Jeg har set frem til at lave denne sidste video i vores serie, Identificering af ægte tilbedelse. Det er fordi dette er den eneste, der virkelig betyder noget.

Lad mig forklare, hvad jeg mener. Gennem de tidligere videoer har det været lærerigt at vise, hvordan det at bruge de meget kriterier, som Jehovas Vidners organisation bruger til at vise alle andre religioner er falske, også viser, at vidnereligionen er falsk. De måler ikke deres egne kriterier. Hvordan så vi det ikke !? Som et vidne selv havde jeg i årevis haft travlt med at plukke strået ud af andres øje, mens jeg var helt uvidende om bjælken i mit eget øje. (Mt 7: 3-5)

Der er dog et problem med at bruge disse kriterier. Problemet er, at Bibelen ikke bruger noget af det, når det giver os en måde at identificere ægte tilbedelse på. Nu inden du går, ”Whoa, undervisning i sandhed er ikke vigtigt ?! At være ingen del af verden, ikke vigtigt ?! Hellige Guds navn, forkynde den gode nyhed, adlyde Jesus - alt sammen ikke vigtigt ?! ” Nej, selvfølgelig er de alle vigtige, men som et middel til at identificere ægte tilbedelse lader de meget tilbage at ønske.

Tag for eksempel kriteriet om at overholde bibelens sandhed. Ifølge denne foranstaltning mislykkes Jehovas Vidner ifølge denne person.

Nu tror jeg ikke, at treenigheden repræsenterer bibelsk sandhed. Men sig, at du søger at finde Jesu sande disciple. Hvem vil du tro på? Mig? Eller fyren? Og hvad vil du gøre for at finde ud af, hvem der har sandheden? Gå ind i måneder med dybt bibelstudium? Hvem har tid? Hvem har tilbøjeligheden? Og hvad med de millioner, der simpelthen mangler mental kapacitet eller uddannelsesmæssig baggrund for en så krævende opgave?

Jesus sagde, at sandheden ville være skjult for "kloge og intellektuelle", men 'åbenbaret for babyer eller små børn'. (Mt 11:25) Han antydede ikke, at du skal være dum for at kende sandheden, og heller ikke at hvis du er smart, har du ikke lykken, fordi du bare ikke får det. Hvis du læser sammenhængen med hans ord, vil du se, at han henviser til holdning. Et lille barn, siger en femåring, løber til sin mor eller far, når han har et spørgsmål. Han gør det ikke, når han når 13 eller 14, for på det tidspunkt ved han alt, hvad der er kendt, og mener, at hans forældre bare ikke får det. Men da han var meget ung, stolede han på dem. Hvis vi skal forstå sandheden, skal vi løbe til vores Fader og gennem hans ord få svaret på vores spørgsmål. Hvis vi er ydmyge, vil han give os sin hellige ånd, og den vil lede os til sandheden.

Det er som om vi alle har givet den samme kodebog, men kun nogle af os har nøglen til at låse koden op.

Så hvis du leder efter den ægte form for tilbedelse, hvordan ved du, hvilke der har nøglen; hvilke der har brudt koden; hvilke har sandheden?

På dette tidspunkt føler du dig måske lidt fortabt. Måske føler du, at du ikke er så intelligent og frygter, at du let kan blive bedraget. Måske er du blevet bedraget før og er bange for at gå den samme vej igen. Og hvad med de millioner over hele verden, der ikke engang kan læse? Hvordan kan sådanne skelne mellem de sande disciple af Kristus og de falske?

Jesus gav os klogt det eneste kriterium, der vil fungere for alle, når han sagde:

”Jeg giver dig et nyt bud, at du elsker hinanden; ligesom jeg har elsket dig, så elsker du også hinanden. Ved dette vil alle vide, at I er mine disciple - hvis I har kærlighed indbyrdes. ”” (John 13: 34, 35)[I]

Jeg er nødt til at beundre, hvordan vores Herre var i stand til at sige så meget med så få ord. Hvilken rigdom af mening er at finde pakket ind i disse to sætninger. Lad os starte med sætningen: ”Ved dette vil alle vide”.

“Ved dette ved alle”

Jeg er ligeglad med hvad din IQ er; Jeg er ligeglad med dit uddannelsesniveau; Jeg er ligeglad med din kultur, race, nationalitet, køn eller alder - som menneske forstår du hvad kærlighed er, og du kan genkende, når den er der, og du ved, hvornår den mangler.

