Hej. Velkommen til det smukke Hilton Head, hvor jeg bor ved gæstfriheden hos en god ven, og jeg ville bare dele noget med dig ved denne lejlighed, da jeg er udhvilet, er det smukt, hvor jeg er, og der er meget at tale om.

Jeg hedder Eric Wilson. Det ville du vide, hvis du så de andre videoer. Vi har haft en serie på omkring 12 videoer nu, der identificerer ægte tilbedelse, og mens der er andre ting at tale om vedrørende doktrin, vil jeg lade det være for nu, fordi der er, tror jeg, meget vigtige ting at diskutere.

Du kender mig som Eric Wilson på grund af disse videoer, men hvis du fulgte linkene, ved du også, at mit navn eller det navn, jeg går under - et alias virkelig - er Meleti Vivlon, som er en græsk translitteration, der betyder "Bibelen studer ”… ja,“ studer Bibelen ”faktisk. Jeg vendte navnene om, fordi Vivlon lignede mere et efternavn og Meleti, mere som et givet navn. Men jeg valgte det, fordi formålet dengang kun var at studere Bibelen. Det er blevet meget mere siden da. Ting jeg ikke kunne have forudset. Spørgsmålet er alligevel: Hvorfor efter dybest set ni år næsten kom jeg ud af det teologiske skab, afslørede jeg, at Meleti Vivlon er Eric Wilson?

De, der ikke kender Jehovas Vidner og ser denne video, kan sige: ”Hvorfor har du endda brug for et alias? Hvorfor kunne du ikke have brugt dit eget navn? ”

Der er grunde til alt dette, og jeg vil gerne forklare dem.

Sandheden er, at når et Jehovas Vidne står over for en som mig, der er villig til at tale om Bibelen og kræver skriftlige beviser for doktrin, kan de blive meget ked af det. Da jeg lancerede mine første videoer, gennemgik en meget god ven af ​​mig - en mand, der virkelig havde et genialt niveau intellekt, en mand givet til logik - dem og blev meget ked af mig. Han indrømmede, at nogle af de ting, jeg sagde, at han allerede var blevet enige om, var sande, men han måtte stadig bryde af; han måtte afbryde et venskab, der havde været i tæt på 25 år. Og du undrer dig måske over hvorfor. Hvorfor ville han gøre det, og hvad ville være grunden til at gøre det? Nå, han fandt et skriftsted i Salme 26: 4, der lyder: "Jeg omgås ikke bedrageriske mænd og undgår dem, der skjuler, hvad de er."

Så han tænkte: 'Åh, du har skjult, hvem du er i mange år!'

Dette er noget Jehovas Vidner gør. Hvis du ikke kan besejre en lære, har du to valg: Accepter at du tager fejl ... men det er en stor ting, fordi det betyder at opgive hele dit verdensbillede. Jehovas Vidner betragter sig selv som dem der vil blive frelst når Harmageddon kommer. Resten vil blive ødelagt. Jeg kan huske, at jeg en gang stod på det andet niveau i et indkøbscenter og kiggede ned på det lavere niveau, fordi det var et atriumstil-indkøbscenter - dette var tilbage i mine 20'ere - og tænkte, at alle de mennesker, jeg så på, selvfølgelig -1975 - ville være død om få år. Hvis du fortæller det til nogen, der ikke er vidne, ville de tro, at det er galskab. Hvilken mærkelig måde at se på verden på. Og alligevel blev jeg opdraget med at tænke, at jeg selv, mine venner, den nære gruppe mennesker jeg var tilknyttet, den verdensomspændende sammenslutning af brødre, ville være den eneste overlevende i en verden af ​​milliarder mennesker. Så dette påvirker din tænkning. For at nå et punkt, hvor du pludselig er nødt til at sige, at jeg måske tog fejl, er det ikke blot at opgive en doktrin eller et synspunkt om en eller anden bibeltolkning. Du opgiver dit liv, dit verdensbillede, alt hvad du holder af. Du smider alt, hvad du har gjort hele dit liv ud af vinduet. Folk gør det ikke let. Nogle mennesker gør det slet ikke.

