er alt hvad du behøver at gøre, at adlyde vores direktiver, for vi er Guds profet.'

Vidner kalder gerne Israel, Jehovas første jordiske organisation. Nå, overvej situationen dengang.

(w88 4 / 1 s. 12 pars. 7-9 Jeremiah - upopulær profet for Guds domme)

8 ”… De jødiske religiøse ledere lullede nationen ind i en falsk følelse af sikkerhed og sagde:” Der er fred! Der er fred! ”Når der ikke var fred. (Jeremiah 6: 14, 8: 11) Ja, de narre folket til at tro, at de havde fred med Gud. De følte, at der ikke var noget at bekymre sig om, for de var Jehovas frelste folk, besidder den hellige by og dens tempel. Men er det sådan, hvordan Jehova så situationen?

9 Jehova beordrede Jeremiah til at indtage en stilling i fuld offentlighed ved templets port og overbringe hans budskab til de tilbedere, der kom ind der. Han var nødt til at fortælle dem: ”Stol ikke på falske ord, idet du sagde: 'Jehovas tempel, Jehovas tempel, de er Jehovas tempel!' ... Det vil bestemt ikke være til nogen fordel." Jøderne vandrede ved syne og ikke ved tro, da de pralede i deres tempel. ”

Da alt er skrevet til vores instruktion, hvis vi anerkender, at det ikke er nationerne, der erklærer fred og sikkerhed, men de falske profeter, så hvilken instruktion indsamler vi til vores fordel? Kan det være, at mange på en lignende måde bedrages af falske ord i dag om den store trængsel? Hvad med de lovede, livreddende, kodede ord med særlig instruktion fra organisationen - Guds profet?

„Således identificeres Jehovas jordiske kommunikationskanal. Den jordiske kanal er enten en profet eller en kollektiv profetisk organisation. ” (w55 5/15 s. 305 par. 16)

Fra de profetiske skygger til de faktiske virkeligheder observerer vi, at denne gud-leverede kanal for kristne er den kollektive menighed af salvede, der tjener som en profetisk organisation. (w55 5/15 s. 308 par.1)

I modsætning til profetier eller forudsigelser fra mænd, som i bedste fald kun er uddannede gæt, er Jehovas profetier fra sindet til den, der skabte universet, den, der er kraftig nok til at lede begivenhedens forløb til at opfylde hans ord. Jehovas profetier er i hans ord, Bibelen, tilgængelige for alle personer. Alle har mulighed for, hvis de ønsker, at tage akt og oprigtigt søge forståelse af dem. De, der ikke læser, kan høre, for Gud har på jorden i dag en profetisk organisation, ligesom han gjorde i den tidlige kristne menigheds dage. (Apostelgerninger 16: 4, 5) Han udpeger disse kristne som sin “trofaste og kloge slave”. (w64 10/1 s. 601 par. 1, 2)

I dag har profetiernes ”indre rum” at gøre med de titusinder af Jehovas folks menigheder rundt om i verden. Sådanne menigheder er en beskyttelse, selv nu, et sted, hvor kristne finder sikkerhed blandt deres brødre under de ældres kærlige pleje. (w01 3 / 1 s. 21 par. 17)

På det tidspunkt kan den livreddende retning, som vi modtager fra Jehovas organisation, muligvis ikke virke praktisk ud fra et menneskeligt synspunkt. Alle af os skal være parate til at overholde de instruktioner, vi måtte modtage, uanset om disse synes lydige fra et strategisk eller menneskeligt synspunkt eller ej. (w13 11 / 15 s. 20 par. 17)

Organisationen har en 140 år lang oversigt over mislykkede profetiske åbenbaringer. Alligevel fortæller de os, at vores overlevelse afhænger af lydighed mod dem; at vores liv afhænger af at følge uden tvivl hvilken retning de giver os i fremtiden.  De siger, at dette er vejen til ægte fred og sikkerhed!