Enhver kristen religion tror, ​​at de har sandheden, og at de er de sande disciple af Kristus. Fair nok. Vælg en. Spørg et af dets medlemmer, om de kæmpede i anden verdenskrig. Hvis svaret er “Ja”, kan du roligt gå videre til den næste religion. Gentag, indtil svaret er “Nej”. Hvis du gør dette, fjernes 90 til 95% af alle kristne kirkesamfund.

Jeg kan huske, at jeg i 1990 under Golfkrigen var i en diskussion med et par mormon-missionærer. Diskussionen gik ingen steder, så jeg spurgte dem, om de havde gjort nogen konvertitter i Irak, som de svarede på, at der var mormoner i Irak. Jeg spurgte, om mormoner var i det amerikanske og irakiske militær. Igen var svaret bekræftende.

”Så har du bror, der dræber bror?” Spurgte jeg.

De svarede, at Bibelen beordrer os til at adlyde de overordnede myndigheder.

Jeg følte mig temmelig selvtilfreds over at jeg som Jehovas vidne kunne hævde at vi anvendte Apostelgerninger 5:29 for at begrænse vores lydighed over for de overordnede myndigheder til befalinger der ikke strider mod Guds lov. Jeg troede, at vidner adlød Gud som hersker snarere end mennesker, og derfor ville vi aldrig handle kærlighedsfuldt - og at skyde nogen eller sprænge dem ville i de fleste samfund blive betragtet som en lille smule kærlig.

Ikke desto mindre finder Jesu ord ikke udelukkende anvendelse på krige. Er der måder, hvorpå Jehovas Vidner adlyder mennesker snarere end Gud og dermed undgår kærlighedstesten til deres brødre og søstre?

Inden vi kan svare på det, er vi nødt til at afslutte vores analyse af Jesu ord.

”Jeg giver dig et nyt bud…”

På spørgsmålet om, hvad der var den største befaling i Moseloven, svarede Jesus i to dele: Elsk Gud med hele sin sjæl og elske sin næste som sig selv. Nu siger han, han giver os en ny befaling, hvilket betyder, at han giver os noget, der ikke er indeholdt i den oprindelige lov om kærlighed. Hvad kan det være?

”… At I elsker hinanden; ligesom jeg har elsket dig, elsker du også hinanden. ”

Vi er befalet ikke kun at elske en anden, som vi elsker os selv - hvad Moseloven krævede - men at elske hinanden, som Kristus elskede os. Hans kærlighed er den afgørende faktor.

I kærlighed, som i alle ting, er Jesus og Faderen én. ”(John 10: 30)

Bibelen siger, at Gud er kærlighed. Det følger derfor, at Jesus også er det. (1 Johannes 4: 8)

Hvordan blev Guds kærlighed og Jesu kærlighed manifesteret til os?

”For selv om vi stadig var svage, døde Kristus for ugudelige mennesker på det bestemte tidspunkt. For næppe ville nogen dø for en retfærdig mand; skønt nogen for en god mand måske tør at dø. Men Gud anbefaler sin egen kærlighed til os, da Kristus døde for os, mens vi endnu var syndere. ”(Romerne 5: 6-8)

Mens vi var ugudelige, mens vi var uretfærdige, mens vi var fjender, døde Kristus for os. Folk kan elske en retfærdig mand. De kan endda give deres liv for en god mand, men at dø for en total fremmed, eller værre, for en fjende? ...

Hvis Jesus ville elske sine fjender i dette omfang, hvilken type kærlighed viser han til sine brødre og søstre? Hvis vi er “i Kristus”, som Bibelen siger, skal vi afspejle den samme kærlighed, som han viste.

Hvordan?

Paul svarer:

”Fortsæt med at bære hinandens byrder, og på denne måde vil du opfylde Kristi lov.” (Ga 6: 2)

Dette er det eneste sted i Skriften, hvor sætningen "Kristi lov" vises. Kristi lov er kærlighedens lov, der overgår den mosaiske lov om kærlighed. For at opfylde Kristi lov skal vi være villige til at bære hinandens byrder. Så langt så godt.

”På det tidspunkt vil alle vide, at I er mine disciple - hvis I har kærlighed imellem jer.”

Skønheden ved dette mål for ægte tilbedelse er, at den ikke kan forfalskes eller forfalskes effektivt. Dette er ikke bare den type kærlighed, der findes mellem venner. Jesus sagde:

”For hvis du elsker dem, der elsker dig, hvilken belønning har du? Gør det ikke også skatteopkræverne, der gør det samme? Og hvis du kun hilser på dine brødre, hvad gør du så usædvanligt? Gør ikke også folket i nationerne det samme? ”(Mt 5: 46, 47)

Jeg har hørt brødre og søstre argumentere for, at Jehovas Vidner skal være den sande religion, fordi de kan gå overalt i verden og blive budt velkommen som en bror og en ven. De fleste vidner er uvidende om, at det samme kan siges om andre kristne trossamfund, fordi de bliver fortalt, at de ikke læser ikke-JW-litteratur og ikke ser videoer, der ikke er JW.