Så hvordan retfærdiggør du det, når du ikke kan modbevise den person, der siger: "Denne lære er falsk"? Hvad laver du? Du skal miskreditere personen. Derfor er skriften. Du slår et ord op som "skjul", find noget der passer og anvend det. Selvfølgelig, hvis du læser sammenhængen ... Salme 26: 3-5 siger: ”For din loyale kærlighed er altid foran mig, og jeg vandrer i din sandhed. Jeg omgås ikke bedrageriske mænd. [Med andre ord mænd, der ikke er sandfærdige.] Og jeg undgår dem, der skjuler, hvad de er. [Men hvad gemmer de sig? De skjuler deres bedrag.] Jeg hader onde mænds selskab og nægter at omgås de onde. ”

Så gør det, at skjule det, du er, dig ond? Eller hvis du er ond, skjuler du automatisk det, du er? Åbenbart skjuler en ond person sin ondskab. De vil ikke sende det. Men hvad hvis du ikke er ond? Er der grund til at skjule sig?

Denne salme blev skrevet af kong David. Kong David skjulte, hvad han var ved en lejlighed. Hvis vi går til Indsigt bogvolumen 2, side 291, (og jeg læser dette):

„Ved en lejlighed, mens han blev forbudt af kong Saul, søgte David tilflugt hos Akis, kongen af ​​Gat. Da filisterne opdagede, hvem han var, foreslog de Achish, at David var en sikkerhedsrisiko, og David blev bange. Derfor forklædte han sin tilregnelighed ved at handle sindssyg. Han "fortsatte med at markere kryds på portene og lod spytet løbe ned over sit skæg." Achish troede David var skør og lod ham gå med sit liv som en harmløs idiot. David blev senere inspireret til at skrive Salme 34, hvor han takkede Jehova for at velsigne denne strategi og udfri ham. “ (it-2 s. 291 “Galskab”)

Naturligvis ville Jehova ikke velsigne noget der var forkert. Alligevel velsignede han David, da han skjulte sin sande identitet og foregav at være noget, han ikke var. Jesus skjulte også ved en lejlighed helt sikkert sin identitet, fordi de søgte at dræbe ham, og det var endnu ikke hans tid. (Johannes 7:10) Men de der ikke vil acceptere det vi siger, nægter at overveje sammenhængen. De vil holde sig til det ene skrift.

Da jeg var et vidne og hovedsageligt underviste i katolikker, fordi jeg var i Sydamerika en god tid, brugte jeg ofte skriften i Matthew 10: 34 dette siger, (Jesus taler),

”Tror ikke, at jeg kom for at bringe fred på jorden; Jeg kom for at bringe ikke fred, men et sværd. Thi jeg kom for at skabe splittelse, med en mand mod hans far og en datter mod hendes mor og en svigerdatter mod hendes svigermor. Faktisk vil en manns fjender være hans egen husstand. ”(Mt 10: 34-36)

Det gjaldt alle andre religioner [, for personer] der blev vidner. Jeg troede aldrig, det ville gælde mig eller min tro som et vidne. Men jeg ser nu, at det gør det. Ser du, tilbage i disse dage - jeg taler i 60'erne og 70'erne - var det en anden organisation. For eksempel var en times tale i 50'erne og 60'erne fri form. Du fik et tema - 'Guds kærlighed', 'barmhjertighedens kvalitet', noget lignende - og du var nødt til at undersøge det og komme med din egen tale. De fjernede det, da de kom med konturer og krævede, at vi holdt os tæt på omridset.