Sådan forberedes os selv
19 Hvordan kan vi forberede os på de jordskælvende begivenheder, der skal komme? Vagttårnet sagde for nogle år siden: ”Overlevelse afhænger af lydighed.” Hvorfor er det sådan? Svaret findes i en advarsel fra Jehova til de fangne ​​jøder, der bor i det gamle Babylon. Jehova forudsagde, at Babylon ville blive erobret, men hvad skulle Guds folk gøre for at forberede sig til denne begivenhed? Jehova sagde: ”Gå, mit folk, gå ind i dine indre rum, og luk dine døre bag dig. Skjul dig selv et kort øjeblik, indtil vreden er gået forbi. ”(Jes. 26: 20) Bemærk verbene i dette vers:“ gå ”,“ gå ind ”,“ luk ”,“ skjul ”- er alle i det imperativt humør ; de er kommandoer. De jøder, der fulgte opmærksomheden på disse kommandoer, ville have opholdt sig i deres huse væk fra de erobrende soldater ude på gaden. Derfor var deres overlevelse afhængig af at adlyde Jehovas instruktioner.

20 Hvad er lektionen for os? Som for de gamle gudstjenere, afhænger vores overlevelse af kommende begivenheder af vores lydighed mod Jehovas instruktioner. (Jes. 30: 21) Sådanne instruktioner kommer til os gennem menighedens arrangement. Derfor ønsker vi at udvikle inderlig lydighed mod den vejledning, vi modtager.
(kr kap. 21 s. 230)

I Sammenfatning

At sætte vores tillid til mænd til frelse krænker den regel, som Gud har fået os fundet i Salme 146: 3—

”Stol ikke på fyrster og heller ikke på en menneskesøn, der ikke kan frelse.” (Ps 146: 3)

Lad os ikke gentage fortidens fejl. Paulus advarede thessalonikerne om, at de, der sagde "fred og sikkerhed", ville opleve pludselig ødelæggelse. Da jøderne på Jesu tid gentog opførslen fra dem fra Jeremias 'tid, troede de på deres ledere, deres falske profeter og gik glip af at flygte.

”Men da romerske hære, der havde omgivet Jerusalem, trak sig tilbage i år 66, de overbeviste jøder “begyndte ikke at flygte”. Efter at have forvandlet den romerske hærs tilbagetog til en rute ved at angribe dens bageste vagt, følte jøderne ikke noget behov for at flygte [som Jesus havde advaret og instrueret]. De troede, at Gud var med dem, og de myntede endda nye sølvpenge med påskriften ”Jerusalem den hellige.” Men den inspirerede profeti af Jesus viste, at Jerusalem ikke længere var hellig for Jehova. (w81 11 / 15 s. 17 par. 6)

Bemærk denne kommentar fra ESV Bibelen:

(1 Th 5: 3) 'fred og sikkerhed '. Eventuelt en hentydning til imperialistisk romersk propaganda eller (måske mere sandsynligt) til Jer. 6: 14 (eller Jer. 8: 11), hvor lignende sprog bruges af en vildfarelse af immunitet mod guddommelig vrede. - [En falsk sans of 'fred og sikkerhed' ... med Gud]

Adam Clarkes kommentar tilføjer dette til vores overvejelse:

(1 Th 5: 3) [For når de skal sige, Fred og sikkerhed] Dette påpeger meget især staten for det jødiske folk, da romerne kom imod dem: og så fuldt ud overtalt var de, at Gud ikke ville overlade byen og templet til deres fjender, at de nægtede enhver overture, der blev gjort til dem".

Som disse kommentarer, inklusive 1981 Vagttårnet viser, at jøderne var fuldstændig overbeviste af deres falske profeter om, at hvis de gemte sig inden for de beskyttende mure i Jerusalem og Guds tempel (de indre rum), ville Gud frelse dem fra den store trængsel, der snart skulle falde over deres ærbødige by. Som Clarkes kommentar siger: “... så fuldt overbeviste var de, at Gud ikke ville overgive byen og templet til deres fjender, at de nægtede enhver åbning, der blev gjort til dem.” De troede, at deres frelse var sikret, hvis de lydigt lyttede til dem, der hævdede at være Jehovas profeter, og søgte tilflugt sammen i den hellige by i Jehova Guds tempel. (Ezra 3:10)

For mange af os vil dette ikke være nok. Vi vil vide, hvordan vi vil blive frelst, og i mangel af det, bare hvem der vil føre os til frelse. Så ideen om, at et etableret styrende organ har alt dette i hånden, kan være meget tiltalende. Dette er dog den sikre måde at fortabes på, medmindre du vil tro på at Jehova fik det forkert ved det han fortæller os i Salme 146: 3.