Hvordan det end er, alle sådanne manifestationer af kærlighed beviser kun, at folk naturligt elsker dem, der elsker dem tilbage. Du har måske personligt oplevet et udgyd af kærlighed og støtte fra brødrene i din egen menighed, men pas på at falde i fælden ved at forvirre dette for den kærlighed der identificerer ægte tilbedelse. Jesus sagde, at selv skatteopkræverne og ikke-jøderne (mennesker foragtet af jøderne) udviste sådan kærlighed. Den kærlighed, som sande kristne skal vise, går ud over dette og vil identificere dem, så ”alle ved det" hvem er de.

Hvis du er et vidne i lang tid, vil du måske ikke se nærmere på dette. Det kan skyldes, at du har en investering at beskytte. Lad mig illustrere.

Du kan være som en butiksindehaver, der får udleveret tre tyve dollarsedler i betaling for noget merchandise. Du accepterer dem med tillid. Senere på dagen hører du, at der er forfalskninger på tyve dollars i omløb. Undersøger du de regninger, du har, for at se, om de virkelig er autentiske, eller antager du bare, at de er, og giver dem som forandring, når andre kommer ind for at foretage køb?

Som vidner har vi investeret så meget, måske hele vores liv. Det er sådan i mit tilfælde: Syv år forkynder i Colombia, to mere i Ecuador, der arbejder på byggeprojekter og specielle Bethel-projekter, der udnyttede mine programmeringsevner. Jeg var en velkendt ældste og en eftertragtet taler. Jeg havde mange venner i organisationen og et godt ry at opretholde. Det er en masse investeringer at opgive. Vidner kan godt lide at tro, at man forlader organisationen på grund af stolthed og egoisme, men virkelig, stolthed og egoisme ville have været de meget ting, der holdt mig inde.

Når vi vender tilbage til analogien, undersøger du - vores ordsproglige købmand - regningen på tyve dollars for at se, om den er ægte, eller håber du bare, det er, og fortsætter som normalt? Problemet er, at hvis du ved, at regningen er forfalsket og derefter stadig videregiver den, er vi medskyldige i kriminel aktivitet. Så uvidenhed er lykke. Ikke desto mindre forvandler uvidenhed en forfalsket regning til en autentisk regning med reel værdi.

Vi kommer således til det store spørgsmål: ”Går Jehovas Vidner virkelig prøven om Kristi kærlighed?”

Vi kan bedst svare på det ved at se på, hvordan vi elsker vores små.

Det er blevet sagt, at der ikke er større kærlighed end en forældres kærlighed til et barn. En far eller mor vil ofre deres eget liv for deres nyfødte barn, selv mente, at spædbarn mangler evnen til at returnere den kærlighed. Det er bare for ungt til at forstå kærlighed. Så den intense, selvopofrende kærlighed er ensidig på det tidspunkt. Det vil ændre sig, når barnet vokser selvfølgelig, men vi diskuterer en nyfødt nu.

Det er den kærlighed, Gud og Kristus viste os - til dig og mig - når vi ikke engang kendte dem. Mens vi var i uvidenhed, elskede de os. Vi var de "små".

Hvis vi skal være "i Kristus", som Bibelen siger, skal vi afspejle den kærlighed. Af denne grund talte Jesus om den ekstreme ugunstige dom, der ville blive nedbragt over dem, der “snuble de små”. Bedre for dem at have en møllesten bundet rundt om halsen og klemt ned i det dybe blå hav. (Mt 18: 6)

Så lad os gennemgå.

 1. Vi bliver befalet at elske hinanden, som Kristus elskede os.
 2. ”Alle vil vide”, vi er sande kristne, hvis vi udviser Kristi kærlighed.
 3. Denne kærlighed udgør Kristi lov.
 4. Vi opfylder denne lov ved at bære byrderne på hinanden.
 5. Vi skal vise særlig opmærksomhed over for de “små”.
 6. Christian's mislykkes testen af ​​kærlighed, når de adlyder mennesker over Gud.

Lad os stille et supplerende spørgsmål for at besvare vores store spørgsmål. Er der en situation inden for Jehovas Vidners organisation, der svarer til den, der findes i andre kristne trosretninger, hvor kristne bryder loven om kærlighed ved at dræbe deres medbrødre i krig? Grunden til at de gør dette er fordi de har valgt at adlyde mennesker snarere end Gud. Handler vidner kærlighedsfuldt, endda hadefuldt, over for visse af lydighed mod det styrende råd?