Instruktionsforhandlinger i mange årtier var ikke præformerede samtaler. Du havde 15 minutter til at tale om en del af Bibelen, stort set som du ville. Der var bibelske højdepunkter; samme ting! Book Study-arrangementet tillod en bror - måske en enlig ældste med eller måske to ældste med en lille gruppe på 12 til 15 personer - at diskutere Bibelen åbent og frit i en familielignende atmosfære. De skar det. Ud af alle de møder, de kunne have skåret ud, ville jeg aldrig have gættet, at Bogstudiet ville være den første til at gå, fordi vi altid sagde, at Bogstudiet er det eneste møde, der vil vare, når der er forfølgelse og salene bliver taget væk . Vi får bogen undersøgelse. Og alligevel er det det eneste møde, de tog væk.

Lokale behovsdele ... du kunne gøre stort set alt hvad du ønskede. Faktisk var der en tid, hvor de ældste faktisk ikke kunne udføre bestemte dele, der var i Det kongeriges ministerium hvis de følte, at der var et lokalt behov. De kunne omskrive Det kongeriges ministerium.  Vi gjorde dette ved mere end én lejlighed.

Nu er alt tæt skrevet, selv Bibelen fremhæver - tæt skrevet. Så tingene har ændret sig.

Nogen vågnede for nylig og kontaktede mig, og jeg spurgte dem, hvad der fik dig til at vågne op. Han tjente, hvor behovet var stort, og han lærte et andet sprog, og fordi han lærte et andet sprog, fik han ikke noget ud af møderne. Med andre ord blev han ikke indoktrineret uge efter uge, og han begyndte at tænke på tingene, og han vågnede.

Så denne indoktrinering går hånd i hånd med denne konstante trommeslag om lydighed, lydighed, lydighed mod mænd. Hvis du fortalte mig for halvtreds år siden, at mit liv afhængede af at være lydig mod Nathan Knorr eller Fred Franz eller nogen i samfundet, ville jeg have sagt, ”Ingen måde! Mit liv afhænger af lydighed mod Gud. ”

Men nu afhænger det af lydighed mod det styrende organ. Ting har ændret sig. Når du tænker på den katolske kirke, har de paven. Han er Kristi sejrherre. Han taler for Kristus.

Når du tænker på tv-evangelister, taler de om at tale med Kristus. De siger, at Jesus talte til mig.

Lederen af ​​Mormonkirken er den kanal, som Gud bruger til at tale med Mormoner på jorden.

Det styrende organ ved deres egen erklæring er den kanal, som Gud plejede at tale med Jehovas Vidner.

”Må vi aldrig med ord eller handling udfordre den kommunikationskanal, som Jehova bruger i dag ... Tværtimod bør vi værne om vores privilegium at samarbejde med slaveklassen. [siden 2012 består slaveklassen af ​​medlemmerne af det styrende organ.]

Hver eneste religion har nogen, der hævder at tale for Gud, til Gud eller lade Gud tale til dem. Men i Bibelen er det kun Kristus. Han er vores hoved, og han taler til os alle gennem sit ord, og dette er måske en af ​​de største ting, der får folk til at vågne op. Erkendelsen af, at mænd erstatter Kristus.

Så her er en lille smule af min historie. Ikke for meget. Jeg keder dig ikke, men da jeg formoder at tale med dig, er det kun rimeligt, at du ved lidt om mig.