I stedet for at stole på mænd, må vi have tillid til den eneste sande kommunikationskanal, som Faderen har givet os, Jesus Kristus. Han forsikrer os om, at hans udvalgte vil blive beskyttet. Hvordan, er ikke vigtigt. Alt hvad vi behøver at vide er, at vores frelse er i meget gode hænder. Han fortæller os:

”Og han vil sende sine engle ud med en stor trompetlyd, og de vil samle hans udvalgte fra de fire vinde, fra den ene ende af himlen til deres anden ekstremitet.” (Mt 24: 31)

”Men det gælder kun de salvede”, vil nogle gøre indsigelse mod. "Hvad med os som de andre får?"

Denne artikel-Hvem er de andre får?— Viser at de andre får er de valgte. Mattæus 24:31 gælder for de andre får såvel som for jødiske kristne.

Læren om det andet får, som undervist i Watchtower Bible & Tract Society, har til formål at skabe en klasse af kristne, der er helt afhængige af en højere klasse - de salvede - for deres frelse. Siden 2012 er denne "profetklasse" blevet det styrende organ, der hersker over den "anden fåreklasse" ved at få dem til at tro, at deres frelse afhænger af blind lydighed over for organisationens ledere.

Det er en meget gammel ordning; en der har arbejdet i tusinder af år. Men Jesus befriede os derfra, hvis vi kun er villige til at acceptere den frihed. Han sagde: "Hvis du forbliver i mit ord, er du virkelig mine disciple, og du vil kende sandheden, og sandheden vil frigøre dig." (Joh 8:31, 32) Hvorfor er vi så villige til at opgive denne frihed, ligesom de gamle korinter syntes at gøre?

”Da du er så” rimelig ”, støtter du med glæde de urimelige op. Faktisk holder du op med den, der slaver dig, den, der fortærer dine ejendele, den, der griber det, du har, den, der ophøjer sig over dig, og den, der slår dig i ansigtet. ”(2 Co 11: 19, 20)

Det styrende organ, der taler i Jehovas navn, har fået sine tilhængere til at arbejde gratis ved at opbygge et fast ejendoms imperium (den, der gør dig til slaver), mens de undgik alt besparelser i menigheden på verdensplan (den, der griber hvad du har) og derefter efter få dem til at bygge rigssale til eget brug, har solgt dem og taget pengene til sig selv (den, som fortærer dine ejendele), mens de samtidig erklærer sig for at være Kristi valgte "trofaste og kloge slave" (den, der ophøjer sig over dig) og straffe med den største sværhedsgrad enhver, der er uenig (den, der rammer dig i ansigtet.)

Peter advarer om, at "dommen begynder med Guds hus". Dette hus er den kristne menighed - i det mindste de, der udråber sig at være Kristi tilhængere. Når denne dom kommer - sandsynligvis i form af angreb fra statslige myndigheder, som den gjorde, da Rom kom mod Jerusalem i 66-70 e.Kr. - vil det styrende organ helt sikkert udstede sit forudsagte direktiv og forsikre sine tilhængere om, at deres ”fred og sikkerhed” afhænger af at følge instruktionerne, som 'ikke synes sund fra et strategisk eller menneskeligt synspunkt' - fordi de ikke vil være det. (1 Pe 4:17; Åb 14: 8; 16:19; 17: 1-6; 18: 1-24)

Spørgsmålet er, vil vi efterligne jøderne i det første århundrede i Jerusalem, når vi står overfor Romas magt og adlyde vores falske profeter, eller vil vi adlyde instruktionerne fra vores Herre Jesus og forblive i hans lære med frihed og frelse i betragtning?

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    28
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x