Handler de på en sådan måde, at “alle ved det”De er ikke kærlige, men grusomme?

Jeg vil vise dig en video taget fra Australien Royal Commission-høringer om institutionelle svar på seksuelt misbrug af børn. (Et tak af tak til 1988johnm for at kompilere dette for os.)

Lad os lade som om de to mænd i det varme sæde ikke er vidner, men er katolske præster. Vil du betragte deres svar og de politikker, de opretholder, som et bevis på Kristi kærlighed inden for deres religion? Efter al sandsynlighed ville du ikke. Men at være et vidne kan det farve dit synspunkt.

Disse mænd hævder, at de handler på denne måde, fordi politikken for adskillelse er fra Gud. De hævder, at det er en bibelsk doktrin. Alligevel, når de bliver stillet et direkte spørgsmål fra hans æresbevægelse, har de forudgående og undgår spørgsmålet. Hvorfor? Hvorfor ikke bare vise det bibelske grundlag for denne politik?

Naturligvis fordi der ikke er nogen. Det er ikke skriftligt. Det stammer fra mænd.

afstandtagen

Hvordan er det sket? Det ser ud til, at Nathan Knorr og Fred Franz tilbage i 1950'erne, da udelukkelsespolitikken først blev indført i Jehovas Vidners organisation, indså, at de havde et problem: Hvad skulle de gøre med Jehovas Vidner, der valgte at stemme eller tilslutte sig militæret? Ser du, udelukkelse og undgåelse af sådanne ville være en overtrædelse af føderal lov. Alvorlige sanktioner kunne pålægges. Løsningen var at skabe en ny betegnelse kendt som disassociation. Udgangspunktet var, at vi derefter kunne hævde, at de ikke udelukker sådanne individer. I stedet for var det dem, der forlod os eller udstødte os. Naturligvis vil alle sanktioner ved udelukkelse fortsat gælde.

Men i Australien taler vi om mennesker, der ikke har syndet som defineret af organisationen, så hvorfor anvende det på dem?

Her er hvad der virkelig ligger bag denne forfærdelige politik: Kan du huske Berlinmuren i 1970'erne og 1980'erne? Det blev bygget for at forhindre østtyskere i at flygte til Vesten. Ved at forsøge at flygte afviste de den kommunistiske regerings autoritet over dem. Faktisk var deres ønske om at forlade en ikke-verbal form for fordømmelse.

Enhver regering, der skal fængsle sine undersåtter, er korrupt og svigtende regering. Når et vidne trækker sig ud af organisationen, afviser han eller hun ligeledes de ældres myndighed og i sidste ende myndigheden fra det styrende organ. Fratræden er en implicit fordømmelse af Jehovas Vidners livsstil. Det kan ikke ustraffes.

Det styrende organ har i et forsøg på at bevare sin magt og kontrol bygget sin egen Berlinmur. I dette tilfælde er muren deres undvigende politik. Ved at straffe den undslapne sender de en besked til resten for at holde dem i kø. Enhver, der ikke undgår dissenteren, trues med at undgå sig selv.

Naturligvis kunne Terrence O'Brien og Rodney Spinks næppe sige noget i et offentligt forum som Royal Commission, så i stedet forsøger de at flytte skylden.

Hvor ynkeligt! ”Vi undgår dem ikke”, siger de. "De undgår os." 'Vi er ofrene.' Dette er selvfølgelig en skaldet løgn. Hvis individet virkelig undgik alle medlemmer af menigheden, ville det kræve, at de enkelte forkyndere undgik dem til gengæld og faktisk gav ondt til ondt tilbage? (Romerne 12:17) Dette argument fornærmede domstolens efterretning og fortsætter med at fornærme vores efterretning. Hvad der er særlig trist er, at disse to Vagttårnsrepræsentanter syntes at tro, at det er et gyldigt argument.

Paulus siger, at vi opfylder Kristi lov ved at bære byrderne på hinanden.

”Fortsæt med at bære hinandens byrder, og på denne måde vil du opfylde Kristi lov.” (Ga 6: 2)

Hans Ære viser, at offeret for børnemishandling bærer en stor byrde. Jeg kan bestemt ikke tænke på nogen større byrde at bære end barndomstraumet ved at blive misbrugt seksuelt af nogen, som du skulle se til at få støtte og beskyttelse. Men hvordan skal vi støtte sådanne, der arbejder under en sådan byrde - hvordan skal vi opfylde Kristi lov - hvis de ældste fortæller os, at vi ikke engang kan sige 'hej' til sådan en?