Så jeg tog til Colombia, da jeg var 19; begyndte at prædike der. Jeg gjorde "sandheden til min egen", som de siger på det tidspunkt. Begyndte at være pioner. Havde en mulighed for at tale med mange, mange mennesker gennem årene, for det meste katolikker på dette er et katolsk land. Og det blev meget tilpasset ved at bruge Bibelen til at modbevise treenigheden, Hellfire, den menneskelige sjæls udødelighed, afgudsdyrkelse, siger du det - alle disse ting. Og på grund af dette følte jeg mig meget sikker på, at jeg havde sandheden, fordi jeg altid vandt enhver diskussion ved hjælp af Bibelen. Samtidig så jeg ikke på mænd. Jeg havde ikke rollemodeller i menigheden. Der var en lejlighed i 1972, da de kom op med en ny forståelse af Mattæus 24:22, der anvendte det i det første århundrede, det er her, hvor det står, at dagene blev forkortet på grund af de udvalgte, og anvendelsen var, at ødelæggelsen af Jerusalem i år 70 blev afskåret. Nogle 60 til 70 tusind overlevede, og det skyldtes de udvalgte, og jeg troede, men de var ikke der, så det gav ikke mening. Jeg skrev ind til Brooklyn og fik et brev tilbage, der forsøgte at forklare det og gav mindre mening, og min konklusion var, at nogen ikke ved, hvad de taler om, men de ordner det på et tidspunkt, så jeg bare læg den på hylden. Femogtyve år senere kom de med en ny forståelse. Men ser du, hvis du kan finde ud af, at der er noget galt, og det tager dem 25 år at ordne det, er det svært at betragte disse mænd som værende Guds udvalgte og Gud, der taler gennem dem. Du er klar over, at de bare er mænd som dig, så når nogen begynder at komme og sige, "Nej, nej, vi er den trofaste og diskrete slave og Gud taler til os", går alarmklokker ud, for hele dit liv har du indså, at det ikke er tilfældet. Du har set alt for mange ændringer, alt for mange doktriner opgivet, alt for mange flip-flops som Sodoma og Gomorra. (Uanset om de er oprejst eller ej ... vi har vendt og floppet det otte gange.) Du ved, at når sandheden afsløres gradvist, betyder det progressivt. Det betyder ikke til og fra og til og fra og til og fra og til og fra - otte gange. Så du indser, at der er noget galt, og jeg er klar over, at når de anvender Ordsprog (jeg kommer fra hukommelsen her.) 18: 4 [faktisk 4:18] om 'retfærdigheds vej er som lyset bliver lysere ', vel, konteksten indikerer, at det refererer til livet - den måde, du lever dit liv på; ikke åbenbaring af profeti. Virkelig, det skriftsted, der finder anvendelse efter min vurdering, baseret på min levetid på erfaring, er det næste vers, der siger, at 'de ugudeliges vej ikke er sådan, de ved ikke, hvad de snubler over'.

Og det ser bestemt ud til at være tilfældet. Så alligevel kom jeg tilbage fra Colombia syv år senere, sluttede mig til den spanske menighed, var der i 16 år, så den vokse fra en menighed til tretten i Toronto og flere i provinsen. Der var kun en i hele provinsen i 1976, og det var her, jeg mødte min kone. Vi tog til Ecuador i to år, havde en vidunderlig tid, arbejdede noget med filialen der. Dejlig filialtilsynsmand - Harley Harris og Cloris - jeg værdsatte dem meget. De skulle gøre sande kristne, og grenen afspejlede deres egenskaber. Det var en af ​​de bedste grene af de tre, jeg nogensinde har kendt. (Bestemt den mest kristenlignende gren, jeg nogensinde har kendt.) Kom tilbage i 92. Vi måtte passe min svigermor i ni år, fordi hun var gammel og krævede konstant pleje. Så vi var stort set nødt til at blive ét sted, og jeg var i den engelske menighed for første gang som voksen, hvilket var en hel ændring for mig.

Og så mange mærkelige ting ... men igen ville jeg altid lægge det på menneskers mangler. Bare for at give dig et eksempel: Jeg ønsker ikke at navngive navne, men der var en ældste, som vi måtte fjerne for at forårsage problemer, men han havde tilfældigvis en ven, der plejede at være en værelseskammerat, da han var i Bethel, og denne ven nu var blevet hævet til en høj stilling i Bethel, så han opfordrede ham og en særlig komité blev sendt til at gennemgå vores fund - resultater, som vi havde skriftligt. Vi havde skriftligt bevis for, at han havde løjet, ikke blot gengav en anden bror forkert, men løj, og så bagvaskede han en anden bror, og alligevel ignorerede de disse fund. Broren, som han bagtalede, fik at vide, at hvis han ville forblive ældre - han var i et andet kredsløb - kunne han ikke komme og aflægge vidnesbyrd. Og brødrene, der var i komitéen, fortalte mig og de andre brødre med mig, at Bethel mente, at broderen, der anlagde anklagerne, var på en vendetta.

