[Dette er en bidraget oplevelse af en vækket kristen, der går under aliaset "BEROEAN KeepTesting"]

Jeg tror, ​​vi alle (tidligere vidner) deler lignende følelser, følelser, tårer, forvirring og et bredt spektrum af andre følelser og følelser under vores opvågningsproces. Jeg har lært meget af dig og de andre kære venner, der er knyttet til dine websteder. Min opvågning var en langsom proces. Der er lignende grunde, som vi deler i vores opvågning.

1914-undervisningen var en biggie for mig. Efter at have undersøgt emnet grundigt, indså jeg, at der var en primær grund til undervisningen af ​​de overlappende generationer, og det er, at det styrende organ skal have det til at fungere. Uden det kan der ikke være nogen inspektion i 1918, og således ingen udnævnelse af styrelsesorganet. Derfor er det vigtigt, at det fungerer.

Dette var en stor del af min opvågning, men ikke den største del. Jeg blev også dybt bekymret over den gradvise proces med mikrostyring af samtaler, dele på møder, manuskripterede demonstrationer, alt sammen for at passe nøjagtigt til det, styrelsesorganet ville have, vi skulle sige. I årenes løb observerede jeg, at det skubber vennernes tro til udtryk. Dette bekymrede mig dybt, da fokus blev mere og mere på at sige og præsentere materialet præcist nok som ledelsen ønskede. Hvor var vores udtryk for tro? Det forsvandt langsomt. Det var min opfattelse, inden jeg ophørte med at deltage i mødet i 2016, at tiden kom, hvorpå vi ville sige, af script, nøjagtigt hvad det styrende organ ville have, at vi skulle sige ved døren i ministeriet, næsten ord for ord.

Jeg husker sidste gang, jeg arbejdede med Circuit Overseer. (Jeg arbejdede aldrig sammen med en anden.) Det var efteråret 2014. Jeg gik hen til en dør med ham og brugte kun Bibelen - noget jeg havde lavet lejlighedsvis (hver 20-30 døre omtrent). Da vi kom tilbage til fortovet, stoppede han mig. Han så meget ligefrem i øjnene og spurgte mig oprørende: "Hvorfor brugte du ikke tilbuddet?"

Jeg forklarede ham, at jeg lejlighedsvis begrænser mig til kun at bruge Bibelen til at holde skrifterne friske i mit sind. Han sagde: ”Du bør følge det styrende råds råd.”

Så vendte han sig om og gik væk fra mig. Jeg var ved siden af ​​mig selv. Jeg var netop blevet irettesat for at have brugt Guds ord ved døren. Dette var enormt for mig! Det var en stor katalysator for min rejse.

Jeg kan lokalisere min opvågning til to kritiske elementer. For mig var de enorme. . . skriftligt set. I september 2016 fik min kone og jeg en særlig rundvisning i Warwick af min svoger og søster. Vi blev behandlet på en særlig rundvisning i konferencelokalet med det styrende organ. De fleste får aldrig se det. Min svoger arbejder dog side om side med det styrende organ. Hans kontor sidder ved siden af ​​nogle af medlemmerne af det styrende organ, og sidder faktisk direkte overfor bror Shaeffer (sp?), En hjælper til det styrende organ.

Da vi gik ind i konferencelokalet, var der to store fladskærms-tv side om side på venstre væg. Der var et enormt konferencebord. Til højre var der vinduerne med udsigt over søen. De havde specielle persienner, som lukkedes og åbnes ved hjælp af fjernbetjening. Der var et skrivebord fra et tidligere medlem af det styrende organ - jeg kan ikke huske hvilket. Den sad straks til højre for døren, mens du gik ind. Lige overfor hoveddøren og overfor konferencebordet var der et stort, smukt maleri af Jesus, der holdt et får med andre får omkring sig. Jeg husker, at jeg kommenterede det, noget i retning af: ”Sikke et smukt maleri af Kristus, der holder fårene. Han bryr sig meget om os alle. ”

Han fortalte mig, at maleriet var udført af et nu afdøde medlem af det styrende organ. Han forklarede at det skildrede fårene i Jesu arme som repræsentanter for de salvede af Jehovas Vidner. Resten af ​​fårene repræsenterede den store skare.