Disassociation og disfellowshipping er to sider af samme mønt. Den grusomme karakter af politikken, som Jehovas Vidner praktiserer, vil ikke engang tillade, at en mor besvarer telefonen fra sin datter, som - for alt hvad hun ved, måske ligger i en grøft blødende ihjel.

Kærlighed kan let genkendes af alle, fra de fattigste og mest uuddannede til de klogeste og mest indflydelsesrige. Her siger hans ærede gentagne gange, at politikken er grusom, og at de to repræsentanter for det styrende organ ikke har noget andet forsvar end at se skamplet ud og pege på officiel politik.

Hvis vi kan afskedige en anden kristen religion som falske, fordi dens medlemmer adlyder mænd, når de bliver bedt om at deltage i krig, kan vi afskedige organisationen af ​​Jehovas Vidner på samme måde, fordi dens medlemmer alle vil adlyde mænd og afvise enhver, der er fordømt fra platformen, selv hvis de ikke har nogen idé - som de sjældent gør - om personens synd, eller endda hvis han eller hun har syndet. De adlyder ganske enkelt og giver de ældste den magt, de har brug for, til at kontrollere flokken.

Hvis vi ikke giver dem denne bibelsk magt, hvad skal de så gøre? Udstødelse af os? Måske er det vi, der udelukker dem.

Måske har du ikke selv oplevet dette problem. De fleste katolikker har ikke kæmpet i en krig. Men hvad nu hvis de ældste på næste møde midt i ugen læste en meddelelse om, at en bestemt søster ikke længere er medlem af den kristne menighed af Jehovas Vidner. Du har ingen idé om hvorfor eller hvad hun har gjort, hvis noget. Måske har hun adskilt sig. Måske har hun ikke begået nogen synd, men lider og har desperat brug for din følelsesmæssige støtte.

Hvad vil du gøre? Husk, på et tidspunkt vil du stå foran dommeren over hele jorden, Jesus Kristus. Undskyldningen, "Jeg fulgte bare ordrer", vil ikke vaske. Hvad hvis Jesus svarer: “Hvem ordrer? Bestemt ikke min. Jeg bad dig elske din bror. ”

“Af dette ved alle…”

Jeg var i stand til tilfældigt at afvise enhver religion som kærlig og afvist af Gud, da jeg fandt ud af, at den støttede menneskekrigene. Nu skal jeg anvende den samme logik på den religion, jeg har praktiseret hele mit liv. Jeg må erkende, at det at være vidne i disse dage er at give det styrende råd og dets løjtnanter menighedens ældste uden tvivl om lydighed. Til tider vil det kræve, at vi handler hadefuldt over for dem, der bærer en enorm byrde. Således vil vi undlade at opfylde Kristi lov individuelt. På det mest basale niveau vil vi adlyde mænd som hersker snarere end Gud.

Hvis vi støtter problemet, bliver vi problemet. Når du adlyder nogen ubetinget, bliver de din GUD.

Det styrende organ hævder, at de er værgerne om doktrinen.

Et uheldigt valg af ord, måske.

Det rejser et spørgsmål, som hver enkelt af os skal besvare, et spørgsmål, der lyder musikalsk i Song 40 i Songbook.

”Hvem tilhører du? Hvilken Gud vil du adlyde? ”

Nu vil nogle måske sige, at jeg går ind for, at alle afviger fra organisationen. Det er ikke til mig at sige. Jeg vil sige, at lignelsen om hvede og ukrudt indikerer, at de vokser sammen indtil høsten. Jeg vil også sige, at når Jesus gav os loven om kærlighed, sagde han ikke det: "Ved dette vil alle vide, at du er min organisation." En organisation kan ikke elske. Enkeltpersoner elsker eller hader alt efter tilfældet ... og dommen skal komme over enkeltpersoner. Vi vil stå foran Kristus alene.

De spørgsmål, som hvert enkelt skal besvare, er: Vil jeg bære byrderne på min bror på trods af hvad andre måske synes? Vil jeg arbejde det, der er godt for alle, men især over for dem, der er beslægtet med mig i troens familie, selv når de ikke får besked på det af mænd med autoritet?

En god ven af ​​mig skrev til mig og udtrykte sin tro på, at lydighed mod det styrende legeme var et spørgsmål om liv og død. Han havde ret. Det er.

”Hvem tilhører du? Hvilken Gud vil du adlyde? ”

Mange tak

______________________________________________________

[I] Medmindre andet er angivet, er alle citater fra Bibelen hentet fra (NWT) New World Translation of the Holy Scriptures udgivet af Watchtower Bible & Tract Society.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  16
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x