Og den næste morgen husker jeg, at jeg vågnede - for efter tre og en halv time af den slags møde er dit sind i en tåge - og pludselig indså, hvad jeg så på. Jeg kiggede på… nogen havde skræmt et vidne, som hvis du gjorde i verden, ville du gå i fængsel for. Nogen havde påvirket retsvæsenet. En person med autoritet over disse mænd havde fortalt dem, hvad de ønskede, at resultatet skulle blive. Igen, hvis en politiker ringede til dommeren og gjorde det, ville han gå i fængsel. Så der er to ting, som verden anerkender som kriminel aktivitet, og alligevel var dette en praksis, og da jeg bragte dette op til nogle venner, sagde de: 'Åh, hele formålet med en særlig komité er at finde det, Bethel ønsker.'

Men stadig det ændrede ikke min tro på, at vi var den eneste sande religion. Det var bare mænd. Mænd handlede, og godt ... [handlede] ondskabsfuldt ... men Israel var Guds organisation, i det mindste troede jeg på det i disse dage. Jeg indså, at ordet "organisation" blev anvendt forkert, men jeg troede på det, og alligevel havde de dårlige konger, så det ødelagde ikke min tro. Det var de overlappende generationer, der var første gang, jeg indså, at de kunne finde på ting, og jeg indså, at hvis de kunne gøre det, hvad kunne de ellers gøre? Det var da jeg begyndte at undersøge 1914 med en ven. Jeg argumenterede for det og kom med alle skrifterne - og husk, jeg er ret dygtig til det, fordi jeg gennem årene har finpudset den dygtighed, hvor jeg praktiserede med katolikker, da jeg prøvede at modbevise deres doktriner - og jeg kunne ikke modbevise hvad sagde han. Faktisk overbeviste han mig om, at der ikke var noget bevis for doktrinen.

Det åbnede sluseporte, og da jeg kiggede på hver doktrin ... Nå, du har sandsynligvis allerede set de videoer, jeg har lanceret, kan du se den logik, der blev brugt til at komme til disse konklusioner. Alligevel var det først i 2012, at jeg ramte dette vendepunkt, da de erklærede sig for den trofaste og diskrete slave. Og så var der et punkt næste år på stævnet, hvor de sagde, at hvis - dette var en tale kaldet "Testing Jehova i dit hjerte" og i oversigten (jeg fik oversigten, fordi jeg ikke var sikker på, om det bare var en overivrig højttaler, men jeg fik oversigten og nej, dette var i oversigten) at hvis du skulle komme med en anden forståelse, eller endda hvis du ikke delte den med nogen, hvis du tvivlede på, hvad der blev undervist i publikationerne, så prøvede du Jehova i dit hjerte. Og jeg kan huske, at tårer kom til mine øjne på det tidspunkt, fordi jeg tænkte, du har taget denne meget dyrebare ting, at for mig har hele mit liv været den mest dyrebare ting i mit liv, og du har bare kastet det i affald; du har dumpet det.

Jeg ved ikke nøjagtigt, hvornår det var, at jeg endelig slap af den kognitive dissonans, for på den ene side 1914, 1919, de andre får, de er falske doktriner, men dette er den sande religion, men disse er falske doktriner , men dette er en ægte religion. Du gennemgår denne kamp i dit eget sind uden at indse, at du har accepteret noget som en forudsætning uden bevis. Og så er der pludselig et eureka-øjeblik, og du siger - i det mindste i mit tilfælde sagde jeg - det er ikke den sande religion. Og i det øjeblik, jeg sagde det, var der denne frigivelse i min sjæl. Jeg indså, 'Okay, så hvis det ikke er den sande religion, hvad er det da? Hvis det ikke er den sande organisation, hvad er det så? Fordi jeg stadig tænker med et Jehovas Vidners tankegang: der skal være en organisation, som Jehova godkender.