I det øjeblik, han udtrykte disse ord, følte jeg, at en sygdom løb gennem mig, som jeg ikke kan forklare. Det var den første og eneste gang, jeg nogensinde havde haft, i alle de år og ture, vi havde taget, følte, at jeg var nødt til straks at komme derfra. Det ramte mig som et ton mursten! Jo mere jeg havde studeret, jo mere begyndte jeg allerede på at forstå det uskriptive grundlag for denne lære. Den anden sag, der førte til min opvågning, tror jeg, var langt enklere i dets væsen end noget andet, da det ikke krævede nogen dyb studietid fra min side. . . bare rimelighed. I de mange år havde jeg observeret mange, mange, mange vidunderlige gudfrygtige, meget kærlige mennesker i organisationen forlader. Der var mange og forskellige grunde til deres afgang. Nogle blev tilbage på grund af dyb undersøgelse og uenighed med læren. Jeg kender mange, der rejste på grund af den måde, de blev behandlet af andre i menigheden.

Der er en søster, som jeg for eksempel husker, der elskede Jehova så meget. Hun var i begyndelsen af ​​tredive. Hun var pioner, arbejdede hårdt for organisationen. Hun var ydmyg og tog sig altid tid til at gå op og tale med en række venner, der ofte sad stille før møderne. Hun elskede virkelig Gud og var en meget retfærdig person. Jeg kender til et par pionerer i hendes menighed, der behandlede hende som en udstødt. Hvorfor? Hendes mand, der var meget som hende, begyndte at tvivle på læren. Han voksede et skæg, men fortsatte med at deltage i møder. Jeg var i bilgrupper, når venner bag ryggen sagde slu og uvenlige udtryk om hans skæg. Han fangede foredraget og holdt op med at deltage. Jeg var rasende hos pionererne for at gøre dette. Jeg skulle have talt, men jeg holdt stille om det. Dette var i midten af ​​90'erne. Pionererne behandlede hende uvenligt, fordi hun var gift med ham; ingen anden grund! Jeg husker det hele godt. En pionerbror fortalte mig engang angående netop denne pionerklik: ”Jeg arbejdede med disse søstre i sidste weekend, og jeg vil aldrig arbejde sammen med dem igen! Jeg går alene ud, hvis der ikke er nogen brødre at arbejde sammen med. ”

Jeg forstod fuldstændigt. Disse pionerer havde ret ry for sladder. Under alle omstændigheder tog denne vidunderlige søster de uvenlige fornærmelser og sladder, men forblev stadig i et par år. Jeg henvendte mig til en af ​​pionererne og truede med at tale med tilsynsmyndighederne, hvis sladret ikke stoppede. En af dem rullede bare med øjnene og trådte væk fra mig.

Denne venlige søster holdt op med at deltage i møderne og blev aldrig set på dem igen. Hun var en af ​​de mest kærlige og sande tilbedere af Gud, jeg har kendt. Ja, den største del af min opvågnen kom fra at observere så mange af disse kærlige venner forlader organisationen. Men ifølge det styrende organs lære er de i fare for at miste deres liv, da de ikke længere er en del af organisationen. Jeg vidste, at dette var forkert og ubibelsk. Jeg vidste, at det ikke kun var i strid med tankerne i Hebræerbrevet 6:10, men også andre skrifter. Jeg vidste, at alle disse stadig kunne accepteres af vores kære Herre, Jesus uden organisationen. Jeg vidste, at troen var forkert. Efter at have deltaget i dyb forskning i en længere periode beviste jeg det for mig selv. Jeg havde ret. Kristi kære får findes over hele verden i mange kristne trosretninger og menigheder over hele kloden. Jeg må acceptere dette som en kendsgerning. Må vores Herre velsigne alle dem, der elsker ham og vågner op til sandheden.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    4
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x