Nu er jeg kommet for at se mange ting gennem årene. Jeg mener, det startede i 2010, og her er vi i 2018. Så formålet med denne serie er at undersøge alle disse ting og hjælpe folk som mig selv, brødre og søstre som mig selv - og jeg taler ikke bare Jehovas Vidner; Jeg taler mormoner; Jeg taler om evangeliske; Jeg taler katolikker; enhver, der har været under menneskets styre i religiøs forstand og vågner op. Der er to måder, du kan gå på. Flertallet går væk fra Kristus. De går ud i verden. De lever bare deres liv. Mange tror ikke engang på Gud længere, men nogle bevarer deres tro på Gud. De indser, at dette er mennesket, og dette er Gud, og det er derfor for dem, der ønsker at bevare deres tro på Jesus Kristus og Jehova Gud - Gud som vores far, Jesus Kristus som vores mellemmand, vores frelser og vores herre og vores Herre , og ja, i sidste ende vores bror - det er dem, jeg vil hjælpe, da jeg er blevet hjulpet. Så vi vil undersøge forskellige ting, som vi har brug for, når vi vågner op for sandheden, og hvordan vi kan fortsætte med at tilbede Gud på en godkendt måde i dette nye miljø.

Så jeg lader det være. Jeg vil endelig sige, at jeg fortsætter med at bruge Meleti Vivlon, for mens Eric Michael Wilson, mit fulde navn, blev givet til mig af mine forældre, og jeg er ret stolt af disse navne, selvom jeg ikke ved, om jeg kan leve op til betydningen af ​​dem; men Meleti Vivlon var det navn, jeg valgte selv, og det er dybest set navnet på mit vækkede selv. Så jeg vil fortsætte med at bruge det også, men jeg vil svare på en af ​​dem, hvis du vil e-maile mig eller stille spørgsmål, eller du er velkommen til at komme med kommentarer ... hvad jeg virkelig gerne vil se i denne serie er forskellige kommenterer begge på berøerne, beroeans.net - det er berøere med en 'O'. Det er BEROEANS.NET eller også på YouTube-kanalen, hvis du ønsker at kommentere der, så du kan dele dine opvågne oplevelser, fordi vi har brug for at hjælpe hinanden, fordi det er meget traumatisk.

Jeg afslutter med en oplevelse for at vise, hvor traumatisk det kan være: En god ven var en ældste, og han ville rejse. Han ville stoppe med at være ældste, og han ønskede at forlade menigheden, men han vidste ligesom mig, at hvis du ikke gør det på den rigtige måde, kan du blive afskåret fra hele din familie og venner. Derfor behovet for at skjule, hvem vi er, fordi vi kunne blive dræbt socialt, og han ønskede at vide, hvordan man gør dette. Han gennemgik en meget traumatisk tid følelsesmæssigt, så han gik til en terapeut, og den terapeut vidste ikke, at han talte om Jehovas Vidner. Han var meget forsigtig med ikke engang at sige, at han talte om en religion. Han talte bare om en gruppe mænd, som han forbandt sig med; og jeg ved ikke, hvor mange besøg der var, før han endelig afslørede, at det var Jehovas Vidner, og hun var chokeret. Hun sagde: 'Al denne tid troede jeg, du var i en slags kriminel bande og prøvede at komme ud.' Så det viser dig nøjagtigt, hvordan det er at være et Jehovas Vidne i det miljø, der nu eksisterer.

Igen er mit navn Eric Wilson / Meleti Vivlon. Tak fordi du lyttede. Jeg ser frem til den næste video i denne serie.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    17
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x